קיבלתי מתכון מעולה לעוגת שמרים שוקולד עם פרורים מלמעלה, מתכון שמנצח את כל המתכונים שניסיתי..(מצורפת תמונה, לא הכי מדויק וסימטרי..)צפה בקובץ המצורף 549015
שווה לנסות!!!
יוצא אורירי, תפוח וטעיםםםם.
מהכמות הזו יוצא 4 תבניות אינגליש קייק.
החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.
החומרים למילוי מערבבים במיקסר)
כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר
אופן הכנת הפסים:
אחרי שהבצק תפח שעה מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מחלקים ל2 .
מרדדים כל חלק למלבן לא דק ומורחים במילוי שוקולד.
מרדדים לרולדה ומלפפים אחד בשני את 2 הרולדות הסגורות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק . (סהכ י וצא 4 פסים )
נותנים התפחה של עוד שעה ומורחים בביצה ומפזרים פרורים.
אופים כ25 דקות (אני אפיתי על 200 וקצת יותר זמן אבל יש לי תנור דפוק..)
בהצלחה!!!
כוס מדידה (240)איזה גודל כוס?
זה לא יתאים, הבצק הוא בצק שמרים מתוק עם כל מאפייניו.ניסית לעשות חצי לחלות?
אמנם עשיתי עם מילויים אחרים אבל כתבו כאן בנות שהשתמשו בפודינג וניל ויצא מעולה.בלי פודינג שוקולד זה לא לזה?
לא שמים מים במקום שמן.הצילו!!!!!!
מכינה פעם ראשונה, והמילוי יצא לי ממש נוזלי...יוצא לי המון המון החוצה...
זה נורמלי? ( שמתי קצת יותר מיים ופחות שמן, היה נראה לי המון כוס שמן במילוי אחרי 1.5 בבצק...ריחמתי על החצאית שלי...)
עכשיו בתנור.....@אחות
ממש מתנצלת, פתאום אני נזכרת שאני כן מכניסה למילוי כמה כפות של פודינג וניל,
פתאום נזכרתי וישר רצתי למחשב לעדכן אותך, מקווה שיצא לך טעים .
זה באמת ההתלבטות שלי תמיד אפ להכין כי לוקח המון זמן בגלל משך ההתפחה..לא שמים מים במקום שמן.
השמן סמיך יותר.
המים הפכו לך את המלית לנוזלית מדי.
@זהבהלה אתמול ב 12:30 בלילה החלטתי להכין....
עד 3:30 הייתי ערה עם זה.
אבל יצא- מושלם.
למעלה שמתי שקדים פרוסים וכשיצא מהתנור מרחתי סירופ חם
הבצק תופח לכן כשהוא בחוץ (על השיש הכוונה)?לא שמים מים במקום שמן.
השמן סמיך יותר.
המים הפכו לך את המלית לנוזלית מדי.
@זהבהלה אתמול ב 12:30 בלילה החלטתי להכין....
עד 3:30 הייתי ערה עם זה.
אבל יצא- מושלם.
למעלה שמתי שקדים פרוסים וכשיצא מהתנור מרחתי סירופ חם
לפי איך שאת מתארת, נשמע שיש בעיה בשמרים,הבצק תופח לכן כשהוא בחוץ (על השיש הכוונה)?
אצלי משום מה לא תופח כ"כ גם כשאני מכסה בניילון נצמד+מגבת.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...
יש טיפים להתפחה טובה?
אני לשה ביד ולא במיקסר - אולי זה משנה?לפי איך שאת מתארת, נשמע שיש בעיה בשמרים,
(בהנחה שאת לשה מספיק זמן לפי המתכון.)
שווה לנסות עם חבילה חדשה.
לי זה נשמע שכן, רק כי אני לא מצליחה לדמיין איך לשים מספיק זמן ביד (אח, כואב...)אני לשה ביד ולא במיקסר - אולי זה משנה?
אני שומרת במקרר, זה אמור להאריך את חיי השמרים.כמה זמן אפשר להשתמש בשמרים פתוחים? האם צריך לשמור בקירור?
אני לשה ביד ולא במיקסר - אולי זה משנה?
יש לי שמרים יבשים, החבילה באמת פתוחה כבר תקופה, ואני מאחסנת אותה בארון.
כמה זמן אפשר להשתמש בשמרים פתוחים? האם צריך לשמור בקירור?
סירופ סוכר עם טיפונת לימון [ממש קצת] ופיזרתי שקדים מולבנים פרוסים במקום הפירורים.זה באמת ההתלבטות שלי תמיד אפ להכין כי לוקח המון זמן בגלל משך ההתפחה..
איזה סירופ שמת?
תופח מצוייןהבצק תופח לכן כשהוא בחוץ (על השיש הכוונה)?
אצלי משום מה לא תופח כ"כ גם כשאני מכסה בניילון נצמד+מגבת.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...
יש טיפים להתפחה טובה?
מעניין!סירופ סוכר עם טיפונת לימון [ממש קצת] ופיזרתי שקדים מולבנים פרוסים במקום הפירורים.
תופח מצויין
הנה טיפ נהדר:
מכסה בניילון.
מבעירה 3-4 גפרורים גדולים ומכבה.
מחכה שיתקרר ומניחה מעל לניילון. מהדקת לבצק.
יש משהו בגפרור הזה שמתפיח את הבצק מהר ומעולה.
מתאים לשיפור התפיחה.הנה טיפ נהדר:
מכסה בניילון.
מבעירה 3-4 גפרורים גדולים ומכבה.
מחכה שיתקרר ומניחה מעל לניילון. מהדקת לבצק.
יש משהו בגפרור הזה שמתפיח את הבצק מהר ומעולה.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...
לא התייחסתי לבעיה הספציפית שלה אלא לשאלה איך מתפיחים בחורף.מתאים לשיפור התפיחה.
במקרה שהיא תארה נראה כי כמעט ולא היתה תפיחה כלל.
נראה כי יש כאן בעיה שורשית יותר.
מתאים לשיפור התפיחה.
במקרה שהיא תארה נראה כי כמעט ולא היתה תפיחה כלל.
נראה כי יש כאן בעיה שורשית יותר.
אני נוטה לחשוב יותר בכיוון של בעיה בשמריםלא התייחסתי לבעיה הספציפית שלה אלא לשאלה איך מתפיחים בחורף.
ברור שיתכן שזו בעיה בשמריםאני נוטה לחשוב יותר בכיוון של בעיה בשמרים
אולי לא אחסנתי אותם נכון או שעבר זמן רב מהפתיחה....
אין לי מיקסר, ובאמת כשאני לשה בידיים זה ממש קשה וכואב (ולפעמים מגייסת גם את בעלי )
אני מכסה בניילון נצמדהבצק תופח לכן כשהוא בחוץ (על השיש הכוונה)?
אצלי משום מה לא תופח כ"כ גם כשאני מכסה בניילון נצמד+מגבת.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...
יש טיפים להתפחה טובה?
שעות אחרונות! אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח ממשיך לשעות בודדות 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: