ארוחות צהריים למתחילה במטבח

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
התחתנתי ב"ה לפני כמה חודשים, ואני עדיין לא מוצאת את ידי ורגלי במטבח.
אמא שלי, שתהיה בריאה, פינקה אותי כמו שצריך ;)
וזה אומר שאני לא יודעת להכין כלום! חוץ מחביתה, וגם זה בקושי...

אני מחפשת עכשיו מתכונים לארוחות צהריים, אבל עם דרישה: כמה שפחות פחמימות (עניין בריאותי).
כלומר, אפשר אורז, תפו"א וכו', אבל לא הרבה מידי.
שיהיה בריא ומזין, ושיכיל בעיקר חלבונים.

אשמח מאוד למתכונים מפורטים וברורים, שגם טיפשונת-מטבח שכמוני תדע איך להכין.

תעזרו לי?
 

שמרלינג

משתמש מקצוען
קציצות חזה עוף+ פירה
שניצל+ ציפס
עוף אפוי+ תפו"א אפויים ובטטה אפויה בתנור
חזה עוף בטעם שווארמה- טעיםםםם!
שקשוקה
נודלס מוקפץ
 

ששל

משתמש מקצוען
תתחילי עם עוף ותפוחי אדמה בשקית קוקי, הכי קל והכי פחות התעסקות
תכניסי רבעי עוף, קוביות תפו"א, תבלינים שאת אוהבת, קצת שמן
תחוררי וזהו- לתנור.
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בככיף
קדימה----
מה יש לך בבית?
בואי נמציא...
יש דרישות מיוחדות?
בלי שמן/בצל/שום/סוכר וכ'ו?
בבית עכשיו יש עוף טחון, חזה עוף בצורת שניצל (אממ... לא בטוחה איך קוראים לזה, זה קפוא ונראה כמו שניצל שלא טיגנו עדיין), אפונה קפואה, דג סלומון קפוא, תפו"א, בצל.
אבל אם צריך לקנות משהו - אלך לקנות, אין בעיה.
ואין דרישות מיוחדות, העיקר שיהיה בריא, מזין ומשביע.

קציצות חזה עוף+ פירה
שניצל+ ציפס
עוף אפוי+ תפו"א אפויים ובטטה אפויה בתנור
חזה עוף בטעם שווארמה- טעיםםםם!
שקשוקה
נודלס מוקפץ
תודה!
יש לך מתכונים לכל אלו?
חזה עוף בטעם שווארמה נשמע מעולה, אבל אין לי מושג איך מכינים את הדבר הזה...
וכנ"ל כל השאר.
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תתחילי עם עוף ותפוחי אדמה בשקית קוקי, הכי קל והכי פחות התעסקות
תכניסי רבעי עוף, קוביות תפו"א, תבלינים שאת אוהבת, קצת שמן
תחוררי וזהו- לתנור.
נשמע טוב.
סליחה על הבורות - למה צריך לשים בשקית קוקי?
אי אפשר להכניס את זה ככה לתנור?
 

שמרלינג

משתמש מקצוען
יש לך מתכונים לכל אלו?
חזה עוף בטעם שווארמה נשמע מעולה, אבל אין לי מושג איך מכינים את הדבר הזה...
וכנ"ל כל השאר.
בכיף אתן לך למה שתרצי.

חזה עוף בטעם שוארמה:
מאדים בצל עד לשקיפות על אש נמוכה(תלוי בכמות שאת מכינה כך כמות הבצל) אני אוהבת הרבה בצל, לאחר מכן מעבירים לאש גבוהה ומוסיפים רצועות חזה עוף ומטגנים עד להלבנה. מוסיפים תבלינים מעט פלפל שחור, מלח ותבלין שוארמה(כפית-שתיים). מטגנים עוד מספר דקות ומוכןןן!
יוצא טעים טעים!
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בכיף אתן לך למה שתרצי.

חזה עוף בטעם שוארמה:
מאדים בצל עד לשקיפות על אש נמוכה(תלוי בכמות שאת מכינה כך כמות הבצל) אני אוהבת הרבה בצל, לאחר מכן מעבירים לאש גבוהה ומוסיפים רצועות חזה עוף ומטגנים עד להלבנה. מוסיפים תבלינים מעט פלפל שחור, מלח ותבלין שוארמה(כפית-שתיים). מטגנים עוד מספר דקות ומוכןןן!
יוצא טעים טעים!
תודה רבה, נשמע מצויין. אנסה בלנ"ד.
אשמח לקבל מתכונים לשאר הדברים שהזכרת קודם.
 

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
משהו קל, מגרה, ונראה מקצועי במיוחד.
לטגן בצל מספר דקות, (כבר עושה ריח טוב בבית...)
להוסיף חתיכות חזה עוף ולטגן כמה דקות.
להוסיף רצועות פלפל / גמבה, להקפיץ-לערבב.
עכשיו מוסיפים מה שרוצים- כרוב קצוץ גדול, פטריות, שעועית ירוקה קפואה, לקט ירקות קפוא.
ממשיכים להקפיץ כמה דקות.
ובסוף מתבלים לפי הטעם- מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, שום גבישי.

במקביל מכינים סיר עם אורז או נודלס. (הוראות הכנה על השקית).
ארוחה שלמה, מזינה, ומריחה מדהים.
 

חולמנית

משתמש מקצוען
החזה שאת מתארת
נקרא בעברית- שניצל פרוס.
יכולה להעמיד שניצלים (צריכה להפשיר קודם) ותוספות של אורז עם בטטה-
בתבנית חד פעמית שימי אורז וקוביות בטטות קטנות תערבבי עם שמן ומלח מעט פלפל שחור ומעט א. מרק פטריות
תוסיפי מים רותחים- ועטוף לתנור, אחרי חצי שעה תצצי, אם ניהיו בועות שימן שהמים כמעט נגמרים תוסיפי רותחים, ועוד 15 דק' לתנור.

שניצל- הצורה הפשוטה ביותר, שתי צלחות- 1 ביצה עם טיבול- מה שמתחשק לך, אני שמה-פלפל, מלח, פפריקות, גריל בשר, שימי בפנים את השניצל ולצלחת השניה עם פרורי לחם או קמח מצה ולשמן הרותח.
בתאבון.

במידה ואת צריכה ארוחה לעכשיו- את יכולה את העוף הטחון להפשיר עם השקית בתןך מים רותחים
ולהכין קציצות

ייווואאוו תצליחי!!
מאתגר אבל כייף---------
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מישהו יודע איפה האשכול של רעיונות לארוחות לפי ימים?
ראיתי אותו אתמול פה והוא נעלם...

בכל מקרה,
אני מתחילה תמיד קודם בקניית מספיק מוצרי בסיס.
בשרי - קונה עוף מחולק לכל החלקים, המווון חזות - כי אנחנו מאוד אוהבים בכל מיני וריאציות וזה הכי קל להכין, בשר ועוף טחון, קבבים, המבורגרים, כבד, כל אלה דברים שקל לשלוף ולהכין מהם ארוחה.
אני קונה כמויות גדולות ומחלקת לשקיות לפי מנות ורושמת על הכל בבירור (כן באותו ערב המטבח שלי נראה קצביה).
גם דגים - מושטים כבר ארוזים או סלמון טרי ומקפיאה לפי מנות.
ואז כל ארוחה אני שולפת את החלבון שאני רוצה (יכול להפשיר תוך חצי שעה), מכינה תיבול בסיסי או לפעמים קצת יותר מיוחד, וליד זה אורז/פסטה/תפו"א.
ומכינה גם סלט טעים - חסה, פטריות, אבוקדו ועוד.

מבחינת חומרי גלם - רוטב סויה או צ'ילי תמיד יכולים לעשות את העבודה, ואם יש לך חרדל, קטשופ, אבקת מרק, מיונז, ועוד כמה דברים את בכלל מסודרת.

אחרי שאת מתרגלת להכין ארוחות בצורה הזו אפשר גם להתקדם ומדי פעם להכין דברים יותר מסובכים.

אשמח לעזור יותר באישי.
 
חזה עוף בקלי קלות
3 כפות צ'ילי
3 כפות רוטב סויה
3 כפות קטשופ
פלפל שחור
קצת מלח
שום
למרוח על 2 הצדדים
20 דק' בתנור בחום של 180
ייייאאאאמממממיייי
הולך מאוד טוב עם פירה(מטגנים בצל אח"כ מוסיפים תפו"א מלח ופלפל )
 
עוף עם תפו"א בסיר קל ממש
שמן בצל מניחים את העוף לטבל בהרבה פפריקה וקצת פלפל שחור ,מלח ושום על אש נמוכה למשך חצי שעה בערך
אח"כ מוסיפים תפו"א ובטטה מים רותחים לעוד חצי שעה בערך
בהצלחה בסוף קולטים גם לי היה קשה בהתחלה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה