קהילת כתיבה מקצועית

קהילת הכתיבה מיועדת לעוסקים בכתיבה יוצרת, ספרותית ומקצועית, ומטרתה למקצע ולהשביח את יכולות הכתיבה של חבריה.
מנהלי הפורום: מ. י. פרצמן, ניהול קהילת כתיבה
להצטרפות לקהילה הקש כאן

כתיבה וסיפורת >> תוכן מקצועי

עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן
נושאים
793
נושאים
793

עריכה לשונית, דקדוק וניקוד

נושאים
828
נושאים
828

קהילת סופרות מקצועיות

פורום זה מיועד לסופרות מקצועיות, עורכות מאמרים ומחברות ספרים על סוגיהם. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: Ruty Kepler, sari levin
פרטי
חידוש עצום התגלה לי מתוך פרשת השבוע העל"ט.
כלל ידוע בדקדוק, שמלבד אותיות השורש של כל מילה, מסתפחות אל המילה אותיות השימוש כמו אותיות אית"ן ('א'לבש, 'נ'לבש וכו') ואותיות הכנוים (הלבשתי'ך' הלבשתי'כם' וכו').
מלבד זאת, לפעמים נוספות אל המילה, אותיות אשר אינן מרמזות על דבר. הוספות אלו יתכנו רק מאותיות האמנתי"ו. כמו "ישאונך", הנו"ן (כבר הוזכר באשכול אחר). או תמלאמו נפשי (במקום תמלאם) וכדו'.
ועתה אל ה"חידוש":
בפרשת אחרי (ויקרא טז, י): "לעזאזל" פירש הרשב"ם:
"למ"ד יתירה בלמ"ד בית ארבאל שהוא מל' וארב לו. וכן מ"ם של ריקם וחנם יתירה לתיקון פעולה כמו נו"ן של שגעון ועצבון ועשרון".
פירוש הדברים, הרשב"ם לומד ש"עזאזל" מלשון "עזוז", והלמ"ד נוסף ללא שימוש, כמו "בית ארבאל" שבספר הושע (י, יד), שרש"י מבאר שם שהאל"ף והל' נוספות כמו יזרעאל עיי"ש.
אמנם אם מרש"י בהושע אין להסיק שהכוונה לאותיות הנוספות כמו האמנתי"ו, אכן מדברי הרשב"ם הדבר יוצא מפורש כן, כי הקיש עזאזל וארבאל לריקם, שגעון ועצבון.
שלום לכולכם,
נתבקשתי ע"י נדיב כלשהוא לקחת לידים שלי מכון תורנית שמיועד להוציא פרוייקט אחד ולארגן את התפקידים של כל אחד ואחד כדי לזרז את העבודה ולהתקדם יותר מהר מעד עכשיו וללוות את הפרוייקט בהמשך.

אני בכלל לא עוסק בתחום של עריכה, אבל ארגנתי כבר כמה פעמים בכמה מכונים דרך וסדר עבודה, בחלוקת תפקודים ברורים, והדרכת שיטות של הכנסת תיקונים והכנות לדפוס והמסתעף.

למרות שאני לא מעוניין לקבל את הפרוייקט הזה מפני כמה סיבות והעיקר משום שאין לי זמן לזה וגם שלכאורה אני לא מתאים לזה, הסכמתי לברר את הענין ולהגיש דו"ח ביקורת על הניהול של עד עכשיו (כבר 4 שנים) והמלצות על העתיד.

ובכן, אני רואה שמסתובבים כאן בעלי כשרון שעוסקים בתחום הייתי שמח לשמוע ממכם דעתכם איך מכון כזה אמור להיות מנוהל.

לצורך הענין אשתמש בדוגמא שהמכון עומד להוציא לאור משניות כמתכונת שוטנשטיין.

1. כמה עובדים צריכים על משנה (סקיצה ראשונית, מסגנן, ת"ח בר סמכא שעובר על זה, מסגנן ההוספות וכו').
ולכאורה המהירות יהיה תלוי בכמות הזוגות שיהיה בנוי על פי זה (דהיינו, נגיד שמשנה אחת דורש 4 אנשים ולוקח יממה, אם הנדיב רוצה 2 משניות ביום יהיה צורך ב8 אנשים, או ישתמש מאחד העובדים של זוג 1 בזמן שהוא פנוי).

2. איך מחלקים את העבודה, האם כדאי שמי שלומד הטיב את המשנה יקליד את ביאורו או ילמוד בחברותא עם מסגנן והמסגנן יקליד.

3. האם עדיף שכל משנה יעבור אותם אנשים באותו מהלך או אפשר לפצל את העבודה בין זוגות שונות שכל משנה יהיה גם בסגנון שונה, או לכה"פ להקפיד שהמסגנן יהיה אחד.

יש עוד הרבה דברים, אבל אני חושב שהסברתי דיו כדי להבין את שאלתי, וכעת אשמח לשמוע את חוו"ד, ובפרט מאלה שכבר עבדו במכונים כאלה ויודעים לברר את המהלכים הנכונים.

תודה מראש
ציטוט מאשכול זה :
ורחל באה, הטעם בב' ורחל באה הטעם בא'. האחד בא, מגיע. והשני הולך, חוזר. (ע"י יונה)
והגיבו על זה (געוואלדיג):
אני חולק על זה, שניהם פעל אחד, האחד הוה והשני עבר. עיין פירש"י.

לגבי רחל באה, צודק געוואלדיג. אבל לעצם הענין צודק יונה של"באה" יש שתי משמעויות הפכיות: מגיע והולך. כמו "השמש באה".

האשכול ההוא ננעל [בצדק!!] ולכן אני מגיב כאן.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה