מאפים בצק אחד מוצלח ואין ספור אפשרויות

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
1 ק"ג קמח
חצי כוס סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
2 כוסות מים פושרים (500 מ"ל בכוס מדידה)
3/4 כוס שמן

מכניסים הכל למיקסר ולשים כ 15 דקות
מעבירים לקערה גדולה את הצבק ומכסים בניילון נצמד ומעל מגבת או מכסה, משאירים כך שעה עד שהבצק מכפיל את גודלו.

לכדורים מחלקים את הבצק ל 50 גרם, לרולדה שוקלים 120 גרם בצק.

מה זה כדורים ומה זה רולדה? על כך בפרק הבא.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
ראשון בתור: אוזניות פסטרמה בצ'ילי וחרדל
מרדדים 120 גרם בצק לעלה אבל לא דק במיוחד, מורחים צ'ילי,קטשופ,חרדל מניחים בנדיבות פסטרמה ומגלגלים כמו רולדה.
חותכים לעיגולים לא פחות מרוחב 3 ס"מ, ביצה ושומשום ואופים על חום בינוני עד ששחום יפה.

בצק לחג (1).jpeg
בצק לחג (15).jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
רולדה ממולאת בדברים טעימים:
בצק במשקל 120 גרם, פותחים במערוך לעלה לא דק. מורחים רוטב צ'ילי וחרדל, מניחים פרוסות קורדביף או פסטרמה בקר (אפשר גם כל פסטרמה) מניחים מעל פרוסות מלפפון חמוץ ומגלגלים, ביצה ושומשום ואופים עד שהצבע יפה.
מקבלים קניש קורנדביף כמו שמגישים במעדניות של יהודים בלואור איסט סייד בניו יורק.

בצק לחג (5).jpeg


בצק.jpeg


9f8d2fd2-bd22-438b-afc0-6efbe25eaf6c (Mobile).jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
כדורי בצק במילוי בשר:
הבצק הנ"ל, כדורים בגודל של 50 גרם, מטגנים בשר בקר טחון בבצל ושום ותבלינים טובים, מקררים. פותחים את הבצק ביד ומניחים במרכז כפית בשר, סוגרים יפה את הבצק ומכדררים בידים לכדור יפה וסגור מכל הצדדים, הסגור מונע מהמיצים לגלוש החוצה באפייה, ביצה ושומשום/קצח ואופים עד ששחום יפה.

בצק לחג (9).jpeg


בצק לחג (12).jpeg


בצק לחג (14).jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
עכשיו תור המתוק:
הבצק הנ"ל, כדורים של 50 גרם, אפשר למלא בקוביות שוקולד פרווה או חלבי, ואפשר בשוקולד למריחה.
בסיום אם רוצים אקסטרה מתוק מכינים סירופ של סוכר+סוכר וניל+ מים ויוצקים מעל.

בצק לחג (3).jpeg
בצק לחג (2).jpeg
d7480d71-72e0-4ed4-a32e-71c2ee7d3e33 (Mobile).jpeg
b02fa1fa-600b-4e30-881c-0d92749f335b (Mobile).jpeg
5bc2c9e4-8071-44c3-ab52-2805fc0c59d7 (Mobile).jpeg
 

קבצים מצורפים

  • d7480d71-72e0-4ed4-a32e-71c2ee7d3e33 (Mobile).jpeg
    d7480d71-72e0-4ed4-a32e-71c2ee7d3e33 (Mobile).jpeg
    KB 31.8 · צפיות: 26

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מה נותנת הא. אפיה?
 

MIRIBZ00

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
1 ק"ג קמח
חצי כוס סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
2 כוסות מים פושרים (500 מ"ל בכוס מדידה)
3/4 כוס שמן

מכניסים הכל למיקסר ולשים כ 15 דקות
מעבירים לקערה גדולה את הצבק ומכסים בניילון נצמד ומעל מגבת או מכסה, משאירים כך שעה עד שהבצק מכפיל את גודלו.

לכדורים מחלקים את הבצק ל 50 גרם, לרולדה שוקלים 120 גרם בצק.

מה זה כדורים ומה זה רולדה? על כך בפרק הבא.
מה ברכתו?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה