תפריט שבועי של צהריים וערב - רוצות לשתף?

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
איזה הקפצה...אנשים לא זוכרים מה כתבו ועכשיו מבקשים מתכון.....
טוב, אבל זה נושא רלוונטי תמיד....
 

סולפג' solfege

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
התבלבלתן באפונות חבל"ז.
אפונה יבשה- היא חלבון (מרק אפונה הוא חלבון)
וכל אפונה אחרת- בשימורים, קפואה או טריה היא פחמימה.
מה ההגיון שאפונה טריה היא ירק, וכשהיא משומרת היא מתפחממת? זה אותו זן אפונה בדיוק.
 

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
התבלבלתן באפונות חבל"ז.
אפונה יבשה- היא חלבון (מרק אפונה הוא חלבון)
וכל אפונה אחרת- בשימורים, קפואה או טריה היא פחמימה.
מה ההגיון שאפונה טריה היא ירק, וכשהיא משומרת היא מתפחממת? זה אותו זן אפונה בדיוק.
תקראי מה שצטטתי
@y&m מחכים לשמוע.......
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
התבלבלתן באפונות חבל"ז.
אפונה יבשה- היא חלבון (מרק אפונה הוא חלבון)
וכל אפונה אחרת- בשימורים, קפואה או טריה היא פחמימה.
מה ההגיון שאפונה טריה היא ירק, וכשהיא משומרת היא מתפחממת? זה אותו זן אפונה בדיוק.

מה ההיגיון ששקדים ואגוזים לפני קליה הם עתירי חלבון ושומנים חיוניים ולאחר קליה הם עתירי שומן רווי ללא הערך החלבוני??? כי החימום שינה את הרכבם.

זה לא ההיגיון אומר, אלא המציאות.
כנראה שבתהליך השימור אחוז הסוכרים שבירק עולה וע"כ הוא נחשב כפחמימה.
את הידע הזה קבלתי לפני הרבה שנים מתזונאית בכירה.
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
רעיונות לארוחות צהריים
-שאריות משבת (מרק/עוף/קוגל וכו)
-שניצל מטוגן+תפו"א אפוי עם גזר,קישואים ובטטה
-חזה עוף מוקפץ על בצל ופטריות (עם רוטב סויה)+אורז+מרק ירקות
-לחמניות שום+גבינה מטובלת+סלט ירקות
-פסטה מוקרמת+סלט ירקות
-עוף+תפו"א+בטטה בשקית קוקי+מרק ירקות
- מושט על לצו' ירקות בתנור+אורז
-פיצה
-שניצלונים+פירה+רוטב עם כבד ופטריות
-שניצל תירס +צ'יפס
-קציצות+אורז+שעועית ברסק
-שקשוקה עם הרבה ירקות (בצל/פלפל/עגבניה/פטריות/תבלינים)+גבינה צהובה (מעדן..)

בהצלחה...!
 

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
מה ההיגיון ששקדים ואגוזים לפני קליה הם עתירי חלבון ושומנים חיוניים ולאחר קליה הם עתירי שומן רווי ללא הערך החלבוני??? כי החימום שינה את הרכבם.

זה לא ההיגיון אומר, אלא המציאות.
כנראה שבתהליך השימור אחוז הסוכרים שבירק עולה וע"כ הוא נחשב כפחמימה.
את הידע הזה קבלתי לפני הרבה שנים מתזונאית בכירה.
על איזו אפונה את מתכוונת? (ירק)
תוכלי להעלות תמונה (או להסביר....)
תודה:)
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אפונה טריה/ קפואה - ירק.
מגיע בשקיות כמו שעועית, גזר גמדי וכו'.

יש גם אפונה גרעיני מיני.
 

קפפוצצינו

משתמש מקצוען

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מה זה הטריה?
גם קפואה??

ואתן בטוחות שזה ירק??
אף פעם לא שמעתי....:eek:

טריה אין להשיג בכל מקום.
מגיע בתרמילים - (כמדומני שהיה בשוק מחנה יהודה, אם כי אף פעם לא קניתי טרי)
זה לא מאד זמין.

קפוא זה ירק בטוח.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
מה זה הטריה?
גם קפואה??

ואתן בטוחות שזה ירק??
אף פעם לא שמעתי....:eek:

ככה היא נראית מקלפים את הקליפה והאפונים נמצאים בפנים. קונים בחנות ירקות.
אצלינו זה מככב בפסח למי שאוכל קטניות טריות היה לי מוזר שלא מכירים.

גם פולים טריים מגיעים ככה.
האפונה הקפואה היתה בהתחלה טריה... ועברה תהליך של הקפאה.;)

אני לא חושבת שזה ירק מחיפוש בגוגל ראיתי שיש בה אותה כמות של פחמימות וקלוריות כמו בתפוחי אדמה.
גם בדיאטות היא נחשבת לפחמימה. אבל לא פחמימה ריקה כמו תפו"א. היא עשירה בסיבים וכו'.
 

קבצים מצורפים

  • 20180506_220824.jpg
    20180506_220824.jpg
    KB 136.9 · צפיות: 42

ברוך אתה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
תפריט בריא לשומרי משקל
 

קבצים מצורפים

  • תפריט.pdf
    KB 43.9 · צפיות: 79

שחר עולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

היי היה נחמד פתאום להזכר באשכול הזה :p (קבלתי התראה לדואר הפרטי מיוכבדא שהיא מודה לי...אגב, לי לא מפריע שמקפיצים אשכול ישן)

אגב, לצ'ו (הסתכלתי מה התחדש וראיתי, שמשהיא שאלה על לצ'ו אומנם היא קיבלה תשובה, ובכלל השאלה הזו הייתה מזמן) - אבל לי יש לצ'ו אחר - ובשמחה אשתף - בדיוק היום עשיתי יחד עם פירה

לצ'ו
  • 1 בצל
  • שמן לטיגון
  • 4 עגבניות
  • פלפל ירוק \ אדום (אפשר לשלב גם זה וגם זה)
  • מעט פלפל שחור
  • כף סוכר (לאוהבים מתוק 2 כפות סוכר)
  • 3/4 כף מלח

אופן ההכנה:
חותכם את הבצל לריבועים ומטגנים
בינתיים חותכם את העגבניות לחתיכות ריבועיות כמו לסלט ומוסיפים לסיר.
את הפלפל \ גמבה אדומה חותכים לריבועים (כמו לסלט) ומוסיפים לסיר ומערבבים
אין צורך להוסיף מים וכד' מכיוון שמהבצל והעגבניות יוצא המיץ!
אח"כ מוסיפים את הפלפל שחור, הסוכר והמלח ומערבבים
מבשלים על אש נמוכה בערך כחצי שעה

בהצלחה!!​
 

יוכבדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
היי היה נחמד פתאום להזכר באשכול הזה :p (קבלתי התראה לדואר הפרטי מיוכבדא שהיא מודה לי...אגב, לי לא מפריע שמקפיצים אשכול ישן)
חייבת לך תודה!!
אני אוהבת כאלה אשכולות כי אני תמיד מסתבכת מה להכין עם מה וכשיש תפריט מסודר זה עוזר לי לבנות מולו את התפריט שלי, בניגוד לאוסף רעיונות לחלבונים-פחמימות-ירקות - שאותם יש גם לי ב"ה :)
מחפשת את האתר שיוכלו לשאול בו "מה להגיש לצד XXX"...
אני מנסה לשחזר את התפריט של שבוע שעבר:
(שני וחמישי לא בשרי ולא דגים...)
ראשון: קציצות עוף + אורז + תירס
שני: בורגול + שניצל חצילים אפויים
שלישי: עוף מוקפץ + פתיתים
רביעי: שניצל עוף + ירקות אפויים
חמישי: פיצה ביתית
שישי: חלה עם סלטים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלה

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֶת שֵׁם יְהוָה הַלְלוּ עַבְדֵי יְהוָה:ב שֶׁעֹמְדִים בְּבֵית יְהוָה בְּחַצְרוֹת בֵּית אֱלֹהֵינוּ:ג הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב יְהוָה זַמְּרוּ לִשְׁמוֹ כִּי נָעִים:ד כִּי יַעֲקֹב בָּחַר לוֹ יָהּ יִשְׂרָאֵל לִסְגֻלָּתוֹ:ה כִּי אֲנִי יָדַעְתִּי כִּי גָדוֹל יְהוָה וַאֲדֹנֵינוּ מִכָּל אֱלֹהִים:ו כֹּל אֲשֶׁר חָפֵץ יְהוָה עָשָׂה בַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶץ בַּיַּמִּים וְכָל תְּהוֹמוֹת:ז מַעֲלֶה נְשִׂאִים מִקְצֵה הָאָרֶץ בְּרָקִים לַמָּטָר עָשָׂה מוֹצֵא רוּחַ מֵאוֹצְרוֹתָיו:ח שֶׁהִכָּה בְּכוֹרֵי מִצְרָיִם מֵאָדָם עַד בְּהֵמָה:ט שָׁלַח אֹתוֹת וּמֹפְתִים בְּתוֹכֵכִי מִצְרָיִם בְּפַרְעֹה וּבְכָל עֲבָדָיו:י שֶׁהִכָּה גּוֹיִם רַבִּים וְהָרַג מְלָכִים עֲצוּמִים:יא לְסִיחוֹן מֶלֶךְ הָאֱמֹרִי וּלְעוֹג מֶלֶךְ הַבָּשָׁן וּלְכֹל מַמְלְכוֹת כְּנָעַן:יב וְנָתַן אַרְצָם נַחֲלָה נַחֲלָה לְיִשְׂרָאֵל עַמּוֹ:יג יְהוָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם יְהוָה זִכְרְךָ לְדֹר וָדֹר:יד כִּי יָדִין יְהוָה עַמּוֹ וְעַל עֲבָדָיו יִתְנֶחָם:טו עֲצַבֵּי הַגּוֹיִם כֶּסֶף וְזָהָב מַעֲשֵׂה יְדֵי אָדָם:טז פֶּה לָהֶם וְלֹא יְדַבֵּרוּ עֵינַיִם לָהֶם וְלֹא יִרְאוּ:יז אָזְנַיִם לָהֶם וְלֹא יַאֲזִינוּ אַף אֵין יֶשׁ רוּחַ בְּפִיהֶם:יח כְּמוֹהֶם יִהְיוּ עֹשֵׂיהֶם כֹּל אֲשֶׁר בֹּטֵחַ בָּהֶם:יט בֵּית יִשְׂרָאֵל בָּרְכוּ אֶת יְהוָה בֵּית אַהֲרֹן בָּרְכוּ אֶת יְהוָה:כ בֵּית הַלֵּוִי בָּרְכוּ אֶת יְהוָה יִרְאֵי יְהוָה בָּרְכוּ אֶת יְהוָה:כא בָּרוּךְ יְהוָה מִצִּיּוֹן שֹׁכֵן יְרוּשָׁלִָם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

השירים שאהבנו • אתגר 20

לוח מודעות

למעלה