עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית

מאמרים אחרונים באתר

הבנק הדיגיטלי של אמנון שעשוע ONE ZERO נפתח לציבור הרחב היום

מישהו יודע מה זה?
שבוע טוב לכולם!

זה ממשיך ומתפשט, ואיתו גם תחושת המחנק פושטת בנו.
המחירים מאמירים, ואיתם תחושה שגופים עסקיים מפלצתיים מנצלים בדורסנות אכזרית את המגפת הקורונה (זוכרים את זה?) ואת מלחמת רוסיה אוקראינה, ועוד.
ומנפחים את חשבונות הבנק שלהם על הגב של הצרכן הקטן.

במה דברים אמורים?
הסבירו לנו בטוב טעם ודעת שמחירים החיטה האמירו בעקבות המלחמה, נו שויין.
הסבירו שמחירי השינוע עלו בעקבות מחירי הדלק, נו נו...
הסבירו לנו שהשמיטה גם היא תרמה את חלקה, אוקיי.

עכשיו שימו לב!
עד לפני כמה שבועות יכולתם לקנות דייסה 400 גרם של B&D ברוב המקומות ב - ₪14.9 לא תמצאו אותה היום בפחות מ - 20 ₪!!! קפיצה של לפחות 33%.
היצרן הוא יצרן מקומי, האורז כדוגמא מחירו לא עלה, על מה השחיטה הזו?

כנ"ל בגיזרת קופסאות השימורים.
פטריות חתוכות עלו באופן קבע באושר עד ועוד 3 ב - 10 ₪ ולא יותר מ - 3.9 ₪ היום לא פחות מ - 5 ₪ ברוב המקומות, מה קרה? שמיטה?

רסק עגבניות לא עלה יותר מ - 6 ₪ היום המחיר ברוב המקומות 8.9 ₪ שוב קפיצה של כ - 33%.

קופסת חומוס גרגירים של פרי מבורך עלה מקסימום 5 ₪ ביום שישי ראיתי שהמחיר האמיר ל - 8.9 ₪, מה זה???
לפני כחדשיים מכרו באושר עד חומוס מיבוא ב - 2.9 ₪ לקופסא!!!

נסעתי ביום שישי לברכל ומצאתי את החומוס של פרי מבורך שוב ב - 8.9 ובצידו חומוס של מותג "מעולה" (תוצרת פרי הגליל) במחיר 5.9 ₪

כל זה זה רק מוכיח שיש חברות שמנסות לנצל את עליית המחירים הגלובלית, להעלות מחירים גם על דברים שאין להם שום הצדקה! ודאי לא למחירים החדשים.

מה שמוביל אותי למסקנא, שאם אנחנו נמשיך לקנות במחירים החדשים, הגלגל הזה לא יגמר ותחושת המחנק שמופיעה בעיקר באזור הקופות של הסופר רק תלך ותתחזק.

אז יש את אלו שיגלגלו עיניים לשמים ויטענו אין מה לעשות.
יש את אלו שיפטירו ה"יוקר יאמיר" וימשיכו להכנע לתכתיבי היצרנים והתאגידים.
ויש את אלו שיחפשו מה ניתן לעשות.

הדבר הראשון שניתן לעשות זה להצביע בארנק!
כרטיס האשראי שלנו לא ישלם את השוד הזה!
המוצרים הללו ירקבו על המדף עד אשר יבינו שהציבור לא פרייאר.

אציע להעלות כאן באופן שוטף מוצרים שהיצרנים או הספקים העלו מחירים, בפרט אלו שאין הצדקה או שהעליה מוגזמת וכמובן להציע תחליפים זולים יותר למען יוכל הציבור להנות ממוצרים במחירים שפויים ולחזק את ידי וכיסי היצרנים והספקים ההוגנים.

בנוסף כדאי לציין כאן מוצרים החווים עלית מחירים שקטה.
מכירים את התופעה הזו?

היא מצוייה בעיקר אצל ספקים שנבהלו מחרמות של רשתות שיווק וכו' ובמקום להעלות מחירים הם מצאו פתרון פשוט: הפחתת כמות המוצר לעיתים ללא ציון מודגש כמתחייב בחוק.
דוגמא:
ביש חסד בני ברק נמכרים פיתות של מאפיית מכבים ב - 8.9 ₪ כמה מכם שמו לב שהכמות פחתה ל - 11 פיתות במקום 13 פיתות לפני חדשיים שלשה?

אז קדימה!
תעלו את המחירים למודעות, תעלו את המידע לכאן, ותעזרו לכולנו להוריד את מחירי סל הקניות, זה אפשרי ובחלקים נרחבים גם בידינו הפשוטות (תרתי משמע)!

נ.ב. אבקש אם אפשר לשמור את האשכול הזה נקי מפילוסופיות ולהעלות בו רק מידע קונקרטי שיהיה לתועלת כולנו, שהתורה חסה על ממונם של ישראל.
בהמשך לאשכול הזה..

הנידון שעלה - האם נכון להשתדל לגלגל הלוואות העיקר לא לקחת הלוואת משכנתא בריבית יקרה - (במידה וניתן להתגלגל איתם איכשהו כמובן), או שמשכנתא היא פתרון נכון למרות תשלומי הריבית וההצמדה שלה?
נכנסתי לאחרונה לפורום ואני שמחה שיש ציבור גדול שיכול לעזור לי.
אני רואה את הנושא שמטריד את כולם- כלללל כךךךך
הכסף,
האמת, גם אותי הוא מטריד.
למה אני חותרת?
למדתי בסמינר טוב מאד... איך אומרים- מהגדולים בירושלים,
הייתי בין המוצלחות, ממש... 100 בכל החוצים, בכל המבחנים, כוכשבחרתי מקצוע הלכתי על משהו שמעניין אותי, לא משהו "רווחי".
מה שהנחה אותי היה משפט כל כך פשוט "פרנסה משמים" ושאני אלך למשהו שאני אוהבת ונהנת...
אתם יודעים, ילדה קטנה שעדיין לא באמת יודעת מה זה לפרנס, אבל אולי זה הנס...
ולמדתי, ואיך אומרים? העולם לא מפתיע, לא מרוויחה כמו החברות בהייטק שעושות פי 4 ממני והיו הרבה פחות ממני,
והלב שלי נצבט, בטוח עשיתי לא נכון... הרי יכלתי, יכלתי, ובעלי היה יכול לשבת וללמוד ביותר רוגע וכו וכו,
ואז מגיעה השאלה- אולי להשלים עכשיו לתואר? כל כך בא לי... והכל בשביל בעלי וכו....
אבל אני אמא ואישה במשרה מלאה,
יש ילדים ב"ה,
יש עבודה ב"ה
ויש חיי נישואים ב"ה.
ובטוח זה יבוא ע"ח כולם... אני לא מלאך!!
אבל כל היום יש את התחושה של "למה לא הלכתי... למה לא ולמה לא..."
יש לי נס שבעלי מראה לי ספר מאד פשוט- חובת הלבבות. יש קטע ששכחנו משהו, קוראים לו בורא עולם, אנחנו מנסים לעזור לו לסדר לנו את החיים...
זה כל כך מרגיע להזכר בו...
לא להגיד "אני חרדית..." וזהו, להשתמש בזה בחיי היומיום...
כאילו משהו כל כך התבלבל, נשים הפכו לנשות קריירה שמשקיעות כל כך הרבה "בשביל שהבעל ישב וילמד", אבל רגע, זה לא בא ע"ח אותו בעל? זה לא בא ע"ח המשפחה היקרה...?
אוף,
אולי תצליחו אתם לעשות לי סדר...
משהו התבלבל לנו כאן, לכולנו... נראה לי... לא??
כמו שהרבה כבר עודכנו - אתמול עלתה ריבית בנק ב0.75%
והשלימה עלייה של 2.15% בפחות מחצי שנה האחרונה.

כמו שהפנימו כאן הרבה מהמשתמשים - המשכנתא של כולנו התייקרה בעשרות אלפי/מאות אלפי ש"ח,
ובעשרות/מאות ש"ח בחודש. ומלבד להתחזק באמונה וביטחון במי שזן ומפרנס לכל, אין מה לעשות עם זה כרגע..

אבל יש תחום אחד משמעותי מאד שגם התייקר עם עליית הריבית -
הריבית של המינוס בבנק... (והלוואות אחרות כמובן)
בכלל המינוס בבנק הוא ה'הלוואה' הכי יקרה כמעט שיש, יכול להגיע ל15% בלי שתשימו לב בכלל, ועכשיו זה מתייקר יחד עם עליית הריבית.

ומכאן נצא בקריאה לכללות אנ"ש אנשים ונשים - הגיע הזמן לומר די למינוס!!
כל יועץ כלכלה מתחיל ישר עם ה'מינוס' הקיים בבנק, כי זה 'מרחב פתוח' להשתמש בעוד כסף תמים למדי (שהבנקים ממש נהנים מהעסק)
ומשלמים על זה ביוקר את כל הריביות - ועכשיו גם את העלייה של הריבית..
כמובן חוץ מזה שזה פתח להתנהלות כלכלית קלקלת ביותר מכיון שמשתמשים בכסף 'וירטואלי' שלא באמת שייך לנו, ורק מצטבר מינוס עוד ועוד ואי אפשר לשלט בצורה טובה בהוצאות - הכנסות.
מה עושים? מתקשרים לבנק ומבקשים שיחסמו לנו את המינוס! בהקדם האפשרי (לאחר שמתאמצים להגיע למצב של 0, לדוגמא מיד אחרי שנכנסות המשכורות הבאות) וחיים עם מה שיש בחשבון, שולטים בהוצאות ובהכנסות (מה שעוזר גם להתמודד עם העלייה במחירים והמשכנתאות) וחוסכים עשרות% ואלפי ש"ח בשנה של ריביות מיותרות לחלוטין.

טיפ אישי: תורידו ממכם גם את כרטיסי האשראי, תתחילו להשתמש רק בכרטיס 'דביט'/'דיירקט' שיורד ישר מהחשבון, בכל רגע נתון גם תוכלו לראות כמה הוצאתם החודש בכל כרטיס שיש לכם (ולא רק בסוף חודש אחרי שירד החיוב של אלפי ש"ח ורצים לראות על מה ולמה..)
חוץ מכמה חשבונות והו"ק ידועים מראש וקבועים שמתאפשרים רק באשראי רגיל.

שיהיה לכולנו בהצלחה ענקית ובס"ד!!
היום בצהריים חיפשתי במזווה משהו קטן לנשנש.
מצאתי לשמחתי חטיף דוריטוס חמוץ חריף..
הטעם התחיל לדגדג בפה
הריח התחיל לעלות באפי..
ו.. פתחתי, ברכתי והתענגגתי על המשולשים החמצמוצים האלה....
תוך כדי שאני עסוק באמצע קריאת עיתון.
אני מכניס שוב את ידי לשקית, ו..הופפ כמה גרגירים קטנים עלו בחכתי
שמטתי מיד את העיתון מידי, ובזעם עצור ועיניים כועסות הבטתי לתוך השקית
בפליאה היכן נעלמו המשולשים מלאי הטעם??
אחרי כמה שניות קלטתי שעל השקית מופיע שהינו מכיל לא יותר מ-25 גרם!!!!
התחלתי לקלל בליבי את דוריטוס, את החנות, וזעמתי קשות של אביגדור הזה שהשבית לי את הטעם בפה כל כך מהר!!!!
כמובן, יוקר המחיה וכל המרעין בישין עלו בראשי
וחשבתי שכבר ממש לא נותנים לנו לחיות!!!
אפילו מדוריטוס לא נותנים לנו להינות.....

לאחר דקות ספורות של מחשבה
ובמבט בוז על השקית הסגלגל
עלה בראשי,
הנה קורה כאן דבר חשובב!!!!
בזכות אביגדור ויאיר מנעתי מלהכניס בגופי עוד עשרות קגי''ם של מונוסודיום גלוטמט!!!!!
שאפו לחברת דוריטוס!!!
במקום להשאיר את הכמות ולעלות את המחיר
הם השאירו את המחיר והורידו בכמות!!!
ווואוו!!!
כל הכבוד למדינת ישראל!!!!
וכמובן התקשרתי להודות לשירות הלקוחות של עלית על המהלך המבורך!!!!

מה דעתכם??
רוב האברכים הממוצעים במשק, חיים בשמחה ובנחת מתחת לקו העוני.
כמו בדורות עברו, רואים אברכינו בערך של 'תורה מתוך הדחק' את צורת החיים המועדפת.
נוח להם להתגלגל מגמ"ח לגמ"ח. לחפש בכל עשירי לחודש, את קרוב המשפחה התורן שיעשה איזה העברה קטנה.
ולגהץ את האשראי מבלי להתחיל לחשוב האם יהיה כיסוי.

חיסכון לעתיד? הצחקתם את המשכנתא.
ניהול תקציב? עמידה בהוצאות?
זה טרייף טרייף טרייף.
חוסר ביטחון וכפירה גמורה.

למה אני אומר את זה?

בבית הכנסת שלנו, נתלתה מודעה מטעם ארגון 'מסילה', שיש להם שיטות מוכחות וניסיון רב בהעמדת אלפי משפחות על הרגליים.
המודעה הציעה למתפללים, קורס קבוצתי בין ארבעה מפגשים, שבו יונחו כל העקרונות לחיים נכונים כלכלית.
כדרכן של פרסומות, המודעה פנתה אל נקודת הכאב של הציבור: המינוס!
ובישרה להם שיש תקווה.

כל זה ללא הועיל.
ההתעניינות הייתה כמעט אפסית.

ואם תגידו שהמחיר מרתיע.
כנראה שלא קראתם את המודעה.
כי הקורס מסובסד במלואו. (כנראה ע"י העירייה)

ובנוסף חלק הממשתתפים יקבלו ליווי כלכלי מלא בחינם.

אז למה?
למה לדעתכם אברכים לא קופצים על המציאה, שיתכן מאוד ותתן להם כלים לצאת לחיים של כבוד ואולי גם של עושר?
לאחרונה יצא לנו לא אחת לצאת לקניות בכמה חנויות / רשתות ולגלות בבית כשעברנו על החשבון
ששילמנו יותר מן הנקוב על המוצר ו/או על המדף.
נכון שתמיד אומרים שצריך לבדוק חשבון במקום, אבל מעצבן 'לעבוד' בזה.
אם זו טעות חד פעמית - ניחא, אבל ברגע שזה הופך לדבר של קבע זה הופך למטרד של ממש.
קחו דוגמא מהיום, היינו בסופר פארם, יינות ביתן ושופרסל, בכל אחת מהחנויות היתה לפחות אי התאמה אחת,
בחנות אחת היו 3 אי התאמות שמצאנו במקום וכשהגענו הביתה גילינו עוד אחת...
בחנות אחרת וידאנו בחשבון שההנחה על המוצר יורדת, אבל לא שמנו לב שקנינו 2 מוצרים זהים ועל המוצר השני ההנחה לא ירדה.

אמנם לא מדובר בפער של עשרות או מאות שקלים, אבל מעצבן מאוד לבדוק ולעקוב כל הזמן.
שלא לדבר על חנויות בהן מתעקשים שהמחיר שנקוב על המוצר הוא טעות ולא מסכימים לתת אותו במחיר הנקוב
על אף שהחוק מחייב.
ומי שרוצה בכלל להרחיב את העבודה בנושא יופתע (או שלא) לגלות שאריזות גדולות לא בהכרח חסכוניות
ושמבצעים של 2 ב... וכיוצ"ב חוסכים שקל או שתיים ולעיתים גם זה לא.
מה שבטוח שמי שאחראי על המבצעים בחנות למד היטב את מקצוע השיווק ואיך לעבוד על הלקוח.
בשלב הראשון זה בכלל לא עניין אותנו, איזה נגיף סיני במחוז זניח שמעולם לא שמענו את השם שלו....
בשלב השני זה התחיל להתקרב,
חוזרים מסין חויבו להיכנס לבידוד
אחר כך איטליה
בשלב השלישי הגיעה בהלה, וגרמה לקיפאון
הרבה מפוטרים,
כולם רק קוראים חדשות ומדברים על מספרים, הנחיות ונאומים של ביבי
ואז השלב הרביעי התחיל
בהתחלה משלוחי מזון,
ואז יועצים עסקיים,
פסיכולוגים
קורסים דיגיטליים
מבול של פרסומות בסימן הקורונה
וזה מצוין !
כי המנוע שמוביל את עולם העשייה הוא צורך כפול:
לפרנסה, ולמשמעות.
ואין כל סיבה שזה יפסק.
כל שירות שיכול להפוך לוירטואלי -
יומר בהקדם
אחוז הקניות ברשת ובמשלוח יעלה דרמטית
הרבה עסקים יעברו מתיחת פנים,
הרבה שכירים יעברו לעבוד בבית
או יסבו את מקצועם, גם אם באופן זמני
והעולם ימשיך להתגלגל
מי שאמר והיה העולם
הזן את העולם כולו בטובו
הוא הבוס לפני, אחרי, וגם בעידן הקורונה.

אז לכן אני פותחת את האשכול הזה,
כדי לעזור לכולנו לעבור מקיפאון לעשייה
נשתף רעיונות,
איך בכל סוג של עסק אפשר לנצל את הזמן לבנייה ושיפור העסק,
לבניות המשכיות מותאמת למצב, ואפילו להגדיל הכנסות
(כמובן יש רווח של זמן עם המשפחה,
שאם מנצלים אותו נכון - זה המון זמן איכות,
אבל כאן נדבר על המבט העסקי,
בגלל שזה הפרנסה שלנו)
החיים טרופים, ואחת הסיבות לכך היא המצב הכלכלי. גם בכמה אשכולות אחרונים שנפתחו כאן, וכן במדיות נוספות, מנסים לענות על שאלת מיליון הדולר: איך מנהלים את הכלכלה הביתית בצורה נכונה?

יש שני סוגי אנשים בעולם: "אלה שחיים את העשירי ואת העשרים" - סובבים כל היום סביב הבנק, הטלפונים ממנו והפעולות אליו, הגמ"חים, הבקשות של בני המשפחה והסירוב - הקשה בכל פעם מחדש. ואלה ש"חיים ברווח" - מסתדרים עם הבנק והוא מסודר אליהם, מסוגלים לחייך בנדיבות בכל תחילת עונה וערבי חג מחדש לבני ביתם, ומרגישים ביטחון ושלווה.

רבים הצליחו לשנות את החיים שלהם, ולהתחיל לחיות ברווח. איך הם עשו זאת?

מי שמבין קצת בכלכלה ויש לו ראש מתמטי אולי מצליח לנהל את התקציב המשפחתי שלו בצורה מושכלת, אך הדבר דורש ממנו זמן ומאמץ. לאחרים שזכו משמים לכישרונות אחרים, האתגר בהנהלת החשבונות הביתית גדול אף יותר.

כל מי שניסה אי פעם לערוך שיפור כלכלי יודע - שהצורך לראות תמונה מלאה ומפורטת הוא בסיסי, ומהווה הצעד הראשון.

רק אחרי שיש בידינו נתונים מלאים על מצב ההכנסות וההוצאות, ניתן לבטל הוצאות מיותרות או לחסוך בהן. רק כאשר אנו יודעים מהן נקודות התורפה שלנו - אפשר לפתור אותן. אלא מה? הצעד הראשון כל כך קשה, מסובך ומייגע, שחלקנו מעדיפים לסמוך על הנס.

מהיום, לא עוד.

מערכת "חיים ברווח", שפותחה בסיוע יועצים כלכליים מהמובילים במשק, רובם מתמחים באורח החיים החרדי והדתי, תחשב בשבילך את כל הנהלת החשבונות הביתית! מה לך נשאר לעשות? להזין בעזרת הקשת סדרת מספרים קלה (למתחילים קיים דף מצורף על מנת לחסוך את שמיעת ההנחיות בכל פעם מחדש) את ההוצאות וההכנסות שלך.

המערכת תחשב בשבילך את המאזן הכלכלי, תציין את הנקודות הדורשות שיפור ותכוון אותך לרווחת חיים שלא הכרת עד היום - והכל בקלות וללא מאמץ!

תכניסו את ההרגל הזה לחיים שלכם. כדאי לכם. אף אחד לא יוכל לקבל דרך המערכת את פרטיכם בכל מקרה, השירות הנו אנונימי לחלוטין, והיועץ דיגיטלי ומסור. זהו הרגל שיעניק לכם חיים ברווח, רוגע ושלווה.

לא עוד חשש איך נחזיר הלוואות, מהיכן נכסה את המשכנתא ולמה רק לנו אין יכולת לקנות מעדן לילדים לכבוד ראש חודש. מהחודש הבא המפה הכלכלית שלך תהיה פרושה בפניך, ומכאן ועד לחיים ברווח - הדרך קלה.

המערכת נותנת:
חישוב ומאזן כלכלי - תמונת מצב מפורטת
הכוונה לשיפור רווחת החיים
סטטיסטיקות חשובות ומיקומך ביניהן
אפשרות לקבלת ייעוץ טלפוני ע"י מקים המערכת - יועץ מומחה (המלצות מעוסקים בתחום ומרבנים)
  • תודה
Reactions: שלכם1 //
128 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה