כבר כתבתי,
ואכתוב שוב,
אני לא זורקת שאריות.
טוב, בד"כ לא זורקת.
אתמול הכנתי את שלו:
מה זה?
אה,
לא ברור?
הכי פשוט שבעולם.
גליליות ממולאות בקרם חמאת בוטנים
שוב חמאת בוטנים?
כן. אצלינו זה הטעם המנצח.
אבל זה לא נראה גליליות, זה שוקולד, לא?
לא.
כלומר כן.
בעצם-
זה גם וגם
זה רעיון שחשבתי עליו לפני כשלושה שבועות ואתמול יישמתי.
זו גלילית רגילה למילוי.
מילאתי בריצ' שהוקצף עם חמאת בוטנים.
הקפאתי.
לאחר שהגליליות קפאו,
המסתי שוקולד מריר עם מעט שמן
שמתי בצלחת שטוחה יחסית [חד פעמית קטנה]
נעצתי קיסם באחד הצדדים, בקרם הקפוא וגלגלתי את הגלילית בשוקולד.
אה, לפני זה, חתכתי רצועות של דף טרנספר לשוקולד. חתכתי בגודל שיתאים לרוחב הגלילית + ההיקף.
אחרי שכל הגלילית התגלגלה בשוקולד המומס, ניערתי בעדינות עודפי שוקולד ואז הנחתי את הגלילית על רצועת טרנפסר כשצד ההדפס כלפי מעלה. הנחתי במרחק של כס"מ מהקצה. הרמתי את הקצה על הגלילית והצמדתי לשוקולד ואז גלגלתי את הגלילית על הטרנספר עד שכל הגלילית היתה עטופה בטרנספר שנצמד לשוקולד.
הקפאתי.
קילפתי את רצועות דף הטרספר.
וזהו.
יפים, נכון?
היות ואלו הוכנו לקינוח לבית השארתי אותם כמו שהם. אילו הייתי מוציאה אותם החוצה הייתי כמובן חותכת בסכין את עודפי השוקולד מהקצוות כדי שיראה מושלם. אבל לבית-------- זה מספיק.
איך הגענו לגלילות?
אה, כן.
ניצול שאריות!
נשארתי עם שאריות קרם חמאת בוטנים.
לזרוק?
לא.
אבל השעה היתה דחוקה ולא היה לי הרבה זמן.
פתחתי את הארון.
מצאתי חבילה של עוגיות כאלו:
מהעוגיות הקנויות החביבות על בני הבית כאן.
הנחתי עוגיות על השיש כשצד הכוכבין כלפי מטה.
זילפתי קרם על כל עוגיה. סגרתי כסנדוויץ' עם עוד עוגיה. הכנסתי מקל לקרם. שלחתי להקפאה.
אחרי הקפאה טובה המסתי שוקולד עם מעט שמן
טבלתי כל סנדוויץ' בשוקולד מומס. ניערתי בעדינות כדי להסיר עודפי שוקולד והנחתי על מגש.
שלחתי להתייבשות במקפיא ולאחר שקפאו זלפתי פסים באותו שוקולד של הציפוי.
הרווחנו קוקיקרמים.
ולא זרקתי את הקרם שנשאר מהגליליות.
ובינינו,
מה יותר טעים משוקולד עם חמאת בוטנים?!
כמה הערות:
1. אפשר להכין עם עוגיות ביתיות. ממליצה על עוגיות הבראוניס שהעליתי בעבר
2. אפשר להשתמש בכל עוגיה עגולה אחרת
3. לא אוהבים חמאת בוטנים? [מוזרים, אבל שיהיה....] אפשר לערבב בריצ' כל קרם אחר ואפשר גם רק שוקולד מומס לקרם שוקולד
4. אפשר להכין בלי מקל
5. אפשר לזלף פסים בצבע שוקולד אחר, למשל לבן
6. אין לי אחריות על חיסול ממוקד בידי "פורעי חוק" קטנים....
אה,
וסתם חגיגה לעיניים,
עוגיות שוקולד צ'יפס שהכנתי אתמול.
לא, לא קשור לשאריות
על העוגיות האלו לא מוותרם כאן בבית. כל שבוע מכינה לשבת + לבן בישיבה.
ואכתוב שוב,
אני לא זורקת שאריות.
טוב, בד"כ לא זורקת.
אתמול הכנתי את שלו:
מה זה?
אה,
לא ברור?
הכי פשוט שבעולם.
גליליות ממולאות בקרם חמאת בוטנים
שוב חמאת בוטנים?
כן. אצלינו זה הטעם המנצח.
אבל זה לא נראה גליליות, זה שוקולד, לא?
לא.
כלומר כן.
בעצם-
זה גם וגם
זה רעיון שחשבתי עליו לפני כשלושה שבועות ואתמול יישמתי.
זו גלילית רגילה למילוי.
מילאתי בריצ' שהוקצף עם חמאת בוטנים.
הקפאתי.
לאחר שהגליליות קפאו,
המסתי שוקולד מריר עם מעט שמן
שמתי בצלחת שטוחה יחסית [חד פעמית קטנה]
נעצתי קיסם באחד הצדדים, בקרם הקפוא וגלגלתי את הגלילית בשוקולד.
אה, לפני זה, חתכתי רצועות של דף טרנספר לשוקולד. חתכתי בגודל שיתאים לרוחב הגלילית + ההיקף.
אחרי שכל הגלילית התגלגלה בשוקולד המומס, ניערתי בעדינות עודפי שוקולד ואז הנחתי את הגלילית על רצועת טרנפסר כשצד ההדפס כלפי מעלה. הנחתי במרחק של כס"מ מהקצה. הרמתי את הקצה על הגלילית והצמדתי לשוקולד ואז גלגלתי את הגלילית על הטרנספר עד שכל הגלילית היתה עטופה בטרנספר שנצמד לשוקולד.
הקפאתי.
קילפתי את רצועות דף הטרספר.
וזהו.
יפים, נכון?
היות ואלו הוכנו לקינוח לבית השארתי אותם כמו שהם. אילו הייתי מוציאה אותם החוצה הייתי כמובן חותכת בסכין את עודפי השוקולד מהקצוות כדי שיראה מושלם. אבל לבית-------- זה מספיק.
איך הגענו לגלילות?
אה, כן.
ניצול שאריות!
נשארתי עם שאריות קרם חמאת בוטנים.
לזרוק?
לא.
אבל השעה היתה דחוקה ולא היה לי הרבה זמן.
פתחתי את הארון.
מצאתי חבילה של עוגיות כאלו:
מהעוגיות הקנויות החביבות על בני הבית כאן.
הנחתי עוגיות על השיש כשצד הכוכבין כלפי מטה.
זילפתי קרם על כל עוגיה. סגרתי כסנדוויץ' עם עוד עוגיה. הכנסתי מקל לקרם. שלחתי להקפאה.
אחרי הקפאה טובה המסתי שוקולד עם מעט שמן
טבלתי כל סנדוויץ' בשוקולד מומס. ניערתי בעדינות כדי להסיר עודפי שוקולד והנחתי על מגש.
שלחתי להתייבשות במקפיא ולאחר שקפאו זלפתי פסים באותו שוקולד של הציפוי.
הרווחנו קוקיקרמים.
ולא זרקתי את הקרם שנשאר מהגליליות.
ובינינו,
מה יותר טעים משוקולד עם חמאת בוטנים?!
כמה הערות:
1. אפשר להכין עם עוגיות ביתיות. ממליצה על עוגיות הבראוניס שהעליתי בעבר
2. אפשר להשתמש בכל עוגיה עגולה אחרת
3. לא אוהבים חמאת בוטנים? [מוזרים, אבל שיהיה....] אפשר לערבב בריצ' כל קרם אחר ואפשר גם רק שוקולד מומס לקרם שוקולד
4. אפשר להכין בלי מקל
5. אפשר לזלף פסים בצבע שוקולד אחר, למשל לבן
6. אין לי אחריות על חיסול ממוקד בידי "פורעי חוק" קטנים....
אה,
וסתם חגיגה לעיניים,
עוגיות שוקולד צ'יפס שהכנתי אתמול.
לא, לא קשור לשאריות
על העוגיות האלו לא מוותרם כאן בבית. כל שבוע מכינה לשבת + לבן בישיבה.