מאפים סמבוסק קל ובריא + 4 הצעות למילוי

גפיל תפיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אז כפי שהבטחתי מתכון לסמבוסק (מה שהרוב ביקשו :))
כיסני בצק במילויים שונים וטעימים.
מעולה בהקפאה, מצוין כארוחת בוקר לגן/לכולל/ לעבודה או כארוחת ערב לצד סלט.

שנתחיל?!

מקור המתכון לבצק:
http://www.hamatkon.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=942:2012-08-18-16-35-54&catid=56:2010-04-09-19-17-24&Itemid=62

מקור המתכונים למילוי - אני :)

לבצק:

4 כוסות קמח אפשר חצי קמח מלא
חצי כף שמרים יבשים
כפית סוכר (אפשר גם חצי כפית).
3/4 כוס שמן . (אני מערבבת חצי שמן רגיל וחצי שמן זית).
1 כף חומץ
כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים
ביצה אחת טרופה למשיחת הכיסנים.

.
הכנתי את הכיסנים בדיוק לפי המתכון והבצק יצא קצת תפל..
מה אפשר להוסיף כדי שיהיה לו טעם יותר מורגש?

חוץ מהטעם הטיפטיפה תפל - יצא פצצה.
זה בצק שממש נוח לעבוד איתו
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@shira bira
חזרתי בשביל לומר תודה!
הבצק יצא נפלא, רך קל לעבודה. והעיקר טעים וקליל.
הולכת בע"ה לאמץ אותו כבצק כיסונים לעוד סוגי מילויים. מומלץ כתחליף לבצק עלים.
 

חצאית קפלים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@shira bira
אני מתכננת להכין את הסמבוסק מחר,
בתחילת האשכול ראיתי שיש "דיון" וחילוקי דעות מה זה בדיוק עלי מגולד (עלי סלק, תרד, או בכלל משהו קפוא....)
בתכל'ס קניתי תרד- עלים טריים שטופים של חסלט ב"אושר עד".
זה ילך טוב אם המילוי "סלק עלים" שכתבת?

תודה רבה רבה!
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה ילך טוב אם המילוי "סלק עלים" שכתבת?
חושבת שכן רק שתי הערות:
1. תרד הוא מעט יותר חמצמץ בטעמו. קחי זאת בחשבון.
2. הוא מתבשל הרבה יותר מהר ממנגולד. ממליצה להקפיץ אותו לבד, לסחוט מנוזלים ואז להוסיף לבצל ולפטריות ולתבל.
 

חצאית קפלים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חושבת שכן רק שתי הערות:
1. תרד הוא מעט יותר חמצמץ בטעמו. קחי זאת בחשבון.
2. הוא מתבשל הרבה יותר מהר ממנגולד. ממליצה להקפיץ אותו לבד, לסחוט מנוזלים ואז להוסיף לבצל ולפטריות ולתבל.
חמצמץ אבל טעים:p?
ותודה על התגובה, אעדכן בעז"ה איך יצא.
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חמצמץ אבל טעים:p?
ותודה על התגובה, אעדכן בעז"ה איך יצא.
לדעתי טעים. יצא לך קצת כמו פטאייר :)
שימי לב שהוא מתכווץ לאחר האידוי לכרבע מהנפח המקורי וחשוב לסחוט את הנוזל לאחר האידוי.
 

FrameiT

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אולי שאלו כבר, האשכול פשוט ארוך:
איזה גודל כוס השתמשת??
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהי ניסתה עם קמח כוסמין 80%?

האם עדיין לא להפחית מהמים?
 

Geula-Arc

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי את הכיסנים בדיוק לפי המתכון והבצק יצא קצת תפל..
מה אפשר להוסיף כדי שיהיה לו טעם יותר מורגש?

חוץ מהטעם הטיפטיפה תפל - יצא פצצה.
זה בצק שממש נוח לעבוד איתו
במה מילאת?
הבצק לא אמור להיות הטעם החזק פה -הוא רק מלווה את המילוי
ככל הנראה דוקא במילוי היה חסר לך מלח או תבלינים ולכן היתה הרגשה של תפל
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
במה מילאת?
הבצק לא אמור להיות הטעם החזק פה -הוא רק מלווה את המילוי
ככל הנראה דוקא במילוי היה חסר לך מלח או תבלינים ולכן היתה הרגשה של תפל
תלוי בעובי המתקבל. לפעמים הבצק יוצא עבה ואז הטעם שלו מודגש למרות המילוי.
 

Geula-Arc

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
תלוי בעובי המתקבל. לפעמים הבצק יוצא עבה ואז הטעם שלו מודגש למרות המילוי.
זה מסוג הבצקים שלא צריכים לצאת עבה ...בגלל זה החומץ בא לגרום לבצק להשאר דק ולא תפוח ... גם בפטאייר שמים הרבה שמן בבצק
 

גפיל תפיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
במה מילאת?
הבצק לא אמור להיות הטעם החזק פה -הוא רק מלווה את המילוי
ככל הנראה דוקא במילוי היה חסר לך מלח או תבלינים ולכן היתה הרגשה של תפל
דווקא המילוי היה מאד מאד מתובל.
כנראה שלא עשיתי את בצק מספיק דק - וגם הייתי צריכה להוסיף טיפטיפה יותר מלח..
 

מסוגלת

משתמש צעיר
@shira bira
הכנתי את הבצק שלך עם מילוי בשר טחון. יצא פצצה!!!
תודה רבה רבה!!
חיפשתי הרבה זמן מתכון לבצק למילוי, כשהכנתי מבצק רגיל של חלות, הוא תפח מידי בלי פרופורציה למילוי. וזה פשוט מושלם!!!
 

סגול חציל

משתמש פעיל
@shira bira
הכנתי את הבצק שלך עם מילוי בשר טחון. יצא פצצה!!!
תודה רבה רבה!!
חיפשתי הרבה זמן מתכון לבצק למילוי, כשהכנתי מבצק רגיל של חלות, הוא תפח מידי בלי פרופורציה למילוי. וזה פשוט מושלם!!!
@מסוגלת, אשמח למתכון למילוי הבשר טחון.
@shira bira, תודה על המתכון.
הרבה זמן מחפשת מתכון לסמבוסק מומלץ...
מבטיחה לנסות בימים הקרובים ולעדכן ;)
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם אני ניסיתי את המתכון הזה בשבוע שעבר לראשונה, ומאז הספקתי להכין עוד כמה פעמים.
מילאתי בפירה תפו"א, בשר טחון, פטריות וטונה - יצא מושלם בכל הצורות.

תודה שירה.
 

כבי800

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
@shira bira
חייבת לך תודה רבה,
ונס שהקפיצו את האשכול הזה ונזכרתי שאפילו יש לי תמונה להשוויץ:p
1.png


הפרמטר שגרם לי להכין אותו זה חוסר הצורך בהתפחה.
כהיפראקטיבית-מטבח שמחליטה על פרויקטים וגיוונים מהרגע להרגע- התפחה תמיד תוקעת אותי:(
יוצא בצק תענוג, זריז וקל וללא לכלוך מיקסר (שונאאאאת לשטוף את המיקסר)
אני מלאתי בפלפלים, פטריות ובצל שקרמלתי במחבת עם פפריקה בשמן מעט אגוז מוסקט, פלפ"ש גרוס ומלח.
בשעת המילוי הוספתי מעט פתיתי גבינ"צ.

מלמעלה פיזרתי מלבד השומשם וקצת קצח- גם מעט מלח גס, לדעתי משדרג באופן מדהים.

שוב תודה,
המתכונים שלך כל כך בהירים וברורים, תענוג לעבוד איתם.
 

לוח אירועים וקורסים קרובים

למעלה