Featured מתכון סמבוסק קל ובריא + 4 הצעות למילוי

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י shira bira, ‏23/12/18.

תגיות:
  1. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון

    אז כפי שהבטחתי מתכון לסמבוסק (מה שהרוב ביקשו :))
    כיסני בצק במילויים שונים וטעימים.
    מעולה בהקפאה, מצוין כארוחת בוקר לגן/לכולל/ לעבודה או כארוחת ערב לצד סלט.

    שנתחיל?!

    מקור המתכון לבצק:
    http://www.hamatkon.co.il/index.php...-35-54&catid=56:2010-04-09-19-17-24&Itemid=62

    מקור המתכונים למילוי - אני :)

    לבצק:

    4 כוסות קמח אפשר חצי קמח מלא
    חצי כף שמרים יבשים
    כפית סוכר (אפשר גם חצי כפית).
    3/4 כוס שמן . (אני מערבבת חצי שמן רגיל וחצי שמן זית).
    1 כף חומץ
    כפית מלח
    כוס וחצי מים פושרים
    ביצה אחת טרופה למשיחת הכיסנים.

    אופן הכנת הבצק
    לערבב את הקמח, הסוכר והשמרים ואז את כל שאר החומרים, למעט המלח וללוש במיקסר לבצק אחיד, להוסיף את המלח וללוש שוב עד שהוא נטמע בבצק.
    גם אם הבצק מתקבל קצת דביק לא להתפתות ולהוסיף מים.
    להשהות למנוחה של 10-15 דקות ולא יותר. זהו בצק חומץ שלא אמור לתפוח כמו בצק שמרים רגיל
    אופן הכנת הכיסנים:
    1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. לא טורבו.
    2.. על משטח משומן קלות (טיפת שמן מרוחה על השיש למשל ) יוצרים מהבצק בידיים משומנות כדורים קטנים.
    3.. פותחים עם האצבעות כל כדור לעיגול בצק בקוטר של 10-12 ס"מ ומקפידים שהשוליים יהיו יותר דקים ממרכז העיגול (כך הוא לא יכרע תחת עומס המילוי בעת הקיפול)
    3.מניחים כמות מלית על מחצית העיגול ומשאירים שוליים נקייםכ-2 ס"מ.
    4. ומקפלים עליה את המחצית השניה. מהדקים עם האצבעות שלא ייפתח באפייה ניתן להדק עם שיני מזלג -כקישוט.
    5. .מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מושחים מלמעלה בביצה טרופה וזורים - אם רוצים - קצת שומשום או קצח או זרעי פשתן.
    6. אופים כ25 דקות עד להשחמה של התחתית. החלק העליון אמור להזהיב ותו לא.
    * זמן האפיה הוא רק טווח משוער ומשתנה בהתאם לגודל. אנא בדקו לאחר 20 דקות בפעם הראשונה.

    מילויים בתגובה הבאה


    הערות והארות:
    1. כושר הספיגה של הקמח משתנה מיצרן ליצרן. ייתכן שבעת שימוש בקמח מלא יהיה צורך בעוד מים.
    2. אני ממירה חצי מכמות הקמח לקמח מלא 70% ויוצא מעולה.
    3. אם השתמשתן בקמח מלא ומילאתן במלית החומוס יש לכן דגן מלא+קטניה והרי לכן חלבון מלא!
    4. כדי להקל על התהליך ניתן להכין יום מראש את המילויים,לשמור במקרר וביום למחרת להכין את הבצק ולמלא.
    5. גודל הכיסן במתכון הוא רק הצעה. ניתן לגוון בגדלים בהתאם לסועד.
    6. אני בדרך כלל מכינה מהכמות הזאת של הבצק שני סוגים של מאפים עם שתי מליות שונות, וכדי להבדיל ביניהם - על אחד אני זורה שומשום ועל השני קצח.
    7. לא כתבתי רכיבים בנפרד במתכוני המילוי כדי לקצר קצת מהאורך. מקווה שזה לא הקשה על ההבנה.
    8. יש לדייק בכמות החומץ והשמרים. אחרת הבצק לא ייצא במרקם הרצוי.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏23/12/18
    חן 1, ציפופו 1, mg3 ו-63 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  2. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    מילוי חומוס:
    1. על אש נמוכה בסיר מכוסה מטגנים בצל גדול החתוך לקוביות קטנות עד להזהבה טובה. (20 דקות לפחות יש לערבב כל כמה דקות).
    2. מוסיפים חומוס מבושל מקופסת שימורים שסונן ונשטף במים ומטגנים דקה נוספת.
    3. מוסיפים מלח פלפל, כפית שטוחה של כמון וחופן כוסברה קצוצה. מסירים מהאש ומועכים למרקם גס או חלק לבחירתכן. (כמו פירה)
    4. מצננים לפני המילוי.

    מילוי בצל וטימין

    1. חותכים שני בצלים גדולים לרצועות דקיקות
    2.על אש נמוכה מטגנים בכף שמן קנולה+כף שמן זית עד לריכוך.
    3. מכבים את האש ומתבלים במלח, פלפל, כפית שטוחה פפריקה וכפית שטוחה של טימין מיובש מערבבים מהר כדי שהפפריקה לא תשרף
    4. מצננים לפני המילוי.

    מילוי סלק עלים (מנגולד) - הכי אהוב אצלנו
    1. שוטפים חבילת עלי סלק היטב ומניחים בקערה שופכים עליהם מים רותחים ולאחר 5 דקות מסננים מהמים.
    2. קוצצים את הסלק לרצועות כולל הגבעולים הלבנים -הכי נוח במספריים.
    3. חותכים בצל גדול לקוביות קוצצים שתי שיני שום ומטגנים בסיר רחב במעט שמן עד שהבצל שקוף.
    4. מוסיפים 10 פטריות טריות חתוכות (לא חובה) וממשיכים לטגן כשתי דקות.
    5. מוסיפים את הסלק מערבבים ומבשלים באש נמוכה עם מכסה עד לריכוך (10-15 דקות) -מערבבים מדי פעם.
    6. מתבלים במלח, פלפל, כפית שטוחה פפריקה.
    7. מצננים לפני המילוי.

    מילוי פיצה-חביב הילדים
    1. פותחים קופסת רסק בינונית, זורים לתוכה אורגנו , פלפל ומעט מעט מלח
    2. מניחים כף על הסמבוסק, מפזרים גבינה צהובה מגוררת/קרועה לפיסות קטנות וזיתים פרוסים וסוגרים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏23/12/18
    משל, ציפופו 1, mg3 ו-59 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  3. ריקי שחור

    ריקי שחור משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏5/8/18
    הודעות:
    63
    תודות :
    325
    נקודות:
    59
    תודה, @shira bira
    נשמע מעולה.
    רק מתלבטת עם איזה מילוי להתחיל....
     
    נחליאלי(ת) ו-shira bira מודים על התגובה.
  4. Tmj

    Tmj משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏15/12/10
    הודעות:
    16
    תודות :
    74
    נקודות:
    14
    תודה רבה
    נשמע מעולה
     
    shira bira מודה על התגובה.
  5. bracha

    bracha משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏3/12/08
    הודעות:
    4,733
    תודות :
    4,179
    נקודות:
    230
    אמנם הצהרתי שאני רוצה סלטים סלטים וסלטים.
    אבל מול בצקים אני לא יכולה לעמוד....

    הכנתי, יצא מהמם.
    מלאתי חלק בבצל ופטריות.
    וחלק בפיצה.

    בצק מצוין, קל, טעים, ונוח לעבודה.

    תודה @shira bira
     
    ***, srp, רוקי ו-4 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  6. Ushaya

    Ushaya משתמש מקצוען איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏31/7/16
    הודעות:
    674
    תודות :
    1,456
    נקודות:
    169
    תודה על המתכונים המצויינים! נראה טעים, אולי אנסה להכין יום אחד.
    (בד"כ אני לא משקיעה ככה על ארוחות ערב/בוקר. אבל יש אצלי ימים שאני מחפשת לארוחת צהריים משהו קל, או לחילופין למלווה מלכה. נראה מעולה.)
    ותודה נפרדת על כך שגילית לי שמנגולד זה סלק עלים. תמיד אני שוברת את הראש אם זה סוג מסוים של חסה...:o
    אגב, יש משהי שיודעת אם יש להשיג בארץ תרד כשר בעלים ולא קפוא?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  7. מירי456

    מירי456 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏5/8/13
    הודעות:
    1,507
    תודות :
    1,882
    נקודות:
    174
    תודה על המתכון,
    כמה כיסנים בגודל הנ"ל מתקבלים?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  8. bracha

    bracha משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏3/12/08
    הודעות:
    4,733
    תודות :
    4,179
    נקודות:
    230
    בודאי.
    תרד זה סילקא של ראש השנה.
    יש של חסלט.
     
    חדוי כנרת, shira bira ו-Ushaya מודים על התגובה.
  9. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    409
    תודות :
    4,780
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    מידי פעם יש נקי מחרקים באושר עד. אבל זה לא כל הזמן.
    כשיש- קונים הרבה, שוטפים ומקפיאים למתי שרוצים...
     
    shira bira ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  10. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    לא זוכרת להגיד לך כי אני כבר כמה שנים, מכינה בכמה גדלים.
    מאמינה שלא פחות מ-10.
     
    מירי456 ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  11. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    אכן זה דורש השקעה . מצד שני זו ארוחת בוקר שאפשר לשלוף בבוקר מהמקפיא ולתת לכל בני הבית.
    מנגולד הוא ירק מדהים ובריא במיוחד שפשוט חבל לשמור רק לראש השנה.
    מעולה במרקים, פשטידות, תבשילי קציצות, תבשיל אפונה, סלטים וגם מילוי לסמבוסק :)
     
    Ushaya ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  12. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    תודה שעדכנת.
     
    bracha מודה על התגובה.
  13. mend

    mend משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏7/5/14
    הודעות:
    647
    תודות :
    1,324
    נקודות:
    159
    אז עשיתי אתמול
    יצא מהמם
    @shira bira תודה רבה
    ויצא לי 24 יחידות אבל קטנות
     
    מירי456, חדוי כנרת ו-shira bira מודים על התגובה.
  14. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    תודה שעדכנת! השתמשת באחת מן ההצעות למילוי?
    @מירי456 אולי זה יעזור לך.
     
    מירי456 מודה על התגובה.
  15. mend

    mend משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏7/5/14
    הודעות:
    647
    תודות :
    1,324
    נקודות:
    159
    אז מילאתי בבצל ופטריות.
    יצא יאמי
     
    shira bira מודה על התגובה.
  16. gbg

    gbg משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏19/6/17
    הודעות:
    4,327
    תודות :
    12,498
    נקודות:
    255
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    מיקום:
    צפון הארץ
    המילוי של החומוס זה ממקור עירקי ... כמובן שעשוי מחומוס לא בקופסאת שימורים :(
    יש לזה טעמים מיוחדים מאד ומוסיפים לזה הרבה כמון ובצל מטוגן -שמאד מוסיף לטעם
    טיפ -למי שנשאר ארבעס יכולה בקלות להשתמש בזה למילוי עם תיבלון מחדש
    וכמובן במקור זה מטוגן!
     
  17. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    הסמבוסק כולו הוא ממקור עירקי ובמקור העירקי הוא גם מטוגן וגם בצק שמרים.
    ברור שחומוס טרי הרבה יותר טעים. אבל כפי את רואה זו גרסה למקלים :)
    בעניין הכמון - המינון הוא עניין של טעם אישי והעירקים וגם חלאבים מוסיפים גם פפריקה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏24/12/18
    חדוי כנרת ו-ריקי שחור מודים על התגובה.
  18. נעליים

    נעליים משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏15/12/16
    הודעות:
    644
    תודות :
    1,684
    נקודות:
    149
    שזה "עלי סלק"
     
    bracha מודה על התגובה.
  19. Ushaya

    Ushaya משתמש מקצוען איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏31/7/16
    הודעות:
    674
    תודות :
    1,456
    נקודות:
    169
    עכשיו אני לגמרי בשוק!! בטוחות? כי בתמונות זה נראה קצת אחרת...
    למה עד היום קנתי קפוא של בודק ביוקר??:eek: בירקן אצלנו יש את זה מלא פעמים!
    את גם מדברת על העלי סלק, נכון, זה לא משהו אחר שנקרא תרד?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  20. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    קצת סדר:
    מנגולד הידוע גם כסלק עלים או סילקא דומה לקלחי חסה כהים במיוחד וטעמו עדין. ניתן להשיג של חסלט באופן שוטף (בכ"א בסניפי אושר עד בצפון). בכל מקרה מנגולד לא משווק קפוא.
    תרד- בא בצורת עלים קטנים יותר ולא קלחים וטעמו חמצמץ יותר. מגיע טרי או שטוף וקפוא. מעולם לא ראיתי טרי נקי מחרקים.
     
    חדוי כנרת, ישועת השם ו-Ushaya מודים על התגובה.