• פרוג למען העצמאים!

    כפורום העצמאים והעסקים הקטנים המוביל בציבור החרדי, אתר פרוג נרתם לעזרתכם. בעקבות התפשטות נגיף הקורונה והשפעתו על המשק, נגרמים נזקים כלכליים לעצמאים רבים אשר מתמודדים עם מחסור בלקוחות. לכן החלטנו להושיט לכם יד ואנו מעניקים לכם, חברי האתר היקרים, את מערכת הפרסום העצמאית שלנו ב90% הנחה!!! כן כן! שלמו רק 10% כדמי רצינות ופרסמו את העסק שלכם באתר המוביל בציבור החרדי!

    למימוש ההטבה, אין צורך בהקלדת קוד קופון, פשוט פרסמו!

    לתשומת לב! המבצע עד יום ב' 30.03.2020

    למעבר ליצירת קמפיין >>>
     
    להתייעצות ועזרה בין חברי הפורום >>>
     
    לחבילת פוש לעסקים לחץ כאן >>>
     

מאפים סמבוסק קל ובריא + 4 הצעות למילוי

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית

אז כפי שהבטחתי מתכון לסמבוסק (מה שהרוב ביקשו :))
כיסני בצק במילויים שונים וטעימים.
מעולה בהקפאה, מצוין כארוחת בוקר לגן/לכולל/ לעבודה או כארוחת ערב לצד סלט.

שנתחיל?!

מקור המתכון לבצק:
http://www.hamatkon.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=942:2012-08-18-16-35-54&catid=56:2010-04-09-19-17-24&Itemid=62

מקור המתכונים למילוי - אני :)

לבצק:

4 כוסות קמח אפשר חצי קמח מלא
חצי כף שמרים יבשים
כפית סוכר (אפשר גם חצי כפית).
3/4 כוס שמן . (אני מערבבת חצי שמן רגיל וחצי שמן זית).
1 כף חומץ
כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים
ביצה אחת טרופה למשיחת הכיסנים.

אופן הכנת הבצק
לערבב את הקמח, הסוכר והשמרים ואז את כל שאר החומרים, למעט המלח וללוש במיקסר לבצק אחיד, להוסיף את המלח וללוש שוב עד שהוא נטמע בבצק.
גם אם הבצק מתקבל קצת דביק לא להתפתות ולהוסיף מים.
להשהות למנוחה של 10-15 דקות ולא יותר. זהו בצק חומץ שלא אמור לתפוח כמו בצק שמרים רגיל
אופן הכנת הכיסנים:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. לא טורבו.
2.. על משטח משומן קלות (טיפת שמן מרוחה על השיש למשל ) יוצרים מהבצק בידיים משומנות כדורים קטנים.
3.. פותחים עם האצבעות כל כדור לעיגול בצק בקוטר של 10-12 ס"מ ומקפידים שהשוליים יהיו יותר דקים ממרכז העיגול (כך הוא לא יכרע תחת עומס המילוי בעת הקיפול)
3.מניחים כמות מלית על מחצית העיגול ומשאירים שוליים נקייםכ-2 ס"מ.
4. ומקפלים עליה את המחצית השניה. מהדקים עם האצבעות שלא ייפתח באפייה ניתן להדק עם שיני מזלג -כקישוט.
5. .מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מושחים מלמעלה בביצה טרופה וזורים - אם רוצים - קצת שומשום או קצח או זרעי פשתן.
6. אופים כ25 דקות עד להשחמה של התחתית. החלק העליון אמור להזהיב ותו לא.
* זמן האפיה הוא רק טווח משוער ומשתנה בהתאם לגודל. אנא בדקו לאחר 20 דקות בפעם הראשונה.

מילויים בתגובה הבאה


הערות והארות:
1. כושר הספיגה של הקמח משתנה מיצרן ליצרן. ייתכן שבעת שימוש בקמח מלא יהיה צורך בעוד מים.
2. אני ממירה חצי מכמות הקמח לקמח מלא 70% ויוצא מעולה.
3. אם השתמשתן בקמח מלא ומילאתן במלית החומוס יש לכן דגן מלא+קטניה והרי לכן חלבון מלא!
4. כדי להקל על התהליך ניתן להכין יום מראש את המילויים,לשמור במקרר וביום למחרת להכין את הבצק ולמלא.
5. גודל הכיסן במתכון הוא רק הצעה. ניתן לגוון בגדלים בהתאם לסועד.
6. אני בדרך כלל מכינה מהכמות הזאת של הבצק שני סוגים של מאפים עם שתי מליות שונות, וכדי להבדיל ביניהם - על אחד אני זורה שומשום ועל השני קצח.
7. לא כתבתי רכיבים בנפרד במתכוני המילוי כדי לקצר קצת מהאורך. מקווה שזה לא הקשה על ההבנה.
8. יש לדייק בכמות החומץ והשמרים. אחרת הבצק לא ייצא במרקם הרצוי.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
מילוי חומוס:
1. על אש נמוכה בסיר מכוסה מטגנים בצל גדול החתוך לקוביות קטנות עד להזהבה טובה. (20 דקות לפחות יש לערבב כל כמה דקות).
2. מוסיפים חומוס מבושל מקופסת שימורים שסונן ונשטף במים ומטגנים דקה נוספת.
3. מוסיפים מלח פלפל, כפית שטוחה של כמון וחופן כוסברה קצוצה. מסירים מהאש ומועכים למרקם גס או חלק לבחירתכן. (כמו פירה)
4. מצננים לפני המילוי.

מילוי בצל וטימין

1. חותכים שני בצלים גדולים לרצועות דקיקות
2.על אש נמוכה מטגנים בכף שמן קנולה+כף שמן זית עד לריכוך.
3. מכבים את האש ומתבלים במלח, פלפל, כפית שטוחה פפריקה וכפית שטוחה של טימין מיובש מערבבים מהר כדי שהפפריקה לא תשרף
4. מצננים לפני המילוי.

מילוי סלק עלים (מנגולד) - הכי אהוב אצלנו
1. שוטפים חבילת עלי סלק היטב ומניחים בקערה שופכים עליהם מים רותחים ולאחר 5 דקות מסננים מהמים.
2. קוצצים את הסלק לרצועות כולל הגבעולים הלבנים -הכי נוח במספריים.
3. חותכים בצל גדול לקוביות קוצצים שתי שיני שום ומטגנים בסיר רחב במעט שמן עד שהבצל שקוף.
4. מוסיפים 10 פטריות טריות חתוכות (לא חובה) וממשיכים לטגן כשתי דקות.
5. מוסיפים את הסלק מערבבים ומבשלים באש נמוכה עם מכסה עד לריכוך (10-15 דקות) -מערבבים מדי פעם.
6. מתבלים במלח, פלפל, כפית שטוחה פפריקה.
7. מצננים לפני המילוי.

מילוי פיצה-חביב הילדים
1. פותחים קופסת רסק בינונית, זורים לתוכה אורגנו , פלפל ומעט מעט מלח
2. מניחים כף על הסמבוסק, מפזרים גבינה צהובה מגוררת/קרועה לפיסות קטנות וזיתים פרוסים וסוגרים.
 
נערך לאחרונה ב:

bracha

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
אמנם הצהרתי שאני רוצה סלטים סלטים וסלטים.
אבל מול בצקים אני לא יכולה לעמוד....

הכנתי, יצא מהמם.
מלאתי חלק בבצל ופטריות.
וחלק בפיצה.

בצק מצוין, קל, טעים, ונוח לעבודה.

תודה @shira bira
 

Ushaya

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
תודה על המתכונים המצויינים! נראה טעים, אולי אנסה להכין יום אחד.
(בד"כ אני לא משקיעה ככה על ארוחות ערב/בוקר. אבל יש אצלי ימים שאני מחפשת לארוחת צהריים משהו קל, או לחילופין למלווה מלכה. נראה מעולה.)
ותודה נפרדת על כך שגילית לי שמנגולד זה סלק עלים. תמיד אני שוברת את הראש אם זה סוג מסוים של חסה...:o
אגב, יש משהי שיודעת אם יש להשיג בארץ תרד כשר בעלים ולא קפוא?
 

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
תודה על המתכונים המצויינים! נראה טעים, אולי אנסה להכין יום אחד.
(בד"כ אני לא משקיעה ככה על ארוחות ערב/בוקר. אבל יש אצלי ימים שאני מחפשת לארוחת צהריים משהו קל, או לחילופין למלווה מלכה. נראה מעולה.)
ותודה נפרדת על כך שגילית לי שמנגולד זה סלק עלים. תמיד אני שוברת את הראש אם זה סוג מסוים של חסה...:o
אגב, יש משהי שיודעת אם יש להשיג בארץ תרד כשר בעלים ולא קפוא?
אכן זה דורש השקעה . מצד שני זו ארוחת בוקר שאפשר לשלוף בבוקר מהמקפיא ולתת לכל בני הבית.
מנגולד הוא ירק מדהים ובריא במיוחד שפשוט חבל לשמור רק לראש השנה.
מעולה במרקים, פשטידות, תבשילי קציצות, תבשיל אפונה, סלטים וגם מילוי לסמבוסק :)
 

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
אמנם הצהרתי שאני רוצה סלטים סלטים וסלטים.
אבל מול בצקים אני לא יכולה לעמוד....

הכנתי, יצא מהמם.
מלאתי חלק בבצל ופטריות.
וחלק בפיצה.

בצק מצוין, קל, טעים, ונוח לעבודה.

תודה @shira bira
תודה שעדכנת.
 

gbg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
המילוי של החומוס זה ממקור עירקי ... כמובן שעשוי מחומוס לא בקופסאת שימורים :(
יש לזה טעמים מיוחדים מאד ומוסיפים לזה הרבה כמון ובצל מטוגן -שמאד מוסיף לטעם
טיפ -למי שנשאר ארבעס יכולה בקלות להשתמש בזה למילוי עם תיבלון מחדש
וכמובן במקור זה מטוגן!
 

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
המילוי של החומוס זה ממקור עירקי ... כמובן שעשוי מחומוס לא בקופסאת שימורים :(
יש לזה טעמים מיוחדים מאד ומוסיפים לזה הרבה כמון שמאד מוסיף לטעם
טיפ -למי שנשאר ארבעס יכולה בקלות להשתמש בזה למילוי עם תיבלון מחדש
הסמבוסק כולו הוא ממקור עירקי ובמקור העירקי הוא גם מטוגן וגם בצק שמרים.
ברור שחומוס טרי הרבה יותר טעים. אבל כפי את רואה זו גרסה למקלים :)
בעניין הכמון - המינון הוא עניין של טעם אישי והעירקים וגם חלאבים מוסיפים גם פפריקה.
 
נערך לאחרונה ב:

Ushaya

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
בודאי.
תרד זה סילקא של ראש השנה.
יש של חסלט.
שזה "עלי סלק"
עכשיו אני לגמרי בשוק!! בטוחות? כי בתמונות זה נראה קצת אחרת...
למה עד היום קנתי קפוא של בודק ביוקר??:eek: בירקן אצלנו יש את זה מלא פעמים!
מידי פעם יש נקי מחרקים באושר עד. אבל זה לא כל הזמן.
כשיש- קונים הרבה, שוטפים ומקפיאים למתי שרוצים...
את גם מדברת על העלי סלק, נכון, זה לא משהו אחר שנקרא תרד?
 

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
עכשיו אני לגמרי בשוק!! בטוחות? כי בתמונות זה נראה קצת אחרת...
למה עד היום קנתי קפוא של בודק ביוקר??:eek: בירקן אצלנו יש את זה מלא פעמים!

את גם מדברת על העלי סלק, נכון, זה לא משהו אחר שנקרא תרד?
קצת סדר:
מנגולד הידוע גם כסלק עלים או סילקא דומה לקלחי חסה כהים במיוחד וטעמו עדין. ניתן להשיג של חסלט באופן שוטף (בכ"א בסניפי אושר עד בצפון). בכל מקרה מנגולד לא משווק קפוא.
תרד- בא בצורת עלים קטנים יותר ולא קלחים וטעמו חמצמץ יותר. מגיע טרי או שטוף וקפוא. מעולם לא ראיתי טרי נקי מחרקים.
 

לוח דרושים

העסק שלך זה העיצוב שלנו! לפר
למעלה