אחרי האפיה, הבישולים המסיבים לקראת החגים, הגיע הזמן לגוון...
עוגה חלומית, פרווה שיוצאת מדהים!!!
(המתכון המקורי הוא של ניקי, עם שינויים משמעותים)
לבצק:
(הכמויות בכוס לשתייה חמה חד"פ)
7 כוסות קמח
200 גר' מחמאה/מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות שמרים
2 כוסות חלב/מים
כפית מלח
תמצית וניל
4 כפות סוכר
לשים במיקסר עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים ושמים להתפחה במקרר לילה שלם. (אפשר גם כמה שעות טובות)
מלית:
ממרח חלבה
שערות חלבה
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לחמישה חלקים. כל חלק מרדדים למלבן, מורחים עליו את הממרח וזורים מעל את השערות. מגלגלים את המלבן לרולדה, וחוצים לשתי חלקים (לאורך) ומללפפים את שתי חצאי הרולדה בשיטת בורג. מברישים בביצה טרופה.
מכניסים את הרולדות להתפחה בתנור חמים ל40 דק'.
אופים על מקסימום רבע שעה+.
מברישים בסירופ סוכר (כוס סוכר, כוס מים,וניל)
ניתן לעתר בפיסטוקים שבורים ושערות חלבה/ בשטרויזל(תגידו אם אתם רוצים מתכון)
בתאבון!!!
!אם אתם רוצים תמונה- תגידו
ואשמח לקבל ביקורת על הפעם הראשונה שאני מקשקשת לכם מתכונים...
גוט שאבעס!!
עוגה חלומית, פרווה שיוצאת מדהים!!!
(המתכון המקורי הוא של ניקי, עם שינויים משמעותים)
לבצק:
(הכמויות בכוס לשתייה חמה חד"פ)
7 כוסות קמח
200 גר' מחמאה/מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות שמרים
2 כוסות חלב/מים
כפית מלח
תמצית וניל
4 כפות סוכר
לשים במיקסר עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים ושמים להתפחה במקרר לילה שלם. (אפשר גם כמה שעות טובות)
מלית:
ממרח חלבה
שערות חלבה
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לחמישה חלקים. כל חלק מרדדים למלבן, מורחים עליו את הממרח וזורים מעל את השערות. מגלגלים את המלבן לרולדה, וחוצים לשתי חלקים (לאורך) ומללפפים את שתי חצאי הרולדה בשיטת בורג. מברישים בביצה טרופה.
מכניסים את הרולדות להתפחה בתנור חמים ל40 דק'.
אופים על מקסימום רבע שעה+.
מברישים בסירופ סוכר (כוס סוכר, כוס מים,וניל)
ניתן לעתר בפיסטוקים שבורים ושערות חלבה/ בשטרויזל(תגידו אם אתם רוצים מתכון)
בתאבון!!!
!אם אתם רוצים תמונה- תגידו
ואשמח לקבל ביקורת על הפעם הראשונה שאני מקשקשת לכם מתכונים...
גוט שאבעס!!