מרקים מרקי חורף

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מרק שהכנתי היום
בטעימה ראשונה לא התלהבתי, אבל לפני שעה קלה חיממתי מנה מהמשקע בסיר, והיא היתה מאד עשירה בטעם.
המתכון בהשראת מתכון שחברה העבירה לי, מאמא שלה, אלופת מטבח. אני עשיתי קיצורי דרך עצלניים והשתמשתי ברכיבים שהיו במלאי הביתי.

לקחתי שקית של שבבי ברוקולי (נמכרת במחלקת הירקות הקפואים), הרתחתי עם כמה ארטישוקים ירושלמיים, שורש סלרי, וטיפהלה שום. טחנתי למרק קטיפתי ותיבלתי במל"פ ובאבקת מרק (רחמנא לצלן). הסמכתי במעט אבקת פירה.

יש לערבב היטב כדי שכל המרק יצא טעים, ולא רק המשקע.

המקור:

מרק ברוקולי

ירקות לבנים:
שורש ראש סלרי
שורש או 2 פטרוזיליה
קולורבי
לפת
שומר
תפו"א (ארטישוק) ירושלמי
אפשרי תפו"א רגיל בנוסף או במקום
קישואים
בצל גדול .
חבילה ברוקולי קפוא- פרחים
3-4 שיני שום

לאדות בצל ואחכ להוסיף את כל הירקות (מלבד הברוקולי והשום)
בחיתוך גס להוסיף מים לכיסוי הירקות או מעט יותר.
להביא לרתיחה ולבשל עד שהירקות מתרככים.
להסיר מהאש ולרסק עם בלנדר מקל .
להפשיר לפני הבישול במסננת גדולה את הברוקולי,
ואחכ לחתוך לחתיכות בינוניות את פרחי הברוקולי.
למעוך לתוך המרק את השום ולהוסיף את הברוקולי .
להחזיר ללהבה גדולה את הסיר, לתת רתיחה
ולהוריד מיד מהלהבה,
לערבב ולחכות מעט עד האכילה, הברוקולי יתרכך מחום המרק.
לתבל במלח עוד בזמן בישול הירקות...
בתאבון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מרק שהכנתי היום
בטעימה ראשונה לא התלהבתי, אבל לפני שעה קלה חיממתי מנה מהמשקע בסיר, והיא היתה מאד עשירה בטעם.
המתכון בהשראת מתכון שחברה העבירה לי, מאמא שלה, אלופת מטבח. אני עשיתי קיצורי דרך עצלניים והשתמשתי ברכיבים שהיו במלאי הביתי.

לקחתי שקית של שבבי ברוקולי (נמכרת במחלקת הירקות הקפואים), הרתחתי עם כמה ארטישוקים ירושלמיים, שורש סלרי, וטיפהלה שום. טחנתי למרק קטיפתי ותיבלתי במל"פ ובאבקת מרק (רחמנא לצלן). הסמכתי במעט אבקת פירה.

יש לערבב היטב כדי שכל המרק יצא טעים, ולא רק המשקע.

המקור:

מרק ברוקולי

ירקות לבנים:
שורש ראש סלרי
שורש או 2 פטרוזיליה
קולורבי
לפת
שומר
תפו"א (ארטישוק) ירושלמי
אפשרי תפו"א רגיל בנוסף או במקום
קישואים
בצל גדול .
חבילה ברוקולי קפוא- פרחים
3-4 שיני שום

לאדות בצל ואחכ להוסיף את כל הירקות (מלבד הברוקולי והשום)
בחיתוך גס להוסיף מים לכיסוי הירקות או מעט יותר.
להביא לרתיחה ולבשל עד שהירקות מתרככים.
להסיר מהאש ולרסק עם בלנדר מקל .
להפשיר לפני הבישול במסננת גדולה את הברוקולי,
ואחכ לחתוך לחתיכות בינוניות את פרחי הברוקולי.
למעוך לתוך המרק את השום ולהוסיף את הברוקולי .
להחזיר ללהבה גדולה את הסיר, לתת רתיחה
ולהוריד מיד מהלהבה,
לערבב ולחכות מעט עד האכילה, הברוקולי יתרכך מחום המרק.
לתבל במלח עוד בזמן בישול הירקות...
בתאבון.
נשמע כמו מרק מקורי ומעודן במיוחד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה