ארוחות צהריים למתחילה במטבח

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
מישהו יודע איפה האשכול של רעיונות לארוחות לפי ימים?
ראיתי אותו אתמול פה והוא נעלם...

בכל מקרה,
אני מתחילה תמיד קודם בקניית מספיק מוצרי בסיס.
בשרי - קונה עוף מחולק לכל החלקים, המווון חזות - כי אנחנו מאוד אוהבים בכל מיני וריאציות וזה הכי קל להכין, בשר ועוף טחון, קבבים, המבורגרים, כבד, כל אלה דברים שקל לשלוף ולהכין מהם ארוחה.
אני קונה כמויות גדולות ומחלקת לשקיות לפי מנות ורושמת על הכל בבירור (כן באותו ערב המטבח שלי נראה קצביה).
גם דגים - מושטים כבר ארוזים או סלמון טרי ומקפיאה לפי מנות.
ואז כל ארוחה אני שולפת את החלבון שאני רוצה (יכול להפשיר תוך חצי שעה), מכינה תיבול בסיסי או לפעמים קצת יותר מיוחד, וליד זה אורז/פסטה/תפו"א.
ומכינה גם סלט טעים - חסה, פטריות, אבוקדו ועוד.

מבחינת חומרי גלם - רוטב סויה או צ'ילי תמיד יכולים לעשות את העבודה, ואם יש לך חרדל, קטשופ, אבקת מרק, מיונז, ועוד כמה דברים את בכלל מסודרת.

אחרי שאת מתרגלת להכין ארוחות בצורה הזו אפשר גם להתקדם ומדי פעם להכין דברים יותר מסובכים.

אשמח לעזור יותר באישי.
אם את שולחת לה באישי
אשמח שתשלחי גם אלי
אהבתי את צורת הבישול שלך
קלה וברורה
 

שמרלינג

משתמש מקצוען
בכיף אתן לך למה שתרצי.

חזה עוף בטעם שוארמה:
מאדים בצל עד לשקיפות על אש נמוכה(תלוי בכמות שאת מכינה כך כמות הבצל) אני אוהבת הרבה בצל, לאחר מכן מעבירים לאש גבוהה ומוסיפים רצועות חזה עוף ומטגנים עד להלבנה. מוסיפים תבלינים מעט פלפל שחור, מלח ותבלין שוארמה(כפית-שתיים). מטגנים עוד מספר דקות ומוכןןן!
יוצא טעים טעים!
 

elishir

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עדיף להפשיר חזה עוף במים פושרים כי מים רותחים קצת מתחילים לבשל אותו...
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אני מתחילה תמיד קודם בקניית מספיק מוצרי בסיס
אכן, אחד הדברים החשובים זה להיות מתוכננת. חוץ מהקניות, לתכנן מראש מה יהיה לאכול מחר.(נכון שבמציאות יש זמנים לחוצים ולא תמיד הכול דופק, אבל שזה יהיה העיקרון, אז הוא יהיה הרוב...)
כמובן תוכלי מכל דבר שאת מכינה להכין כמות גדולה, (לא בדיוק 2 מנות לזוג), וכך יישאר לך ליום המחרת.נגיד את החלבון לעשות כפול וכדי לגוון מחר, תוכלי להכין תוספת/ירק שונה. וגם אותו להכין כפול ולמחרת חלבון חדש...
או חלק מהכפול, להקפיא.
וביום שאת יודעת שתהיי לחוצה, או תחזרי מאוחר וכו', תפשירי אותו(עדיף בבוקר).

ועוד משהו חורפי, טעים, מספיק לכמה ימים, בריא וקללללללל-
פשוט-מרק.
מרק ירקות או קטניות או שילוב.
הכיף בהם שמה שלא שמים, תמיד יוצא טוב...
לכי בהתחלה על הקטניות הקלות ומהירות ההכנה-עדשים כתומים ואפונה יבשה.
קווקר טחון, ב3-4 כפות מסמיך לך מרקים מעולה.
ולמרקי קטניות הכי מושלם-חוויג מרק! גם למרק ירקות, רק קצת פחות.

כדאי גם שיהיה לך ירקות קפואים, מהיר וקל וכמובן יותר בריא משימורים.
מה עם קוסקוס? 2 דק' להכין! הוראות על השקית...
ומרק-ירקות חתוכים גס, אפשר חומוס קפוא, ולתבל במלח, פלפל, שום,מעט חוויג, מעט פפריקה, א.מרק כלשהי, ועלים כלשהם אם יש לך.
ואפרופו, הנה טיפ- עשבי תיבול טריים, לשים בסיר/תבשיל10דק' לפני סיום הבישול. כך הטעם שלהם נשאר ולא בטל ב600..


תצליחי!!
ותביאי לטעום...
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אכן, אחד הדברים החשובים זה להיות מתוכננת. חוץ מהקניות, לתכנן מראש מה יהיה לאכול מחר.(נכון שבמציאות יש זמנים לחוצים ולא תמיד הכול דופק, אבל שזה יהיה העיקרון, אז הוא יהיה הרוב...)
כמובן תוכלי מכל דבר שאת מכינה להכין כמות גדולה, (לא בדיוק 2 מנות לזוג), וכך יישאר לך ליום המחרת.נגיד את החלבון לעשות כפול וכדי לגוון מחר, תוכלי להכין תוספת/ירק שונה. וגם אותו להכין כפול ולמחרת חלבון חדש...
או חלק מהכפול, להקפיא.
וביום שאת יודעת שתהיי לחוצה, או תחזרי מאוחר וכו', תפשירי אותו(עדיף בבוקר).

ועוד משהו חורפי, טעים, מספיק לכמה ימים, בריא וקללללללל-
פשוט-מרק.
מרק ירקות או קטניות או שילוב.
הכיף בהם שמה שלא שמים, תמיד יוצא טוב...
לכי בהתחלה על הקטניות הקלות ומהירות ההכנה-עדשים כתומים ואפונה יבשה.
קווקר טחון, ב3-4 כפות מסמיך לך מרקים מעולה.
ולמרקי קטניות הכי מושלם-חוויג מרק! גם למרק ירקות, רק קצת פחות.

כדאי גם שיהיה לך ירקות קפואים, מהיר וקל וכמובן יותר בריא משימורים.
מה עם קוסקוס? 2 דק' להכין! הוראות על השקית...
ומרק-ירקות חתוכים גס, אפשר חומוס קפוא, ולתבל במלח, פלפל, שום,מעט חוויג, מעט פפריקה, א.מרק כלשהי, ועלים כלשהם אם יש לך.
ואפרופו, הנה טיפ- עשבי תיבול טריים, לשים בסיר/תבשיל10דק' לפני סיום הבישול. כך הטעם שלהם נשאר ולא בטל ב600..


תצליחי!!
ותביאי לטעום...
אגב מרקים, יש רעיונות ומתכונים?
לא אוהבת את כל המרקי ירקות למיניהם, לא מתגלצ' לי בגרון. יותר אוהבים מרקים במרקם חלק כמו מרק עוף או מוקרמים.
יש מרקים עם בשר, מכירות?
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
יותר אוהבים מרקים במרקם חלק
את יכולה להכין מה שאת רוצה, מבחר של ירקות וקטניות, ולטחון אח"כ בבלנדר מוט(עוד פריט שימושי במטבח שגם אפשר לקנות פשוט וזול...).
אחרי שהמרק מוכן את פשוט מחברת אותו לחשמל ומכניסה לסיר, וטוחנת, לוחצת ומעבירה אותו על פני כל הסיר, בתנועה של להרים ולהוריד ומעט לסובב.(כדי שלא יצא לי דליל מידי, וייטחן עד הסוף, לפני הטחינה אני מרוקנת קצת מהמיים של המרק לקערה, טוחנת את מה שנותר בסיר , יוצא סמיך, ואז מוסיפה מעט מהמיים שהוצאתי, עד שאני מגיעה לסמיכות הרצויה.

ומרקים, וכל דבר שהוא, פשוט לחפש מתכונים באתרים, בעיתונים... אין ברירה...
ואגב, יש גם קרעפלך מוכנים קפואים, אם אתם אוהבים דברים כאלה, שרק צריך לבשל אותם(הוראות על האריזה).
 

שםמשתמש

משתמש פעיל
קופצת על האשכול

איזה ארוחות צהריים מכינים לבנ"א שלא אוהב ירקות, לא דגים וחוזר מאוחר מידי בשביל להתבשר?

חוץ מפסטה, פתיתים, אורז ותפו"א :(:(:(
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
התחתנתי ב"ה לפני כמה חודשים, ואני עדיין לא מוצאת את ידי ורגלי במטבח.
אמא שלי, שתהיה בריאה, פינקה אותי כמו שצריך ;)
וזה אומר שאני לא יודעת להכין כלום! חוץ מחביתה, וגם זה בקושי...

אני מחפשת עכשיו מתכונים לארוחות צהריים, אבל עם דרישה: כמה שפחות פחמימות (עניין בריאותי).
כלומר, אפשר אורז, תפו"א וכו', אבל לא הרבה מידי.
שיהיה בריא ומזין, ושיכיל בעיקר חלבונים.

אשמח מאוד למתכונים מפורטים וברורים, שגם טיפשונת-מטבח שכמוני תדע איך להכין.

תעזרו לי?
קודם כל יש את האתרים שפירטו פה לפני והם אכן מכילים מתכונים קלילים
שנית ובתור התחלה, אני ממליצה להיעזר בתנור- כמה שפחות טכניקות וטעויות.
יש פה מתכון לבטטות בתנור שפרסמתי
https://www.prog.co.il/threads/בטטות-בתנור-בשתי-גרסאות-מצוינות.408341/
ואם בכל זאת את מעוניינת במבושל - אתן לך מתכון של עוף מבושל וטעים מאד בשלשה מרכיבים בלבד.
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קודם כל יש את האתרים שפירטו פה לפני והם אכן מכילים מתכונים קלילים
שנית ובתור התחלה, אני ממליצה להיעזר בתנור- כמה שפחות טכניקות וטעויות.
יש פה מתכון לבטטות בתנור שפרסמתי
https://www.prog.co.il/threads/בטטות-בתנור-בשתי-גרסאות-מצוינות.408341/
ואם בכל זאת את מעוניינת במבושל - אתן לך מתכון של עוף מבושל וטעים מאד בשלשה מרכיבים בלבד.
אשמח, תודה!
ותודה לכולן על העזרה, הכל נשמע מצויין!

בכל מקרה,
אני מתחילה תמיד קודם בקניית מספיק מוצרי בסיס.
בשרי - קונה עוף מחולק לכל החלקים, המווון חזות - כי אנחנו מאוד אוהבים בכל מיני וריאציות וזה הכי קל להכין, בשר ועוף טחון, קבבים, המבורגרים, כבד, כל אלה דברים שקל לשלוף ולהכין מהם ארוחה.
אני קונה כמויות גדולות ומחלקת לשקיות לפי מנות ורושמת על הכל בבירור (כן באותו ערב המטבח שלי נראה קצביה).
גם דגים - מושטים כבר ארוזים או סלמון טרי ומקפיאה לפי מנות.
ואז כל ארוחה אני שולפת את החלבון שאני רוצה (יכול להפשיר תוך חצי שעה), מכינה תיבול בסיסי או לפעמים קצת יותר מיוחד, וליד זה אורז/פסטה/תפו"א.
ומכינה גם סלט טעים - חסה, פטריות, אבוקדו ועוד.

אשמח לעזור יותר באישי.
תודה על הטיפ, באמת רעיון!
אם יש לך המלצות נוספות באישי - אשמח :)
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וכמובן, אם יש רעיונות לעוד מתכונים -
פשטידות ירקות בתנור, מרקים שווים, בשרי - קציצות מעניינות וכל מיני,
וכל רעיון אחר שאתן מכירות - יעזור לי מאוד!

מסכן בעלי :(
הוא צריך לאכול טוב!
 

אדריכלית בפריחה

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עם חלבי? מעניין אותך?
לא תמיד הכי בריא.... אבל מאד מאד טעים ומגוון.
אני מרשה לעצמי פעם בשבוע לאכול חלבי....
.(וגם שם את יכולה להוסיף ירקות בשביל לאזן את המצב...)
 

חולמנית

משתמש מקצוען
וכמובן, אם יש רעיונות לעוד מתכונים -
פשטידות ירקות בתנור, מרקים שווים, בשרי - קציצות מעניינות וכל מיני,
וכל רעיון אחר שאתן מכירות - יעזור לי מאוד!

מסכן בעלי :(
הוא צריך לאכול טוב!
למה מסכן?
עם אישה שדואגת ומבררת בשבילו מתכונים
מאמינה שהוא מאושר.....................
 

אידינע

משתמש מקצוען
@אלפי תודות , הצעה שלי:
תשאלי גם את אמא שלך ואת חמותך את השאלה הזו.
את המאכלים שלהן את ובעלך מכירים, ומה שאתם אוהבים מתוכם עם זה כדאי לך להתחיל. יש לך צפי לגבי הטעם והמראה שלהם וגם יהיה לך זמין יותר לבקש הוראות מדויקות תוך כדי הכנה בכל מיני שעות...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@אלפי תודות , הצעה שלי:
תשאלי גם את אמא שלך ואת חמותך את השאלה הזו.
את המאכלים שלהן את ובעלך מכירים, ומה שאתם אוהבים מתוכם עם זה כדאי לך להתחיל. יש לך צפי לגבי הטעם והמראה שלהם וגם יהיה לך זמין יותר לבקש הוראות מדויקות תוך כדי הכנה בכל מיני שעות...
שלא לדבר על זה שאם תתקשרי לחמותך ותצייני מאכל שלה שבעלך אוהב ותבקשי מתכון היא תשמח בהחלט :).
 

mirih

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
אני חייבת לציין שאהבתי את האשכול הזה...
ממש נוסטלגיה בשבילי.
אבל כמו שאומרת @אידינע תשאלי את חמותך ואמא שלך.
בעלי היה מקשיב בפה מחייך לשמע השיחות שלי עם חמותי איך להכין לו את האוכל האהוב עליו.
(אני חייבת לציין שהתחברתי אליו מאוד מהר..)
חמותך תתלהב מאוד לתת לך מתכונים.

הרבה הצלחות!!!
 

יוכבדית

משתמש פעיל
וואווווווו!!!
איך את מזכירה לי אותי!!!!!
התחתנתי לפני בערך 9 חודשים ולא ידעתי להכין כלום!!!!! גם החביתה היתה נשרפת לי.....
האמת, שהודעתי את זה כבר בפגישות....
בכל אופן, די מהר קלטתי תקטע, הייתי מתקשרת הרבה לאמא שלי, מסתכלת במתכונים ושואלת חברות. היום אני עדיין מבקשת מתכונים, אבל יש דברים שזורמים לי. ולא - אני לא מאלה שמסוגלות להמציא מתכון - אין לי את זה, הכל לפי מתכון קיים....
אגב, הסיבוך העיקרי שהיה לי זה להכין אוכל בלי פחמימות - גם מטעמי בריאות, בעלי לא אוכל אורז, תפוא, פסטה, קוסקוס. וזה עדיין מסבך אותי - כי את צריכה גם אוכל בריא וגם טעים וגם משביע...

את יכולה להכין שיפודים בתנור ברוטב טריאקי - זה גם ארוחה נחמדה עם סלט חסה מפנק.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח, תודה!
ותודה לכולן על העזרה, הכל נשמע

עוף צלוי ,קל וטעים -רק שלשה מוצרים.
רכיבים:

חלקי עוף (רצוי משולשים) מופשרים.
גמבות אדומות- לכל שני חלקי עוף גמבה אחת.
שיני שום מקולפות וחצויות לשני חלקים -כמספר חלקי העוף.
שתי כפות שמן זית.

אופן ההכנה:
1. חותכים את הגמבות לרצועות וביחד עם שיני השום והשמן מטגנים במשך 1-2 דקות.
2. מוציאים מהסיר.
3. מכניסים פנימה את חלקי העוף ומטגנים כ-30 שניות מכל כיוון -כדי ל"סגור" את העוף.
4. מחזירים את הירקות לסיר, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ35-45 דקות או עד שהעוף רך מאד. הופכים את העוף במהלך הבישול כדי שישחים מכל צדדיו.

הערות:
1. אין צורך במים- העוף מפריש מספיק נוזלים והלהבה נמוכה כאמור.
2. אין צורך בתבלינים -טעמי הירקות חזקים מספיק והעוף גם ככה מומלח מאד בהכשרה.
מי שמסתפקת מוזמנת לנסות:)
3. לא לנסות לקצר תהליכים על אש גבוהה. לטעם הטוב והירקות המקורמלים דרושה אש נמוכה וסבלנית.
4. טעים להגיש עם פירה +בצל מטוגן.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  26  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה