תפריט שבועי של צהריים וערב - רוצות לשתף?

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;2135889:
שמעתי פעם שזה יכול להיות גנטי שפשוט לא מסוגלים לגעת בירקות ופירות.

וחוצמיזה יכול להיות שלא מספיק הציעו לילדים לאכול מהם.
אפשרי גם "להחביא" ירקות בכל מיני דברים.

אני מאד אוהבת פירות וירקות, אז כנראה שגנטי זה לא.......

דווקא כל הזמן אני מציעה......
 

Shellykaz

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אצלנו משתדלים אבל לא תמיד מצליחים לשלב את הירקות. זה שלב של ניסוי וטעיה בשביל הילדודס...

זה מה שהיה אצלנו:
ראשון-
מרק עוף עם ירקות משבת, שניצלונים ואורז
ערב-
לחם עם אבוקדו, סלט, ולילדים לחם מטוגן.
שני-
קציצות ברוטב, אורז סיני מוקפץ, שעועית מאודה
ערב-
חביתה, טונה, סלט, מעדן
שלישי-
חזרה על הקציצות של יום שני, ותפוח'א בנוסף
ערב-
טוסטים, סלט
רביעי-
קציצות טונה, קוסקוס עם ירקות
ערב-
חביתה, סלט, גבינה ולחם
חמישי-
עוף על מלח, קוסקוס, תפוח'א
ערב-
ברוקולי בתנור, טחינה
שישי-
תפריט קבוע לצהריים: לחמניה עם נקניקיית טבעול
 

טוב לדעת

משתמש צעיר
נכתב ע"י סטאזרית;2135623:
גיוונים שילדים אוהבים לעיקריות (מעבר למה שכתבת):
שניצל:
ממולא במוקפצים / באורז ופטריות / בפסטרמה (-ילדים משוגעים על זה, חוץ מהקטנה שלי שאומרת שהיא מוציאה את ה'פלסטיק' מהשניצל)
שניצל חתוך לפיסות קטנטנות - מוקפצים / שווארמה מדומה (עם המון פפריקה ותבלין שווארמה) בפיתה / לאפה + סלט ירקות

קציצות:
קציצות הודו מטוגנות / מבושלות ברוטב עגבניות + כרוב מאודה בפנים (עם אורז זה ארוחה שלמה)
קציצות בקר בצורת קבב / המבורגר - ג"כ ילדים מטורפים על זה, וזה לגמרי בריא

אצלי הולך מאד דגים (סלמון בעיקר, גם מושט) אבל כתבת שאצלך לא אוהבים...

איך בדיוק את עושה חזה עם פסטרמה? אפשר הוראות?
 

גיליון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אתגר מעניין להיזכר בתפריט השבוע...
אני לא זוכרת בדיוק אז זה לא לגמרי מדויק, אבל בערך.
דווקא השבוע נגמרו לי העופות וזה היה קצת חסר. דגים גם אצלי לא באים בחשבון. המרתי בקטניות.

יום ראשון
ארוחת צהריים: עוף אם תפו"א משבת, סלטים שנשארו משבת, פשטידת תפו"א, חסה עם עגבניות + רוטב אלף האיים
ארוחת ערב: מצה-בריי (יש אצלנו צליאק, אז אני מכינה הרבה מצה-בריי ממציות ללא גלוטן, ירקות חתוכים

יום שני
ארוחת צהריים: שניצל אפוי, פסטה ברביכה עם רסק עגבניות ופירורי לחם, שעועית מבושלת כמו ארבעס (מאוד טעים!), סלטים שנשארו משבת
ארוחת ערב: לחמנייה, גבינה צהובה, קטשופ/גבינה, זיתים, סלט ירקות, חביתה

יום שלישי
ארוחת צהריים: אורז, שעועית ירוקה קפואה ברביכה ורסק עגבניות (משוגעים על זה!), חסה עם עגבניות + רוטב אלף האיים
ארוחת ערב: לחם בטוסט קפיצי, קוטג', סלט ירקות, חביתה

יום רביעי
ארוחת צהריים: תפו"א ובטטה בתנור, פסטה עם לצ'ו עגבניות (פרוסות בצל ועגבניות מאודות + קטשופ. מאוד אוהבים!), שעועית מיום שני
ארוחת ערב: מצה-בריי (חצי משפחה עם צליאק, אז אני מכינה הרבה מצה-בריי ממציות ללא גלוטן, ירקות חתוכים, גבינה, טחינה

יום חמישי
ארוחת צהריים: מרק קטניות עם אורז, מה שנשאר מימים קודמים: פסטה, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, לצ'ו עגבניות.
ארוחת ערב: פיצניות = לחמניות ממולאות במרכיבי פיצה, תוצרת בית, ירקות חתוכים

יום שישי
בד"כ פסטה עם קטשופ או פסטה ברביכה עם רסק עגבניות, שניצל סויה. אם יש איזה סלט מירק שהכנתי לשבת מה טוב. לפעמים גם פשטידת תפו"א.

רעיונות לגיוון ארוחות צהריים:
מג'דרה, קציצות תירס (מתירס קפוא), חביתה עם פרוסות נקניקיות, אורז מבושל עם פרוסות נקניקיות, תירס שימורים, שעועית ברוטב עגבניות משימורים, פסטרמה

רעיונות לגיוון ארוחות ערב:
טוסט פיצה, טוסט מלחם טבול בביצה+קטשופ+גבינה צהובה, חביתה עם בצל מטוגן, פטריות וקוטג', שקשוקה, ביצה קשה, ממרח ביצים, לבן גיל, גמבה ממולאת בגבינה
 

חיים יפים

משתמש צעיר
פלפל ממולא/ אורז לבן/ מג'דרה
פירה/ תפו''א אפויים/ תפו''א ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה/ תפו''א ועוף בסיר אחד
פתיתים

עוף בסילאן/ עוף בטטה/ שניצלים/ סטייקים/שווארמה/ ירקות מוקפצים עם חזה/ קציצות עוף/ מוסקה/ חסה עם צ'יפס בטטה וחזה מוקפץ
מושט עם בצל ושום מטוגנים/ מושט בירקות/ סלמון בסילאן מיונז וחרדל/ סלמון במלווח/ טונה עגבניות חריף/ טונה ממולא בירקות/ טונה עם פטריות/ טונה עם ירקות מוקפצים/ קציצות דג/ מוסקה/ נקניקיות בבצק עלים

חסה עם ירקות/ שעועית בפרורי לחם/ שעועית ברוטב עגבניות/ כרוב מאודה/ ירקות מוקפצים/ פלפלים/ תירס ברוטב עגבניות/ שעועית ירוקה ברביכה

מרק גזר וקישואים/ מרק פטריות/ מרק דלעת/ מרק בצל טחון/ מרק עם קטניות/ מרק אפונה
 

Shellykaz

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
נכתב ע"י גיליון;2136246:
אפשר מתכונים?

אורז סיני- מבשלים כרגיל אורז בסמטי, ומוסיפים מעט שמן זית, סוכר ושתי כפות רוטב סויה. אם רוצים, אפשר להוסיף רצועות גזר או פלפל אדום.
שעועית ירוקה מאודה- הכי פשוט בעולם. שעועית ירוקה בווק עם מעט שמן, פלפל שחור גרוס, שום, מלח ומים.
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
שעועית ירוקה ברביכה-איך מכינים?
 

חיים יפים

משתמש צעיר
שעועית ירוקה ברביכה-

שמה בסיר שעועית עם מים פלפל מלח ואבקת מרק
מערבבת בכוס בערך רבע כוס שמן עם כף עד שתיים קמח (תלוי בכמות השעועית)
שופכת לסיר ונותנת לזה להתבשל
להזהר לא לסגור את המכסה עד הסוף
כי זה גולששש!
הרוטב נהיה סמיך והשעועית מתרככת
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י סטודנטית;2135891:
אני מאד אוהבת פירות וירקות, אז כנראה שגנטי זה לא.......

דווקא כל הזמן אני מציעה......

יש להם גם אבא בתמונה, לא?

אני מכירה מישהי שיפרה לי שבעלה מאז שהיה תינוק לא נגע בירק או פרי (עדות מחמותה), ילדיה אותו דבר!
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;2136945:
יש להם גם אבא בתמונה, לא?

אני מכירה מישהי שיפרה לי שבעלה מאז שהיה תינוק לא נגע בירק או פרי (עדות מחמותה), ילדיה אותו דבר!

כן, ב"ה יש להם אבא.
אוכל המון ירקות! פירות גם אבל פחות......
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י גיליון;2136242:
איך את עושה את זה?

*משרה שעועית לבנה לילה שלם.
*מרתיחה את השעועית בסיר עם מים עד לריכוך (לא ממש סמרטוטי)
*בסיר אחר: מעט שמן, רסק עגבניות, שום כתוש- מטגנת מעט
ומוסיפה כל פעם טיפה מים על מנת שהרסק יתבשל היטב ולא יהיה חמוץ.
מוסיפה פפריקה אדומה (אני שמה חריפה-כי זה מה שיש לי בבית)
כמון, פ. שחור ואבקת מרק בצל (מעט) וכמובן מלח
מוסיפה מים רותחים, ואת השעועית (המבושלת) ונותנת לזה להתבשל ולהסמיך.
מגישים עם אורז-מעדן!!!
בהצלחה!

אם בא לך שזה יהיה בשרי את יכולה להוסיף כנפיים / גרונות / חתיכות חזה עוף
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
חומוס הוא גם חלבון וגם פחמימה
והוא מאכל ממש מומלץ!!! מבחינה תזונתית

הבן שלי לא אוהב ירקות מבושלים, אני עושה מרק מלא בכל טוב, (חומוס או עדשים, מלא ירקות) טוחנת, הוא טורף את זה...(בקיץ במזגן)

אני מבשלת פעמיים בשבוע כל פעם ליומיים, ויום אחד זה או ראשון שאריות משבת (מבשלת מלכתחילה יותר..) או חמישי סויה,נקניק בפיתה או משהו בסגנון

משתדלת פעם אחת דגים-אורז (בסמטי, יותר טעים, יותר בריא) או ת"א (בלית ברירה, זה פשוט טעים)
וחזה-בתנור, או כשניצל בתנור-וג"כ אורז או ת"א
אפשר גם פסטות-אני עושה מקמח מלא
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
אוכל שילדים מאד אוהבים ומאד בריא:
פלאפל ביתי מחומוס מושרה וטחון (מתכון מוצלח מאד. העלו בפורום כבר כמה פעמים)
פיתות מקמח מלא
סלט ירקות
מלפפון חמוץ ושיפקה
בד"כ מדלגת על הציפס מלמעלה
פשוט לא חסר
וממלא.


בחורף הירקות פחות בעיתיות כי עושים מרקים חמים
בקיץ כשחם לאף אחד לא מתחשק מרק ירקות
אבל גם אוכלים מהכל הרבה פחות
וגם לי אין תפריט קבוע
מלבד ארוחת ערב שהיא קבועה (לחם, ביצה וירקות חתוכים)

עיקרי:
דג בתנור, שניצל, חזה עוף ברוטב צלי בתנור, קציצות עוף,

תוספת:
פירה, אורז, בורגול, פסטה, פתיתים, אטריות, ציפס בתנור, תפו"א אדומים, בטטה,

ירקות:
בחורף- מרקים מכל הסוגים והמינים, בקיץ- לקט ירקות, נבטים, סלט קולרבי, סלט כרוב, סלט פלפלים (אלו הירקות שהכי הולכים אצלי עם ילדים :) )

בהצלחה!
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י טוב לדעת;2136119:
איך בדיוק את עושה חזה עם פסטרמה? אפשר הוראות?

בקופסא מערבבת שמן + תבלינים + מעט מלח ומשרה את השניצלים לפחות לחצי שעה (זה מרכך אותם ושומר על העסיסיות אח"כ באפיה)
לאחר חצי שעה מוציאה את השניצלים מהשמן, מנערת
מורחת צד אחד של כל שניצל בתערובת של: חרדל+קטשופ+ רוטב צ'ילי מתוק
מניחה מעל פסטרמה ומגלגלת לגליל ומצפה בפירורי לחם מוזהבים
אופה בחום של 220 מעלות חצי שעה מכוסה בנייר כסף, ועוד 10 דקות בחום של 150 מעלות ללא כיסוי
 

חמג

משתמש מקצוען
אורז+ עדשים(מג'דרה),
אפשר עם עדשים ירוקות/ כתומות:
לטגן בצל ולהוסיף את האורז והעדשים, מלח ופלפל שחור, לערבב.
לעדשים כתומות(מתבשלות כמו אורז, 20 ד' מרתיחה):
להוסיף לכוס אורז/עדשים 2 כוסות מים- אני עושה חצי כוס אורז, חצי כוס עדשים, 2 כוסות מים.
לעדשים כתומות(בישול ארוך יותר)
לכל כוס קטניות- כוס וחצי מים,
לבשל ביחד כחצי שעה או עד ריכוך.
יוצא מצוין, הילדים שלי אוהבים מאד!

אגב- בקשר לירקות:
אני מכינה מרק כמעט לכל יום, מהמון ירקות (כל פעם בצורה אחרת)ובקיץ- אוכלים במזגן..
אני מרוויחה- ירקות ונוזלים ומנה משביעה וטעימה!(כמובן שאח"כ יש מנה עקרית ותוספת פחמימה)
 

aser

משתמש מקצוען
נכתב ע"י חמג;2137401:
אגב- בקשר לירקות:
אני מכינה מרק כמעט לכל יום, מהמון ירקות (כל פעם בצורה אחרת)ובקיץ- אוכלים במזגן..
אני מרוויחה- ירקות ונוזלים ומנה משביעה וטעימה!(כמובן שאח"כ יש מנה עקרית ותוספת פחמימה)

גם אני כך!
מרק עם מזגן.
 

ריקלין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ארוחות צהרים

יום ראשון:
אורז אדום עוף/קציצות הודו ברוטב +ירקות חיים
יום שני:
מרק עם מלא ירקות ועלי סלרי עוף ואורז
יום שלישי
מרק שעועית לבנה עם עוף ואורז
יום רביעי
אורז עוף וירקות חיים
יום חמישי
פלפל ממולא ושניצל
יום שישי
אורז + מהמרקים של שבת

ארוחת ערב:
לחם עם ירקות חיים בשילוב:
חביתה עם בצל
טוסט
נקנקיות
בצל מטוגן עם עגבניות מטוגנות
לטקס
ציפס
חביתה עם נקניק

בתאבון......
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  24  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה