עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית

מאמרים אחרונים באתר

חברי פרוג היקרים!
שוב תודה למנהלים היקרים ובראשם
@הכלבויניק שנתן לנו מקום של כבוד ללמוד, להחכים, להיוועץ, וגם "לשפוך.." קצת על העניין.

פרולוג..
העניין שהוביל לפתיחת פורום ייעודי זה - נבע מהרגשת הצורך שהשתקפה מתוך אשכולות רבים, בעניין המצוקה של יוקר המחייה, עליית ריבית המשכנתאות וההחזרים החודשיים שלא נעצרים [:oops:], ובכלל שוועת בת עמי..
ומכיון שאני בתוך העניין עמוק ביום יום, וזוכה לעזור ולסייע למשפחות רבות באימון וייעוץ - החלטתי שלא ייתכן שידע כזה שיכול לעזור לאחרים וממש להציל לפעמים מייאוש, מצוקות נפשיות, ענייני שלום בית, כו כו' [ע"ע כמה אשכולות לאחרונה..] יישאר אצלי, ולא יעבור אליכם.
אז נרתמתי, וביקשתי, והבוס' נענה.

ומכאן, השמיים הם הגבול! עליי!!
נעבור ביחד חורף מאתגר, מלא באקשנים של למידה, תרגול, החכמה - יחד אתכם, בזכותכם, וממכם.
והמשבר הזה שהמדינה והעולם בתוכו - יהפוך לכולנו להזדמנות לצאת ממנו חזקים פי כמה משנכנסנו לתוכו.

נלמד היטב בעז"ה:
  • איך בונים תקציב משפחה באופן מקצועי, ומגיעים למודעות נכונה במצב הכלכלי האמיתי. חודשי-שנתי-רב שנתי.
  • איך מתמודדים עם בלתמי"ם, מתארנים נכון לשמחות עתידיות, ועוד.
  • איך מפרידים נכון בין חשבונות והתנהלות בית ועסק [כ"כ חשוב למשפחות שמתפרנסות/מנהלות עסק עצמאי].
  • נתרגל באשכולות ספציפיים ויעודיים חיים בתוך מסגרות תקציב מותאמות שבחרנו לבד לבד.. שבהם נחייה בשלווה וברוגע.
  • נערוך אשכולות מסודרים [נרכז מידע] לתועלת הכלל - בנושאי טיפים להתייעלות בהוצאות, קנייה חכמה, תימחורי ארוחות, שימוש באמצעי התשלום השונים, שינויים ברמת חיים בכייף, ועוד..
  • נדבר על המשכנתא [מה לעשות אני גם מנהל פורום ייעוץ משכנתאות.. ;)]- כחלק מתקציב המשפחה, וככלי לסידור חובות אופציונאלי, ועזרה בחתונות ילדים, ודרך להתמנף ולהתקדם, וכו'. מתי כן - מתי לא, ומה עושים כשהבנק לא מאפשר.
  • נביא לכאן בעז"ה מומחים בסדר גודל ארצי [לאו דווקא אנ"ש] - שיגיעו לערב מסויים לענות על שאלותיכם.. ניתן מראש הודעה, ותהיה לכם ההזדמנות. החל מהרב גוטמן היקר [מנכ"ל גוטפלוס], נחום ברוק [כותב טור כלכלי ביתד, ומנהל מחלקת משפחות במסילה], ועוד ועוד..
  • נביא כאן סיפורי משפחות [אמיתיים לחלוטין!!] - שהפכו את הקערה, וכיום חיות בשלווה ורוגע כלכלי. גם אברכים בני תורה, שתורתן הייתה ונשארה אומנותן ב"ה.
  • נלווה בלייב משפחה [ללא פרטים מזהים כמובן], שתתחיל כאן יחד איתנו את התהליך, ונעבור איתה שלב שלב, עד לסוף המשמח!! [אגב, אם יש כאן משפחה מתנדבת להיות 'משפחת סימולציה' - וכמובן שנשמור על פרטיותה בשלימות מוחלטת (נפתח לה אף ניק חדש ואנונימי לחלוטין). שתרים את היד (בפרטי/מייל שבחתימה)! מקבלת לווי מלא מלא..].
  • כל נושא 'נתוני אשראי' של בנק ישראל המכונה BDI - מקום להסביר, להבין, וכמה זה חשוב, ולמי. איך משפרים דירוג, מה מותר - ובעיקר מה אסור לעשות!!
  • חינוך פיננסי לילדים ובני בית.
  • ועוד, ועוד, ככל שתערה הרוח - ולפי בקשותיכם [אם יש תציפו באשכול זה], ומעל הכל סייעתא דשמיא.
בקיצור, תשכחו מכל מה שידעתם על הפורום, הולך להיות כאן משהו בסדר גודל אחר..!
---
אבל לפני שמתחילים - מספר הבהרות חשובות:
1. מכיון שלצער כולנו , קרה לא אחת שהיו אשכולות בהן התפתח שיח שאינו מכבד [אחד גם ננעל] - אני מוסר הודעה מראש! אשכול שיתפתח שם שיח מזלזל ובוטא שיפגע חלילה בכותבים - יאבד את מטרת הפורום שהיא 'עזרה הדדית', ודינו להינעל במקום, או להמחק. מאד מקווה שחלילה לא תופנה אצבע מאשימה בעניין אל ניק מסויים..
2. אני ממש מבקש - כל ענייני "השקפה טהורה" נשארים מחוץ לפורום. הכותבים כאן רבים, ומגיעים מרקעים והשקפות שונות. כל ויכוח כזה לא יוביל לשום מקום, ועלול שוב רק לפגוע. ע"כ בואו נתמקד בפן המקצועי, וכל אחד יעשה כהוראת והשקפת רבותיו. ניתן להביא אי אלו מקורות כלליים, אך בלי פרשנות אישית!
3. במקרה שיש מישהו שרוצה לעלות נושא לדיון - ולהחכים מהרבים כאן, אך מתבייש וחושש להיחשף, יוכל לפנות אליי לפרטי, ואני אעלה זאת באנונימיות.
4. בואו נשתדל לא לפתוח אשכולות מקבילים מיותרים - אלא לבדוק לפני, ולהשתדל להישאר ממוקדים בנושא האשכול.
5. מעבר לזה כמובן שכל חוקי הפורום הכלליים של פרוג חלים גם כאן..

לאלה שלא מכירים אותי..
שמי ינאי יקואל (39) נשוי ואב ל-8 בלעה"ר, מתגורר בטלז-סטון.
בבקרים אני עובד בייעוץ משכנתאות (חבר בהתאחדות יועצי המשכנתאות), אחה"צ [סדר ב', בכולל], ובערבים - יושב עם משפחות בלוויים של כלכלת המשפחה. מטעם מסילה, ומטעם גוטפלוס - ישראל גוטמן (חבר באגוד המאמנים והיועצים לכלכלת המשפחה בישראל).
לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך
שלום לכולם,

לפני שאגש לשאלה ולהתלבטות שלי, אפתח בשיתוף קצר וגילוי נאות.

בתקופה האחרונה פיתחתי
מערכת לניהול תקציב דרך האינטרנט, מערכת שמטרתה לעשות סדר בכל התחום של ניהול פיננסי ותקציב משפחתי. ברוך השם המערכת באוויר ומשתפרת כל הזמן, ויש לה כבר מעל 1000 משתמשים.

מתוך הודעות שקיבלתי ממשתמשים בפרטי, זיהיתי אתגר משמעותי שחוזר על עצמו. לפני שאני נכנס לפיתוח ארוך ומורכב, חשוב לי מאוד לשמוע את דעתכם הכנה ולקבל ביקורת אמיתית כדי לדעת אם הכיוון בכלל רלוונטי.

האתגר שעלה וחזר - יש המון הוצאות והכנסות במזומן / לגמ״חים או למקומות שלא באשראי ולכן מאוד קשה לעקוב אחריהם ולזכור הכל. קניות במזומן, הלוואות מחברים, החזרים לגמ"חים, הקפות במכולת ועוד. רובנו לא תמיד זוכרים להקליד את הנתונים האלו בלילה מול המחשב, והם פשוט הולכים לאיבוד ומשבשים את הרישום של התקציב.

הרעיון לפתרון שאני שוקל לפתח - הפעלה של המערכת דרך קו טלפון (מותאם לחלוטין למכשירים כשרים). במקום לחכות לערב ולהקליד במרוכז באתר, פשוט מתקשרים לקו המערכת בסוף הקנייה או ההעברה, ואומרים משפט פשוט בשפה טבעית. לדוגמה:
  • "החזרתי 500 ש"ח לחבר מהלוואה שלקחתי ממנו"
  • "קניתי במזומן אוכל בסופר ב-120 שקלים"
המערכת תדע להבין את המשפט, לזהות את הסכום ואת הקטגוריה, לעדכן אוטומטית את יתרת התקציב שלכם באתר שבניתי ולהקטין את יתרת החוב לגמ"ח הספציפי.

ההתלבטות שלי (וכאן אשמח ממש לכנות שלכם):
  1. האם זה פותר לכם כאב אמיתי? האם חוסר השליטה בזמן אמת על הקפות, מזומן וגמ"חים הוא משהו שבאמת מקשה עליכם כיום בניהול התקציב?
  2. מבחן השימוש בשטח: האם בפועל הייתם מתקשרים לקו כזה פעמיים שלוש בשבוע כדי לעדכן הוצאה או החזר, או שהייתם מעדיפים לחכות ולהקליד במרוכז באתר פעם בחודש/שבוע?
  3. שאלת התמחור: מכיוון שהפעלת קו חכם כזה עם זיהוי קול מחייבת אותנו בעלויות שרתים ותקשורת גבוהות, האם זה פיצ'ר שהייתם מוכנים לשלם עליו סכום חודשי סמלי (כמנוי פרימיום), או שזה נחמד - אבל לא שווה לכם תשלום נוסף?
אשמח לכל הארה, ביקורת בונה (גם קשוחה תתקבל בברכה!) או תובנה מניסיון החיים שלכם.

תודה רבה מראש לכל המגיבים!

נ.ב - הפרסום של המערכת בפורום מאושרת עם המנהלים. צילום מסך 2026-02-18 ב-12.28.51.png
  • 21
  • רו"ח דואג למקסימום רווח במינימום מס.
    למה?
    כי אף אחד כמובן לא אוהב לשלם מס.
    אבל מה קורה כשהמס מהווה בשורה עסקית ?

הנה דוגמה מהשטח –
    בעלת עסק גדול הגיעה אליי לבחינת תוצאות הפעילות ותכנון פיננסי אסטרטגי לשנה הקרובה.
    בחנו את הדו"ח הכספי האחרון של העסק ואת מאזן הבוחן לשנה השוטפת.
    סקירה וניתוח ממוקד של הנתונים חשפו כמה חריקות קטנות במודל העסקי.
    לא שינוי דרמטי.
    דיוק.
    תיקון טכני במודל העסקת עובדים בהתאם לענף,
    דיוק במודל התמחור והעמסת עלויות,
    יצירת תהליך לאיתנות פיננסית,
    ועוד כמה פרטים קטנים שלא לימדו אותה בבית הספר על ניהול עסק.
    התוצאה?
    פוטנציאל להגדלת מחזור פי 2.5, והכפלת הרווח לעומת השנה הקודמת.
    הלקוחה התלהבה, ובצדק.
    היא ביקשה לקבל גם ליווי שוטף כדי לוודא שהאסטרטגיה מיושמת בפועל.
    ואז –
    הגיעה דרישה לתשלום מקדמות מרשות המסים.
    התגובה שלה הייתה:
    "חבל…הרו"ח הקודם תמיד ביטל את המקדמות..."
    עניתי לה:
    את פועלת כעת בכיוון של הכפלת הרווח, כך שהכרח תגיעי לחבות מס גבוהה.
    אבל על כל שקל מס שתשלמי – תרוויחי כמה שקלים לפניו.
    דווקא תשלום המקדמות הוא סימן זוהר להצלחה עסקית!

מס הוא לא עונש וגם לא חייב להיות "תקרת זכוכית".
    הוא יכול להיות אינדיקציה מעולה לפיתוח עסקי.

אם תרצו –
    זה ההבדל בין רו"ח שמטפל בדרישות,
    לבין רו"ח שמוביל מהלך.

מה דעתכם?
    אשמח לתגובות!
    0 תגובות
    חבר שלי פנה לאינדיגו פיננסים כדי לקבל החזרי מס [הוא מלמד תשב"ר בתלוש].
    חצי שעה אח"כ מתקשרים אלי מחברה [בשם: נ.ש.מיי פיננס בע"מ] שאומרים לי שהם עובדים בשיתוף פעולה עם אינדיגו פיננסים, והם מציעים לו משהו מעורפל לבדוק אם יש לו כספים ופנסיה וכו' שהם בלתי ידועים.
    הוא מדי תמים, אבל חזר ושאל אותם כמה פעמים אם הם שייכים לאינדיגו פיננסים, והם ענו שהם עובדים בשיתוף פעולה וכו'.
    ובתמימותו שזה קשור לאינדיגו פיננסים, הם שלחו לו במייל קישור לחתימה, והוא חתם, ואחרי החתימה הגיעו לו מסמכים למייל, שבמסמך כתוב שהם עומדים למצוא לו את על הכספים שלו והוא צריך לשלם להם בתמורה 20 אחוז מהכספים שהם מוצאים.
    למעשה הם מתקשרים כעת שיש לו כספים בפנסיה והשתלמות, כספים ידועים וכו', והם רוצים תשלום של 10 אחוז בשביל המידע שזה 4000, ואם הוא רוצה להוציא את הכספים הוא צריך לשלם עוד 4000.
    עכשיו הוא צעיר בן 24, הוא יודע מהפנסיה, ולא צריך להיות חכם כדי לדעת את זה, ובגיל הזה אין בן אדם שמוציא את הפנסיה שלו, וזה הונאה לשמה, אבל הוא תמים וחתם, הסוכן ביטוח שלו טוען שזה דבר בלתי חוקי לדרוש כסף בשביל זה, אבל ברשומות יש כזה חברה חוקי, מישהו התנסה בכגון זה?

בחוזה גם מופיע שאחרי 3 ימים יש קנס של 100 שקל עבור כל יום עבור אי תשלום.

יש לכם עצה בשבילו? או אם אפשר לעזור לו בתשלום או להפנות לאיש מקצוע מתאים.

תודה רבה רבה
    אני רוצה לספר לכם על ההתנהלות הכלכלית של קרובי משפחתי. הם קונים בשפע, מאמינים בחיים מתוך שפע.

אני טיפוס קצת מצומצם, גם כלכלית. אפשר לקרוא לזה טיפוס קמצן, חסכן או מחושב.

אמנם בצדקה אני לא חוסכת - אם יש לי, אני נותנת. זה בגלל ה-OCD, החרדות, והאמונה שלי שצדקה ונתינה עושים טוב לנותן יותר מאשר למקבל,
    אבל זה כרגע בטיפול, כי החלטתי להשתדל לא להבטיח יותר כספים עד שאסיים לשלם את הכספים שכבר הבטחתי. במידה ויהיו לי כספים לתת לצדקה - אתן, אבל הכול בלי נדר.

מה שרציתי לספר זה על התנהלות מעניינת של אותם קרובי משפחה, שבהתחלה עקבתי אחרי הקניות וחיי הבזבוז שלהם במבט מתפלא.
    האמת היא שקניות מכניסות אותי לחרדה. למה צריך לקנות כל כך הרבה? למה צריך הרבה דברים? מה רע במעט?
    אבל הם מאמינים בשפע. בא לך שווארמה? תקנה. בא לך בקבוק קטן ויקר של שתייה? אין בעיה.
    מאיפה אפשר להשיג כסף? הם עובדים קשה וגם לוקחים הלוואות. ולמרות זאת, לחיות בשפע בלי צמצום זה, לדעתי, בור בלי תחתית.
    שמתי לב לדבר מעניין - הם אוהבים להוציא כסף, וזה קצת אנטי-תזה לעולמי.
    מעניין אותי ללמוד גם את המקום שמאפשר לחיות, לקנות, לא להתקמצן.
    זו למידה איטית — להסכים שמותר לקנות.

זה קצת מפתיע לחיות בלי דאגות על מחר, אולי אפילו קצת טיפשי.
    אבל מה שאני רואה אצלם זה שהם חיים מתוך שפע תודעתי.

זה לא רק שפע של לקנות ולבזבז, אלא שפע אחר - שמרגיש שמותר לקנות, מותר ליהנות, מותר להוציא כסף, ואפילו רצוי לקנות ולהוציא כסף.
    אני מתבוננת על האופי המעניין הזה ומנסה ללמוד קצת יותר.

נראה לי שאני לא אצליח לקנות בתחושה של רווחה תודעתית, לפחות לא כל עוד אין לי מיליון ש"ח פלוס בעובר ושב.
    וגם אם יהיה לי מיליון ש"ח ויותר — אני מתארת לעצמי שאצטרך לעבור מסע עם עצמי, להסכים לשלב בין האמונות הכלכליות שלי כיום לבין המצב בבנק.

כי לחיות כמו עשיר — זה לא פונקציה של כסף בחשבון, אלא מצב תודעתי שבו האדם מסכים שהשפע בעולם נברא לכבודו.

היו להם תקופות שבאמת לא היה להם כסף, ולמרות זאת הם עשו הכל כדי לחיות בשפע. שזה אומר לחץ כלכלי בשילוב חיים שלא חסר כלום בחיי היומיום. זה מעניין אותי, כי לדעתי כסף זה או שיש או אין. אבל ההתנהלות שלהם היא שכסף נועד לשרת אותנו ולא אנחנו אותו. שלכסף אין משמעות מצד עצמו אלא לחיים יש משמעות גדולה יותר מכסף.

לסיכום, אני לא ממליצה להתנהל ללא אחריות, כן כדאי לשחרר את הצמצום איפה שרק אפשר, לפחות תודעתית. להכניס חשיבה של שפע, זה חשוב.
    מצטער מראש שהפוסט נכתב ב-AI, אני מעדיף להשקיע את הזמן בפיתוח האתר ולא בלנסח פה הסברים...
    הנה זה כאן – PLUS
    אחרי הרבה זמן שחיפשתי משהו פשוט, ברור, בעברית, וללא סיבוכים — ולאחר המון עבודה העליתי לאוויר את פלוס: פלטפורמה לניהול פיננסי אישי שמרכזת לך את כל ההכנסות וההוצאות במקום אחד, עם דוחות, גרפים, תקציבים ויעדי חיסכון.
    המטרה פה נטו תועלת לציבור: הכל חינמי לחלוטין.
    ניתן להגיב או כאן

אז מה זה בעצם “פלוס”?​

פלטפורמת ניהול פיננסי יעילה, פשוטה ונוחה:
    הרווחתם כסף? מוסיפים הכנסה.
    הוצאתם כסף? מוסיפים הוצאה.
    המערכת מסדרת לך את הנתונים ומציגה תמונת מצב ברורה: כמה נכנס, כמה יצא, ומה המאזן בפועל.
    🔗 לכניסה לאתר:
    plus.base44.app
    הרשמה הכי פשוטה באמצעות חשבון גוגל או מייל וסיסמה – ואתם בפנים!

מה מיוחד בפלוס?​

✅ ממשק פשוט ונוח
    בלי להתפזר: נכנסים, מוסיפים תנועות, ורואים את התמונה בצורה מסודרת. כמה פשוט — ככה יעיל.
    ✅ לוח בקרה שנותן תמונת מצב אמיתית
    בלוח הבקרה תראו:
    • סיכום הכנסות והוצאות
    • מאזן נקי
    • גרפים שמציגים מגמות לאורך זמן
      זה עוזר להבין מהר מה קורה, לא רק “כמה יש עכשיו”, אלא גם לאן זה הולך.
    ✅ ניהול תנועות כמו שצריך (כולל סינון מתקדם)
    בעמוד “תנועות” אפשר לנהל הכל בצורה מסודרת:
    • תאריך
    • סכום
    • קטגוריה
    • אמצעי תשלום (אופציונלי)
    • הערות
    • תגיות
    יש גם סינון מתקדם כדי למצוא תנועות לפי: סוג / קטגוריה / טווח תאריכים / תגיות ועוד.
    ✅ תנועות קבועות וגם תנועות מתוזמנות (עתידיות)
    אם יש דברים שחוזרים על עצמם (משכורת, שכירות, מנוי וכו’):
    אפשר להגדיר תנועה קבועה (יומי/שבועי/חודשי/שנתי), והמערכת עוזרת להפוך את זה לפשוט ומהיר.
    בנוסף:
    • אפשר להשהות תנועה זמנית
    • אפשר להגדיר תאריך סיום
    • אפשר ליצור “מיידית” תנועה חדשה בלחיצה
    • אפשר גם ליצור תנועה מתוזמנת לתאריך עתידי כשצריך
    ✅ שכפול תנועות בלחיצה
    יש הוצאות דומות שחוזרות (אבל לא בדיוק “קבועות”)?
    אפשר לשכפל תנועה קיימת, לערוך סכום/תאריך ולהמשיך — חוסך מלא זמן.
    ✅ חשבונות וקופות + העברות בין חשבונות
    אפשר לנהל כמה חשבונות במקביל (מזומן, בנק, קופת ילדים וכו’), ולראות לכל אחד מאזן נפרד.
    אפשר גם לבצע העברות בין חשבונות בקלות (רק מזיז כסף בין חשבונות — בלי לשבש את התמונה הכוללת).
    ✅ קטגוריות מותאמות אישית
    אתם מחליטים איך נראה העולם שלכם:
    קטגוריות להכנסות/הוצאות/שניהם, עם אייקון וצבע — כדי שהדוחות באמת יהיו ברורים ולא “כאוס”.
    ✅ תקציבים חודשיים לפי קטגוריה (והתרעות לפני חריגה)
    רוצים לוודא שאתם לא חורגים?
    מגדירים תקציב חודשי לקטגוריה (קניות/בילויים/דלק וכו’), והמערכת:
    • עוקבת בזמן אמת
    • מתריעה כשמתקרבים לגבול
    • מתריעה כשחורגים
    זה אחד הדברים שהכי עוזרים להפסיק “לגלות בדיעבד”.
    ✅ יעדי חיסכון (רכב / חופשה / דירה…)
    מגדירים יעד חיסכון, ואז:
    • אפשר להגדיר אחוז ברירת מחדל להפרשה מהכנסות
    • בכל הכנסה אפשר לבחור לאילו יעדים להפריש וכמה
    • רואים התקדמות בצורה ברורה
    • יעד שהושג מסומן בצורה בולטת בדשבורד
    המטרה: להפוך חיסכון למשהו “אוטומטי בראש”, לא משהו שנשאר רק רעיון.
    ✅ דוחות וניתוחים
    בדף “דוחות” אפשר לבחור תקופות ולראות:
    • ניתוח הוצאות לפי קטגוריות
    • מגמות לאורך זמן
    • טבלאות מסודרות וגרפים אינטראקטיביים
      מעולה למי שרוצה לעשות סדר, להבין הרגלים, ולשפר אותם.
    ✅ ייבוא חכם עם AI (חוסך שעות)
    מי שיש לו כבר דוחות/אקסלים/צילומי מסך – לא חייב להתחיל מאפס.
    אפשר להעלות קבצים והמטרה היא שהמערכת תזהה ותסדר לכם את זה מהר:
    • פורמטים נתמכים: CSV / Excel / PDF / תמונות (PNG/JPG)
    • זיהוי ונרמול של תאריכים/סכומים/שדות נפוצים
    • תצוגה מקדימה ועריכה לפני שמייבאים סופית
    • סימון כפילויות כדי שלא “יכפיל” לכם נתונים בטעות
    ✅ בחירה ומחיקה מרובה + שחזור במקרה הצורך
    בעמוד “תנועות” אפשר לבחור כמה תנועות יחד ולמחוק בבת אחת.
    ובנוסף – המחיקה היא לא “לנצח לנצח” מיד, כדי שאם טעיתם תוכלו לשחזר דרך ההגדרות.
    ✅ ייצוא נתונים לקובץ (CSV)
    רוצים גיבוי? רוצים לעבוד באקסל/Sheets?
    בעמוד “תנועות” אפשר לייצא נתונים (גם לפי סינון) לקובץ CSV.
    ✅ חישוב מעשרות חכם באופן אוטומטי (אופציונלי)
    ניתן לבחור את אחוז המעשרות, נכלל במדדים, וניתן להפעיל דרך ההגדרות.
    ✅ הגדרות שימושיות (כמו תצוגת תאריכים)
    אפשר להגדיר שם/כינוי, ותצוגת תאריכים (לועזי/עברי/שניהם) ועוד העדפות שימושיות.

התחלה מהירה (למי שרוצה להתחיל תוך 2 דקות)​

1. נכנסים ומגדירים כמה דברים בסיסיים בהגדרות (שם/תאריך וכו’)
    2. מוסיפים חשבונות אם צריך (מזומן/בנק/קופה) + קטגוריות שמתאימות לכם
    3. מתחילים להזין תנועות – ידנית / שכפול / ייבוא חכם
    4. נכנסים לדוחות כדי לראות תמונה אמיתית ולשפר הרגלים

חשוב לי להדגיש​

זה פרויקט שנבנה מתוך רצון לעזור ולעשות סדר — אין פה מכירה, אין פה תשלום, הכל חינמי.
    אשמח מאוד לפידבק, רעיונות, הצעות, דיווחים וכל מה שעוזר לשפר.
    ⚠️ ניתן להגיב או כאן
    בנימה אישית אני אומר – בניתי את זה באמת כדי לעזור למשפחות, אברכים או לבני נוער שהכסף לא יושב להם בצורה מסודרת איפה שהוא.
    הייתי רוצה שהדבר הזה יתפוצץ ויגיע לכמה שיותר אנשים.
    אשמח אם תוכלו לשתף את האתר עם מי שאתם יכולים.
    תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
    נקרא  8  פעמים
    למעלה