מאפים עוגת שמרים שוקולד

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
קלה ופשוטה להכנה
היום עם מילוי בסגנון אחד בהמשך מילוי בסגנון אחר, שניהם מילוי שוקולד.

500 גר' קמח רגיל
3 כף סוכר
כף שמרים יבשים
כוס מים
כפית תמצית וניל
50 גר' תחליף חמאה
טיפונת מלח
ביצה
מעבדים הכל לבצק במיקסר מכסים במגבת להתפחה ראשונה

מילוי ראשון:
כוס סוכר
חצי כוס קקאו
כף מחוקה קינמון
מערבבים הכל ביחד טוב (אין שום נוזל או שמן במילוי הזה!)

מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים ופותחים לעלה עגול ודק
מפזרים חצי מכמות המילוי על הבצק
מגלגלים לרולדה ומקפידים מאוד שהבצק יהיה סגור יפה מכל הצדדים,
זה חשוב מפני שאם יש פתח השוקולד נמס באפייה וגולש החוצה.

מתפיחים את הרולדות מכוסות במגבת עוד כחצי שעה,
מורחים ביצה ושומשום ואופים על 180מעלות כ - 20 דקות עד שמשחים יפה למעלה

כשמוציאים מהתנור והעוגה עדיין רותחת אפשר להכין סירופ של סוכר מים ווניל ולצקת מלמעלה,
לטעמי זה יפה אבל לא מומלץ כי זה מעלה את המתיקות לרבה גבוהה מדי,

מילוי נוסף לאותו בצק בהזדמנות אחרת.

אוכל (5).jpeg


אוכל (2).jpeg
 

(אביגיל)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
ממליצה לאפות בתבנית אינגלישקייק, כך נשמרת הצורה היפה של הרולדה.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אפשרות מילוי 2
אפשרות אפייה 2

מילוי:
100 גר' חמאה או תחליף פרווה
כוס קקאו
כוס סוכר
כפית מחוקה קינמון
ממיסים הכל בסיר קטן ומערבבים טוב עד שאין גושים
מורחים על הבצק ומגלגלים

אוכל.jpeg


אפשרות חיתוך ואפייה נוספת:
אחרי שיוצרים רולדה חותכים לפרוסות בעובי של כ - 3 ס"מ
מניחים את ה"שושנים" אחד ליד השני בתבתית אינגליש ואופים רגיל
יתרון, יפה לעיין
חיסרון, השוקולד גולש החוצה (אבל נשאר בתבנית)
תבחרו איך שמתאים יותר.

אוכל (4).jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
טיפ אחרון צלעוגה הזאת
לקרר לחתוך לפרוסות לא דקות 4-5 ס"מ
ו...להכניס לקופסא אטומה ולמקפיא
מתי שרוצים מוצאים ומחממים וזה כאילו הרגע יצה מהתנור
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה