מאפים פיתות כיס ביתיות וממכרות!!! שחייב לשתף...

אני זה אני!!!

משתמש פעיל
מתכון 500 גר' (8 פיתות)

החומרים:
500 גר' קמח
300 מ''ל מים פושרים (בהדגשה לפושרים)
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים
3 כף שמן זית


לערבב את המים יחד עם הסוכר והשמרים, להניח בצד למשך 15 דק' כדי שיגיע לתסיסה.

בינתיים בקערה לשים קמח ,לערבב עם המלח ושמן זית זך.

לערבב וללוש את שתי התערובות יחד עד שיתקבל בצק רך ונעים למגע (לא דביק).

להתפיח להכפלת הבצק (חורף שעתיים, קיץ אפילו שעה )
(ולממהרים, אפשר לחממם תנור ל 30c ותוך 40 דקות הבצק נכפל.)

חלקו את הבצק ל8 עיגולים שווים (110גרם לערך)
רדדו לעובי קצת פחות מס''מ

בתנור:
חממו למקסימום מעלות, וכשתבנית הברזל הפוכה ורותחת, ניתן להכניס את הפיתות למשך שתיים שלוש דקות
אפשר לצפות בהנאה איך שהפיתות מתנפחות ויוצרות כיס למילוי ......

*עדיף לתת יחס אישי לכל פיתה.
* חשוב שהתנור יהיה רותח במיוחד בכדי שייווצר הכיס המיוחל....
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0424.JPG
    IMG_0424.JPG
    KB 109.4 · צפיות: 117

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
מתכון 500 גר' (8 פיתות)

החומרים:
500 גר' קמח
300 מ''ל מים פושרים (בהדגשה לפושרים)
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים
3 כף שמן זית


לערבב את המים יחד עם הסוכר והשמרים, להניח בצד למשך 15 דק' כדי שיגיע לתסיסה.

בינתיים בקערה לשים קמח ,לערבב עם המלח ושמן זית זך.

לערבב וללוש את שתי התערובות יחד עד שיתקבל בצק רך ונעים למגע (לא דביק).

להתפיח להכפלת הבצק (חורף שעתיים, קיץ אפילו שעה )
(ולממהרים, אפשר לחממם תנור ל 30c ותוך 40 דקות הבצק נכפל.)

חלקו את הבצק ל8 עיגולים שווים (110גרם לערך)
רדדו לעובי קצת פחות מס''מ

בתנור:
חממו למקסימום מעלות, וכשתבנית הברזל הפוכה ורותחת, ניתן להכניס את הפיתות למשך שתיים שלוש דקות
אפשר לצפות בהנאה איך שהפיתות מתנפחות ויוצרות כיס למילוי ......

*עדיף לתת יחס אישי לכל פיתה.
* חשוב שהתנור יהיה רותח במיוחד בכדי שייווצר הכיס המיוחל....
ואווווווו
נראה מהמם! מוכרחה להכין!
ואהבתי את השמן זית זך :)
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
נראה מאפייתי לגמרי.
מושלם ורך רך....
דורש ניסוי!
תודה!!!!!
 

רחל1234

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון והתמונות נראים מעולה
לא הבנתי כמה זמן אפיה,
תוכלי להסביר?
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
בתנור:
חממו למקסימום מעלות, וכשתבנית הברזל הפוכה ורותחת, ניתן להכניס את הפיתות למשך שתיים שלוש דקות
אפשר לצפות בהנאה איך שהפיתות מתנפחות ויוצרות כיס למילוי ......

המתכון והתמונות נראים מעולה
לא הבנתי כמה זמן אפיה,
תוכלי להסביר?
רשום לך
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
א. חייב דווקא שמן זית? (יש כאן מי שלא סובל את הריח...)
ב. אפשרי שמרים יבשים?
 

אני זה אני!!!

משתמש פעיל
א. חייב דווקא שמן זית? (יש כאן מי שלא סובל את הריח...)
ב. אפשרי שמרים יבשים?
שמן זית משדרג את הטעם ומשביח אותו, אבל כל אחד לפי טעמו...
אפשר גם שמרים יבשים,
לגבי הצורך להפוך את הפיתה - אם התנור בחום גבוה הפיתה נאפית תוך 2,3 דק' משני הצדדים ואין צורך להפוך אותה.
יוצא טעעעים
ותזהרו! ממכר.
 
נערך לאחרונה ב:

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
שמן זית משדרג את הטעם ומשביח אותו, אבל כל אחד לפי טעמו...
אפשר גם שמרים יבשים,
לגבי הצורך להפוך את הפיתה - אם התנור בחום גבוה הפיתה נאפית תוך 2,3 דק' משני הצדדים ואין צורך להפוך אותה.
יוצא טעעעים
ותזהרו! ממכר.
כמה זה חום גבוה במעלות?
 

אני זה אני!!!

משתמש פעיל
הכנתי עם זה גם פיצות בתוספת גבינת עיזים (זה מושלם, פיצץ לי את כל הסטיגמות על עיזים). ובאגט ביס...
אחח יאמיי
פשוט מושלם...

מצרף תמונות
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0437.JPG
    IMG_0437.JPG
    KB 116.3 · צפיות: 79
  • IMG_0444.JPG
    IMG_0444.JPG
    KB 84.6 · צפיות: 86
  • IMG_0436.JPG
    IMG_0436.JPG
    KB 86.4 · צפיות: 90

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה