דיאטה תסכול: למה אנחנו מייצרים להם את הקושי הזה?

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
גם בירקות ובפירות של דורנו יש הרבה ריסוס.ודישון.וגם זה לא הכי בריא.הכי בריא זה אוכל אורגני.ומה עם כל העשן בחוץ.והאויר המזוהם.
חושבת שצריך קצת פרופורציה בחיים.ומה עם חסכים אחכ לילדים שלא מקבלים דבר מסוים שיכולים לקבל בעיקרון כמו שאר הילדים?
 

פרפר

משתמש מקצוען
כל מי שמנסה לעשות דיאטת בריאות מסיבות שונות ומשונות,
יודע שהדברים הראשונים שיגידו לנסות להוריד זה:
סוכר. חומרים מתועשים. חלב. גלוטן. וכן על זה הדרך.
תורידי סוכר, תורידי חומרים מתועשים (כמה שתצליחי). אבל למה חלב וגלוטן (אם אין רגישות מיוחדת לזה)?
אני מכינה לילדים שלי ארוחת ערב ושואלת את עצמי למה בדיוק אני מכינה להם:
לחם (אפילו מקמח מלא) עם גבינה לבנה, לבן/ יוגורט
כי זה בריא.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הם אוכלים לחם מקמח מלא,
אבל הגלוטן לא טוב לכל כך הרבה אנשים היום, שכשהורידו אותו מעידים על שינוי עצום.
(מישהי כתבה בדיוק היום באשכול אחר, שכשהורידה פחמימות בארוחת צהריים ועברה לקטניות ראתה שינוי משמעותי.. :p)
והגלוטן זה באמת ספק, החלב הרבה יותר בעייתי.
טחינה וחומוס לא אוהבים לצערי :(.
יש מחקרים שטוענים שגם הורדה של צריכת הגלוטן לאפס לא מאד בריאה.
לא רואה סיבה למנוע גלוטן ברמה סבירה מילדים.
הן הדבר לגבי מוצרי חלב. לא חושבת שאמורים להוריד אותם מהתפריט אלא לגוון גם בחלבונים אחרים.
מכירה משפחה שבה האם סולדת ממוצרי חלב ודווקא הקפידה על תזונה נכונה. הסלידה שלה השפיעה על הצריכה של כל בני המשפחה.
כיום כשחלק מהם בגיל העמידה החוסרים בסידן בעצמות משמעותיים והתוספים כבר לא יכולים לתקן את מלוא הנזק שנוצר.
סויה שאת רואה בה תחליף ראוי גם שנויה מאד במחלוקת כיון שהיא מכילה פיטואסטרוגנים (רכיבים דמויי הורמונים).
לדעתי אם תתני בבית ותאפשרי בגבול המותר, הילדים פחות יתפתו למאכלים כאלו אצל חברים שהרי מים גנובים ימתקו וחבל שהם יראו בפיתה או בלבן מעדן בלתי מושג.
מציעה לך לקרוא בעין ביקורתית מחקרים ששוללים כל חומר גלם שנתן לנו הבורא. הרבה אינטרסים יש מאחוריהם.
 

מירי84

משתמש פעיל
יש אנשים שכל החיים שלהם זה סביב האוכל מה בריא ומה לא וזה מגיע ממש לגדר של עבודה זרה ל"ע!!
כמובן יש לנו מצות ונשמרתם וצריך לשמור על גופנו אבל צריך גם לחיות. ובשמחה!! בורא העולם שם אותנו בעולם הזה על מנת שנעבוד אותו ולא את האוכל!! מי שמרגיש שכל ההתעסקות הנל עושה לו רע זה ממש לא דרך נכונה!! אני הרבה פעמים רואה אנשים שכל היום רק מסתכלים על הילדים שלהם ובודקים מה קיבלו היום מהגן ומשכנעים אותם לא לאכול כי זה לא בריא, ויש כאלה שמחמירים אף יותר ופשוט לוקחים מהילד את הממתק!! זה כן בריא??!!
אין שום הוכחות מוצקות על אנשים שהתנזרו באופן קיצוני ממוצרים מסויימים וזכו לחיים ארוכים יותר/ מאושרים יותר!! צריך לדעת להתייחס לכל דבר באיזון.
לגבי מוצרי חלב למשל- אכן יש מצבים שהם באמת לא טובים לגוף למשל בזמן של צינון. זה לא אומר שצריך להתנזר מזה לעולם!!
 

יהושבע

משתמש סופר מקצוען
אין שום הוכחות מוצקות על אנשים שהתנזרו באופן קיצוני ממוצרים מסויימים וזכו לחיים ארוכים יותר/ מאושרים יותר!!
לגבי סוכר דווקא יש.
הוכח מדעית שאוכלוסיות שלא צרכו סוכר (בבידוד משתנים אחרים) אכן זכו לחיים ארוכים ובריאים יותר, עם הרבה פחות מקרים של סוכרת, מחלות לב וסרטן.
 

יהושבע

משתמש סופר מקצוען
יש אנשים שכל החיים שלהם זה סביב האוכל מה בריא ומה לא וזה מגיע ממש לגדר של עבודה זרה ל"ע!!
זה נכון.
אבל מצד שני - הרבה אנשים סובלים בגיל מבוגר סבל נורא ממחלות שנגרמו מנזק מצטבר של שנים של תזונה מזיקה. מחלות שבדרך הטבע היה אפשר במידה רבה למנוע אותן עם תזונה נכונה.
 

מירי84

משתמש פעיל
זה נכון.
אבל מצד שני - הרבה אנשים סובלים בגיל מבוגר סבל נורא ממחלות שנגרמו מנזק מצטבר של שנים של תזונה מזיקה. מחלות שבדרך הטבע היה אפשר במידה רבה למנוע אותן עם תזונה נכונה.
כנראה שלא הובנתי..
לא כתבתי שצריך לחיות חיי הפקרות! ממש ממש לא!! חובה עלינו לשמור על גופנו ובריאותנו ולאכול אוכל בריא ומזין!! אבל גם מגוון!!
רק ציינתי שהרבה פעמים דברים מגיעים לידי גוזמא ואנשים פשוט משתעבדים לכל מיני עקרונות מוזרים במקום לחיות חיים נורמלים.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
שאלתי על לתת את התפריט הבסיסי בצורה נבונה.
בלתק
מה הבעיה ליצור תפריט טעים בריא ומאוזן?
מוצרי חלב לילדים זה בסדר גמור, הם צריכים לגדול.
למי שרוצה לרזות זה לא מתאים, זה בונה את הגוף, מגדיל...
כמובן שאם יש רגישות אז זה לא מתאים.
מה רע בלחם עם חומוס? טחינה? טונה? ממרח חצילים? ממרח פלפלים?
מתרגלים שכל ארוחה מתחילה בירקות חיים, שבכל ארוחה יש ירקות מבושלים (את חותכת בבוקר סלט גדול שמהווה פתיחה לכל הארוחות)
תוספת שהן בעיקר אורז בסמטי (טוענים שהוא בריא יותר מהמלא), קינואה, כוסמת, ירקות.
ילדים לא אמורים לא לאהוב קינואה עם ירקות למשל, כוסמת יותר מורכבת בטעם..
ופחות פסטה, פירה, פתיתים וכו.
לחם מלא- אם הוא בייתי, מכוסמין, יש מצב שהם יאהבו יותר, או לחמניות.

לדעתי יש ארבעה הרגלים בסיסיים שאם את מרגילה את הילדים שלך בהם את מבטיחה להם הרבההה פחות התמודדיות בתחום הבריאות והמשקל, וחבל לא להרגיל אותם מראש ורק כשהם יגדלו הם יצטרכו להתחיל לשנות את ההרגלים...
(תתרכזי בכל אחד, ותביני מה את מונעת מהם אם יש להם את ההרגל הזה מושרש)
1. לא לשתות באוכל. פשוט, לא מניחה על השולחן לא כוסות ולא מים. זה לא אמור להיות חלק מהארוחה...
אם מישהו מאוד צמא הוא יכול לשתות אבל את מסבירה להם שהבטן מתבלבלת כשהמים מגיעים יחד עם האוכל ואז היא יכולה לכאוב...
2. לאכול לאט, ללעוס טוב. אין לך מושג כמה בעיות נגרמות לנו רק מאכילה מהירה. למה אנחנו דוחפות לילד עוד כפית לפני שהוא בכלל סיים בפה??
3. להתחיל ארוחה עם כמה ירקות חיים. מומלץ לא לאכול אותם אחרי או יחד עם עוף דגים וכו כי הם נרקבים בקיבה...
זהו. אם היה לי כח הייתי מפרטת לך כמה בעיות את מונעת עם כאלה הרגלים, אבל בכל זאת אני באמצע עבודה...
4. לא צריך לסיים את כל מה שבצלחת!! אוכלים לאט, לועסים טוב, מפסיקים כששבעים (כשלועסים לאט מרגישים את השובע מיד ולא אחרי 20 דק) (כדאי לא למלא צלחות מידי, יש הרבה אוכל, מתחילים לאכול ואם רוצים יש עוד.)
בהצלחה!!
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
@bat 7 עכשיו קראתי בעיון את האשכול
בקשר למוצרי חלב- את יכולה להחליף את החלב פרה בחלב שקדים, ואם יש לך בלנדר עוצמתי אז את יכולה להכין לבד בבית.
זה טעים גם עם קורנפלקס (אבל קורנפלקס זה גרועעעע)
גם כשוקו/קפה ומה שתרצי.
במקום גבינה ולבן תעברי ליוגורט שהוא מלא חיידקים טובים ויעשה להם רק טוב.

אבל סתם נקודה, מוצרי חלב לא מכילים כמות כזאת גבוהה של חלבון, בלחם יש יותר..למשל,
ככה שאם את פוחדת שהם לא ישבעו תנוח דעתך.
תכיני ממרח פלפלים קלויים וחומוס. הצבע של זה אדום, הטעם של זה לא קשור לחומוס ואף אחד לא יודע מה יש בפנים....
לחם עם חביתה?

ואל תורידי פחמימות לגמרי. תאזני אותם.
תעברו לפחמימות מלאות- כוסמין וכו
ותוודאי שהם לא 90 אחוז מהצלחת (המון אורז ושניצל אחד קטן...)
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
זה נכון.
אבל מצד שני - הרבה אנשים סובלים בגיל מבוגר סבל נורא ממחלות שנגרמו מנזק מצטבר של שנים של תזונה מזיקה. מחלות שבדרך הטבע היה אפשר במידה רבה למנוע אותן עם תזונה נכונה.
את בטוחה שיש בכלל דרך למדוד את זה?
כלומר, כדאי לעשות השתדלות, גם בשביל עכשיו, וגם בשביל העתיד, אבל ממה שאני רואה סביבי, הגזירה אמת והחריצות שקר:(
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
אם לא אכפת לכם ילדים קודם כל צריכים לגדול ולא להיפך,
ילד רעב זה אסון!
ופחמימה הכי משביעה בעולם!
עדיין, כדאי לשים לב גם לחלבונים וירקות, כדי שיגדל לאורך ולא לרוחב;)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ילדים חייבים חייבים חייבים לחם בשביל לגדול!!!
ופחמימה הכי משביעה בעולם!
גם לי היה קשה לשנות גישה ולקבל שמה שחשבתי כל החיים מתברר כלא בהכרח נכון...
פחמימה לא משביעה, היא מפוצצת וגורמת לתחושת כבדות ושובע מדומה.
ילדים יכולים לגדול יופי בלי לחם.
והם לא יהיו רעבים בגלל הלחם.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם לי היה קשה לשנות גישה ולקבל שמה שחשבתי כל החיים מתברר כלא בהכרח נכון...
פחמימה לא משביעה, היא מפוצצת וגורמת לתחושת כבדות ושובע מדומה.
ילדים יכולים לגדול יופי בלי לחם.
והם לא יהיו רעבים בגלל הלחם.
ועדיין הם לא אמורים לעבור בלי סיבה מיוחדת לתזונה נטולת לחם.
אפשר להרגיל אותם לפחמימה איכותית.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ועדיין הם לא אמורים לעבור בלי סיבה מיוחדת לתזונה נטולת לחם.
אפשר להרגיל אותם לפחמימה איכותית.
לא נטולת לחם.
אבל אם אוכלים סנדוויץ (עדיף מלא/כוסמין) בגן/בי"ס (כי לא מגיע להם חסך חברתי של חמגשית בארוחת 10),
אז הלחם בצהרים/בערב מיותר.
על המקובעות הזו אני מדברת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא נטולת לחם.
אבל אם אוכלים סנדוויץ (עדיף מלא/כוסמין) בגן/בי"ס (כי לא מגיע להם חסך חברתי של חמגשית בארוחת 10),
אז הלחם בצהרים/בערב מיותר.
על המקובעות הזו אני מדברת.
בגדול מסכימה איתך אא"כ הילד מעוניין דווקא בלחם ואז לא כדאי לאסור אותו בעוד ארוחות.
 

שירי הופמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אישית אני חושבת שבריאות הנפש חשובה לא פחות מבריאות הגוף
אי אפשר להתחיל להשתגע ולהוריד מהתפריט מאכלים רבים וטעימים,
ואני מדברת גם על לחם, מוצרי חלב וכו',
שהם מוצרים שאי אפשר לומר עליהם מזיקים כמו ממתקים וחטיפים.
נכון, היום הכל לא מאד בריא,
גם הפירות והירקות מלאים בחומרי ריסוס,
העוף והבשר מפוצצי הורמונים וכו'.
אי אפשר להתחיל להשתגע, אין מה לעשות - זה העולם שלנו.
לא אמרתי לא לשמור על תזונה נכונה, אבל לדעתי זה חייב להיות בגבול הטעם הטוב.
זהו, זה השנקל שלי :)
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
@bat 7 יקרה,
חבל שיש לך נקיפות מצפון כשהילדים שלך בעצם אוכלים אוכל בריא לדעת רבים וטובים שמומחים בנושא התזונה.
נכון שיש מומחי תזונה שמתנגדים לחלב, אבל מנגד יש הרבה מומחי תזונה שמצדדים בעדו (כן, גם החלב של ימינו, למרות הבעיות. קראתי מחקרים בנושא). ולחם מקמח מלא, כנ"ל.
חפרתי הרבה מאד בנושא, יש הרבה גישות מנוגדות וקשה להכריע מי צודק.
מי שרגיש ללקטוז או לגלוטן, בוודאי צריך להימנע. אבל מי שלא רגיש, בכלל לא ברור ומוכח שעדיף לו להימנע מצריכת חלב או דגנים מלאים, ייתכן שבדיוק להפך.
מה שכן ברור ומוכח מעבר לכל ספק - זה הנזק של הסוכר.
הייתי ממליצה לך למקד את המאמצים שלך בהקפדה על כך שהילדים שלך יצרכו כמה שפחות סוכר (בגבול האפשרי בדורנו, לא ליצור חסכים וכו'). ומאפשרת להם בשמחה לחם מלא ומוצרי חלב, כמובן לצד כמה שיותר ירקות, קטניות, פירות ואגוזים, וכמה שפחות 'אוכל' מתועש ומעובד.
תודה לך!
זה באמת מרגיע.
לא חושבת שצריך להיסחף ולהוציא אותם מהתפריט לגמרי.
הרבה פעמים בדיקות לא יעידו על רגישות, ובכל זאת רבים רבים שמוציאים את החלב מעידים על שינוי עצום בחיים שלהם.
אלו לא רק מחקרים, אלא אנשים שחיים סביבי.
(אישית חוויתי על בשרי תועלת בתהליך מסוים שעשיתי. בנוסף הבן שלי עם האטופיק הוכיח רגישות)
ומה עם חסכים אחכ לילדים שלא מקבלים דבר מסוים שיכולים לקבל בעיקרון כמו שאר הילדים?
לא, לא, אל תכניסו פה בבקשה חסכים.
מיד כשמכניסים את המילה הזאת זה שולל כל אפשרות לדיון מתורבת.
הילדים שלי שמחים ומאושרים, אין להם שום חסך ב"ה.
שאלתי היא איך לשנות להם את התפריט בלי שאימת החסכים תרחף מעל ראשינו.
סויה שאת רואה בה תחליף ראוי גם שנויה מאד במחלוקת כיון שהיא מכילה פיטואסטרוגנים (רכיבים דמויי הורמונים).
לדעתי אם תתני בבית ותאפשרי בגבול המותר, הילדים פחות יתפתו למאכלים כאלו אצל חברים שהרי מים גנובים ימתקו וחבל שהם יראו בפיתה או בלבן מעדן בלתי מושג.
מציעה לך לקרוא בעין ביקורתית מחקרים ששוללים כל חומר גלם שנתן לנו הבורא. הרבה אינטרסים יש מאחוריהם.
לא רואה בסויה תחליף ראוי. תוהה מהו התחליף הראוי.
אני בתחילתה של דרך (בתחום הזה, של החלב)
לא אמרתי לשלול לגמרי. אלא בעיני הדרך הישראלית לארוחת בוקר בריאה שכוללת שתי פרוסות לחם (במקרה הטוב, מלא או כוסמין) כולל לבן גדול (במקרה הטוב יוגורט), בתוספת ביצה (ב"ה) וירקות (ב"ה).
לא אידיאל הבריאות.
וכל המחקרים ממומנים.... :)
מועצת החלב, היא זאת שמפמפמת לנו שנים בכל עוז את המחקרים שמעידים על ההכרחיות החלב (שלושה ביום...) לגדילה תקינה.
(אמממ - כמה סובלים מאוסטופורוזיס בגיל מבוגר למרות שגדלו על הפרסומת היפה הזאת?)
בנוסף, חלב כצורתו וכתיקונו כמו ששתה סבתא שלי ישירות מהפרה בכפר בהונגריה זה מעולה. כמה החלב שלנו היום מפוצץ בזבל?
יש אנשים שכל החיים שלהם זה סביב האוכל מה בריא ומה לא וזה מגיע ממש לגדר של עבודה זרה ל"ע!!
כמובן יש לנו מצות ונשמרתם וצריך לשמור על גופנו אבל צריך גם לחיות. ובשמחה!! בורא העולם שם אותנו בעולם הזה על מנת שנעבוד אותו ולא את האוכל!! מי שמרגיש שכל ההתעסקות הנל עושה לו רע זה ממש לא דרך נכונה!! אני הרבה פעמים רואה אנשים שכל היום רק מסתכלים על הילדים שלהם ובודקים מה קיבלו היום מהגן ומשכנעים אותם לא לאכול כי זה לא בריא, ויש כאלה שמחמירים אף יותר ופשוט לוקחים מהילד את הממתק!! זה כן בריא??!!
אין שום הוכחות מוצקות על אנשים שהתנזרו באופן קיצוני ממוצרים מסויימים וזכו לחיים ארוכים יותר/ מאושרים יותר!! צריך לדעת להתייחס לכל דבר באיזון.
לגבי מוצרי חלב למשל- אכן יש מצבים שהם באמת לא טובים לגוף למשל בזמן של צינון. זה לא אומר שצריך להתנזר מזה לעולם!!
בינתיים, אני רואה אנשים שחיים הרבה יותר סביב המתוק, והמלוח, האפייה הלא בריאה, הפטיפורים ושאר מרעין בישין הרבה יותר.
"אני ערב לו" אלו מילות הרמב"ם.
ולא צריך לבדוק מה קורה בזקנה.
תשאלי אנשים שעברו תהליכי בריאות, איך שהחיים שלהם נהיו הרבה יותר טובים היום.
אני למשל יכולה להעיד על זה.
@bat 7 עכשיו קראתי בעיון את האשכול
בקשר למוצרי חלב- את יכולה להחליף את החלב פרה בחלב שקדים, ואם יש לך בלנדר עוצמתי אז את יכולה להכין לבד בבית.
זה טעים גם עם קורנפלקס (אבל קורנפלקס זה גרועעעע)
גם כשוקו/קפה ומה שתרצי.
במקום גבינה ולבן תעברי ליוגורט שהוא מלא חיידקים טובים ויעשה להם רק טוב.

אבל סתם נקודה, מוצרי חלב לא מכילים כמות כזאת גבוהה של חלבון, בלחם יש יותר..למשל,
ככה שאם את פוחדת שהם לא ישבעו תנוח דעתך.
תכיני ממרח פלפלים קלויים וחומוס. הצבע של זה אדום, הטעם של זה לא קשור לחומוס ואף אחד לא יודע מה יש בפנים....
לחם עם חביתה?

ואל תורידי פחמימות לגמרי. תאזני אותם.
תעברו לפחמימות מלאות- כוסמין וכו
ותוודאי שהם לא 90 אחוז מהצלחת (המון אורז ושניצל אחד קטן...)
תודה לך. כבר אקרא אותך בעיון.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ:
נקרא  14  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה