מרק עדשים די סמיך:
לגרר גזר ולטגן עד ל'הכתמה' (לשון כתום)
להוסיף קוביות או פלחי תפו"א ולטגן מעט.
להוסיף מים, כפית וחצי מלח, פלפל שחור עדיף גרוס וחוויאג' למרק תימני.(טעם מובהק,צריך לאהוב, אם לא- אפשר כמון, אבל: 'זה לא זה')
וכוס עדשים כתומות ברורות.
לבשל כחצי שעה.
יאמי
לטעמי נוכחות של עדשים כתומות משביחה אפילו מרק ירקות רגיל ופשוט. היא הופכת אותו סמיך יותר, חורפי ומשביע.
אתמול זרקתי לסיר לחץ ירקות ממה שהיה בבית - גזרים, בצל, בטטות ותפודים ועגבניה עייפה. התכנון המקורי היה להכין מרק ירקות רגיל (שבביתנו הוא נטול תפודים) אבל הקישואים אזלו ולכן השתמשתי במלאי הקיים . ברגע האחרון נזכרתי שיש לי גם עדשים, שפכתי לסיר כמות נדיבה ויצא מרק חלומי ממש.