קינוחים ושוב---- ניצול שאריות--- קוקיקרם על מקל---

אאי

משתמש פעיל
אני מכינה מראש כמות כפולה. שמה כאן את הכפולה.
שווה.

1 כוס סוכר חום
2 כוסות סוכר לבן
2 כוסות שמן [אפשר קצת פחות]
1.5 שקיות אבקת אפיה או 2 כפיות סודה לשתיה
5.5 כוסות קמח
4 ביצים M
1/2 קילו שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני

מערבבים את כל הרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
משהים כ- 10 דקות על השיש.
יוצרים כדורים
מניחים במרווחים בתבנית [אני שמה 12 עוגיות בתבנית ענקית]
מכווצ'ים מעט [מעט!!] כל עוגיה
180 מעלות, כ-12-14 דקות לעוגיות רכות 17-18 דקות לעוגיות יותר פריכות

אני משתמשת בכף ייעודית לעוגיות.
הבצק יצא מאוד שומני, יכול להיות?
 

יבנה המקדש

משתמש מקצוען
תודה רבה על כל המתכונים המהממים, המוצלחים, המרשימים, הטעימים והברורים.
יישר כח גדול!!!!
 

רחליז

משתמש פעיל
אני מכינה מראש כמות כפולה. שמה כאן את הכפולה.
שווה.

1 כוס סוכר חום
2 כוסות סוכר לבן
2 כוסות שמן [אפשר קצת פחות]
1.5 שקיות אבקת אפיה או 2 כפיות סודה לשתיה
5.5 כוסות קמח
4 ביצים M
1/2 קילו שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני

מערבבים את כל הרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
משהים כ- 10 דקות על השיש.
יוצרים כדורים
מניחים במרווחים בתבנית [אני שמה 12 עוגיות בתבנית ענקית]
מכווצ'ים מעט [מעט!!] כל עוגיה
180 מעלות, כ-12-14 דקות לעוגיות רכות 17-18 דקות לעוגיות יותר פריכות

אני משתמשת בכף ייעודית לעוגיות.
זו תמונה "בעייתית"
כי חייבים להכין
מה גודל הכוס?
מה קוטר העוגיה שאת שמה רק 12 בתבנית תנור?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זו תמונה "בעייתית"
כי חייבים להכין
מה גודל הכוס?
מה קוטר העוגיה שאת שמה רק 12 בתבנית תנור?
כוס חד פעמית לשתיה קרה. הכי פשוטה
קוטר העוגה? אויש, לא מדדתי. אבדוק מה קוטר הכף, רגע....הולכת... :)

חזרתי :)
לפני האפיה 5 ס"מ
אחרי 6.5
 

רחליז

משתמש פעיל
כוס חד פעמית לשתיה קרה. הכי פשוטה
קוטר העוגה? אויש, לא מדדתי. אבדוק מה קוטר הכף, רגע....הולכת... :)

חזרתי :)
לפני האפיה 5 ס"מ
אחרי 6.5
טוב עשיתי עוד קודם
החלטתי שאת כזו מקצועית בטח משתמשת רק בכוסות מדידה;)
עשיתי עוגיות בקוטר 3 אחרי האפיה נהיה כ4
אבל הכי חשוב זה טעיםםםםםם
אגב השתמשתי בכוסמין
 

IAvigail

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
@ה.בקר
יצא בצק דביק נורא,
ככה אמור לצאת?
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא
תערבבי עוד ואם נשאר לך שומני תוסיפי עוד קצת קמח
גם לי יצא שומני נורא, ושמתי 1.3/4 כוסות שמן.
גם שוקולד צ'יפס היה נראה לי המון. שמתי חצי ממה שביקשת, ועדיין זה עשיר (וגם סוכר שמתי 1.5 כוסות סוכר חום בלי סוכר לבן בכלל, וזה מספיק טעים).
לנגלה הבאה נראה לי שאסתפק בכוס ושני שליש שמן.
אבל תודה גדולה. בזכותך יש כאן עוגיות (אחרי שהפרינססה לא מוכנה להעיף עין על עוגיות הקוואקר)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גם לי יצא שומני נורא, ושמתי 1.3/4 כוסות שמן.
גם שוקולד צ'יפס היה נראה לי המון. שמתי חצי ממה שביקשת, ועדיין זה עשיר (וגם סוכר שמתי 1.5 כוסות סוכר חום בלי סוכר לבן בכלל, וזה מספיק טעים).
לנגלה הבאה נראה לי שאסתפק בכוס ושני שליש שמן.
אבל תודה גדולה. בזכותך יש כאן עוגיות (אחרי שהפרינססה לא מוכנה להעיף עין על עוגיות הקוואקר)
מוזר לי השומניות.

לגבי השוקולד צ'יפס-
אצלינו הדרישה היא שהביס יהיה של שוקולד :)

בענין הסוכר-
את ממה שהבנתי כמעט בכל דבר מפחיתה סוכר. התרגלת לטעם מתוק פחות ממוצע מאפים בטנדרטי וזה נהדר בשבילך.
 
נערך לאחרונה ב:

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
בענין הסוכר-
את ממה שהבנתי כמעט בכל דבר מפחיתה סוכר. התרגלת לטעם מתוק פחות ממוצע מאפים בטנדרטי וזה נהדר בשבילך.
אכן, אבל יש גם שוקולד צ'יפס חוץ מזה (טעמתי את הבצק לבד, בלי תוספת השוקולד. לאחר האפיה אני הייתי מפחיתה אפילו עוד קצת מהסוכר).
אכן אני מפחיתה, מודה באשמה :)
אין לי עניין שהילדים שלי יתרגלו למתיקות גבוהה מדי. גם ככה כל מה שזז משמין, אז למה לדחוף בכח?
 

זכיתי בפיס!

משתמש פעיל
אה, לפני זה, חתכתי רצועות של דף טרנספר לשוקולד. חתכתי בגודל שיתאים לרוחב הגלילית + ההיקף.

אחרי שכל הגלילית התגלגלה בשוקולד המומס, ניערתי בעדינות עודפי שוקולד ואז הנחתי את הגלילית על רצועת טרנפסר כשצד ההדפס כלפי מעלה. הנחתי במרחק של כס"מ מהקצה. הרמתי את הקצה על הגלילית והצמדתי לשוקולד ואז גלגלתי את הגלילית על הטרנספר עד שכל הגלילית היתה עטופה בטרנספר שנצמד לשוקולד.

הקפאתי.
קילפתי את רצועות דף הטרספר.
וזהו.
מה זה דף טרספר?
מחילה על הבורות...אבל- לא הבישן למד!;);););););)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אכן, אבל יש גם שוקולד צ'יפס חוץ מזה (טעמתי את הבצק לבד, בלי תוספת השוקולד. לאחר האפיה אני הייתי מפחיתה אפילו עוד קצת מהסוכר).
אכן אני מפחיתה, מודה באשמה :)
אין לי עניין שהילדים שלי יתרגלו למתיקות גבוהה מדי. גם ככה כל מה שזז משמין, אז למה לדחוף בכח?
אתמול לפני שנרדמתי חשבתי על הבצק הדביש שלך
ואז למעשה קלטתי שהפחתת בסוכר.
ובמיוחד בלבן
הסוכר הלבן הוא מהחומרים ה"יבשים" ותר מהחום. והוא סופג אליןו מהשומן והנוזלים של עוגות.
הפחתת בו, קיבלת בצק דביק יותר, ולמעשה זה הגיוני.
אם את מפחיתה בסוכר, במיוחד לבן, צריך להוסיף קמח שיספוג נוזלים ושומן או להפחית בשומן
הפחתה בשומן יכולה לפגוע במרקם העוגה.
הוספ קמח גם, אבל פחות.

את לא צריכה לדחוף בכח סוכר.
מה שניסיתי לומר זה שזה לא באמת מאוד מתוק- לך שנוהגת להפחי בסוכר והתרגלת לגך- זה מוק.
ולמה זה חשוב לכתוב?
כדי שלא תבוא אחרת ותפחית ובסוף תחזור ותגיד "היתה חסרה לי מתיקות",
:)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה זה דף טרספר?
מחילה על הבורות...אבל- לא הבישן למד!;);););););)
שקף עם הדפס מחמאת קקאו שנדבק לשוקולד ומעביר אליו את ההדפס
יש במגוון צבעים והדפסים
transfer4.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  20  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה