אשמח לעצה!לטעמי נוכחות של עדשים כתומות משביחה אפילו מרק ירקות רגיל ופשוט. היא הופכת אותו סמיך יותר, חורפי ומשביע.
אתמול זרקתי לסיר לחץ ירקות ממה שהיה בבית - גזרים, בצל, בטטות ותפודים ועגבניה עייפה. התכנון המקורי היה להכין מרק ירקות רגיל (שבביתנו הוא נטול תפודים) אבל הקישואים אזלו ולכן השתמשתי במלאי הקיים . ברגע האחרון נזכרתי שיש לי גם עדשים, שפכתי לסיר כמות נדיבה ויצא מרק חלומי ממש.
כשאני מוסיפה עדשים למרק, מה שקורה זה שהן נדבקות לתחתית (ובמשך נוכחותן גורמת למרק להיחרך...) הסיר בעיקר שמישו חוזר הביתה ומרתיח את המרק...
מה אפשר לעשות לדעתן או שזה תלוי בסוג הסיר?
אשמח לעצות מחכימות!
תודה!!!