גרסה א'
בטטות חתוכות (לפי המספר הרצוי לכם) לפרוסות.
שמן זית
מלח גס
תבלין קצח (לא להתבלבל עם שומשום שחור שנראה כמעט אותו הדבר וטעמו שונה לחלוטין).
מחממים תנור לחום מקסימלי. מתבלים את הבטטות בשמן והתבלינים ומניחים בתבנית בגודל המתאים בשכבה אחת.
אופים כ-35-45 דקות עד לריכוך (בודקים במזלג) ואופים בתוכנית גריל לעוד 10-20 דקות . תלוי במידה ההשחמה הרצויה לכם.
הערה: לא כדאי להשמיט את הקצח. המתכון נשען על טעמו.
גרסה ב'
בטטות חתוכות (לפי המספר הרצוי לכם) לפרוסות/קוביות.
שמן זית
שיני שום כתושות (שן שום אחת לכל שתי בטטות) /שום גבישי
כפית גדושה פפריקה מתוקה.
מלח ופלפל לבן
מחממים תנור לחום מקסימלי. מתבלים את הבטטות בשמן והתבלינים ומניחים בתבנית בגודל המתאים בשכבה אחת.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-40-50 דקות עד לריכוך (בודקים במזלג) מסירים את הכיסוי ואופים בתוכנית גריל לעוד 10-20 דקות .תלוי במידה ההשחמה הרצויה לכם.
בהצלחה ובתאבון!
בטטות חתוכות (לפי המספר הרצוי לכם) לפרוסות.
שמן זית
מלח גס
תבלין קצח (לא להתבלבל עם שומשום שחור שנראה כמעט אותו הדבר וטעמו שונה לחלוטין).
מחממים תנור לחום מקסימלי. מתבלים את הבטטות בשמן והתבלינים ומניחים בתבנית בגודל המתאים בשכבה אחת.
אופים כ-35-45 דקות עד לריכוך (בודקים במזלג) ואופים בתוכנית גריל לעוד 10-20 דקות . תלוי במידה ההשחמה הרצויה לכם.
הערה: לא כדאי להשמיט את הקצח. המתכון נשען על טעמו.
גרסה ב'
בטטות חתוכות (לפי המספר הרצוי לכם) לפרוסות/קוביות.
שמן זית
שיני שום כתושות (שן שום אחת לכל שתי בטטות) /שום גבישי
כפית גדושה פפריקה מתוקה.
מלח ופלפל לבן
מחממים תנור לחום מקסימלי. מתבלים את הבטטות בשמן והתבלינים ומניחים בתבנית בגודל המתאים בשכבה אחת.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-40-50 דקות עד לריכוך (בודקים במזלג) מסירים את הכיסוי ואופים בתוכנית גריל לעוד 10-20 דקות .תלוי במידה ההשחמה הרצויה לכם.
בהצלחה ובתאבון!