מה - רציני?
כולכן עם תפריט שבועי קבוע?
אני עושה כל יום - יומים לפי מה שעולה בדעתי ויש לי בבית...
משתדלת להקפיד על מנה המורכבת מעיקרית + 2 תוספות - חלבון, פחמימה וירק.
עיקריות:
חזה עוף במגוון צורות -
שניצל 'רגיל' מטוגן, שניצל בתנור, פיסות חזה מוקפצות במחבת עם שמן ותבלינים, פיסות חזה מטוגנות עם הרבה בצל, פטריות, תבלנים ורביכה, חזה ממולא - בירקות וכדו'.
עוף מבושל, בתיבולים שונים. (לפעמים מפרקת את העוף (וגם חלקים כמו כנפיים מהמרק וכו') ומוסיפה במצל מטוגן, פטריות ורביכה מתובלת. מעדן על אורז לבן).
עוף טחון - קציצות, לרוב מבושלות. גם את העיסה עצמה אני צגוונת בתוספות ובצורת התיבול. לפעמים אני מבשלת ברוטב ברבקיו כזה מתקתק. לפעמים מטוגנות.
לפעמים אני קונה שווארמה או הודו אדום ומשלת נתחים כמו גולש כזה. טעים מאוד.
דגים - לפעמים. קציצות טונה, מושט אפוי ולפעמים לפעמים סלונון (אצלי זה דג של שבת...).
לעיתים רחוקות משתמשת גם בסויה, בזמני חירום....
תוספות פחמימתיות - אורז (הרבה יחסית) בד"כ לבן - ואז אני משתדלת שיהיה רוטב בחלקים האחרים של המנה. לפעמים עם ירקות (בצל מאוד, פטריות, גמבה וגזר). לעיתי רחוקות מבשלת אותו עם תבלינים / עשבית תיבול, בשביל הגיון.
פתיתים. (משתדלת שיהיה רוטב בחלי המנה האחרים)
פסטות - לעיתים רחוקות, עם פרורי לחם / רוטב עגביות מתובל / ירקות / עשבי תיבול.
תפוחי אדמה אפויים. לפעמים פירה. לפעמים ירקות מבושלים בקוביות עם הרבה בצל, תבלינים ורוטב.
לפעמים בטטות בתנור.
תוספת ירק -
קישואים מאודים - לפעמים לבד, או עם ירקות נוספים כמו פלפלים, פטריות, תירס קפוא וכדו', בתיבולים שונים והרכבים שונים. לפעמים ברוטב עגבניות, עם שום ואיך שמתחשק לי (הכי כיף לאלתר ולגוון...). לפעמים אני אופה את הקישואים בתנור, עם שמן זית ותבלינים.
שעועית מאודה, לפעמים לבד, לפעמים עם עוד ירקות, בתיבולים שונים.
לעיתים רחוקות חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות טעים מאוד אבל לא ממש בריא.
כשאני מפרגנת לעצמי - ברוקולי - בישול קצר במי מלח. טעים...
אפשר גם כרוב בצורות שונות ועם ירקות נוספים. אנחנו לא אוהבים.
זה פחות או יותר, בקומבינציות שונות.
פשטידות לא הולך אצלי (רק בשבת). בלינצ'עס וכאלה רק בהזדמנויות יותר חגיגיות.
וכמובן בחורף - מרקים. הכי אני אוהבת פשוט מרק ירקות עשיר, קוביות עם ירקות שורש, תבלינים, גריסים וממלא דברים טובים.