מרקים מרקי חורף

saralulu

משתמש מקצוען
לטעמי נוכחות של עדשים כתומות משביחה אפילו מרק ירקות רגיל ופשוט. היא הופכת אותו סמיך יותר, חורפי ומשביע.
אתמול זרקתי לסיר לחץ ירקות ממה שהיה בבית - גזרים, בצל, בטטות ותפודים ועגבניה עייפה. התכנון המקורי היה להכין מרק ירקות רגיל (שבביתנו הוא נטול תפודים) אבל הקישואים אזלו ולכן השתמשתי במלאי הקיים . ברגע האחרון נזכרתי שיש לי גם עדשים, שפכתי לסיר כמות נדיבה ויצא מרק חלומי ממש.
אשמח לעצה!
כשאני מוסיפה עדשים למרק, מה שקורה זה שהן נדבקות לתחתית (ובמשך נוכחותן גורמת למרק להיחרך...) הסיר בעיקר שמישו חוזר הביתה ומרתיח את המרק...
מה אפשר לעשות לדעתן או שזה תלוי בסוג הסיר?
אשמח לעצות מחכימות!
תודה!!!
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אשמח לעצה!
כשאני מוסיפה עדשים למרק, מה שקורה זה שהן נדבקות לתחתית (ובמשך נוכחותן גורמת למרק להיחרך...) הסיר בעיקר שמישו חוזר הביתה ומרתיח את המרק...
מה אפשר לעשות לדעתן או שזה תלוי בסוג הסיר?
אשמח לעצות מחכימות!
תודה!!!

זוהי תופעה מוכרת בבישול קטניות, כי הן סופחות נוזלים.
בבישול הראשון אני מציעה להוסיף את העדשים בעשר הדקות האחרונות לבישול - הן מתרככות מאד מהר.
בחימום חוזר באמת צריך להשגיח חזק ולערבב תוכ"ד, ולפעמים גם לדלל בהוספת נוזלים.
 

saralulu

משתמש מקצוען
זוהי תופעה מוכרת בבישול קטניות, כי הן סופחות נוזלים.
בבישול הראשון אני מציעה להוסיף את העדשים בעשר הדקות האחרונות לבישול - הן מתרככות מאד מהר.
בחימום חוזר באמת צריך להשגיח חזק ולערבב תוכ"ד, ולפעמים גם לדלל בהוספת נוזלים.
המעניין הוא שזה לא קורה לי אף פעם בבישול של מרק אפונה מאפונה יבשה.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא קראתי הכל
אני מכינה די הרבה סוגי מרקים:

המוכרים:
מרק אפונה
מרק כתום טחון
מרק ירקות חתוכים בסלייסר

מרק פטריות מוקרם
מרק קישואים או שעועית ירוקה "אדום"
מרק קטניות (שעושים לבנה, גריסים וכו') בישול ארוך
מרק בצל

אם מישהו מעוניין במתכונים- שיבקש
 

saralulu

משתמש מקצוען
אתמול ניסיתי מתכון של מרק עדשים מהיר של ניקי.
לא נשאר פירור...
אני רוצה לגוון ולכן אשמח למתכון נוסף מוצלח וטעים למרק עדשים.
אני אוהבת מתכונים מדויקים!
תודה!
אני רוצה להכין לארוחת צהריים...
לגבי העדשים -
ראיתי שזה כנראה תלוי גם באיכות הסיר, וגם כי המרק לא עבר הרתחה כי אם חימום באש נמוכה.
 

saryk

משתמש מקצוען
מכינה עכשיו מרק כתום - גזרים, בטטות, דלעת, בצל, וקצת תפו"א.
מעונינת להוסיף עדשים כתומות, בחיים לא ניסיתי...
איך? פשוט להוסיף את העדשים לסיר? צריך להשרות קודם? וכמה עדשים לשים על סיר גדול?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מכינה עכשיו מרק כתום - גזרים, בטטות, דלעת, בצל, וקצת תפו"א.
מעונינת להוסיף עדשים כתומות, בחיים לא ניסיתי...
איך? פשוט להוסיף את העדשים לסיר? צריך להשרות קודם? וכמה עדשים לשים על סיר גדול?
עדשים אדומות, במיוחד אם הן חצויות כמו שמוכרים בד״כ - לא צריכות השריה.
אני שמה על סיר של 6-8 ירקות מהרשימה הנ״ל - כוס של עדשים אדומות.
ממליצה לך להוסיף ממש מעט שמן זית בטחינה. זה לא מורגש בטעם והערך התזונתי קופץ כי בטא קרוטן מסיס בשמן.
 

saryk

משתמש מקצוען
עדשים אדומות, במיוחד אם הן חצויות כמו שמוכרים בד״כ - לא צריכות השריה.
אני שמה על סיר של 6-8 ירקות מהרשימה הנ״ל - כוס של עדשים אדומות.
ממליצה לך להוסיף ממש מעט שמן זית בטחינה. זה לא מורגש בטעם והערך התזונתי קופץ כי בטא קרוטן מסיס בשמן.
תודה!
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עדשים אדומות, במיוחד אם הן חצויות כמו שמוכרים בד״כ - לא צריכות השריה.
אני שמה על סיר של 6-8 ירקות מהרשימה הנ״ל - כוס של עדשים אדומות.
ממליצה לך להוסיף ממש מעט שמן זית בטחינה. זה לא מורגש בטעם והערך התזונתי קופץ כי בטא קרוטן מסיס בשמן.
באופן כללי- השריה היא חובה?
נניח לחומוס ושעועית
כלומר- מה אם לא משרים? לותר על התכנון למקרה ששכחתי להשרות?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
באופן כללי- השריה היא חובה?
של עדשים אדומות - לא.
עדשים חומות מומלץ להשרות, אבל בניגוד לקטניות אחרות מספיק להשרות שעות בודדות. (או חצי שעה-שעה במים רותחים)
נניח לחומוס ושעועית
כלומר- מה אם לא משרים? לותר על התכנון למקרה ששכחתי להשרות?
אני מוותרת על ההכנה אם שכחתי להשרות,
וזה לא קורה לי הרבה פשוט כי אני משרה קילואים שלמים, מקפיאה, ומוציאה בשעת הצורך.
ההשריה חובה בעיני, גם בשביל לקצר את הבישול,
גם כדי להקל על העיכול,
ובעיקר כי השריה מתחילה את פעולת ההנבטה דבר שגורם להקפצת הערכים התזונתיים.
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
של עדשים אדומות - לא.
עדשים חומות מומלץ להשרות, אבל בניגוד לקטניות אחרות מספיק להשרות שעות בודדות. (או חצי שעה-שעה במים רותחים)

אני מוותרת על ההכנה אם שכחתי להשרות,
וזה לא קורה לי הרבה פשוט כי אני משרה קילואים שלמים, מקפיאה, ומוציאה בשעת הצורך.
ההשריה חובה בעיני, גם בשביל לקצר את הבישול,
גם כדי להקל על העיכול,
ובעיקר כי השריה מתחילה את פעולת ההנבטה דבר שגןרם להקפצת הערכים התזונתיים.
תודה רבה!
 

saryk

משתמש מקצוען
של עדשים אדומות - לא.
עדשים חומות מומלץ להשרות, אבל בניגוד לקטניות אחרות מספיק להשרות שעות בודדות. (או חצי שעה-שעה במים רותחים)

אני מוותרת על ההכנה אם שכחתי להשרות,
וזה לא קורה לי הרבה פשוט כי אני משרה קילואים שלמים, מקפיאה, ומוציאה בשעת הצורך.
ההשריה חובה בעיני, גם בשביל לקצר את הבישול,
גם כדי להקל על העיכול,
ובעיקר כי השריה מתחילה את פעולת ההנבטה דבר שגורם להקפצת הערכים התזונתיים.

בשעת חירום, בשביל צולנט נניח, או תבשיל שהולך להתבשל המון זמן - בדיוק נתקלתי בטיפ:
להרתיח את הקטניות (ניסיתי על חומוס ושעועית בינתים...) במים כפול מהכמות, לסגור את המכסה ולכבות. אחרי שעה זה רך כמו אחרי השריה.
לא הרגשנו הבדל, אבל אנחנו לא רגישים בד"כ ואין לנו כאבי בטן/גזים מקטניות.
כמובן שלא מדברת על הבחינה הבריאותית, רק על שעת חירום...
 

saryk

משתמש מקצוען
עדשים אדומות, במיוחד אם הן חצויות כמו שמוכרים בד״כ - לא צריכות השריה.
עוד שאלה (זו הפעם הראשונה שאני מכניסה לבית את הדבר הזה...)
קל לברור את העדשים האדומות? זה דומה לחומוס/שעועית/אורז שניתן גם לקנות לא ברור?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עוד שאלה (זו הפעם הראשונה שאני מכניסה לבית את הדבר הזה...)
קל לברור את העדשים האדומות? זה דומה לחומוס/שעועית/אורז שניתן גם לקנות לא ברור?
בד״כ הן נקיות יחסית וזה לא מסובך לברור.
בגלל הגודל הברירה יותר מזכירה אורז מאשר חומוס או שעועית.
 

saryk

משתמש מקצוען
בד״כ הן נקיות יחסית וזה לא מסובך לברור.
בגלל הגודל הברירה יותר מזכירה אורז מאשר חומוס או שעועית.
מעולה, תודה!
עזרת לי וחסכת לי :)
(במיוחד כי המרק יצא כ"כ טעים, והילדים טרפו בלי לדעת שהחבאתי להם שם עצם בלתי מזוהה מבחינתם.... ואני כ"כ מבסוטה מהחלבון שהתווסף למרק הקבוע והאהוב, כך שהולכת להכניס את זה קבוע)
 

ספירלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מרק פטריות וגריסים- מתכון שלי התפרסם בהמודיע

מרק שהוא ארוחה. בריא. משביע. ומחמם.

[סיר ענק- כ-8 ליטר]


2 בצלים גדולים קצוצים דק

3 גזר מגורד דק

2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

1 קופסא שימורי פטריות חתוכים

2 כוסות גריסי פנינה

4 כפות שמן

3 כפות אבקת מרק בטעם עוף

מלח

פלפל

מים


הכנה:

טגני בצל בשמן להשחמה קלה. הוסיפי גזר מגורד ואדי כדקה.

הוסיפי את יתר הרכיבים. כסי במים + עוד כ-10 ס"מ

בשלי כשעה. אם יש צורך, הוסיפי מים במהלך הבישול.

כשהמרק מוכן, טעמי אותו ותקני את התיבול במקרה הצורך.


טיפ: מרקי גריסים, כמו מרקי קטניות, מסמיך מאוד לאחר שהות במקרר. אם נשאר לך מרק ואכסנת במקרר, הוסיפי מים לפני החימום.

img-20171101-wa0009-jpg.418264

תודה!
מרק מדהים!
אין מי שלא מתלהב
תמיד הכנתי עם פטריות משימורים
יש עדיפות לטריות? (קניתי ואין לי מושג מה עושים איתן :)
מה עדיף?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה!
מרק מדהים!
אין מי שלא מתלהב
תמיד הכנתי עם פטריות משימורים
יש עדיפות לטריות? (קניתי ואין לי מושג מה עושים איתן :)
מה עדיף?
]פשוט פורסים
במרק אני חושבת שה פחות קריטי טרי
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
איזה אפונה צריך לקנות בשביל המרק?
הכנתי היום מרק מאפונה קפואה, יצא טעים ברמות אחרות.. וקללל
(ומהיר, יותר מאפונה יבשה בכל אופן)
טיגנתי בצל,
אחרי שממש השחים - הוספתי 2 שיני שום פרוסות לדקה על האש,
2 גזרים חתוכים לקוביות,
ו-3 כוסות אפונה קפואה.
הוספתי מים עד למעלה מהירקות,
כף מלח (הימלאיה, אפשר רגיל), קצת פלפל שחור,
1/2 כפית כורכום, וטיפה אגוז מוסקט (ממש לא חייבים)
בישלתי 45 דקות וטחנתי.
ומרק עוף טעים למישהי יש מתכון??
לדעתי מה שעושה את הטעם העסיסי זה שלושה דברים..
להוסיף גרונות הודו (חמותי עושה רק מגרונות הודו, בלי עוף בכלל)
ירקות ועשבי תיבול - שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, ולהוסיף עלים בסוף,
ולבשל המוווון זמן
ההרכב שלי -
גרונות הודו ושוקי עוף (או רק עצמות, יש מי שטוען שזה אפילו יותר טעים..)
להרתיח עם מים ולקפות את הקצף,
להוסיף גזרים, קישואים, בצל, תפו"א, שומים, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי
ככל שהמרק גדול יותר, צריך כמות ירקות גדולה יותר, זה מה שנותן את הטעם,
ולבשל כאמור הרבה.. הרבה.. זמן :)
כף מלח,
את עשבי התיבול - פטרוזיליה, סלרי ושמיר - אני מוסיפה בסוף, או בעשר דקות האחרונות,
או אפילו אחרי שמכבים את האש - לשים בפנים ולסגור.
 

בשוני בבוני

משתמש פעיל
מרק קישואים טעייייים וקל !!!
לא מרגיש קישואים בכלל (לא אוהבים אצלינו קישואים ואת המרק הזה טורפים!)

4 בצל -לטגן
להוסיף 3-4 שיני שום
6 קישואים - לאדות מעט עם הבצל
קומקום מלא של מים רותחים
מלח , פלפל וא. מרק
לטחון- וזהו!!!

נ.ב- אפשר להוסיף גם תפו"א - לדעתי מיותר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  30  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה