מטגנת בצל, מוסיפה את הבשר (אני אוהבת לשלב חצי עם חזה טחון) ומטגנת עד שמשנה צבע ונראה מוכן. מתבלת.@מסוגלת, אשמח למתכון למילוי הבשר טחון.
מניחה במסננת שלא יהיה עם הרבה נוזלים וממלאת כיסנים כשמתקרר.
מטגנת בצל, מוסיפה את הבשר (אני אוהבת לשלב חצי עם חזה טחון) ומטגנת עד שמשנה צבע ונראה מוכן. מתבלת.@מסוגלת, אשמח למתכון למילוי הבשר טחון.
טכנית אפשר אבל לדעתי יתקבל יבש מדי.האם לדעתך מתאים למלא בעיסת פלאפל? (ביתית)
מותר להקפיץ?אז כפי שהבטחתי מתכון לסמבוסק (מה שהרוב ביקשו )
כיסני בצק במילויים שונים וטעימים.
מעולה בהקפאה, מצוין כארוחת בוקר לגן/לכולל/ לעבודה או כארוחת ערב לצד סלט.
שנתחיל?!
מקור המתכון לבצק: http://www.hamatkon.co.il/index.php...-35-54&catid=56:2010-04-09-19-17-24&Itemid=62
מקור המתכונים למילוי - אני
לבצק:
4 כוסות קמח אפשר חצי קמח מלא
חצי כף שמרים יבשים
כפית סוכר (אפשר גם חצי כפית).
3/4 כוס שמן . (אני מערבבת חצי שמן רגיל וחצי שמן זית).
1 כף חומץ
כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים
ביצה אחת טרופה למשיחת הכיסנים.
אופן הכנת הבצק
לערבב את הקמח, הסוכר והשמרים ואז את כל שאר החומרים, למעט המלח וללוש במיקסר לבצק אחיד, להוסיף את המלח וללוש שוב עד שהוא נטמע בבצק.
גם אם הבצק מתקבל קצת דביק לא להתפתות ולהוסיף מים.
להשהות למנוחה של 10-15 דקות ולא יותר. זהו בצק חומץ שלא אמור לתפוח כמו בצק שמרים רגיל
אופן הכנת הכיסנים:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. לא טורבו.
2.. על משטח משומן קלות (טיפת שמן מרוחה על השיש למשל ) יוצרים מהבצק בידיים משומנות כדורים קטנים.
3.. פותחים עם האצבעות כל כדור לעיגול בצק בקוטר של 10-12 ס"מ ומקפידים שהשוליים יהיו יותר דקים ממרכז העיגול (כך הוא לא יכרע תחת עומס המילוי בעת הקיפול)
3.מניחים כמות מלית על מחצית העיגול ומשאירים שוליים נקייםכ-2 ס"מ.
4. ומקפלים עליה את המחצית השניה. מהדקים עם האצבעות שלא ייפתח באפייה ניתן להדק עם שיני מזלג -כקישוט.
5. .מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מושחים מלמעלה בביצה טרופה וזורים - אם רוצים - קצת שומשום או קצח או זרעי פשתן.
6. אופים כ25 דקות עד להשחמה של התחתית. החלק העליון אמור להזהיב ותו לא.
* זמן האפיה הוא רק טווח משוער ומשתנה בהתאם לגודל. אנא בדקו לאחר 20 דקות בפעם הראשונה.
מילויים בתגובה הבאה
הערות והארות:
1. כושר הספיגה של הקמח משתנה מיצרן ליצרן. ייתכן שבעת שימוש בקמח מלא יהיה צורך בעוד מים.
2. אני ממירה חצי מכמות הקמח לקמח מלא 70% ויוצא מעולה.
3. אם השתמשתן בקמח מלא ומילאתן במלית החומוס יש לכן דגן מלא+קטניה והרי לכן חלבון מלא!
4. כדי להקל על התהליך ניתן להכין יום מראש את המילויים,לשמור במקרר וביום למחרת להכין את הבצק ולמלא.
5. גודל הכיסן במתכון הוא רק הצעה. ניתן לגוון בגדלים בהתאם לסועד.
6. אני בדרך כלל מכינה מהכמות הזאת של הבצק שני סוגים של מאפים עם שתי מליות שונות, וכדי להבדיל ביניהם - על אחד אני זורה שומשום ועל השני קצח.
7. לא כתבתי רכיבים בנפרד במתכוני המילוי כדי לקצר קצת מהאורך. מקווה שזה לא הקשה על ההבנה.
8. יש לדייק בכמות החומץ והשמרים. אחרת הבצק לא ייצא במרקם הרצוי.
גם אנחנו הכנו היום.מותר להקפיץ?
הכנתי לשבת במילוי בשרי, היה פחות מסובך ממה שחשבתי
הולכת בעז"ה להכין למחר במילוי פרווה (הילדים הצביעו לטובת הפטריות)
שמחה לשמוע.וואי הכנתי ויצא ממש טעים
תודה!!!
טוב אני פנטזנית, אני אף פעם לא מצליחה לאפות כי אני לוידת להצמד למתכון,שמחה לשמוע.
במה מילאת?
תנוח דעתך.טוב אני פנטזנית, אני אף פעם לא מצליחה לאפות כי אני לוידת להצמד למתכון,
אז הפעם החלטתי שאת יצר הפנטוז שלי אני ישמור למילוי
זה בהחלט מתכון מוצלחתנוח דעתך.
המילויים שהצעתי בהודעה הפותחת היו בגדר המלצה בלבד.
ויעיד אורך האשכול ומגוון הרעיונות המרתקים שניקיות הוסיפו.
אני בעצמי משנה כל פעם את המילויים.
הכנתי, יצא מדהים, במיוחד הבצק מושלם מושלם!!מילוי חומוס:
1. על אש נמוכה בסיר מכוסה מטגנים בצל גדול החתוך לקוביות קטנות עד להזהבה טובה. (20 דקות לפחות יש לערבב כל כמה דקות).
2. מוסיפים חומוס מבושל מקופסת שימורים שסונן ונשטף במים ומטגנים דקה נוספת.
3. מוסיפים מלח פלפל, כפית שטוחה של כמון וחופן כוסברה קצוצה. מסירים מהאש ומועכים למרקם גס או חלק לבחירתכן. (כמו פירה)
4. מצננים לפני המילוי.
מילוי בצל וטימין
1. חותכים שני בצלים גדולים לרצועות דקיקות
2.על אש נמוכה מטגנים בכף שמן קנולה+כף שמן זית עד לריכוך.
3. מכבים את האש ומתבלים במלח, פלפל, כפית שטוחה פפריקה וכפית שטוחה של טימין מיובש מערבבים מהר כדי שהפפריקה לא תשרף
4. מצננים לפני המילוי.
מילוי סלק עלים (מנגולד) - הכי אהוב אצלנו
1. שוטפים חבילת עלי סלק היטב ומניחים בקערה שופכים עליהם מים רותחים ולאחר 5 דקות מסננים מהמים.
2. קוצצים את הסלק לרצועות כולל הגבעולים הלבנים -הכי נוח במספריים.
3. חותכים בצל גדול לקוביות קוצצים שתי שיני שום ומטגנים בסיר רחב במעט שמן עד שהבצל שקוף.
4. מוסיפים 10 פטריות טריות חתוכות (לא חובה) וממשיכים לטגן כשתי דקות.
5. מוסיפים את הסלק מערבבים ומבשלים באש נמוכה עם מכסה עד לריכוך (10-15 דקות) -מערבבים מדי פעם.
6. מתבלים במלח, פלפל, כפית שטוחה פפריקה.
7. מצננים לפני המילוי.
מילוי פיצה-חביב הילדים
1. פותחים קופסת רסק בינונית, זורים לתוכה אורגנו , פלפל ומעט מעט מלח
2. מניחים כף על הסמבוסק, מפזרים גבינה צהובה מגוררת/קרועה לפיסות קטנות וזיתים פרוסים וסוגרים.
יצאו לך יפים במיוחד. תודה שעדכנת.הכנתי, יצא מדהים, במיוחד הבצק מושלם מושלם!!
מעניין שכל מתכוני הסמבוסקים שהכנתי אי פעם היו מבצק יציב הניתן לרידוד וקריצה בדומה לבצק של חלות, וכאן יצא יותר סוג דביק שפותחים עם הידיים, ונראה לי שבדיוק זה מה שעשה את התוצאה ליותר טובה מאי פעם.
חצי עשיתי במילוי חומוס
וחצי במילוי גבינות (קוטג', גבינת שמנת , גבינה צהובה, מלח,פלפל)
מצוין בהקפאהבלתק
טוב בהקפאה ?
במיוחד מילוי הפיצה,ואגב הבצק יכול להיות גם לבסיס פיצה?
הבצק במילוי פיצה טוב בהקפאה?מצוין בהקפאה
לא מתאים לפיצה
שעות אחרונות! אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח ממשיך לשעות בודדות 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: