דרוש מידע מיומנו של משגיח כשרות - כנסו וגלו מה אתם אוכלים!!

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
ואני באמת לא רוצה להגרר לפרטים מפני כבודו של הרב הנ"ל
שכוויח
PHP:
אני מכיר מקרה מזעזע
עם רב חשוב שמפני כבודו אני לא אכתוב את שמו
בתחום מסוים בכשרות
שכדי שלא ליצור בלאגאן אני לא אכתוב איזה
שהרב לא ידע משהו מפני כבודכם לא אכתוב מה בדיוק
רק תדעו שאי אפשר לסמוך על הכשרים חדשים
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ככה זה מי שלא נקבה אז נשלח לגריסה
זה בגלל שלשחיטה הם ראויים רק בגיל מסויים ויש בזה השקעה של פיטום וכו'
לול לביצים לא מתעסק עם זה.
וגם אגב בלולים לגידול תרנוגולות באופן כללי, גורסים את הזכרים בגלל שהם צריכים זכר על כל 14 נקבות, אם יהיה יותר התרנגולות ימותו, ולכן גורסים אחרי כל הטלה אלפי אפרוחים.
 
נערך לאחרונה ב:

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כללים אלו תקפים רק במצות
אבל בדברים אחרים
קצת מוזר לומר שמשגיח מקצועי מפספס
וכמה אברכים יסתדרו
במצות צריכים השגחה צמודה אבל בדברים אחרים צריכים מקצועיות וידע ואיתור חומרי גלם בעייתיים ועוד
אכן, זה נכון לגמרי.
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
באופן כללי בדברים מורכבים גם על הכשרים מוכרים קשה לסמוך.
למשל שמעתי מרב ידוע מאחד ההכשרים, על הכשר מפורסם מאנגליה, שידוע כמהודר, (לא כדתיא) שהוא גילה שם באקראי בעיה רצינית באחד מחומרי הגלם, שם חשבו שאין איתו בעיה.
שזה אומר שכל מי שאכל סוכריות (למשל) מאותו הכשר אם היה שם את חומר הגלם הזה היה בבעיה...
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ואם כבר מדברים, אז בחו"ל ובעיקר באירופה, הנושא הזה ממש פרוץ, כבר דיברו על זה באינסוף אשכולות, אבל לא מומלץ לסמוך על שום הכשר בלי לברר עליו טוב, וגם אז לא בכל דבר.
לאכול דג עם ירקות (למשל) במקום עם השגחה כזו זה עוד סביר, וגם אז כדאי לדעת שהדג בלי תולעים, ושהשתמשו בתבלינים שמוחזקים נקיים וטריים, (ויש לי על זה סיפורים מסמרי שער...)
אבל לאכול בשר או מאכלים מורכבים אחרים זה ממש מסוכן.
 

פרוגרמר

משתמש צעיר
ולכן גורסים אחרי כך הטלה אלפי אפרוחים.
גורסים זה במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב זורקים אותם לפח שיחנקו עם כל האפרוחים הלא שימושיים :(
והסיפור שמישהו פה כתב ששמים את התרנגולת בחדר חשוך בלי אוכל לכמה ימים כדי להגביר את תפוקת הביצים לא מזעזע?
אחרי כאלו סיפורים אפשר להבין את הצמחונים ואת הטבעונים.
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
גורסים זה במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב זורקים אותם לפח שיחנקו עם כל האפרוחים הלא שימושיים :(
והסיפור שמישהו פה כתב ששמים את התרנגולת בחדר חשוך בלי אוכל לכמה ימים כדי להגביר את תפוקת הביצים לא מזעזע?
אחרי כאלו סיפורים אפשר להבין את הצמחונים ואת הטבעונים.
היית פעם בלול?
הם חייבים לגרוס לפי החוק, ומשתמשים עם זה אחר כך לזיבול של שדות, אין מצב לזרוק לפח 5000 אפרוחים...
יסגרו אותם על זה במקום.
 

בייסי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
באופן כללי בדברים מורכבים גם על הכשרים מוכרים קשה לסמוך.
למשל שמעתי מרב ידוע מאחד ההכשרים, על הכשר מפורסם מאנגליה, שידוע כמהודר, (לא כדתיא) שהוא גילה שם באקראי בעיה רצינית באחד מחומרי הגלם, שם חשבו שאין איתו בעיה.
שזה אומר שכל מי שאכל סוכריות (למשל) מאותו הכשר אם היה שם את חומר הגלם הזה היה בבעיה...
סתם לידיעה, בד"ץ מנשסתר לא נחשב לאותה רמה של הבד"צים המהודרים כמו כדתיא.
הכשר המהדרין של מנשסתר [ציבור החסידי - בני תורה] נקראת 'בד"ץ מחזיקי הדת מאנטשעסטער'.
 

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
@תמי אחת
חשוב לי לציין שהפאנל היה לפני 10 שנים בערך
אולי היה שינוי במשך השנים

בענין התותים מצורף צילום מתוך מדריך הכשרות של העדה"ח שיצא השנה:

IMG_20230407_104846.jpg
 
לגבי תותים- היה סרטון בכל רגע שהסריטו מקרוב (ע"י מיקורוסקופ) סרטון מזעזע!! בהתחלה ראו את התות כרגיל וכשקירבו את זה למצלמה היה נורא! מלא מלא זבובונים ותולעים
האם זה אמיתי? או שאפשר להגיד שזה מלפני כמה שנים או שזה בכלל הוסרט בחו"ל
מאז כשראיתי את זה אני בכולופן לא נוגעת בתותים וכמובן לא קונה את המוצר הזה למרות שניתן לטחון ע"פ הבד"ץ
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לגבי תותים- היה סרטון בכל רגע שהסריטו מקרוב (ע"י מיקורוסקופ) סרטון מזעזע!! בהתחלה ראו את התות כרגיל וכשקירבו את זה למצלמה היה נורא! מלא מלא זבובונים ותולעים
האם זה אמיתי? או שאפשר להגיד שזה מלפני כמה שנים או שזה בכלל הוסרט בחו"ל
מאז כשראיתי את זה אני בכולופן לא נוגעת בתותים וכמובן לא קונה את המוצר הזה למרות שניתן לטחון ע"פ הבד"ץ
הלכתית, אין שום איסור לאכול חיידקים, רק חרקים הנראים לעין, (כמובן יש בזה גדרים, ולא כל מה שלא רואים מותר לאכול, ושאף אחד לא יתיר בגלל זה משהו כאן, אבל חרק מתחת לגודל שאפשר לראות בעין רגילה אין בעיה לאכול).
לגבי טחינה זה מכיון שכל זמן שהחרק שלם גם אם הוא מעורב הוא אסור באכילה מדין "בריה" אבל אחרי טחינה הוא בטל ברוב במאכל.
אגב יש תותים בהכשר של ר' שבח רוזנבלט שנקיים מחרקים, ואפשר לאכול אותם שלמים.
הם בד"כ נמכרים בתקופה קצרה ונחטפים מהמדפים.
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
דווקא שם יש מלון בהכשר ברמה גבוהה מאד
יש סיכוי שבקרוב יהיה שם השגחה שבקושי בארץ יש לה מלונות
להגיד רמה גבוהה מאוד זה יומרני מידי.
אני מכיר את המלונות שם.
בלי לפרט שמות.
באחד יש רמה סבירה (וחד משמעית לא מתאים למי שמקפיד כאן בארץ על הכשרים מהודרים בלבד).
בשני היה גם מקרים של בישולי עכו"ם, ובישול בשבת, ובאחד היה חלב נוכרי.
 

כובע שמש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אין אפשרות לאשכנזי לאכול במסעדות עם הכשר זה
לאחרונה ערכנו בירור רציני
הרי יש את החלקים שאסור לאשכנזים לאכול, לפי לימוד הסוגיה יצא שאסור לאכול מאכל שבושל בכלי בן יומו שבושל בו החלקים הנ"ל (, הרבה בכלל לא יודעים על החלקים האלו)
יוצא מכך שיש בעיה לאכול גם חלקים אחרים של הבשר במסעדות כאלה
ואין לדעת באיזה כלי בושל
ידע הציבור ויזהר

בנוסף קרוב משפחה שעובד במטבח במסעדה כזאת, מספר סיפורים מזעזעים אבל לא יודעת אם אפשר לפרט על במה כזאת.
 

א. ב

משתמש מקצוען
היא עכשיו 2 סיפורים עם מקרוסקוף
1 בבננה שטיפה הרקיבה וניא דבש ואמן אנשים אוכלים את זה ויסתקלו במקרוסקוף וגילו שיש שם המון טולעים
2 בתות רגיל טרי אחרי שתיפה חתכו חתיך ושמו במקרוסקוף וראו שם המון טולעים
 

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

כובע שמש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איזה חלקים אלו?
סינטה ופילה 12-13 לפחות ממה שידוע לי למרות שעכשיו אני רואה בכושרות שיש אשכנזים שכן אוכלים אבל אין מקור
לגבי הכלים זה לא מוחלט שאסור, רב אחד אמר שאסור אבל צריך לחקור את הענין היטב כל אחד ישאל את רבותיו
לי זה לא רלוונטי למעשה אז לא חקרנו הלאה
רק צריך לדעת שזה שאלה וענין לא פשוט
 

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
סינטה ופילה 12-13 לפחות ממה שידוע לי למרות שעכשיו אני רואה בכושרות שיש אשכנזים שכן אוכלים אבל אין מקור
ב"ה שלא מפי האינטרנט אנו חיים...

כל האחוריים (החל ממספר 11 שהוא הסינטה) טעון ניקור. כיום, אין הכשר אשכנזי שמנקר אחוריים. המקור הקדום ביותר למנהג זה שלא לנקר אחוריים (לפי הידוע לי) היא הוראתו של אחד מגדולי וחשובי האחרונים הקדמונים הלא הוא המהרש"ל.
אבל מאז ומעולם (לפניו וגם אחריו) האשכנזים נקרו אחוריים. כך הרמ"א בעצמו כותב בהלכות ניקור (סי' סד-סה) ויש אריכות גדולה להלכה בדרישה ופרישה וניכר מדבריו שהיה גם מנקר. וכן בספר הניקור שכתב רבי צבי הירש בן דורו של הרמ"א שמביא פסקים רבים בשם הרמ"א. וכן נהגו ללא שום ספק בגרמניה פולין ורוסיה וכנראה במדינות רבות אחרות. ויעידו על כך ריבוי ספרי הניקור שנכתבו ע"י מנקרים מומחים ממדינות אלו כדוגמת הצנה דוד וניצני ניסן ועוד רבים אחרים. וכן הנהיגו המהרי"ל דיסקין ורבי שמואל סלנט ובית דינם בירושלים, דבר שנתקבל בקרב כל הקהילות בארץ ישראל (מלבד בודדים מקהילות שהיה להם מסורת מקילה יותר כתימנים מרוקאים ותוניסאים) עד לפני כמה עשרות שנים בלבד.
וגם היום, באגרות משה התיר ניקור אחוריים למי שבקי באומנות זו, מפני שהטעמים שהאשכנזים הפסיקו לנקר הם טכניים בלבד ולכן אי אפשר לומר שזה 'מנהג'.

כך שלומר שאשכנזים לא אוכלים בשר אחוריים זו אמירה 'מעט' מוטעית.

בהקשר הזה מעניין להביא מעשה שהובא בספר מאיר עיני הגולה (סימן רל"ה): מעשה שהאר"י הקדוש זצ"ל שהיה נזהר מלאכול בשר של חלק אחוריים מפני הגידין, ופעם אחת זימנו מרן הב"י זצ"ל לסעודה אצלו ואמר לו האר"י ז"ל כי לא יוכל לאכול אצלו בשר אם יש בו מעורב גם מחלק אחוריים, ואמר לו הב"י שלא ידאג מזה, כי הוא בעצמו עשה מלאכת הניקור ונעשה על הצד היותר טוב, ומילא האר"י ז"ל רצונו והלך לסעודה, ובאמצע הסעודה הרחיק האר"י ז"ל הקערה עם הבשר מלפניו ולא רצה לאכול, ושאלו הב"י על זה ואמר אחר שבעצם ידי ניקרתי הבשר, הלא תוכל להיות בטוח שלא נשאר משהו מן הגידין, אז לקח האר"י ז"ל חתיכה של בשר מהקערה והראה להב"י שיש בה איזהו גידין. ומרן הב"י נצטער מזה. ובלילה א"ל המגיד שלו אל תדאג כי הבשר היה מנוקר על ידך על הצד היותר טוב, אבל עם האיש הגדול הזה אין לך להתחרות, כי הוא יכול להמציא גידים גם על כתלי הבית. (מובא בספר מאור הכשרות ח"ג עמוד 272 להרב ד"ר ישראל מאיר לוינגר שליט"א).
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ:
נקרא  13  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה