מאפים סמבוסק קל ובריא + 4 הצעות למילוי

מסוגלת

משתמש צעיר
@מסוגלת, אשמח למתכון למילוי הבשר טחון.
מטגנת בצל, מוסיפה את הבשר (אני אוהבת לשלב חצי עם חזה טחון) ומטגנת עד שמשנה צבע ונראה מוכן. מתבלת.
מניחה במסננת שלא יהיה עם הרבה נוזלים וממלאת כיסנים כשמתקרר.
 

עדידאס

משתמש פעיל
@shira bira תודה רבה!!
גם על המתכון הזה וגם בכלל כל המתכונים שלך נרים שווים ומוגשים בצורה ברורה ויפה! (רק אני צריכה זמן כדי לנסות את כולם)
אז אתמל הכנתי את הסמבוסק עם מילוי תרד יצא מוצלח וטעים!!
אמנם השנים הראשונים התפשלו לי (נקרעו בקיפול) לקח לי זמן ללמוד איך להתעסק עם הבצק שיצא קצת דביק ונקרע בקלות (זה תקין?) אך אחרי שלמדתי לא לרדד דק מידיי אלא רק את הקצות התוצאה היתה יפה וטעימה ביותר!!
תודה!!
 

אננסית

משתמש מקצוען
רעיון למלית טונה שעשיתי ומאוד אהבו-
טיגנתי הרבה בצל והוספתי למחבת את הטונה ערבבתי עם מעט תבלינים ומילאתי בבצק, יצא מהמם!
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אז כפי שהבטחתי מתכון לסמבוסק (מה שהרוב ביקשו :))
כיסני בצק במילויים שונים וטעימים.
מעולה בהקפאה, מצוין כארוחת בוקר לגן/לכולל/ לעבודה או כארוחת ערב לצד סלט.

שנתחיל?!

מקור המתכון לבצק:
http://www.hamatkon.co.il/index.php...-35-54&catid=56:2010-04-09-19-17-24&Itemid=62

מקור המתכונים למילוי - אני :)

לבצק:
4 כוסות קמח אפשר חצי קמח מלא
חצי כף שמרים יבשים
כפית סוכר (אפשר גם חצי כפית).
3/4 כוס שמן . (אני מערבבת חצי שמן רגיל וחצי שמן זית).
1 כף חומץ
כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים
ביצה אחת טרופה למשיחת הכיסנים.

אופן הכנת הבצק
לערבב את הקמח, הסוכר והשמרים ואז את כל שאר החומרים, למעט המלח וללוש במיקסר לבצק אחיד, להוסיף את המלח וללוש שוב עד שהוא נטמע בבצק.
גם אם הבצק מתקבל קצת דביק לא להתפתות ולהוסיף מים.
להשהות למנוחה של 10-15 דקות ולא יותר. זהו בצק חומץ שלא אמור לתפוח כמו בצק שמרים רגיל
אופן הכנת הכיסנים:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. לא טורבו.
2.. על משטח משומן קלות (טיפת שמן מרוחה על השיש למשל ) יוצרים מהבצק בידיים משומנות כדורים קטנים.
3.. פותחים עם האצבעות כל כדור לעיגול בצק בקוטר של 10-12 ס"מ ומקפידים שהשוליים יהיו יותר דקים ממרכז העיגול (כך הוא לא יכרע תחת עומס המילוי בעת הקיפול)
3.מניחים כמות מלית על מחצית העיגול ומשאירים שוליים נקייםכ-2 ס"מ.
4. ומקפלים עליה את המחצית השניה. מהדקים עם האצבעות שלא ייפתח באפייה ניתן להדק עם שיני מזלג -כקישוט.
5. .מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מושחים מלמעלה בביצה טרופה וזורים - אם רוצים - קצת שומשום או קצח או זרעי פשתן.
6. אופים כ25 דקות עד להשחמה של התחתית. החלק העליון אמור להזהיב ותו לא.
* זמן האפיה הוא רק טווח משוער ומשתנה בהתאם לגודל. אנא בדקו לאחר 20 דקות בפעם הראשונה.

מילויים בתגובה הבאה


הערות והארות:
1. כושר הספיגה של הקמח משתנה מיצרן ליצרן. ייתכן שבעת שימוש בקמח מלא יהיה צורך בעוד מים.
2. אני ממירה חצי מכמות הקמח לקמח מלא 70% ויוצא מעולה.
3. אם השתמשתן בקמח מלא ומילאתן במלית החומוס יש לכן דגן מלא+קטניה והרי לכן חלבון מלא!
4. כדי להקל על התהליך ניתן להכין יום מראש את המילויים,לשמור במקרר וביום למחרת להכין את הבצק ולמלא.
5. גודל הכיסן במתכון הוא רק הצעה. ניתן לגוון בגדלים בהתאם לסועד.
6. אני בדרך כלל מכינה מהכמות הזאת של הבצק שני סוגים של מאפים עם שתי מליות שונות, וכדי להבדיל ביניהם - על אחד אני זורה שומשום ועל השני קצח.
7. לא כתבתי רכיבים בנפרד במתכוני המילוי כדי לקצר קצת מהאורך. מקווה שזה לא הקשה על ההבנה.
8. יש לדייק בכמות החומץ והשמרים. אחרת הבצק לא ייצא במרקם הרצוי.
מותר להקפיץ?
הכנתי לשבת במילוי בשרי, היה פחות מסובך ממה שחשבתי :)
הולכת בעז"ה להכין למחר במילוי פרווה (הילדים הצביעו לטובת הפטריות)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מותר להקפיץ?
הכנתי לשבת במילוי בשרי, היה פחות מסובך ממה שחשבתי :)
הולכת בעז"ה להכין למחר במילוי פרווה (הילדים הצביעו לטובת הפטריות)
גם אנחנו הכנו היום.
במלית פטריות, במלית פיצה, במלית שקשוקה ובעוד מלית חדשה וטעימה:
גבינת קוטג', קוביות גבינה צפתית, פלפל שחור גרוס, זיתים וביצה קשה.
להשלמת הסגנון הבלקני משהו, הברשנו בביצה וזרינו קצח. מומלץ בחום :)
 

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
וואי הכנתי ויצא ממש טעים
תודה!!!
 

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
שמחה לשמוע.
במה מילאת?
טוב אני פנטזנית, אני אף פעם לא מצליחה לאפות כי אני לוידת להצמד למתכון,
אז הפעם החלטתי שאת יצר הפנטוז שלי אני ישמור למילוי
אז מילאתי בפטריות קצוצות מטוגנות עם בצל קצוץ ותיבלתי
בבטטות חתוכות לחתיכות קטנות מטוגנות עם בצל קצוץ
ושלש אחרונים שנשארו מילאתי ברסק עגבניות, זיתים וגב"צ
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
טוב אני פנטזנית, אני אף פעם לא מצליחה לאפות כי אני לוידת להצמד למתכון,
אז הפעם החלטתי שאת יצר הפנטוז שלי אני ישמור למילוי
תנוח דעתך. :)
המילויים שהצעתי בהודעה הפותחת היו בגדר המלצה בלבד.
ויעיד אורך האשכול ומגוון הרעיונות המרתקים שניקיות הוסיפו.
אני בעצמי משנה כל פעם את המילויים.
 

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
תנוח דעתך. :)
המילויים שהצעתי בהודעה הפותחת היו בגדר המלצה בלבד.
ויעיד אורך האשכול ומגוון הרעיונות המרתקים שניקיות הוסיפו.
אני בעצמי משנה כל פעם את המילויים.
זה בהחלט מתכון מוצלח
(אם אני הצלחתי לאפות את זה---)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מילוי חומוס:
1. על אש נמוכה בסיר מכוסה מטגנים בצל גדול החתוך לקוביות קטנות עד להזהבה טובה. (20 דקות לפחות יש לערבב כל כמה דקות).
2. מוסיפים חומוס מבושל מקופסת שימורים שסונן ונשטף במים ומטגנים דקה נוספת.
3. מוסיפים מלח פלפל, כפית שטוחה של כמון וחופן כוסברה קצוצה. מסירים מהאש ומועכים למרקם גס או חלק לבחירתכן. (כמו פירה)
4. מצננים לפני המילוי.

מילוי בצל וטימין
1. חותכים שני בצלים גדולים לרצועות דקיקות
2.על אש נמוכה מטגנים בכף שמן קנולה+כף שמן זית עד לריכוך.
3. מכבים את האש ומתבלים במלח, פלפל, כפית שטוחה פפריקה וכפית שטוחה של טימין מיובש מערבבים מהר כדי שהפפריקה לא תשרף
4. מצננים לפני המילוי.

מילוי סלק עלים (מנגולד) - הכי אהוב אצלנו
1. שוטפים חבילת עלי סלק היטב ומניחים בקערה שופכים עליהם מים רותחים ולאחר 5 דקות מסננים מהמים.
2. קוצצים את הסלק לרצועות כולל הגבעולים הלבנים -הכי נוח במספריים.
3. חותכים בצל גדול לקוביות קוצצים שתי שיני שום ומטגנים בסיר רחב במעט שמן עד שהבצל שקוף.
4. מוסיפים 10 פטריות טריות חתוכות (לא חובה) וממשיכים לטגן כשתי דקות.
5. מוסיפים את הסלק מערבבים ומבשלים באש נמוכה עם מכסה עד לריכוך (10-15 דקות) -מערבבים מדי פעם.
6. מתבלים במלח, פלפל, כפית שטוחה פפריקה.
7. מצננים לפני המילוי.

מילוי פיצה-חביב הילדים
1. פותחים קופסת רסק בינונית, זורים לתוכה אורגנו , פלפל ומעט מעט מלח
2. מניחים כף על הסמבוסק, מפזרים גבינה צהובה מגוררת/קרועה לפיסות קטנות וזיתים פרוסים וסוגרים.
הכנתי, יצא מדהים, במיוחד הבצק מושלם מושלם!!
מעניין שכל מתכוני הסמבוסקים שהכנתי אי פעם היו מבצק יציב הניתן לרידוד וקריצה בדומה לבצק של חלות, וכאן יצא יותר סוג דביק שפותחים עם הידיים, ונראה לי שבדיוק זה מה שעשה את התוצאה ליותר טובה מאי פעם.

חצי עשיתי במילוי חומוס
וחצי במילוי גבינות (קוטג', גבינת שמנת , גבינה צהובה, מלח,פלפל)
 

קבצים מצורפים

  • 20210208_194300.jpg
    20210208_194300.jpg
    1.9 MB · צפיות: 88
  • 20210208_190026.jpg
    20210208_190026.jpg
    1.8 MB · צפיות: 80
  • 20210208_192252.jpg
    20210208_192252.jpg
    1.8 MB · צפיות: 84
  • 20210208_194147.jpg
    20210208_194147.jpg
    1.7 MB · צפיות: 74

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכנתי, יצא מדהים, במיוחד הבצק מושלם מושלם!!
מעניין שכל מתכוני הסמבוסקים שהכנתי אי פעם היו מבצק יציב הניתן לרידוד וקריצה בדומה לבצק של חלות, וכאן יצא יותר סוג דביק שפותחים עם הידיים, ונראה לי שבדיוק זה מה שעשה את התוצאה ליותר טובה מאי פעם.

חצי עשיתי במילוי חומוס
וחצי במילוי גבינות (קוטג', גבינת שמנת , גבינה צהובה, מלח,פלפל)
יצאו לך יפים במיוחד. תודה שעדכנת.
 

פרוזן

משתמש מקצוען
בלתק
טוב בהקפאה ?
במיוחד מילוי הפיצה,ואגב הבצק יכול להיות גם לבסיס פיצה?
 

הכל לטובה!!

משתמש פעיל
מישהי הכינה את הבצק בידיים ולא במיקסר?
אין לי כרגע מיקסר, ורוצה מאוד להכין!
יוצא טוב? כמה זמן בערך ללוש?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה