דרוש מידע מיומנו של משגיח כשרות - כנסו וגלו מה אתם אוכלים!!

ישראל בני ברק

משתמש צעיר
אז ההלכה לא משתנה והביצים הם ספנא מארעא ודם לא אוסר אותם!!
זה בהנחה שאני צודק ואפשר להבחין בקלות בין זכר לנקבה (טעיתי כשכתבתי על הכרבולת זה היה מבנה צוואר ועוד) על כל פנים לא כולם הסכימן עם דעתי.
 

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
זה ממש לא סביר ואולי אפילו מוזר לומר כך
למה שמגדל מטילות עבור ביצים יפרנס ויאכיל 10 אחוז של זכרים
והאם הוא לא יכול להביא את @ישראל בני ברק שיאמר לו אם חמק שם איזה זכר?
הוא לא רואה כל יום כשהוא עובר ואסף את הביצים שמלול אחד יש פחות ביצים מחבירו?
למה שיסמוך על בדיקה של אפרוח בן יומו ולא יסנן מידי פעם זכרים? ועוד לפני שלב ההטלה?
אולי התפספס ונכנס אחד לאלף אבל עשר אחוז???
עד שהאפרוחים מגיעים ללולי מטילות הם עוברים בלולי גידול.
ברור שללולי המטילות מגיעים פחות מ10% זכרים גם בגלל שמעבירים אותם ללולי המטילות בגיל שיותר קל להבחין בין זכר לנקבה.
 

הכריש!

משתמש מקצוען
רק אני שמתי לב שהאשכול הגיע ל361 הודעות כמנין "משגיח"?:)
צפה בקובץ המצורף 1344914
חייב לציין שהדיון פורה ,מגוון ומרתק.
אשריכם ישראל!
תודה לך @הכריש! על העלאת המודעות והנושא החשוב
יישר כח לך, וכן לכל אלו שכתבו מילים חמות ומעודדות,
אני חייב לומר שכשראיתי את התקלות במטבח, שיתפתי את הקרובי משפחה, אך הרגשתי מחויבות ליידע את הציבור מה קורה במקומות האלו, בתור השתדלות גרידא העליתי את זה כנושא בפרוג, אבל לא חלמתי בחלומות הכי רחוקים שהנושא כל כך יתפוס פופולריות כפי שאתם רואים בתמונת מסך שעד לשעה זו הנושא זכה בשלושים אלף צפיות!!!
1679600845405.png

מקווה מאד שהדבר יהיה לתועלת הציבור, וככל שהציבור (כן, הציבור...) יידע לדרוש את רמת הכשרות הגבוהה, ונראה לעסקים אנחנו לא מתפשרים בזה, אז לאט לאט גם בעלי העסקים יבינו שאין ברירה אלא להביא את ההכשר המהודר,
יש לציין שיש כמה בדצ"ים שכשרותם היא ברמה גבוהה, אך באותה מידה יש גם כמה רבנויות שתעודת הכשרות שלהן אינה נופלת ברמתה מבדצ"ים אלו. כאמור, הבעיה אינה ברבנויות הבעיה היא בדרישה הציבורית , אם אנחנו כציבור הייינו דורשים כשרות ברמה גבוהה, ומדירים את רגלינו מבתי מלון, מסעדות ואולמות בהם אין הקפדה ראויה, היה הדבר מעלה מיד את רמת הכשרות של הרבנויות. כאשר אין דרישה, בעל מסעדה "עושה טובה" לרבנות המקומית בכך שהוא מסכים להחזקת משגיח ברמה פחות ממינימאלית, וגם אם לא יהיה משגיח הוא כמעט ולא יפסיד לקוחות.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
יישר כח לך, וכן לכל אלו שכתבו מילים חמות ומעודדות,
אני חייב לומר שכשראיתי את התקלות במטבח, שיתפתי את הקרובי משפחה, אך הרגשתי מחויבות ליידע את הציבור מה קורה במקומות האלו, בתור השתדלות גרידא העליתי את זה כנושא בפרוג, אבל לא חלמתי בחלומות הכי רחוקים שהנושא כל כך יתפוס פופולריות כפי שאתם רואים בתמונת מסך שעד לשעה זו הנושא זכה בשלושים אלף צפיות!!!
צפה בקובץ המצורף 1345148
מקווה מאד שהדבר יהיה לתועלת הציבור, וככל שהציבור (כן, הציבור...) יידע לדרוש את רמת הכשרות הגבוהה, ונראה לעסקים אנחנו לא מתפשרים בזה, אז לאט לאט גם בעלי העסקים יבינו שאין ברירה אלא להביא את ההכשר המהודר,
יש לציין שיש כמה בדצ"ים שכשרותם היא ברמה גבוהה, אך באותה מידה יש גם כמה רבנויות שתעודת הכשרות שלהן אינה נופלת ברמתה מבדצ"ים אלו. כאמור, הבעיה אינה ברבנויות הבעיה היא בדרישה הציבורית , אם אנחנו כציבור הייינו דורשים כשרות ברמה גבוהה, ומדירים את רגלינו מבתי מלון, מסעדות ואולמות בהם אין הקפדה ראויה, היה הדבר מעלה מיד את רמת הכשרות של הרבנויות. כאשר אין דרישה, בעל מסעדה "עושה טובה" לרבנות המקומית בכך שהוא מסכים להחזקת משגיח ברמה פחות ממינימאלית, וגם אם לא יהיה משגיח הוא כמעט ולא יפסיד לקוחות.
את הפוסט הפותח כבר קיבלתי במייל...
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לגבי הזכרים בלולי התרנגולות,
אני לא יודע באיזה לול טייל המטיל ספק, ומן הסתם זה היה בלול לפטם, אבל לולי המטילות לא יתכן שיהיה שם זכר כלל מכמה סיבות.
1. כל תרנגולת נמצאת לבד בכלובון קטן, בו היא יכולה רק להוריד את הראש ולגרגר גרגיר, ולהרים את הזנב להטיל ביצה כך שגם אם יש זכר הוא לא יפגוש שום נקבה.
2. מתקן בלול סופר כמה ביצים מטילה התרנגולת, וכשהכמות יורדת לפחות מ30 ביצים בחודש, התרנגולת כבר לא רווחית והיא מועברת לטיפול להגדיל את הכמות, לכן אם יהיה זכר בכלוב, תוך יום יראו שבכלוב אין תרנגולת מטילה.
3. לא חוקי בישראל בשום אופן לשווק ביצה שיכול להווצר בו אפרוח, כי הבצים האלו מחזיקים הרבה פחות זמן מעמד, ויש על זה פיקוח חמור, ביצים שיש בהם זכר יכולים להיות משווקים רק למפעלים יחודיים בפיקוח.

הדברים האלו אמורים רק בביצים רגילות ולא בביצי חופש או ביצים אורגניות.
 

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני לא יודע באיזה לול טייל המטיל ספק, ומן הסתם זה היה בלול לפטם, אבל לולי המטילות לא יתכן שיהיה שם זכר כלל מכמה סיבות.
דווקא לא.
1. כל תרנגולת נמצאת לבד בכלובון קטן, בו היא יכולה רק להוריד את הראש ולגרגר גרגיר, ולהרים את הזנב להטיל ביצה כך שגם אם יש זכר הוא לא יפגוש שום נקבה.
לא בלולי המטילות שאני ראיתי. גם בכלובי הסוללה (שאני ראיתי) יש מספר תרנגולות בכל כלוב.
2. מתקן בלול סופר כמה ביצים מטילה התרנגולת, וכשהכמות יורדת לפחות מ30 ביצים בחודש, התרנגולת כבר לא רווחית והיא מועברת לטיפול להגדיל את הכמות, לכן אם יהיה זכר בכלוב, תוך יום יראו שבכלוב אין תרנגולת מטילה.
לא בלולים שאני ראיתי.
"טיפול להגדלת הכמות"?! מה זה?
3. לא חוקי בישראל בשום אופן לשווק ביצה שיכול להווצר בו אפרוח, כי הבצים האלו מחזיקים הרבה פחות זמן מעמד, ויש על זה פיקוח חמור, ביצים שיש בהם זכר יכולים להיות משווקים רק למפעלים יחודיים בפיקוח.
לא מכיר חוק כזה. יש לך מקור?
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
דווקא לא.

לא בלולי המטילות שאני ראיתי. גם בכלובי הסוללה (שאני ראיתי) יש מספר תרנגולות בכל כלוב.

לא בלולים שאני ראיתי.
"טיפול להגדלת הכמות"?! מה זה?טי

לא מכיר חוק כזה. יש לך מקור?
כל מה שכתבתי זה משיחה עם לולן שערך לי ביקור מקיף בלול שלו.
אולי הוא טועה.
טיפול להגדלת הכמות היינו ששמים אותם בחדך חשוך לגמרי לשבוע שלם ואז הם שותות רק מים ואז הם חוזרות להטיל, כך סיפר לי הלולן הנ"ל.
אין כזה חוק אלא תקנה, כך אמר לי הלולן וכך אמרו לי כמה מומחים בתחום, אני מודה שלא מצאתי איזכור על זה באינטרנט, חוץ מההוראה שלא לשווק ביצה שנמצא בשיקוף כתם דם או חתיכת בשר, שכמובן לא עוזר למנוע דם בביצים.
 

צליל קסום

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
ומה תגידו על כל הכשרויות של המלונות בחו"ל ובארץ בכל מיני חורים???
מי יודע מה הולך במטבחים שבשלו בהם טריפה בגאורגיה או לא יודעת איפה?????
מי הנורמלי שנוסע ואוכל כי כולם אוכלים??????
 

אי הבנה

משתמש צעיר
אין בזה בעיה - טוחנים אותם והם בטלים, וגם בעיה של ביטול איסור לכתחילה אין כי הסיבה שלא מסננים עד הסוף (על ידי שטיפת הענבים) היא שזה הורס את הענבים מעשיית יין.
באיזה שלב של ייצור היין טוחנים?!
מסננים במסננת גסה (לא נפה) ואחר כך עושים שפיות כל שבועיים.
אין שום טחינה בתהליך
 

יאנקאלע

משתמש מקצוען
באיזה שלב של ייצור היין טוחנים?!
מסננים במסננת גסה (לא נפה) ואחר כך עושים שפיות כל שבועיים.
אין שום טחינה בתהליך
יש את דריכת הענבים (ריסוק) לא משאירים את הענבים שלמים
וזה לא טחינה ועושים את זה בעדינות שלא ישברו החרצנים כי זה מקלקל טעם היין
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
באיזה שלב של ייצור היין טוחנים?!
מסננים במסננת גסה (לא נפה) ואחר כך עושים שפיות כל שבועיים.
אין שום טחינה בתהליך
מובן מאליו, שאין שום חשש לאיסור מחמת החרקים שמשתרבבים לענבים ואינם מגיעים בשום צורה ליין הסופי.
 

יצחק77

משתמש מקצוען
אין קשר בין 'חלק בית יוסף' ל'חלק כמו שיש'.
'חלק בית יוסף' זו הגדרה הלכתית, 'חלק כמו שיש' לא.
טעות נפוצה היא לחשוב שאם הבשר 'חלק ב"י' הוא כשר גם לאשכנזים.
יש סירכות (צדיק כתמ"ר סימן) שלדעת השו"ע הם חלק, ולדעת הרמ"א הם טרף.

להבנת הענין, 'חלק' או 'גלאט' פירושו שאין בריאות סירכות. אם יש סירכות הבהמה טריפה ואין בזה חולק.
המחלוקת המפורסמת בין השו"ע לרמ"א נוגע להגדרה של סירכה. אם ניתן להסיר את הסירכה (באיזה אופן מסירים את הסירכא זה נושא אחר) בלי לנקב את הריאה (דבר שנבדק אם הוא מבצבץ במים לאחר הסרת הסירכא) לרמ"א זה לא מוגדר כסירכא (כמבואר דיעה זו בב"י) ולכן הוא כשר ולשו"ע בכל מקרה זה טרף.

השו"ע מטריף אם יש סירכא (למעט מספר סירכות כנ"ל). אם אין סרכות כאלה, הרי שהבשר גלאט. ואין זה משנה אם הוא 'חלק כמו שיש' או לא. לרמ"א אין מושג גלאט. יש כשר ויש טרף.

העדה החרדית מקילים בסירכות יותר מההכשרים האחרים בגלל שהם סומכים על קולות של הבית דוד לגבי פירוק סירכות.
רק לסבר את האוזן
מיומנו של רב משחטה בצפון בה שוחטים כל כשרויות המהדרין
לפעמים גם ביום אחד
יש הבדלים באחוזים של חלק בין משלוח למשלוח
אבל מבדיקה שערך ממשק אחד ענק וטוב ששחטו כולם אצלו
האחוזים היו הרב לנדאו 12% חלק + %24 כשר גלאט רמ"א
עדה חרדית כ41% מוגדר חלק לשיטתם
הכשר ספרדי מוביל 47% מוגדר חלק בית יוסף
היתה גם שחיטה של רבי מרדכי גרוס אני לא זוכר כמות אבל אי שם בין רב לנדא לבדצ
ואידך זיל גמור
 

הרב הגו-N

משתמש פעיל
מי שיכול להסביר לי מה מתכוונים כשכותבים:
"ראיתי באחד הבדצ"ים מקרה של פאשלה/פספוס הזנחה"
או
"ראיתי בכשרות רגילה מקרה של הקפדה מעולה/עמידה על הכללים/נהלים"
אודה לו מאד!
 

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
מי שיכול להסביר לי מה מתכוונים כשכותבים:
"ראיתי באחד הבדצ"ים מקרה של פאשלה/פספוס הזנחה"
או
"ראיתי בכשרות רגילה מקרה של הקפדה מעולה/עמידה על הכללים/נהלים"
אודה לו מאד!

רוצים לומר: תמיד צריך סייעתא דשמיא!
ובנוגע אלינו: בגלל שכשרות זה כ"כ מורכב (ידעתם שעל אגוזים קלופים ללא כשרות לפסח - יש שמן תירס לשמירה על טריות? ידעתם שמים בבקבוקי פלסטיק מכילים חומר מסויים לשמירה שלא יספגו טעם פלסטיק [תנסו מים בקנקן בבית אחרי כמה ימים איזה טעם יש לו] עם בעיות של חמץ?)
אנחנו צריכים לעשות לעצמו 'גדר' והקפדות ולא למרוח את עצמנו, אולי כך הקב"ה יסייע לנו לא ליכשל.
בנוגע לרבנויות: נכון שיש כאלו שממש מקפידים וכו' אבל ע"פ הכללים הם חייבים לסמוך על כל הרבנויות האחרות בארץ בחומרי גלם, וזו בעיה אמיתית.
וכבר הארכתי פעם:
יש כשרויות עם סטנדרטים גבוהים מאד אבל ההקפדה וההשגחה וכל המערך בשטח דפוק ממש, ובכזה מקרה חס ושלום יתכן מאד שיהיו מכשולות של איסורי דאורייתא!!
ויש כשרויות עם רף פחות גבוה בנהלים (לדוגמא - OU/OK) אבל ההשגחה שלהם והמערך מעולה ממש! ואיסורים ממש אין בזה, אולי קולא מסויימת המעוגנת חזק בהלכה, אבל הם מקפידים טוב!
 

משקפיים עגולים

משתמש פעיל
עד שהאפרוחים מגיעים ללולי מטילות הם עוברים בלולי גידול.
ברור שללולי המטילות מגיעים פחות מ10% זכרים גם בגלל שמעבירים אותם ללולי המטילות בגיל שיותר קל להבחין בין זכר לנקבה.
מה פתאום לא מגיע זכרים יש בדיקה מאוד חזקה
ואם רואים אחד שלא מטיל הוא נשלח אחר כבוד לגריסה
1. כל תרנגולת נמצאת לבד בכלובון קטן, בו היא יכולה רק להוריד את הראש ולגרגר גרגיר, ולהרים את הזנב להטיל ביצה כך שגם אם יש זכר הוא לא יפגוש שום נקבה.
זה לא נכון בכל הלולים בדרך כלל נמצאים כמה ביחד
אבל בכל אופן אין מצב שיגיע זכר
 

ללושקה

משתמש מקצוען
3. לא חוקי בישראל בשום אופן לשווק ביצה שיכול להווצר בו אפרוח, כי הבצים האלו מחזיקים הרבה פחות זמן מעמד, ויש על זה פיקוח חמור, ביצים שיש בהם זכר יכולים להיות משווקים רק למפעלים יחודיים בפיקוח.

הדברים האלו אמורים רק בביצים רגילות ולא בביצי חופש או ביצים אורגניות.
וכל המכירות ביצים הביתיות שאין לך באמת מושג מי אם הם חתומות או מזויפות...
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אחוזים זה בדותא.
ראשית, מפני שלכל היותר מדובר בממוצע.
יש ימים טובים יותר ויש ימים גרועים יותר.
זה תלוי בזנים הנשחטים ובגידולם.
גם לא ברור אם הנתון באחוזים זה בשיקלול יומי, חודשי, שנתי או בכלל משהו אחר לא ידוע?

שנית, יש גם אחוזי נבילות בעקבות סכינים פגומים לאחר השחיטה.
גם זה משתנה מיום ליום, ותלוי בעיקר בעונת השנה ובטיב השטיפה של הפועלים הערבים (וכמובן בשימת לב של השוחטים).
יש ימים שמדובר באחוזים גבוהים מאוד, ויש שבמספרים זניחים.
בהמות אלו כנראה לא נכנסים לסטטיסטיקה של הסרכות.
השקלול צריך להיות לאורך זמן, זה ברור.
והוא צריך להשוות מלפפון למלפפון, דהיינו אותו הזן באותה הארץ.

זה שיש בהמות שמתנבלות הם יורדות מהסטטיסטיקה כי הם לא מגיעות לבדיקת ריאות מה הבעיה בזה?
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יא

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד בַּיהוָה חָסִיתִי אֵיךְ תֹּאמְרוּ לְנַפְשִׁי (נודו) נוּדִי הַרְכֶם צִפּוֹר:ב כִּי הִנֵּה הָרְשָׁעִים יִדְרְכוּן קֶשֶׁת כּוֹנְנוּ חִצָּם עַל יֶתֶר לִירוֹת בְּמוֹ אֹפֶל לְיִשְׁרֵי לֵב:ג כִּי הַשָּׁתוֹת יֵהָרֵסוּן צַדִּיק מַה פָּעָל:ד יְהוָה בְּהֵיכַל קָדְשׁוֹ יְהוָה בַּשָּׁמַיִם כִּסְאוֹ עֵינָיו יֶחֱזוּ עַפְעַפָּיו יִבְחֲנוּ בְּנֵי אָדָם:ה יְהוָה צַדִּיק יִבְחָן וְרָשָׁע וְאֹהֵב חָמָס שָׂנְאָה נַפְשׁוֹ:ו יַמְטֵר עַל רְשָׁעִים פַּחִים אֵשׁ וְגָפְרִית וְרוּחַ זִלְעָפוֹת מְנָת כּוֹסָם:ז כִּי צַדִּיק יְהוָה צְדָקוֹת אָהֵב יָשָׁר יֶחֱזוּ פָנֵימוֹ:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה