גם אני כמוך, עד שטעמתי את ה- "זיץ ברויט" ואין הבדל בטעם!!!!אהה. לא אוהבת לחם מלא בלשון המעטה,
שבת אחת ניסיתי לאפות חלות מקמח 80 אחוז(לא הזוכרת שם מדויק של סוג הקמח אבל נראה לי מלא..) של רובינפלד וכל העונג שבת הלך לפח....
גם אני כמוך, עד שטעמתי את ה- "זיץ ברויט" ואין הבדל בטעם!!!!אהה. לא אוהבת לחם מלא בלשון המעטה,
שבת אחת ניסיתי לאפות חלות מקמח 80 אחוז(לא הזוכרת שם מדויק של סוג הקמח אבל נראה לי מלא..) של רובינפלד וכל העונג שבת הלך לפח....
עסקאות חליפין בלע"זהבנתי שעושים מהשקיות האלו "מסחרה"...
אין לי עדיין ילדים בבית ספר .האם אתן מצידות את הילדים ב"פאקלע" שיוצאים מהבית?
אני בד"כ נותנת ופלים/ עוגיות/ ביגלה/ קורנפלקס וכד' מגוונת כל יום משהו אחר
והילדים מבקשים שקית מלאה,
לי אישית, נראה שזה חוסם את הארוחת בוקר וגם לא בריא, כמו שכבר כתבו למעלה
הבעיה שהילדים טוענים ש"כולם" מביאים שקיות מפוצצות וממתקים.
כנ"ל גם לגבי בנות שנשארות עד 2:00-3:00
ואני תוהה עד כמה לעמוד על שלי, על חשבון הרצון של הילדים שלכאורה מושפע חברתית.
הבנתי שעושים מהשקיות האלו "מסחרה"...
אם אתן מצידות את הילדים ב"פאקלע" שיוצאים מהבית?
אני בד"כ נותנת ופלים/ עוגיות/ ביגלה/ קורנפלקס וכד' מגוונת כל יום משהו אחר
והילדים מבקשים שקית מלאה,
לי אישית, נראה שזה חוסם את הארוחת בוקר וגם לא בריא, כמו שכבר כתבו למעלה
הבעיה שהילדים טוענים ש"כולם" מביאים שקיות מפוצצות וממתקים.
כנ"ל גם לגבי בנות שנשארות עד 2:00-3:00
ואני תוהה עד כמה לעמוד על שלי, על חשבון הרצון של הילדים שלכאורה מושפע חברתית.
הבנתי שעושים מהשקיות האלו "מסחרה"...
גם אצלי זה נדבקאצלי הם אוהבים את הדייסה הזאת מטבעם, ב"ה,
עם עניין זמן ההכנה בבוקר אין לי בעיה,
העצלות שלי היא אח"כ לנקות את הסיר, את בוודאי מכירה את התופעה של החומר שמופרש משיבולת השועל ונדבק לסיר בצורה קשה... ההתעסקות עם זה על הבוקר מוציאה לי את החשק להכין.
אולי יש לך עצה בשבילי?
תודה,גם אצלי זה נדבק
שתי עצות:
- לדלל את הדייסה ע''י הוספת מים לבלילה. שלא תחשבי שזה מונע מהמרקם להידבק
אך עדיין זה דביק פחות.
- לבשל באופן הרגיל (סמיך) ולאחר מכן אני משרה את הסיר במים רותחים וסבון כלים.
ההתעסקות עם זה לא חייבת להיות על הבוקר, כשזה מושרה עד הצהריים ה'דבק' ירד.
תודה,
אבל-
- בדילול במים אני לכאורה ממעיטה מערכי החלב, לא? אציין שאני גם מוסיפה קובית חמאה כדי להעשיר את הדיסה (ואת הילדים)
- אני מקפידה על בישול על להבה נמוכה ותוך כדי בחישה כמעט מתמדת, כדי להגיע לסמיכות נכונה. כמובן שמיד אחרי כן משרה כמו שאת אומרת במים חמים ובפיירי, אבל לא ראיתי שזה מונע.
הלחכות לצהריים לא מפתה... זה בדיוק המחסום שלי - להכין לי במו ידי עבודה נוספת לאחה"צ...
תחשבי שכרה כנגד הפסדה.זה בדיוק המחסום שלי
ראי למעלה....מה זו השיטה הזו של וגשל? ומה הלחם שלה?
מסכימה לגבי הישועות, מכירה מקרוב כמה כאלה.פת שחרית זה בריאות לגוף
הרבנית רות שמש מדברת על זה, היא אומרת שנשים ראו ממש ישועות מפת שחרית.
מבחינתה פת שחרית זה אומר מיד כשקמים לאכול המוציא אפילו פרוסה אחת.
בדיעבד עד 10 בבוקר
זה ממש רפואה לגוף
אישית ניסיתי בעצמי למשך לפחות שלושה שבועות רצוף, ובעיית טחורים נעלמה.
וזה לא המצאה שלה זה מקורות מחז"ל ומהרמב"ם שפת שחרית זה בריאות לגוף.
כך שהלחם של גברת וגשל בעצם יושב על אות הנקודה, להקפיד על פת שחרית ז"א ליטול ידיים ולאכול המוציא - זה יכול לקחת 5 דק' ליטול - לאכול פרוסה - ולברך
לאכול אחרי כשעתיים מהקימה יחד עם ירקות זה בסדר??לכל הדוחפות תמרים על הבוקר -
הרמב"ם כותב שתמר על קיבה ריקה שה כמו חרב לגוף...
(אולי זה יותר טוב מופלה ו משהו מתוק אחר. )
אבל היתה תקופה שהייתי שותה קפה עם תמרים על הבוקר והייתי ממש מסוחררת אח"כ עד שהורדתי את התמרים וחזרתי לעצמי.
אפילו קובית שוקולד לא עשה לי כזה גרוע...
למה את לא אוכלת אחרי חמש??בבית בקושי חצי כוס מים. אני מגיעה לעבודה וישר נוטלת ידיים. 7 בבוקר.
הארוחה אחרונה שלי ביום זה ארוחת הצהרים יחד עם הילדים ב5 אחה"צ, כך שלא פלא...
מכינה כמות גדולה של לחמניות ממולאות ומקפיאה. שולפת בבוקר, 45 שניות במיקרו ורצה...
אבל-
- בדילול במים אני לכאורה ממעיטה מערכי החלב, לא? אציין שאני גם מוסיפה קובית חמאה כדי להעשיר את הדיסה (ואת הילדים)
- אני מקפידה על בישול על להבה נמוכה ותוך כדי בחישה כמעט מתמדת, כדי להגיע לסמיכות נכונה. כמובן שמיד אחרי כן משרה כמו
את יכולה לכתוב במדויק איך מכינים?אני הרגלתי את ילדי לאהוב דייסת שיבול שועל (קוואקר)
בבוקר לפני שהם יוצאים ללימודים אני מבשלת בסיר חלב עם קוואקר ומוסיפה בדקה האחרונה קצת סילאן טבעי וקינמון.
הטעם- לא רגיל והריח של הקינמון.......
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
קורס משולב בינה מלאכותית
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
18.06
י"ב סיוון
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
פוטושופ לצלמים
עם אופק עוגן
כלים מתקדמים, טכניקות חדשות ובינה מלאכותית בפוטושופ לצלמים בעידן 2024
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק יד
א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד אָמַר נָבָל בְּלִבּוֹ אֵין אֱלֹהִים הִשְׁחִיתוּ הִתְעִיבוּ עֲלִילָה אֵין עֹשֵׂה טוֹב:ב יְהוָה מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:ג הַכֹּל סָר יַחְדָּו נֶאֱלָחוּ אֵין עֹשֵׂה טוֹב אֵין גַּם אֶחָד:ד הֲלֹא יָדְעוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן אֹכְלֵי עַמִּי אָכְלוּ לֶחֶם יְהוָה לֹא קָרָאוּ:ה שָׁם פָּחֲדוּ פָחַד כִּי אֱלֹהִים בְּדוֹר צַדִּיק:ו עֲצַת עָנִי תָבִישׁוּ כִּי יְהוָה מַחְסֵהוּ:ז מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל: