זה התחיל כשבישלנו חומוס יותר מדי זמן (או שהוא יתפרק יותר מידי מהר...), ככה שהתכנון לגרגירי החומוס לכל מיני דברים לא היה רלוונטי, אז קיררתי והקפאתי להזדמנות הקרובה ויום אחד כשהתחשק לנו מאפה טעים מצאנו בספר של אביגיל מייזליק (חגים ) את המתכון בא:
הכנתי חצי כמות ויצא מלאאאאא
לבצק
חצי קילו קמח שמרים
רבע כוס שמן
חלמון אחד
כוס ורבע מים פושרים
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור (עושה נקודות שחורות בבצק, אז אל תבהלו)
לעבד במיקסר/ביד ולהתפיח כשעה
למלית - אפשר להכין פחות, נשאר לי המון!
2 בצלים - לקצוץ ולטגן
להוסיף חצי קילו חומוס מבושל למחבת ולערבב, אפשר למעוך קודם למחצה אצלי כאמות הוא היה מעוך ומקווצ'ץ'
לכבות את האש ולהוסיף
פפריקה
פלפל שחור
תבלין שווארמה
כמון - לא חובה
מלא ירק קצוץ: פטרוזליה, כוסברה, בצל ירוק
אני רידדתי וקרצתי לעיגולים קטנים בקוטר 5 ס"מ
ומילתי בערך בכפית שתיים מילוי ולסגור
לסדר בתבנית למרוח בביצה ולזרות שומשום
לאפות ב 180 מעלות עד שמזהיב
יצא מלא (3+ תבניות תנור) ופשוט נזלל
הכנתי חצי כמות ויצא מלאאאאא
לבצק
חצי קילו קמח שמרים
רבע כוס שמן
חלמון אחד
כוס ורבע מים פושרים
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור (עושה נקודות שחורות בבצק, אז אל תבהלו)
לעבד במיקסר/ביד ולהתפיח כשעה
למלית - אפשר להכין פחות, נשאר לי המון!
2 בצלים - לקצוץ ולטגן
להוסיף חצי קילו חומוס מבושל למחבת ולערבב, אפשר למעוך קודם למחצה אצלי כאמות הוא היה מעוך ומקווצ'ץ'
לכבות את האש ולהוסיף
פפריקה
פלפל שחור
תבלין שווארמה
כמון - לא חובה
מלא ירק קצוץ: פטרוזליה, כוסברה, בצל ירוק
אני רידדתי וקרצתי לעיגולים קטנים בקוטר 5 ס"מ
ומילתי בערך בכפית שתיים מילוי ולסגור
לסדר בתבנית למרוח בביצה ולזרות שומשום
לאפות ב 180 מעלות עד שמזהיב
יצא מלא (3+ תבניות תנור) ופשוט נזלל