פורום קהילת מפיקי במה ואירועים

פורום קהילת מפיקי במה ואירועים מיועד לאנשי מקצוע מתחום הבמה והפקות האירועים מהמגזר הדתי והחרדי, הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלת הפורום: אלישבע אבר
להצטרפות לקהילת במה ואירועים, הקש כאן

מאמרים אחרונים באתר

שלום לכולם, נעים להכיר אני יחסית חדשה פה אז אציג את עצמי:
נחמי בן שלמה, בעלת העסק הטרי שורות- כתיבת תוכן מהשורה הראשונה.
אני כותבת כבר שנים רבות, ורק לאחרונה פתחתי עסק רשמי ועל כך שאלתי הדחופה:
לפני שניייים כתבתי מילים לזמרת על שיר מסוים שרצתה, הייתי צעירה וחסרת ניסיון ואת המחיר שנקבתי לה לתשלום אני מתביישת להעלות לפה....
לא עבדתי איתה ממש ישירות אלא עם המפיקה שלה, שאולי קצת נצלה את גילי הצעיר ואת תמימותי או אולי לא.
בכל אופן היום כמעט 7 שנים אחרי היא מכתירה את אותו שיר כשיר המובחר ביותר שלה (ציטוט מתוך ראיון מוקלט ששמעתי), מופיעה איתו בלי סוף (לפחות 5-6 הופעות בארץ ובחו"ל), ארגון קירוב בחו"ל הוציא עליו קליפ, מופיע בדיסקים שלה וכו' וכו', אותו שיר בעצם הקפיץ את שמה והפך אותה למוכרת- למותר לציין שאפילו פעם אחת לא הוזכרה שמה של הכותבת הלוא היא אני......
מה עכשיו?
אותה זמרת היא חוצניקית שגרה בארץ ומוכרת מאד בקהילה שלה אבל לא מעבר, אני מאד מעוניינת לתת לזמרת ישראלית מוכרת לשיר את השיר הזה כדי לקבל פרסום, וגם כי מתחשק לי שזמרת מסוימת תשיר אותו.
אמממה עניין הזכויות-
האם השיר נקרא שלי או שלה?
היא יכולה לתבוע אותי אם תשמע מישהי אחרת שרה אותו? צריך לבקש אישור שלה לפני?
אומנם כתבתי אותו עבורה, אבל על זכויות יוצרים לא דברנו בכלל (לא הכרתי אז את כל המושגים הללו).
אשמח מאד מאד לעזרתכם בעניין, דעה אישית, מידע וכו'.
תודה ענקית מראש!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה