ארוחות צהריים למתחילה במטבח

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
גמני שייכת לקהילת הזוציות :)
כמה עצות שלי:
  • לעשות כמות גדולה שתשאר למחר - לא מצליח אף פעם. מה שאני מכינה - נגמר באותו יום. ולא משנה כמה הכנתי. אז עדיף להכין בכמות קטנה למען לא נשמין לריק...
  • בשביל הגיוון - מדי פעם מכינה חלבי - פשטידות, ירקות חתוכים מסודרים על מגש, רטבים, גבינות מתובלות. ויש לי ארוחה עם פחממה, חלבון וירק. מושלם.
  • חזה - בכל צורה, הכי מהיר וקל. ויש הרבה אופציות לסדר יפה בסטייל זוצ"י. סלטי ירקות עם חזה, מוקפצים עם חזה, סטייקים, אורז. טורטיות ממולאות.
  • תוספות - תמיד את יכולה לערבב את האורז/ספגטי עם מוקפצים. יוצא מנה הרבה יותר...
  • הגעתי למסקנה שאנשים אוכלים עם העיניים. כל אוכל הכי פשוט שתכיני, תעצבי יפה... ואח"כ תסמיקי בנחת שהוא יספר לחמותך על האוכל המיוחד שהכנת. ואל תגלי שזה היה רק פירה ;). ואם את רוצה תמונות, בכיף. זה ההנאה שלנו לפני כל ביס :p
 

ששל

משתמש מקצוען
מרקים זה הכי כיף.....
ברוב המרקים את מזהיבה הרבה בצל ואז מוסיפה קוביות ירקות שאתם אוהבים:
קישוא וסלרי
כתומים: דלעת, גזר, בטטה, שום
ברוקולי וקישוא
אפונה יבשה ושום (למרק הזה כדאי המון בצל, לעידון אפשר לשים תפו"א קטן)

מוסיפה מלח, מים, פלפל (לא חובה) מבשלת וטוחנת

טיפים
* אם את שמה קוביות קטנות את יכולה לא לטחון זה כיף לגוון
* במרק לא טחון את יכולה להוסיף גריסים, יותר משביע.
* אני יותר אוהבת כל ירק בנפרד אבל טעים גם לצרף
* את יכולה לגרר את הירקות בשביל עוד גוון
* את יכולה להוסיף שמנת מתוקה כדי להקרים

מרק בשר עם קוסקוס:
שקית קוסקוס מבושלת
למרק: קוביות גדולות מאד של גזר, דלעת, קישוא, תפו"א, בשר לגולש, מלח (אפשר מעט פפריקה וכורכום)
תבשלי כמה שעות עד שיש ריח בכל הבית
מתאים לימים ממש קרים
 

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
התחתנתי ב"ה לפני כמה חודשים, ואני עדיין לא מוצאת את ידי ורגלי במטבח.
אמא שלי, שתהיה בריאה, פינקה אותי כמו שצריך ;)
וזה אומר שאני לא יודעת להכין כלום! חוץ מחביתה, וגם זה בקושי...

אני מחפשת עכשיו מתכונים לארוחות צהריים, אבל עם דרישה: כמה שפחות פחמימות (עניין בריאותי).
כלומר, אפשר אורז, תפו"א וכו', אבל לא הרבה מידי.
שיהיה בריא ומזין, ושיכיל בעיקר חלבונים.

אשמח מאוד למתכונים מפורטים וברורים, שגם טיפשונת-מטבח שכמוני תדע איך להכין.

תעזרו לי?
רציתי רק לומר לך משו אחד:
אני ג"כ גדלתי מפונקת ולא ידעתי לעשות כלום במטבח, מלבד חביתה ועוד כמה דברים
וההרגשה היא נוראה. תחושה מעצבנת שאת לא יודעת כלום!
אבל תכלס בשטח זה לא תורה גדולה. בינינו, מה זה להכין עוף טעים? פשוט הולכים לפי המתכון...
(אח"כ כבר זוכרים בע"פ). אבל בפרוש זה נראה גדול הרבה יותר ממה שזה.
גם חזה עוף, פשוט חותכים ומתבלים לפי המתכונים. פעם יוצא טעם סטייק שמתאים בתוך פיתות עם חומוס וכו. ופעם זה פשוט לצפות בבפרורי לחם וכו ונהיה לך שניצלים וכן על זו הדרך..
אני אומרת לך שעוד טיפה ותצחקי על עצמך... הזמן יעשה את שלו
לבינתייים שיהי לך המון הצלחה.
 

אדריכלית בפריחה

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
הגעתי למסקנה שאנשים אוכלים עם העיניים. כל אוכל הכי פשוט שתכיני, תעצבי יפה... ואח"כ תסמיקי בנחת שהוא יספר לחמותך על האוכל המיוחד שהכנת. ואל תגלי שזה היה רק פירה ;). ואם את רוצה תמונות, בכיף. זה ההנאה שלנו לפני כל ביס :p

אני בדעה שלך.....
גם אצלי זה ככה.
הכל ענין של עיצוב יפה על הצלחת.
ובענין הפירה, את יכולה לעשות פירה משלוש צבעים ולהניח כדורים בצלחת ליד חזה עוף.
יוצא מטורף!!:D

את מבשלת תפו"א, בטטה ואפונה ירוקה קפואה, מערבבת עם הבטטה והאפונה קצת מהתפו"א, זה מוסיף לטעם, מרסקת אותם לפירה ומסדרת על הצלחת.
אם את רוצה אפשר להוסיף לפירה בצל מטוגן...
(יש כמובן גם תמונה של התוצאה....;))
 

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני בדעה שלך.....
גם אצלי זה ככה.
הכל ענין של עיצוב יפה על הצלחת.
ובענין הפירה, את יכולה לעשות פירה משלוש צבעים ולהניח כדורים בצלחת ליד חזה עוף.
יוצא מטורף!!:D

את מבשלת תפו"א, בטטה ואפונה ירוקה קפואה, מערבבת עם הבטטה והאפונה קצת מהתפו"א, זה מוסיף לטעם, מרסקת אותם לפירה ומסדרת על הצלחת.
אם את רוצה אפשר להוסיף לפירה בצל מטוגן...
(יש כמובן גם תמונה של התוצאה....;))
מוזר, אני אצלי בבית לא רואה שמשחק העיצוב,
אוכל טעים ומזין הכי מדבר אצלנו.
וגם לא לשכח שלפעמים יש ילדים שכל גרגיר לא מזוהה הם פוסלים את כל הארוחה..
(אתמול הייתי צריכה להסביר לבן ה-4 שלי שהגרגר החום הוא מהשניצל ולא לכלוך (אחרי שגמר את השניצל בצלחת ונשארה לו רק התוספת...)
 

zelda

משתמש מקצוען
אתמול הייתי צריכה להסביר לבן ה-4 שלי -
לא שמת לב שהזמן עבר אבל אם יש לך ילד בן 4 את כבר מזמן לא זו"צית
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
פשטידות ירקות בתנור, מרקים שווים, בשרי - קציצות מעניינות

אורז בתנור - טעים טעים.
יוצא כמות של 2 תבניות אינגלישקייק.
(עדיף לשים בתבנית גבוהה, כי בתבנית נמוכה האורז מתייבש מהר יותר)
אורז עם חמוציות וגרעיני חמניות עם סיאלן או טריקא או סויה
2 כוסות אורז
1/2 בצל קצוץ
1/4 כוס סויה (/ סליאן / טריקא)
1/3 כוס שמן
1.5 כפות אבקת עוף
100 גר' חמניות
(חמוציות - לא חובה)
4.5 כוסות מים רותחים
לא לכסות
ולאפות בתנור 180* בערך שעה.
את הבצל והגרעינים אפשר לשים למעלה, זה יוצא יותר יפה, סוג של פשטידה


מרקים:
אפונה, עדשים, מרק כתום, מרק ירקות.
אני אוהבת להוסיף למרק כתום קניידלעך.

מרק אפונה ותירס עם נטיפים:
לשים בסיר:
טיפה שמן, בצל קצוץ. תירס קפוא ואפונה קפואה.
לאדות כמה דקות.
למלא מים.
מלח, פלפל, שום גבישי.
לבשל עד שהירקות רכים.
נטיפים:
ביצה
2 כפות שמן
מלח, פלפל וקמח לפי נצורך עד שנהיה במרקם טחינה.
מטפטפים נטיפים מהבלילה לתוך המרק ומבשלים עוד מס דקות
 

rivi y

משתמש פעיל
וזה אומר שאני לא יודעת להכין כלום! חוץ מחביתה, וגם זה בקושי...



[/QUOTE]

גם אני לא ידעתי לעשות כלום, את החביתת עין הראשונה שלי עשיתי חצי שנה אחרי החתונה (וגם היא התפוצצה לי במחבת :( )
אני רק רוצה להרגיע אותך למי שלא נגעה במטבח
בהתחלה נראה מאיים מאד אבל כשמתרגלים או שאין ברירה אז זה נהיה פשוט מאד
 

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אתמול הייתי צריכה להסביר לבן ה-4 שלי -
לא שמת לב שהזמן עבר אבל אם יש לך ילד בן 4 את כבר מזמן לא זו"צית
מי אמר שאני זוצ"ית?
רגע, שאל אתבלבל זה אשכול רק לזוציות??:p
אבל גם בתור זוצית לא שיחק אצלנו העיצוב..
 

אדריכלית בפריחה

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת תירס מדהימה!!!!
כל פעם שאני מכינה אותה לא נשאר פרור....

קופסת תירס,
ביצה
כוס נוזלים ( מים או נוזלים מהקופסא של התירס)
כוס פרורי לחם
מלח ופלפל שחור

לערבב את הכל יחד, למרוח שמן בתבנית ולפזר פרורי לחם מעל בשביל לספוג נוזלים מהפשטידה.
מעל לשפוך את הבלילה, לחתוך פרוסות עגבניה ומרגרינה ולהניח מעל.
לאפות על 180 מעלות.


פשטידת גבינה טעימה טעימה בקלי קלות

500 גרם גבינה
4 כפות קמח
4כפות שמן
3/4 כוס חלב
3 בייצים
מלח וסוכר

לערבב את כל החומרים לפזר גבינה צהובה מגוררת מעל ולתנור.
בעיקרון אמורים להקציף את הביצים אבל אני לפעמים מדלגת על זה .

בתיאבון!!
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
למה מסכן?
עם אישה שדואגת ומבררת בשבילו מתכונים
מאמינה שהוא מאושר.....................
מאושרים... ב"ה ;)
אבל גם הבטן צריכה להיות מאושרת.

מה עם חלבי? מעניין אותך?
לא תמיד הכי בריא.... אבל מאד מאד טעים ומגוון.
אני מרשה לעצמי פעם בשבוע לאכול חלבי....
.(וגם שם את יכולה להוסיף ירקות בשביל לאזן את המצב...)
בטח, גם חלבי רלוונטי! לגיוון מידי פעם.

@אלפי תודות , הצעה שלי:
תשאלי גם את אמא שלך ואת חמותך את השאלה הזו.
את המאכלים שלהן את ובעלך מכירים, ומה שאתם אוהבים מתוכם עם זה כדאי לך להתחיל. יש לך צפי לגבי הטעם והמראה שלהם וגם יהיה לך זמין יותר לבקש הוראות מדויקות תוך כדי הכנה בכל מיני שעות...
צודקת, מה שנכון.
אני מתקשרת לאמא שלי ומבקשת מתכונים, הבעיה שהכל זה: "תטגני בצל, שימי מלח, פלפל שחור, שמן, תכיני עיסה של קציצות ותזרקי לסיר"...
אני צריכה דברים מדוייקים יותר, וחוצמיזה - אוהבת לגוון :)
אבל את צודקת, בעיקר בקטע של החמות... בטוחה שהיא תשמח אם אתקשר אליה.

וואווווווו!!!
איך את מזכירה לי אותי!!!!!
התחתנתי לפני בערך 9 חודשים ולא ידעתי להכין כלום!!!!! גם החביתה היתה נשרפת לי.....
האמת, שהודעתי את זה כבר בפגישות....
בכל אופן, די מהר קלטתי תקטע, הייתי מתקשרת הרבה לאמא שלי, מסתכלת במתכונים ושואלת חברות. היום אני עדיין מבקשת מתכונים, אבל יש דברים שזורמים לי. ולא - אני לא מאלה שמסוגלות להמציא מתכון - אין לי את זה, הכל לפי מתכון קיים....
אגב, הסיבוך העיקרי שהיה לי זה להכין אוכל בלי פחמימות - גם מטעמי בריאות, בעלי לא אוכל אורז, תפוא, פסטה, קוסקוס. וזה עדיין מסבך אותי - כי את צריכה גם אוכל בריא וגם טעים וגם משביע...

את יכולה להכין שיפודים בתנור ברוטב טריאקי - זה גם ארוחה נחמדה עם סלט חסה מפנק.
תודה :)
אפשר בבקשה מתכון לשיפודים?
תביני שאני אפילו לא יודעת מאיזה חלקים בבשר/עוף אני אמורה להכין שיפודים...
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@shira bira @ראש צוות - תודה על המתכונים המפורטים וההשקעה!
@ששל - תודה על ההסברים והרעיונות!
ואם את רוצה תמונות, בכיף. זה ההנאה שלנו לפני כל ביס :p
מסקרן לראות :)
@אלישבע וי וכל מי שמעודדת - תודה, מחמם את הלב!
את יכולה לעשות פירה משלוש צבעים ולהניח כדורים בצלחת ליד חזה עוף.
יוצא מטורף!!:D
את מבשלת תפו"א, בטטה ואפונה ירוקה קפואה, מערבבת עם הבטטה והאפונה קצת מהתפו"א, זה מוסיף לטעם, מרסקת אותם לפירה ומסדרת על הצלחת.
אם את רוצה אפשר להוסיף לפירה בצל מטוגן...
(יש כמובן גם תמונה של התוצאה....;))
נשמע רעיון מקסים! מעניין לראות תמונה.
 

אדריכלית בפריחה

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
ביקשת, קיבלת..:D
אנחנו מחכות גם לתמונות שלך......
DSC07768.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה