שאלתי על לתת את התפריט הבסיסי בצורה נבונה.
בלתק
מה הבעיה ליצור תפריט טעים בריא ומאוזן?
מוצרי חלב לילדים זה בסדר גמור, הם צריכים לגדול.
למי שרוצה לרזות זה לא מתאים, זה בונה את הגוף, מגדיל...
כמובן שאם יש רגישות אז זה לא מתאים.
מה רע בלחם עם חומוס? טחינה? טונה? ממרח חצילים? ממרח פלפלים?
מתרגלים שכל ארוחה מתחילה בירקות חיים, שבכל ארוחה יש ירקות מבושלים (את חותכת בבוקר סלט גדול שמהווה פתיחה לכל הארוחות)
תוספת שהן בעיקר אורז בסמטי (טוענים שהוא בריא יותר מהמלא), קינואה, כוסמת, ירקות.
ילדים לא אמורים לא לאהוב קינואה עם ירקות למשל, כוסמת יותר מורכבת בטעם..
ופחות פסטה, פירה, פתיתים וכו.
לחם מלא- אם הוא בייתי, מכוסמין, יש מצב שהם יאהבו יותר, או לחמניות.
לדעתי יש ארבעה הרגלים בסיסיים שאם את מרגילה את הילדים שלך בהם את מבטיחה להם הרבההה פחות התמודדיות בתחום הבריאות והמשקל, וחבל לא להרגיל אותם מראש ורק כשהם יגדלו הם יצטרכו להתחיל לשנות את ההרגלים...
(תתרכזי בכל אחד, ותביני מה את מונעת מהם אם יש להם את ההרגל הזה מושרש)
1. לא לשתות באוכל. פשוט, לא מניחה על השולחן לא כוסות ולא מים. זה לא אמור להיות חלק מהארוחה...
אם מישהו מאוד צמא הוא יכול לשתות אבל את מסבירה להם שהבטן מתבלבלת כשהמים מגיעים יחד עם האוכל ואז היא יכולה לכאוב...
2. לאכול לאט, ללעוס טוב. אין לך מושג כמה בעיות נגרמות לנו רק מאכילה מהירה. למה אנחנו דוחפות לילד עוד כפית לפני שהוא בכלל סיים בפה??
3. להתחיל ארוחה עם כמה ירקות חיים. מומלץ לא לאכול אותם אחרי או יחד עם עוף דגים וכו כי הם נרקבים בקיבה...
זהו. אם היה לי כח הייתי מפרטת לך כמה בעיות את מונעת עם כאלה הרגלים, אבל בכל זאת אני באמצע עבודה...
4. לא צריך לסיים את כל מה שבצלחת!! אוכלים לאט, לועסים טוב, מפסיקים כששבעים (כשלועסים לאט מרגישים את השובע מיד ולא אחרי 20 דק) (כדאי לא למלא צלחות מידי, יש הרבה אוכל, מתחילים לאכול ואם רוצים יש עוד.)
בהצלחה!!