המטבח של סימא
משתמש מקצוען
קלה ופשוטה להכנה
היום עם מילוי בסגנון אחד בהמשך מילוי בסגנון אחר, שניהם מילוי שוקולד.
500 גר' קמח רגיל
3 כף סוכר
כף שמרים יבשים
כוס מים
כפית תמצית וניל
50 גר' תחליף חמאה
טיפונת מלח
ביצה
מעבדים הכל לבצק במיקסר מכסים במגבת להתפחה ראשונה
מילוי ראשון:
כוס סוכר
חצי כוס קקאו
כף מחוקה קינמון
מערבבים הכל ביחד טוב (אין שום נוזל או שמן במילוי הזה!)
מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים ופותחים לעלה עגול ודק
מפזרים חצי מכמות המילוי על הבצק
מגלגלים לרולדה ומקפידים מאוד שהבצק יהיה סגור יפה מכל הצדדים,
זה חשוב מפני שאם יש פתח השוקולד נמס באפייה וגולש החוצה.
מתפיחים את הרולדות מכוסות במגבת עוד כחצי שעה,
מורחים ביצה ושומשום ואופים על 180מעלות כ - 20 דקות עד שמשחים יפה למעלה
כשמוציאים מהתנור והעוגה עדיין רותחת אפשר להכין סירופ של סוכר מים ווניל ולצקת מלמעלה,
לטעמי זה יפה אבל לא מומלץ כי זה מעלה את המתיקות לרבה גבוהה מדי,
מילוי נוסף לאותו בצק בהזדמנות אחרת.
היום עם מילוי בסגנון אחד בהמשך מילוי בסגנון אחר, שניהם מילוי שוקולד.
500 גר' קמח רגיל
3 כף סוכר
כף שמרים יבשים
כוס מים
כפית תמצית וניל
50 גר' תחליף חמאה
טיפונת מלח
ביצה
מעבדים הכל לבצק במיקסר מכסים במגבת להתפחה ראשונה
מילוי ראשון:
כוס סוכר
חצי כוס קקאו
כף מחוקה קינמון
מערבבים הכל ביחד טוב (אין שום נוזל או שמן במילוי הזה!)
מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים ופותחים לעלה עגול ודק
מפזרים חצי מכמות המילוי על הבצק
מגלגלים לרולדה ומקפידים מאוד שהבצק יהיה סגור יפה מכל הצדדים,
זה חשוב מפני שאם יש פתח השוקולד נמס באפייה וגולש החוצה.
מתפיחים את הרולדות מכוסות במגבת עוד כחצי שעה,
מורחים ביצה ושומשום ואופים על 180מעלות כ - 20 דקות עד שמשחים יפה למעלה
כשמוציאים מהתנור והעוגה עדיין רותחת אפשר להכין סירופ של סוכר מים ווניל ולצקת מלמעלה,
לטעמי זה יפה אבל לא מומלץ כי זה מעלה את המתיקות לרבה גבוהה מדי,
מילוי נוסף לאותו בצק בהזדמנות אחרת.