עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

עד מתי

משתמש מקצוען
רק אני התאכזבתי??
יצא נחמד ומטה...רוב השוקולד ברח, וגם הבצק עצמו יצא לי נחמד, לא יותר...
העוגות שמרים הרגילות שלי יוצאות לי תמיד הרבה יותר מוצלחות.
אחרי כזה אשכול ציפיתי להרבה יותר, אבל כנראה שהפשלה אצלי...:(
 

אחות

משתמש מקצוען
קיבלתי מתכון מעולה לעוגת שמרים שוקולד עם פרורים מלמעלה, מתכון שמנצח את כל המתכונים שניסיתי..(מצורפת תמונה, לא הכי מדויק וסימטרי..)צפה בקובץ המצורף 549015
שווה לנסות!!!
יוצא אורירי, תפוח וטעיםםםם.
מהכמות הזו יוצא 4 תבניות אינגליש קייק.

החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:

1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר

אופן הכנת הפסים:

אחרי שהבצק תפח שעה מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מחלקים ל2 .
מרדדים כל חלק למלבן לא דק ומורחים במילוי שוקולד.
מרדדים לרולדה ומלפפים אחד בשני את 2 הרולדות הסגורות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק . (סהכ י וצא 4 פסים )
נותנים התפחה של עוד שעה ומורחים בביצה ומפזרים פרורים.
אופים כ25 דקות (אני אפיתי על 200 וקצת יותר זמן אבל יש לי תנור דפוק..)

בהצלחה!!!

זהבהלה יקרה אחרי אשכול ארוך כזה אני עדיין מעיזה לשאול בלי לקרוא הכל בכלזאת יום שישי
איזה גודל כוס?
ניסית לעשות חצי לחלות?

בלי פודינג שוקולד זה לא לזה?

תודה גדולה!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני אמנם לא זהבהלה,
אבל הכנתי מספיק פעמים את המתכון;)
איזה גודל כוס?
כוס מדידה (240)
ניסית לעשות חצי לחלות?
זה לא יתאים, הבצק הוא בצק שמרים מתוק עם כל מאפייניו.
בלי פודינג שוקולד זה לא לזה?
אמנם עשיתי עם מילויים אחרים אבל כתבו כאן בנות שהשתמשו בפודינג וניל ויצא מעולה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הצילו!!!!!!:rolleyes:
מכינה פעם ראשונה, והמילוי יצא לי ממש נוזלי...יוצא לי המון המון החוצה...
זה נורמלי? ( שמתי קצת יותר מיים ופחות שמן, היה נראה לי המון כוס שמן במילוי אחרי 1.5 בבצק...ריחמתי על החצאית שלי...)
לא שמים מים במקום שמן.
השמן סמיך יותר.
המים הפכו לך את המלית לנוזלית מדי.

@זהבהלה אתמול ב 12:30 בלילה החלטתי להכין....
עד 3:30 הייתי ערה עם זה.
אבל יצא- מושלם.

למעלה שמתי שקדים פרוסים וכשיצא מהתנור מרחתי סירופ חם
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
@אחות
ממש מתנצלת, פתאום אני נזכרת שאני כן מכניסה למילוי כמה כפות של פודינג וניל,
פתאום נזכרתי וישר רצתי למחשב לעדכן אותך, מקווה שיצא לך טעים :).
 

אחות

משתמש מקצוען
זהבהלה, pnina912100 hbecker , java

תודה לכן! יצא מצוין! מצוין! שלחתי לגיסתי שהתקשרה להתעניין איך יצא כרמז דק לעוגה לשבת.... ובמוצ''ש קיבלנו טלפון לקבל מתכון....
נשאר עוד פס - במקפיא!
ובצק שכבר לא היה זמן (כמות כפולה....אם כבכ אז כבר..)

שבוע טוב ושוב תודה רבה!
 

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
לא שמים מים במקום שמן.
השמן סמיך יותר.
המים הפכו לך את המלית לנוזלית מדי.

@זהבהלה אתמול ב 12:30 בלילה החלטתי להכין....
עד 3:30 הייתי ערה עם זה.
אבל יצא- מושלם.

למעלה שמתי שקדים פרוסים וכשיצא מהתנור מרחתי סירופ חם
זה באמת ההתלבטות שלי תמיד אפ להכין כי לוקח המון זמן בגלל משך ההתפחה..
איזה סירופ שמת?
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
לא שמים מים במקום שמן.
השמן סמיך יותר.
המים הפכו לך את המלית לנוזלית מדי.

@זהבהלה אתמול ב 12:30 בלילה החלטתי להכין....
עד 3:30 הייתי ערה עם זה.
אבל יצא- מושלם.

למעלה שמתי שקדים פרוסים וכשיצא מהתנור מרחתי סירופ חם
הבצק תופח לכן כשהוא בחוץ (על השיש הכוונה)?
אצלי משום מה לא תופח כ"כ גם כשאני מכסה בניילון נצמד+מגבת.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...

יש טיפים להתפחה טובה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הבצק תופח לכן כשהוא בחוץ (על השיש הכוונה)?
אצלי משום מה לא תופח כ"כ גם כשאני מכסה בניילון נצמד+מגבת.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...

יש טיפים להתפחה טובה?
לפי איך שאת מתארת, נשמע שיש בעיה בשמרים,
(בהנחה שאת לשה מספיק זמן לפי המתכון.)
שווה לנסות עם חבילה חדשה.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
לפי איך שאת מתארת, נשמע שיש בעיה בשמרים,
(בהנחה שאת לשה מספיק זמן לפי המתכון.)
שווה לנסות עם חבילה חדשה.
אני לשה ביד ולא במיקסר - אולי זה משנה?
יש לי שמרים יבשים, החבילה באמת פתוחה כבר תקופה, ואני מאחסנת אותה בארון.
כמה זמן אפשר להשתמש בשמרים פתוחים? האם צריך לשמור בקירור?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני לשה ביד ולא במיקסר - אולי זה משנה?
לי זה נשמע שכן, רק כי אני לא מצליחה לדמיין איך לשים מספיק זמן ביד ;) (אח, כואב...)
אבל אם את מצליחה והבצק נראה לך אלסטי וגמיש מספיק, זו לא אמורה להיות בעיה.
כמה זמן אפשר להשתמש בשמרים פתוחים? האם צריך לשמור בקירור?
אני שומרת במקרר, זה אמור להאריך את חיי השמרים.
יש ששמים אפילו במקפיא.

תקני חבילה חדשה ותנסי.
 

אחות

משתמש מקצוען
אני לשה ביד ולא במיקסר - אולי זה משנה?
יש לי שמרים יבשים, החבילה באמת פתוחה כבר תקופה, ואני מאחסנת אותה בארון.
כמה זמן אפשר להשתמש בשמרים פתוחים? האם צריך לשמור בקירור?

בצק לחלות אני לשה ביד
את הבצק הזה, הכנתי כמות כפולה במיקסר-בלי הקילו הנוסף של הקמח ובקערה הגדולה הוספתי עוד1 ק''ג קמח וסיימתי ללוש ביד.
שמרים יבשים מעבירה לתוך קופסא סגורה במקרר נשמר מצוין!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זה באמת ההתלבטות שלי תמיד אפ להכין כי לוקח המון זמן בגלל משך ההתפחה..
איזה סירופ שמת?
סירופ סוכר עם טיפונת לימון [ממש קצת] ופיזרתי שקדים מולבנים פרוסים במקום הפירורים.

הבצק תופח לכן כשהוא בחוץ (על השיש הכוונה)?
אצלי משום מה לא תופח כ"כ גם כשאני מכסה בניילון נצמד+מגבת.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...

יש טיפים להתפחה טובה?
תופח מצויין
הנה טיפ נהדר:
מכסה בניילון.
מבעירה 3-4 גפרורים גדולים ומכבה.
מחכה שיתקרר ומניחה מעל לניילון. מהדקת לבצק.
יש משהו בגפרור הזה שמתפיח את הבצק מהר ומעולה.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
סירופ סוכר עם טיפונת לימון [ממש קצת] ופיזרתי שקדים מולבנים פרוסים במקום הפירורים.


תופח מצויין
הנה טיפ נהדר:
מכסה בניילון.
מבעירה 3-4 גפרורים גדולים ומכבה.
מחכה שיתקרר ומניחה מעל לניילון. מהדקת לבצק.
יש משהו בגפרור הזה שמתפיח את הבצק מהר ומעולה.
מעניין!
אנסה בפעם הבאה בעז"ה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הנה טיפ נהדר:
מכסה בניילון.
מבעירה 3-4 גפרורים גדולים ומכבה.
מחכה שיתקרר ומניחה מעל לניילון. מהדקת לבצק.
יש משהו בגפרור הזה שמתפיח את הבצק מהר ומעולה.
מתאים לשיפור התפיחה.
במקרה שהיא תארה נראה כי כמעט ולא היתה תפיחה כלל.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...

נראה כי יש כאן בעיה שורשית יותר.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתאים לשיפור התפיחה.
במקרה שהיא תארה נראה כי כמעט ולא היתה תפיחה כלל.


נראה כי יש כאן בעיה שורשית יותר.
לא התייחסתי לבעיה הספציפית שלה אלא לשאלה איך מתפיחים בחורף.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
מתאים לשיפור התפיחה.
במקרה שהיא תארה נראה כי כמעט ולא היתה תפיחה כלל.


נראה כי יש כאן בעיה שורשית יותר.
לא התייחסתי לבעיה הספציפית שלה אלא לשאלה איך מתפיחים בחורף.
אני נוטה לחשוב יותר בכיוון של בעיה בשמרים
אולי לא אחסנתי אותם נכון או שעבר זמן רב מהפתיחה....

אין לי מיקסר, ובאמת כשאני לשה בידיים זה ממש קשה וכואב (ולפעמים מגייסת גם את בעלי :eek:)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני נוטה לחשוב יותר בכיוון של בעיה בשמרים
אולי לא אחסנתי אותם נכון או שעבר זמן רב מהפתיחה....

אין לי מיקסר, ובאמת כשאני לשה בידיים זה ממש קשה וכואב (ולפעמים מגייסת גם את בעלי :eek:)
ברור שיתכן שזו בעיה בשמרים
אבל בכל מקרה כדי שיתפח טוב בחורף הטיפ ההוא מעולה.
בלי פוכים ובלי הטמנות
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הבצק תופח לכן כשהוא בחוץ (על השיש הכוונה)?
אצלי משום מה לא תופח כ"כ גם כשאני מכסה בניילון נצמד+מגבת.
פשוט הכנסתי לתנור על 30 מעלות ואיכשהו תפח לי אבל לא הרבה...

יש טיפים להתפחה טובה?
אני מכסה בניילון נצמד
עוטפת בשמיכה ופוך(אמיתי..) ואחרי 10 דק זה כמעט גולש לי..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה