מרקים מרקי חורף

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מרק עדשים די סמיך:

לגרר גזר ולטגן עד ל'הכתמה' (לשון כתום)
להוסיף קוביות או פלחי תפו"א ולטגן מעט.
להוסיף מים, כפית וחצי מלח, פלפל שחור עדיף גרוס וחוויאג' למרק תימני.(טעם מובהק,צריך לאהוב, אם לא- אפשר כמון, אבל: 'זה לא זה')
וכוס עדשים כתומות ברורות.
לבשל כחצי שעה.
יאמי

לטעמי נוכחות של עדשים כתומות משביחה אפילו מרק ירקות רגיל ופשוט. היא הופכת אותו סמיך יותר, חורפי ומשביע.
אתמול זרקתי לסיר לחץ ירקות ממה שהיה בבית - גזרים, בצל, בטטות ותפודים ועגבניה עייפה. התכנון המקורי היה להכין מרק ירקות רגיל (שבביתנו הוא נטול תפודים) אבל הקישואים אזלו ולכן השתמשתי במלאי הקיים . ברגע האחרון נזכרתי שיש לי גם עדשים, שפכתי לסיר כמות נדיבה ויצא מרק חלומי ממש.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
לטעמי נוכחות של עדשים כתומות משביחה אפילו מרק ירקות רגיל ופשוט. היא הופכת אותו סמיך יותר, חורפי ומשביע.
אתמול זרקתי לסיר לחץ ירקות ממה שהיה בבית - גזרים, בצל, בטטות ותפודים ועגבניה עייפה. התכנון המקורי היה להכין מרק ירקות רגיל (שבביתנו הוא נטול תפודים) אבל הקישואים אזלו ולכן השתמשתי במלאי הקיים . ברגע האחרון נזכרתי שיש לי גם עדשים, שפכתי לסיר כמות נדיבה ויצא מרק חלומי ממש.
איך את מתבלת את המרק?
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מרק ירקות שמתבשל הרבה זמן אני מתבלת במלח ופלפל בלבד.
וכמובן- הרבה ירקות עלים שמוציאים לפני הטחינה.

יש למישהי מתכון למרק תימני טוב?
ולמרק ירקות לקוסקוס?
 

הפקות כתיבה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הי
  • כמה עצות להפוך מרק לארוחה:
1. להוסיף אחד מהנ"ל כמעט לכל מרק (חוץ מחלבי ומוקרם כמובן)
פסטה / אורז / עדשים / קוואקר / ו---קינואה! ניסיתי את זה ויצא מושלם
2. במרק קוביות ירקות או במרק כתום, אפשר להוסיף דורי בשר מבשר טחון ויוצא ממש טוב.
  • רעיונות למרקים נוספים:
  • מרק ברוקולי
  • מרק בצל
  • מרק קרם בטטה (מראה כמו מרק כתום, טעם - אנין ואחר. מתוק יותר, מטגנים בצלף מוסיפים קוביות בטטה -4 בטטות בערך, וכן קוביות מקישוא אחד)
  • מרק עוף, גריסים ופטריות
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הי
  • כמה עצות להפוך מרק לארוחה:
1. להוסיף אחד מהנ"ל כמעט לכל מרק (חוץ מחלבי ומוקרם כמובן)
פסטה / אורז / עדשים / קוואקר / ו---קינואה! ניסיתי את זה ויצא מושלם
כמה קוואקר להוסיף? ובאיזה שלב?
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מרקים שאהובים אצלי:
*מרק ירקות עשיר עם חומוס
*מרק אפונה יבשה
*מרק תירס
 

ששל

משתמש מקצוען
מחפשת גם סוג מרק שהוא ארוחה שלמה.
אולי עם בשר בפנים או משהו דומה?
תודה.
מרק בשר עם קוסקוס

לבשל קוביות ירקות גדולות- אני שמה: קישוא דלעת בטטה תפו"א
חומוס
קוביות בשר לחמין
מלח
מעט פפריקה וכורכום (אפשר בלי)

עד שכל הבית מריח!

להכין קוסקוס רגיל

להגיש קוסקוס ומעליו מרק עם נתחי ירקות ובשר
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מבשלים לפי המרק -
מרק כתום - 3-4 בצלים עם 2 גזרים, 2 בטטות, דלורית וחצי כוס עדשים אדומות.
מרק עדשים -2-3 בצלים עם כוס עדשים ירוקות שהושרו מראש
מרק שעועית 2-3 בצלים עם חצי כוס שעועית לבנה וחצי כוס שעועית אדומה שהושרו מראש.
מרק אפונה 2-3 בצלים עם כוס אפונה יבשה שהושרתה מראש

טוחנים ומוסיפים ממימי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.
מתבלים בפלפל ומלח בלבד.

לשבת הכנתי מיניסטרונה של עוז תלם, יצא מדהים.
https://www.thekitchencoach.co.il/מרק-מינסטרונה/
 

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

תאו

משתמש פעיל
D I G I T A L
מרק פטריות חלבי אם מענין משהי :


2 בצל גדול קצוץ דק
שמן לטיגון
400 גרם פטריות קצוצות דק
3 כפות יין לבן
2 כפות קמח
1 שמנת מתוקה
1 אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל

אופן ההכנה :
מחממים שמן + בצל להזהבה כשזה רך מאד מגבירים ומוסיפים פטריות מלח פלפל מטגנים לאש גבוה עד שהנוזלים מתאדים , מוסיפים יין ומביאים לרתיחה מבשלים עד שרב הנוזלים מתאדים ומוסיפים קמח , בוחשים ומוסיפים :
4 כוסות מים
2 כוסות חלב
כשזה רותח מנמיכים ומוסיפים שמנת מתוקה ,
מבשלים על אש נמוכה הרבה זמן .
 

מתוקים

משתמש צעיר
מרק קישואים חלבי מעדןן!! גם משביע
מרק כתום ותוסיפו לו הקרמהה אחד הדברים!!!
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מבשלים לפי המרק -
מרק כתום - 3-4 בצלים עם 2 גזרים, 2 בטטות, דלורית וחצי כוס עדשים אדומות.
מרק עדשים -2-3 בצלים עם כוס עדשים ירוקות שהושרו מראש
מרק שעועית 2-3 בצלים עם חצי כוס שעועית לבנה וחצי כוס שעועית אדומה שהושרו מראש.
מרק אפונה 2-3 בצלים עם כוס אפונה יבשה שהושרתה מראש

טוחנים ומוסיפים ממימי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.
מתבלים בפלפל ומלח בלבד.

לשבת הכנתי מיניסטרונה של עוז תלם, יצא מדהים.
https://www.thekitchencoach.co.il/מרק-מינסטרונה/
באיזה רסק עגבניות השתמשת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה