עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

אידינע

משתמש מקצוען
תקשיבו לפטנט עולמי, אחרי שהעוגה הזו הפכה למאסט אצלנו ליד הקפה:
הכנתי את הבצק מאוחר מאד בלילה. התפחתי שעה כנדרש ולא היתה לי אפשרות להשאר ערה לעוד שעה התפחה + 40 דקות אפיה.
ד' עזר והכניס לי רעיון:
יש לי בתנור (בוש) שני טיימרים:
כמה זמן שיפעל ויכבה,
ובאיזו שעה שתסתיים הפעולה.
כיוונתי את הטיימר הראשון ל35 דקות פעולה ואת הטיימר השני לסיום פעולה בעוד שעה ו-35 דקות. קלעתי את העוגות, הכנסתי את התבניות הקלועות להתפחה שניה בתנור. וקמתי בבוקר לבית עם ריח טרי ועוגות אפיות בתנור.
(בכוונה הפעלתי את התנור לפחות זמן אפיה מהנדרש, כי העוגות נשארו בפנים לאחר שהתנור כבה והמשיכו להאפות מהחום גם כך).
זהו, אמנם עשיתי בדיעבד, אבל נראה לי שזה מה שאעשה מכאן ואילך. חסכון מושלם בזמן וריח טרי בבוקר חורפי, שמקים את הילדים בזריזות.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
באדיקותתת קראתי פה 20 עמודים בלי לדלג על אף הודעה!!
מה לומר?? נזל לי רוק
רק הבאסה שאני לא נוגעת בקקאו בכלל (אקנה...)
אבל לא לדאוג! אנסה בהקדם עם מילויים אחרים. לא מסוגלת להתאפק...
נראה מושלםםם!!!!
 

אידינע

משתמש מקצוען
באדיקותתת קראתי פה 20 עמודים בלי לדלג על אף הודעה!!
מה לומר?? נזל לי רוק
רק הבאסה שאני לא נוגעת בקקאו בכלל (אקנה...)
אבל לא לדאוג! אנסה בהקדם עם מילויים אחרים. לא מסוגלת להתאפק...
נראה מושלםםם!!!!
אני ממלאה בריבה + אגוזים קצוצים וקצת קינמון. יוצא מצוין.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני רואה שהעתיקו את האשכול לפורום הזה.
שווה ניסוי! ממליצה.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הכנתי היום שוב,
פשוט מעולההההה
הקפאתי מהר מהר..... לפני שזה יעלם בדרך מסתורית....
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
באדיקותתת קראתי פה 20 עמודים בלי לדלג על אף הודעה!!
מה לומר?? נזל לי רוק
רק הבאסה שאני לא נוגעת בקקאו בכלל (אקנה...)
אבל לא לדאוג! אנסה בהקדם עם מילויים אחרים. לא מסוגלת להתאפק...
נראה מושלםםם!!!!
כמה מביך לספר לאמא שלי בהתלהבות על המתכון הזה ולגלות ש..."כן נו זה המתכון שלי! אני שנים אופה איתו"... באמת השמרים של אמא שלי זה אחדד הדברים...לפי התיאורים פה חשבתי שיש יותר...מתברר שאין יותר מאמא, אין!!:p
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
מחפש למתכון הזה גיוונים דחוףףף!
כבר מתחיל להמאס לי.
הצעות יתקבלו בברכה
חמאה/שמן למרוח על בצק שרודד למלבן, לזרות סוכר וקינמון, לחתוך לרצועות ולסלסל
יוצא מקלות קינמון טעימותתת
חלבה/חלבה ושוקולד
רוגאלך קינמון קטנטנים
קרואסון שוקולד (למלא בשתי קוביות שוקולד ולגלגל כמו רוגלה
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
בצק דביק הוא באמת קשה לעבודה
אבל בסופו של התהליך הוא זה שנותן לבצק את הרכות הזאת..
מהנסיון שלי לפני ההתפחה היה ממש זוועה ולאחר שעה היה ניתן לעבוד איתו.. (על שיש לא משומן ולא מקומח..)
זה ממש אמור לתפוח?
לא מבינה למה לא תפח, עשיתי לפי הסדר שרשום במתכון, השהיתי רבע שעה ואז ערבבתי.
הכנסתי לתנור 30 מעלות בשביל שיתפח אבל משום מה לא תופח.
לזרוק או למלא במילוי ולאפות? יש סיכוי שיצא טוב ככה?
 

מרחב

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אפשר להבין עם איזה כוסות להכין????
180 ח"פ?
 

עד מתי

משתמש מקצוען
הצילו!!!!!!:rolleyes:
מכינה פעם ראשונה, והמילוי יצא לי ממש נוזלי...יוצא לי המון המון החוצה...
זה נורמלי? ( שמתי קצת יותר מיים ופחות שמן, היה נראה לי המון כוס שמן במילוי אחרי 1.5 בבצק...ריחמתי על החצאית שלי...)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה