קינוחים ושוב---- ניצול שאריות--- קוקיקרם על מקל---

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אתמול לפני שנרדמתי חשבתי על הבצק הדביש שלך
ואז למעשה קלטתי שהפחתת בסוכר.
ובמיוחד בלבן
הסוכר הלבן הוא מהחומרים ה"יבשים" ותר מהחום. והוא סופג אליןו מהשומן והנוזלים של עוגות.
הפחתת בו, קיבלת בצק דביק יותר, ולמעשה זה הגיוני.
אם את מפחיתה בסוכר, במיוחד לבן, צריך להוסיף קמח שיספוג נוזלים ושומן או להפחית בשומן
הפחתה בשומן יכולה לפגוע במרקם העוגה.
הוספ קמח גם, אבל פחות.

את לא צריכה לדחוף בכח סוכר.
מה שניסיתי לומר זה שזה לא באמת מאוד מתוק- לך שנוהגת להפחי בסוכר והתרגלת לגך- זה מוק.
ולמה זה חשוב לכתוב?
כדי שלא תבוא אחרת ותפחית ובסוף תחזור ותגיד "היתה חסרה לי מתיקות",
:)
צודקת לגמרי.
ומעניין שבלילה נפל לי גם האסימון שזה בגלל הסוכר שהפחתתי
:)
 

זכיתי בפיס!

משתמש פעיל
אולי תוכלי לכתוב לי כמה ריץ עם כמה מאת בוטנים, מספיק לכמה גליליות?
רוצה להכין לבר- מצוה כמות גדולה ואין לי את זה....... את החישוב של כמויות:rolleyes:
תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ואוו @ה. בקר הכנתי את העוגיות יצא טעיםםםםם!!!!!
וההכנה- מהירה וקלה
הכל התחסל תוך שניה
לחשת להם שיסדקו לפני האפיה

כי אני השבוע לחשתי מדי בשקט ורק חלק מהם שמעו ונסדקו
אולי תוכלי לכתוב לי כמה ריץ עם כמה מאת בוטנים, מספיק לכמה גליליות?
רוצה להכין לבר- מצוה כמות גדולה ואין לי את זה....... את החישוב של כמויות:rolleyes:
תודה!
ריצ' קטן מוקצף + 3-4 כפות חמאת בוטנים יספיקו לבערך 20-25 גליליות
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
את לא צריכה לדחוף בכח סוכר.
מה שניסיתי לומר זה שזה לא באמת מאוד מתוק- לך שנוהגת להפחי בסוכר והתרגלת לגך- זה מוק.
ולמה זה חשוב לכתוב?
כדי שלא תבוא אחרת ותפחית ובסוף תחזור ותגיד "היתה חסרה לי מתיקות",
:)
אתמול אחותי היתה אצלי והתלוננה שהיא מחסלת לי את הערימה.
היא לא כמוני, ומאד אוהבת מתוק.
אפילו היא הופתעה שזה התוצר אחרי שהפחתתי חצי מכמות הסוכר וחצי מכמות השוקולד צ'יפס. אני מניחה כאן, כי אולי יש כאלו שלא רוצות את המתוק עד כדי...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אתמול אחותי היתה אצלי והתלוננה שהיא מחסלת לי את הערימה.
היא לא כמוני, ומאד אוהבת מתוק.
אפילו היא הופתעה שזה התוצר אחרי שהפחתתי חצי מכמות הסוכר וחצי מכמות השוקולד צ'יפס. אני מניחה כאן, כי אולי יש כאלו שלא רוצות את המתוק עד כדי...
בכיף.
 

אליש 10

משתמש פעיל
לחשת להם שיסדקו לפני האפיה

כי אני השבוע לחשתי מדי בשקט ורק חלק מהם שמעו ונסדקו

ריצ' קטן מוקצף + 3-4 כפות חמאת בוטנים יספיקו לבערך 20-25 גליליות
לא לחשתי-שכחתי:cautious:
אולי בגלל זה רק חלק נסדקו הרבה, כמו שלך
חלק נסדקו ממש קצת
אבל אל דאגה הכל התחסל עם סדקים ובלי
כולם היו שווים בעיני
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
כבר כתבתי,
ואכתוב שוב,
אני לא זורקת שאריות.
טוב, בד"כ לא זורקת.

אתמול הכנתי את שלו:
צפה בקובץ המצורף 1177098
מה זה?
אה,
לא ברור?
הכי פשוט שבעולם.

גליליות ממולאות בקרם חמאת בוטנים
שוב חמאת בוטנים?
כן. אצלינו זה הטעם המנצח.

אבל זה לא נראה גליליות, זה שוקולד, לא?
לא.
כלומר כן.
בעצם-
זה גם וגם

זה רעיון שחשבתי עליו לפני כשלושה שבועות ואתמול יישמתי.

זו גלילית רגילה למילוי.
מילאתי בריצ' שהוקצף עם חמאת בוטנים.

הקפאתי.
לאחר שהגליליות קפאו,
המסתי שוקולד מריר עם מעט שמן
שמתי בצלחת שטוחה יחסית [חד פעמית קטנה]

נעצתי קיסם באחד הצדדים, בקרם הקפוא וגלגלתי את הגלילית בשוקולד.

אה, לפני זה, חתכתי רצועות של דף טרנספר לשוקולד. חתכתי בגודל שיתאים לרוחב הגלילית + ההיקף.

אחרי שכל הגלילית התגלגלה בשוקולד המומס, ניערתי בעדינות עודפי שוקולד ואז הנחתי את הגלילית על רצועת טרנפסר כשצד ההדפס כלפי מעלה. הנחתי במרחק של כס"מ מהקצה. הרמתי את הקצה על הגלילית והצמדתי לשוקולד ואז גלגלתי את הגלילית על הטרנספר עד שכל הגלילית היתה עטופה בטרנספר שנצמד לשוקולד.

הקפאתי.
קילפתי את רצועות דף הטרספר.
וזהו.
צפה בקובץ המצורף 1177099
יפים, נכון?

היות ואלו הוכנו לקינוח לבית השארתי אותם כמו שהם. אילו הייתי מוציאה אותם החוצה הייתי כמובן חותכת בסכין את עודפי השוקולד מהקצוות כדי שיראה מושלם. אבל לבית-------- זה מספיק.

איך הגענו לגלילות?
אה, כן.
ניצול שאריות!

נשארתי עם שאריות קרם חמאת בוטנים.
לזרוק?
לא.

אבל השעה היתה דחוקה ולא היה לי הרבה זמן.
פתחתי את הארון.
מצאתי חבילה של עוגיות כאלו:
צפה בקובץ המצורף 1177100

מהעוגיות הקנויות החביבות על בני הבית כאן.

הנחתי עוגיות על השיש כשצד הכוכבין כלפי מטה.
זילפתי קרם על כל עוגיה. סגרתי כסנדוויץ' עם עוד עוגיה. הכנסתי מקל לקרם. שלחתי להקפאה.

אחרי הקפאה טובה המסתי שוקולד עם מעט שמן
טבלתי כל סנדוויץ' בשוקולד מומס. ניערתי בעדינות כדי להסיר עודפי שוקולד והנחתי על מגש.
שלחתי להתייבשות במקפיא ולאחר שקפאו זלפתי פסים באותו שוקולד של הציפוי.

הרווחנו קוקיקרמים.
ולא זרקתי את הקרם שנשאר מהגליליות.

ובינינו,
מה יותר טעים משוקולד עם חמאת בוטנים?!
צפה בקובץ המצורף 1177101צפה בקובץ המצורף 1177102צפה בקובץ המצורף 1177103צפה בקובץ המצורף 1177104


כמה הערות:
1. אפשר להכין עם עוגיות ביתיות. ממליצה על עוגיות הבראוניס שהעליתי בעבר
2. אפשר להשתמש בכל עוגיה עגולה אחרת
3. לא אוהבים חמאת בוטנים? [מוזרים, אבל שיהיה....] אפשר לערבב בריצ' כל קרם אחר ואפשר גם רק שוקולד מומס לקרם שוקולד
4. אפשר להכין בלי מקל
5. אפשר לזלף פסים בצבע שוקולד אחר, למשל לבן
6. אין לי אחריות על חיסול ממוקד בידי "פורעי חוק" קטנים....


אה,
וסתם חגיגה לעיניים,
עוגיות שוקולד צ'יפס שהכנתי אתמול.
לא, לא קשור לשאריות
על העוגיות האלו לא מוותרם כאן בבית. כל שבוע מכינה לשבת + לבן בישיבה.
צפה בקובץ המצורף 1177106צפה בקובץ המצורף 1177107צפה בקובץ המצורף 1177108צפה בקובץ המצורף 1177109צפה בקובץ המצורף 1177110צפה בקובץ המצורף 1177111
הכנתי אתמול את העוגיות. יצא מאלף. אחרי הרבה מתכונים של עוגיות שוקולד צ'יפס -
לדעתי המתכון הזה מנצח. אפיתי בערך 16 דקות. יצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. מושלם!
תודה @ה. בקר!
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
אה גם לי הן יצאו שומניות. כלומר הבצק. הכנתי חצי כמות ושמתי כוס שמן.
הבצק עמד איזה חצי שעה עד שאפיתי ופשוט נוצרה שלולית שמן בתחתית הקערה...
שאפחית בפעם הבאה או שלא כדאי?
 

תמר בר חנין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על השיתוף!!
מושלם!!
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
אני מכינה מראש כמות כפולה. שמה כאן את הכפולה.
שווה.

1 כוס סוכר חום
2 כוסות סוכר לבן
2 כוסות שמן [אפשר קצת פחות]
1.5 שקיות אבקת אפיה או 2 כפיות סודה לשתיה
5.5 כוסות קמח
4 ביצים M
1/2 קילו שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני

מערבבים את כל הרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
משהים כ- 10 דקות על השיש.
יוצרים כדורים
מניחים במרווחים בתבנית [אני שמה 12 עוגיות בתבנית ענקית]
מכווצ'ים מעט [מעט!!] כל עוגיה
180 מעלות, כ-12-14 דקות לעוגיות רכות 17-18 דקות לעוגיות יותר פריכות

אני משתמשת בכף ייעודית לעוגיות.
תודה על המתכון
הכנתי והוספתי כוס אגוזים, נראה מעולה.
משהים כ- 10 דקות על השיש. - למה צריך?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה רבה
הם יצאו מהתנור טעימים ודי שטוחים
יתכן שעוצמת התנור שלך חזקה ולכן הם השתחו מהר יור לפני שהקרום סביב התקשה ולא אפשר "התפשטות"
או שפחסת אותן מדי הרבה
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
יתכן שעוצמת התנור שלך חזקה ולכן הם השתחו מהר יור לפני שהקרום סביב התקשה ולא אפשר "התפשטות"
או שפחסת אותן מדי הרבה
יוכל להיות
הכנתי מקמח כוסמין אז אולי זה גם סיבה
לנגלה האחרונה הוספתי עוד קמח כי התחיל לצאת שמן מהעיסה (שמוכנה כבר שעה ומחכה לתורו)
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
יתכן שעוצמת התנור שלך חזקה ולכן הם השתחו מהר יור לפני שהקרום סביב התקשה ולא אפשר "התפשטות"
או שפחסת אותן מדי הרבה
מסתבר שתוספת קמח עזר מאוד
השתמשתי באותו כף מדידה כדי לעשות את העיגולים
הגדולים- לפני הוספת קמח, והקטנים ולא שטוחים - עם תוספת קמח (כחצי כוס ל16 עוגיות)
1661688382364.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  20  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה