מרקים מרקי חורף

I can do it

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
כאוהבת מושבעת של מרקים
ובמיוחד מרקי חורף
אשמח למרקים טעימים, מוצלחים, וקלים להכנה....
 
נערך לאחרונה ב:

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מרק עדשים די סמיך:

לגרר גזר ולטגן עד ל'הכתמה' (לשון כתום)
להוסיף קוביות או פלחי תפו"א ולטגן מעט.
להוסיף מים, כפית וחצי מלח, פלפל שחור עדיף גרוס וחוויאג' למרק תימני.(טעם מובהק,צריך לאהוב, אם לא- אפשר כמון, אבל: 'זה לא זה')
וכוס עדשים כתומות ברורות.
לבשל כחצי שעה.
יאמי
 

טוצ'ה

משתמש מקצוען
חותכת לקוביות את כל סוגי הירקות שאנחנו אוהבים-
קישוא
גזר
תפו"א
קולורבי
בטטה

מוסיפה חבילת עלי סלרי שלמה.
מלח.

מבשלת כמה שיותר זמן. אם כי המרק מוכן כבר אחרי 50 דק/שעה.

לקראת הסוף מוסיפה כף/2 כפות אבקת מרף בטעם עוף (פרווה)מומסות במים.

מעולה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מרק מיניסטרונה/ מתכון שלי שהתפרסם בעיתון המודיע

מרק מבית היוצר האיטלקי. שילוב טעמים נהדר. בתוספת גרגרי חומוס זו ארוחה מושלמת שמורכבת מכל אבות המזון.


סיר גדול, כ-6 ליטר


רכיבים:

בצל בינוני קצוץ

3 עגבניות קצוצות

3 שני שום

2 גזרים מגורדים דק

2 קישואים גדול חתוך לקוביות

1 כוס קוביות סלרי

חופן פטרוזיליה קצוצה

3/4 כוס רסק עגבנית

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף

מלח

פלפל

1/3 כוס סוכר חום

3 כפות פפריקה

4 כפות שמן

4 כוסות פסטה מבושלת.


הכנה:

אדי את הבצל בשמן. הוסיפי את יתר הרכיבים. כסי במים. ערבבי היטב.

בשלי כשעה. טעמי ותקני תיבול.

צקי מרק לקערות. הוסיפי 2 כפות פסטה לכל סועד.


טיפ: לארוחה מושלמת, הוסיפי למרק גרגרי חומוס מבושלים.

img-20171101-wa0016-jpg.418108
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מרק פטריות וגריסים- מתכון שלי התפרסם בהמודיע

מרק שהוא ארוחה. בריא. משביע. ומחמם.

[סיר ענק- כ-8 ליטר]


2 בצלים גדולים קצוצים דק

3 גזר מגורד דק

2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

1 קופסא שימורי פטריות חתוכים

2 כוסות גריסי פנינה

4 כפות שמן

3 כפות אבקת מרק בטעם עוף

מלח

פלפל

מים


הכנה:

טגני בצל בשמן להשחמה קלה. הוסיפי גזר מגורד ואדי כדקה.

הוסיפי את יתר הרכיבים. כסי במים + עוד כ-10 ס"מ

בשלי כשעה. אם יש צורך, הוסיפי מים במהלך הבישול.

כשהמרק מוכן, טעמי אותו ותקני את התיבול במקרה הצורך.


טיפ: מרקי גריסים, כמו מרקי קטניות, מסמיך מאוד לאחר שהות במקרר. אם נשאר לך מרק ואכסנת במקרר, הוסיפי מים לפני החימום.

img-20171101-wa0009-jpg.418264
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מרק תפוחי אדמה כפרי- מתכון שלי
מרק כפרי משביע מאוד.

בצל קצוץ- מה שיש לך
מטגנים להשחמה במעט שמן

6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
סלרי - 2 כוסות חתוכים לטבעות.
2 גזר מגורר גס
מלח
פלפל
מעט פפריקה
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף [לא חובה]


מוסיפים את הירקות והתיבול לבצל.
מכסים במים ועוד כמה סנטימטרים.
משלים לריכוך של התפוח אדמה
מרסקים חלקית במקל.
טועמים ומתקנים תיבול
אפשר להוסיף פטרוזליה למי שאוהב
img_2078-jpg.512558
 

בננית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
אני רוצה מתכון למרק כתום (פרווה).
תודה!
 

saralulu

משתמש מקצוען
מרק אפונה בספר המתכונים 'ניחוחות שבת וחג'
אין כמוהו בשביל לחמם את הבית ואת הלב!
מרק מושלם! טעים משביע ומזין!
טעים במיוחד עם שקדי מרק!
(כשאין לי זמן לבישול ממושך, אני חותכת את הירקות לפרוסות דקות וכך זמן הבישול מתקצר)
 
נערך לאחרונה ב:

A B

משתמש מקצוען
אני רוצה מתכון למרק כתום (פרווה).
מרק כתום
לטגן בצל בסיר (לא לשרוף...)
להוסיף קוביות של ירקות שאוהבים- תפו"א, גזר, קישוא, בטטה, דלעת, דלורית, קולרבי וכו'
להוסיף מים שכמעט יכסו את הכל
להוסיף עלים- כמה שיותר יותר טעים....- סלרי, פטרוזיליה (מה שהולך אצלכם)
מלח, פלפל שחור- לפי הטעם
לבשל עד שמתרכך
להוריד מהגז, ולהוציא חלק מהמים כדי לשלוט ברמת הסמיכות של המרק.
לטחון בבלנדר מוט עד שהופך לחלק לגמרי, אם סמיך מידי להוסיף לאט לאט מהמים שהוציאו.
מצוין בהקפאה ובחימום נוסף.

מרק לבן
לטגן בצל (1/3 מהכמות)
להוסיף קוביות תפו"א (1/3) וקוביות קישוא (1/3)
לאדות כמה דקות, להוסיף מים, מלח ופלפל ולבשל עד שמתרכך.
להוריד מהגז, ולהוציא חלק מהמים כדי לשלוט ברמת הסמיכות של המרק.
לטחון בבלנדר מוט עד שהופך לחלק לגמרי, אם סמיך מידי להוסיף לאט לאט מהמים שהוציאו.
מצוין בהקפאה ובחימום נוסף.

אני שמה יותר תפו"א מקישוא כי ככה יותר אוהבים אצלינו אבל במקור זה הולך 1/3 1/3 1/3
 

תרצה613

משתמש מקצוען
מרק פטריות וגריסים

מרק שהוא ארוחה. בריא. משביע. ומחמם.

[סיר ענק- כ-8 ליטר]


2 בצלים גדולים קצוצים דק

3 גזר מגורד דק

2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

1 קופסא שימורי פטריות חתוכים

2 כוסות גריסי פנינה

4 כפות שמן

3 כפות אבקת מרק בטעם עוף

מלח

פלפל

מים


הכנה:

טגני בצל בשמן להשחמה קלה. הוסיפי גזר מגורד ואדי כדקה.

הוסיפי את יתר הרכיבים. כסי במים + עוד כ-10 ס"מ

בשלי כשעה. אם יש צורך, הוסיפי מים במהלך הבישול.

כשהמרק מוכן, טעמי אותו ותקני את התיבול במקרה הצורך.


טיפ: מרקי גריסים, כמו מרקי קטניות, מסמיך מאוד לאחר שהות במקרר. אם נשאר לך מרק ואכסנת במקרר, הוסיפי מים לפני החימום.

img-20171101-wa0009-jpg.418264
המרק הזה אלוףףףף
חייבות לנסות!
אי אפשר להפסיק לאכול אותו
 

ששל

משתמש מקצוען
לאיזה מהם?

אתמול עשיתי מרק כתום ב5 דק
קילפתי וחתכתי 3 גזר
שמתי בסיר עם שמן
הוספתי בטטה
דלעת
3 שיני שום
4 כפות עדשים אדומות
מלח
כף סוכר
מים
הרתחתי, הנמכתי את האש, יצאתי מהבית....

איזה כיף לחזור לבית עם מרק
רק טחנתי וזהו
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה