קינוחים ושוב---- ניצול שאריות--- קוקיקרם על מקל---

מעצבת אלבומים

משתמש מקצוען
אני מכינה מראש כמות כפולה. שמה כאן את הכפולה.
שווה.

1 כוס סוכר חום
2 כוסות סוכר לבן
2 כוסות שמן [אפשר קצת פחות]
1.5 שקיות אבקת אפיה או 2 כפיות סודה לשתיה
5.5 כוסות קמח
4 ביצים M
1/2 קילו שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני

מערבבים את כל הרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
משהים כ- 10 דקות על השיש.
יוצרים כדורים
מניחים במרווחים בתבנית [אני שמה 12 עוגיות בתבנית ענקית]
מכווצ'ים מעט [מעט!!] כל עוגיה
180 מעלות, כ-12-14 דקות לעוגיות רכות 17-18 דקות לעוגיות יותר פריכות

אני משתמשת בכף ייעודית לעוגיות.
מה זה כף יעודית לעוגיות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה זה כף יעודית לעוגיות?
דומה לכף גלידה
רק שש בו פס מתכת שבלחיצה על הידית הפס עובר מתחת לחצי כדור התערובת של העוגיה שבכף ומשחרר אותו.
אפשר גם כף גלידה קפיצית, אבל זה קצת פחות מושלם.
מגיע בגדלים שונים
4a94f9d67b07d4cea10499dbcb4a4880.jpg


קישורים לרכישה, לא מנסיון. לי יש אחד שהבאתי מארה"ב לפני הרבה שנים, כשלא היה אותם בארץ.






 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@ה. בקר הכנתי את העוגיות יצא טעים!!!
אבל לא יצא סדוק כזה:(
מעניין מה הסוד שלך...
 

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
אכשהו תמיד אצלך הכל נראה טובב
לא רוצה לחשוב מה יקרה אם אני אכין את זה:rolleyes::sneaky:
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מעניין למה נשאר לך קרם חמאת בוטנים
משהו מדגדג לי אי שם בקצה המח
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כבר כתבתי,
ואכתוב שוב,
אני לא זורקת שאריות.
טוב, בד"כ לא זורקת.

אתמול הכנתי את שלו:
צפה בקובץ המצורף 1177098
מה זה?
אה,
לא ברור?
הכי פשוט שבעולם.

גליליות ממולאות בקרם חמאת בוטנים
שוב חמאת בוטנים?
כן. אצלינו זה הטעם המנצח.

אבל זה לא נראה גליליות, זה שוקולד, לא?
לא.
כלומר כן.
בעצם-
זה גם וגם

זה רעיון שחשבתי עליו לפני כשלושה שבועות ואתמול יישמתי.

זו גלילית רגילה למילוי.
מילאתי בריצ' שהוקצף עם חמאת בוטנים.

הקפאתי.
לאחר שהגליליות קפאו,
המסתי שוקולד מריר עם מעט שמן
שמתי בצלחת שטוחה יחסית [חד פעמית קטנה]

נעצתי קיסם באחד הצדדים, בקרם הקפוא וגלגלתי את הגלילית בשוקולד.

אה, לפני זה, חתכתי רצועות של דף טרנספר לשוקולד. חתכתי בגודל שיתאים לרוחב הגלילית + ההיקף.

אחרי שכל הגלילית התגלגלה בשוקולד המומס, ניערתי בעדינות עודפי שוקולד ואז הנחתי את הגלילית על רצועת טרנפסר כשצד ההדפס כלפי מעלה. הנחתי במרחק של כס"מ מהקצה. הרמתי את הקצה על הגלילית והצמדתי לשוקולד ואז גלגלתי את הגלילית על הטרנספר עד שכל הגלילית היתה עטופה בטרנספר שנצמד לשוקולד.

הקפאתי.
קילפתי את רצועות דף הטרספר.
וזהו.
צפה בקובץ המצורף 1177099
יפים, נכון?

היות ואלו הוכנו לקינוח לבית השארתי אותם כמו שהם. אילו הייתי מוציאה אותם החוצה הייתי כמובן חותכת בסכין את עודפי השוקולד מהקצוות כדי שיראה מושלם. אבל לבית-------- זה מספיק.

איך הגענו לגלילות?
אה, כן.
ניצול שאריות!

נשארתי עם שאריות קרם חמאת בוטנים.
לזרוק?
לא.

אבל השעה היתה דחוקה ולא היה לי הרבה זמן.
פתחתי את הארון.
מצאתי חבילה של עוגיות כאלו:
צפה בקובץ המצורף 1177100

מהעוגיות הקנויות החביבות על בני הבית כאן.

הנחתי עוגיות על השיש כשצד הכוכבין כלפי מטה.
זילפתי קרם על כל עוגיה. סגרתי כסנדוויץ' עם עוד עוגיה. הכנסתי מקל לקרם. שלחתי להקפאה.

אחרי הקפאה טובה המסתי שוקולד עם מעט שמן
טבלתי כל סנדוויץ' בשוקולד מומס. ניערתי בעדינות כדי להסיר עודפי שוקולד והנחתי על מגש.
שלחתי להתייבשות במקפיא ולאחר שקפאו זלפתי פסים באותו שוקולד של הציפוי.

הרווחנו קוקיקרמים.
ולא זרקתי את הקרם שנשאר מהגליליות.

ובינינו,
מה יותר טעים משוקולד עם חמאת בוטנים?!
צפה בקובץ המצורף 1177101צפה בקובץ המצורף 1177102צפה בקובץ המצורף 1177103צפה בקובץ המצורף 1177104


כמה הערות:
1. אפשר להכין עם עוגיות ביתיות. ממליצה על עוגיות הבראוניס שהעליתי בעבר
2. אפשר להשתמש בכל עוגיה עגולה אחרת
3. לא אוהבים חמאת בוטנים? [מוזרים, אבל שיהיה....] אפשר לערבב בריצ' כל קרם אחר ואפשר גם רק שוקולד מומס לקרם שוקולד
4. אפשר להכין בלי מקל
5. אפשר לזלף פסים בצבע שוקולד אחר, למשל לבן
6. אין לי אחריות על חיסול ממוקד בידי "פורעי חוק" קטנים....


אה,
וסתם חגיגה לעיניים,
עוגיות שוקולד צ'יפס שהכנתי אתמול.
לא, לא קשור לשאריות
על העוגיות האלו לא מוותרם כאן בבית. כל שבוע מכינה לשבת + לבן בישיבה.
צפה בקובץ המצורף 1177106צפה בקובץ המצורף 1177107צפה בקובץ המצורף 1177108צפה בקובץ המצורף 1177109צפה בקובץ המצורף 1177110צפה בקובץ המצורף 1177111
צריך להחריג את הליוקים על ההודעות שלך
או לחילופין אפשרות ליוק על כל מקטע בהודעה...
על חלק אמור להיות-(y)
על השני- :oops:
על השלישי-:ROFLMAO:
וכמובן-:mad: על זה שלא קיבלנו טעימות עד הבית...

ואני מקווה שברור שסדר הליוקים לעיל אינו כרונולוגי להודעה הפותחת, יא?

@ה. בקר את אלופה!!!!

אה, תודה על "חגיגת מוסים" הרמנו הפקה שלמה לבת-מצווה הרבה בזכותה(ך)...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  23  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה