ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית

מאמרים אחרונים באתר

שמעתי כמה פעמים בחיים שלקיחת הצעה למשכנתא בסניפים נידחים ללא הרבה לקוחות שווים בדיקה, כיוון שיש לסניף אינטרס ביחס לבנק להביא לקוחות, ולכן כל אורח מאזור מרכזי בארץ שייבקש משכנתא הסניף יינסה לשבור את ההצעות האחרות שהוא יביא?
1. האם משיהו מכיר את הרעיון מנסיון אישי או מכלי ראשון ?
2. בבקשה א"כ באילו סניפים ושל איזה בנק עשיתם את זה ?
3. למול איזה בנקים - סניף, עשיתם את התמחור ?
4. אני מדבר על מיחזור למליון מאה, יאמרו המנוסים (לתועלת כולם) האם גם בכמה מאות בודדים יש לזה משמעות או רק במשכנתא ענקית ?

אם לא נאמין בתאוריה הזו, המלצתכם לאיזה בנקים לפנות למחזור של מליון מאה (מבנק מזרחי) חשבון תקין לגמרי והכנסות מעולות? והאם להעדיף סניף ספציפי בני ברק או האזור?

וללא קשר פתחתי כבר בקשה באונליין (למחזור בכמה בנקים, בתהליך הבקשה הגדרתי סניף לנהיול המשכנתא, האם אוכל להעביר את תהליך הבקשה לסניף אחר?
אודה מאוד לתשובת המנוסים, המייבינים, והיועצי משכנתאות
שלום רב,

אשמח לתשובות מהמומחים כאן (נא רק תשובות מידיעה ולא מ"נראה לי"..):

יש לי משכנתא (לדירת מחיר למשתכן) שנלקחה לפני 6 שנים,

הסכום מקורי של המשכנתא (לא כולל מענק): 448K ₪

סך כולל של המשכנתא כולל מענק 60K (כבר הסתיים ונפרע): 508K ₪

אני מעוניינת לקחת הלוואה נוספת לשיפוץ, כאשר לפי מה שהבנתי לא מומלץ למחזר את המשכנתא הזו, בגלל הריביות האטרקטיביות שלה (לפי המצב אז בשוק),

מה שאומר שאני צריכה לבקש תוספת מהבנק הקיים (הבינ"ל), או מבנק אחר בדרגה שניה (שהבנתי שהבנקים לא אוהבים את זה..)

זה היתרה והריבית העדכנית כיום במשכנתא:

א. יתרה ע"ס 86,654 ₪, ק"צ (זכאות), ריבית 1.46, למשך 50 חודש

ב. יתרה ע"ס 98,854 ₪, פריים, ריבית P-0.75, למשך 110 חודש

ג. יתרה ע"ס 91,065 ₪, מל"צ כל 5, ריבית 3.95, למשך 110 חודש

סה"כ יתרה עדכנית: 272,573


למעשה, אם אני מעוניינת לקחת תוספת של כ־175K ₪ לשיפוץ ולפרוס ל־25-30 שנה בשביל החזר חודשי נמוך (הכיוון נע בין: 150-235 – ראו שאלה 1+2 להלן) –

1. האם כל הסכום (או עד איזה סכום) יינתן על־ידי הבנק בבת אחת ולא בפעימות? האם יש בזה הבדלים בין הבנקים?

2. בשביל לחסוך בירוקרטיה (כשמאות חדשה למשל) – ניתן לבקש עד הסכום המקורי כולל המענק – דהיינו 508K, או רק עד 448K? (או שבכל מקרה צריך שמאי? יש הבדלים בין הבנקים?)

3. האם כדאי והאם ניתן לקבל את כל הסכום רק בפריים (בהתחשב בזה שבמשכנתא המקורית יש רק 1/3 פריים)? ואם לא, האם 2/3 פריים כן יתאפשר?

הערה: יש דירה שניה, כך שייתכן שהתוספת לשיפוץ מוגבלת עד ל־50%?

אשמח מאוד למענה מפורט!

תודה!
  • תודה
Reactions: שמואלזון1 //
51 תגובות
בנק ישראל יצא במהלך לרגל מלחמת עם כלביא: כל מי שמתקשה לשלם את המשכנתא יכול לדחות עד 6 תשלומים – בלי ריבית ובלי הצמדה. על הנייר זה נשמע מעולה, אבל יש כמה דברים שחשוב לדעת.


התשלומים שנדחו נפרסים לעד 48 חודשים. לדוגמה – מי שמשלם 6,000 ש"ח בחודש ודוחה 6 חודשים, יצבור חוב של 36,000 ש"ח. כשהוא יפרוס את זה, התשלום החודשי יעלה בערך ב־750 ש"ח. המשמעות: ההחזר החודשי יקפוץ מ־6,000 ל־6,750 ש"ח. זה שינוי שמרגישים.


מה שראינו בעבר זה שהרבה אנשים שבחרו באופציה הזאת מצאו את עצמם אחר כך רצים למחזר משכנתא – כדי להוריד שוב את ההחזר החודשי. הבעיה? מיחזור כזה לרוב מאריך את תקופת ההלוואה, ומקפיץ את העלות הכוללת של ההלוואה לפעמים ביותר מ־100,000 ש"ח.


אז מה כדאי?
לפני שמקבלים החלטה, מומלץ מאוד להתייעץ עם יועץ משכנתאות ולבחון חלופות נוספות שיכולות להתאים למצב שלכם.


נ.ב. נכון לעכשיו, רק בנק מזרחי מציע פריסה של החוב לכל התקופה בלי ריבית והצמדה. שאר הבנקים עובדים לפי המתווה של בנק ישראל – וזה כבר פחות משתלם.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה