Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

השנה-

הוא בושש לבוא,

החורף.

חיכינו לגשם, מי יותר ומי פחות.

חכינו, רובנו, כך מסתבר.

אבל יש את אלו שלא ממש חיכו לו.

אם לדבר גלויות, אני אחת מאלו.

יש בתוכי מין ריב פנימי מול החורף. חלקים בתוכי שהיו מעדיפים לשקוע בשנת חורף ארוכה ולהתעורר באביב. וחלקים קצת אחרים.

לא אוהבת חורף, לא אוהבת גשם, וקור, ורוחות. לא אוהבת להילחם במטריה סוררת שמתקפלת כמו מנסה להוכיח לי שהיא חזקה ממני, ומהרוחות.

לא אוהבת לצעוד ברחוב ולהישטף במי גשמים על ידי מכונית חולפת.

לא אוהבת את העולם שמחשיך מוקדם. החושך הזה מכבה גם משהו בתוכי.

ולמרות כל זאת, אני, ככל עמ"י, מתפללת לגשם. לטיפות מים חיים שיורדות מן השמים. מרוות את העולם. משקות את השדות, מטהרות את האוויר, מחיות. ברכת שמים מעל. "ותן טל ומטר לברכה..."

לברכה.

קצת מוזר לחשוב שאינני אוהבת את ברכת השמים הזו, ומאידך מבקשת אותו. הלוואי ואצליח להרגיש את הברכה.

תשאלו מה הקשר של גשם- אוהבת או לא, והחורף בכלל, לחוברת מתכוני מרקים.

שאלה נכונה.

הקשר לחורף, טוב, זה ברור. קר. ואנחנו מחפשים משהו חם שיחמם אותנו.

אבל אוהבת חורף או לא?

התשובה, היא למעשה החלק שבי שכן אוהב את הגשם. החלק שמתסיס את הקונפליקט שלי מול טיפות המטר.

אני אוהבת לשבת מול החלון ביום חורף קר. כשהגשם מכה על זגוגיות החלון מבחוץ ונוחת על האדמה בריקוד שובב. אני אוהבת להביט בטיפות הגשם שמציירות לי קווים בנזילתם על החלון אפוף האדים שנוצרו ממאבק הקור שבחוץ עם החום שבבית. אני אוהבת לראות את הטיפות שמתחברות לחברותיהן בשלוליות ויוצרות סביבן מערבולות.

אני אוהבת את מנורות הרחוב ואורות הבתים שסביב שמצטיירים לי כעיגולים עטופי הילה, צבועים בגוונים של צהוב וכתום ואת אורות הרכבים שמצטרפים לחגיגה הצבעונית באדום.

אני אוהבת לצפות בכל אלו כשלפניי קערת מרק מהבילה. כשאדי המרק מטשטשים לי מעט את המשחק שיוצרות טיפות הגשם על החלון.

כי אין כמו מרק חם ביום קר.

יש במרק משהו שחוצה גילאים ומעמדות. טרם נתקלתי במישהו שלא אוהב לשבת על קערת מרק חם בחורף.

אצלינו, אוהבים מרק גם ביום חם. בקיץ. כשהשמש זורחת בחוץ, והראות טובה. אין משחקים על זגוגיות החלון והחום חודר דרך הזגוגית אל תוך הבית.

או אז אנחנו יושבים, מזגן פועל, ולפנינו קערת מרק חמה.

כך או כך, חורף או קיץ, כאן בחוברת תמצאו מבחר מרקים. כל מיני. החל במרקים הפשוטים, המוכרים, וכלה במלאים, עמוסים בכל טוב, וכאלו שמהווים ארוחה שלימה בקערה.

שיהיה לכולנו חורף חם, מלא בברכה ובבריאות.

ואיך אפשר בלי תודות?

תודה לבורא העולם שנתן בי הכח והיכולת להביא לפניכם את החוברת הזו. ובכלל תודה לבורא עולם על החיים.

תודה למשפחתי האוהבת והתומכת, להוריי היקרים, לאמא שלי שעומדת מאחוריי, מעריכה, כמעט מעריצה, מעודדת אותי תמיד במילים טובות ומספרת לכל מי שרק מוכן לשמוע שהבת שלה יכולה לעשות הכל. תודה אמא. אני לא יכולה לעשות הכל. יש הרבה דברים אליהם אני עדיין שואפת.

תודה לחברותיי, מהבמות השונות בחיי, שתמיד מעודדות במילים טובות ומפרגנות.

תודה לאורטל רחמים שהתנדבה בטוב ליבה לעצב את החוברת. טוב מראה עיניים ממיליון מילים. תודה אורטל. תודה בשם כל מי שהחוברת תגיע אליו, ברורה, קריאה, מעוצבת להפליא, בטוב טעם וכל כך מזמינה. את גרפיקאית בחסד עליון, ממש.

ותודה גדולה לעוד הרבה אנשים נהדרים שנותנים לי את הכח להמשיך לפעול, לעשות, ליצור, ובכלל. אנשים שעוזרים לי לצלוח גם רגעים מורכבים יותר ולראות בהם את הטוב. מחממים את ליבי בעונות החורף שלי. תבורכו משמים.

תודה ושוב תודה!

ומשהו קטן נוסף,

יש משהו במרק שמעורר בי געגוע.

געגוע לדמות שמאוד אהבתי.

אישה יקרה ומיוחדת.

סבתי ע"ה, אם אבי.

בהיותינו ילדים, במשך שנים ארוכות, היינו מתארחים אצלה לארוחת צהריים של יום רביעי. כל שבוע. סתם כך. גרנו קרוב. לאבי לא היו אחים או אחיות. בשביל סבא וסבתא שלי, המשפחה היתה כל העולם כולו. הניצחון שלהם מול הנאצים ימ"ש. דור ההמשך שהוקם מאפרים ממש. הקידוש ה' שלהם.

אז כך, בכל יום רביעי התארחנו במטבחה של סבתי. וכשנעשה לה קשה לארח אותנו, היא לא ויתרה. היא היתה מבשלת את הארוחה ואנחנו אספנו אותה אלינו ואכלנו בבית. החוויה היתה שונה, זה היה המטבח שלה!

התפריט היה די קבוע, וכלל תמיד מרק. לרוב מרק עגבניות עם אורז. היינו מלקקים את השפתיים ואת הקערה, כן. ילדים.

טעמו של המרק עוד על שפתיי. בלוטות הטעם שלי פשוט טועמות אותו, והמרקם שלו כמו עובר בפי כשאני חושבת עליו, על המרק הכל כך מופלא הזה. כמה שניסיתי לשחזר את הטעמים של המרק שלה, לא הצלחתי להגיע לדיוק שהיה במרק שהיא הכינה.

אני מתגעגעת, סבתא!

חורף בריא לכולם

העני

אפשר להוריד את החוברת ולהעביר אותה, כמו שהיא.
הזכויות, כמובן שמורות.

אפשר להדפיס עותק לעצמכם.
אין להדפיס בשו"א לאחרים או בכמות ללא רשות מפורשת.
באשכול זה ניתן להעלות מתכונים וטיפים להכנת טשולנט\חמין.

המתכון שלי יוצא ממש טעים והחידוש שהוא ממש פשוט

שתי כוסות שעועית מושרות
חצי כוס גריסי פנינה
נתח בשר מבושל
שלוש תפו"א

מטגנים בסיר בצל גדול ושבע שיני שום עד להזהבה
מכבים את האש ומוסיפים את הבשר איזה שמתחשק לכם (אני אוהב לבשל את הבשר לפנ"כ בסיר אחר)
מוסיפים את השעועית ותפו"א מבשלים עד לרתיחה

ועכשיו הגענו לתבלינים
החמין מורכב מחמש תבלינים
כף מלח
6 כפיות פפריקה מתוקה בשמן
3 כפות סילאן
מעט צ'ילי גרוס

ומעט פלפל שחור

מבשלים עד לרתיחה במקביל משרים גריסי פנינה בוררים אותם ומוסיפים לסיר בוחשים ואחרי ארבע שעות מעבירים לפלאטה חצי שעה ראשונה על אש גבוהה אח"כ על אש נמוכה

טוב פה בגדול נגמר הטשולנט......... אך כשנעבור לחמין מומלץ מאד בשקית קוקי אורז עם 5 התבלינים הנ"ל חיטה עם מלח פלפ"ש שום כתוש פפריקה מתוקה בשמן שמן ומים יוצא ממש טעים.......

כתבתי באשכול שזה מיועד גם לטיפים קחו טיפ

לאלו שאוהבים ביצים בחמין הסיבוך העיקרי בזה אם אני ישים אותם ככה זה ממש לא רצוי ואז מחליטים לשים בתוך שקית קוקי ומוסיפים מים לשקית וכדי שיקבל צבע מוסיפים מהמים של החמין

אז תקשיבו מהיום לא צריך את הסיפור הזה תכניסו את הביצים לשקית קוקי בלי מים תשימו כף סילאן תקשרו את השקית ותראו איזה פלא בשבת בבוקר הביצים מבושלות היטב באחריות וגם עם צבע חום של חמין.
כשראיתי אותו בחנות- התלהבתי וקניתי,
אממה, הוא כבר הרבה זמן שוכב לי בארון, ללא שימוש,
היום ב"ה הגיע הזמן שלו:
פודינג בטעם נוגט!
העוגה הזו קלה להכנה, טעימה ומאוד יפה!
1754584744259.png
טורט קפה ונוגט

(מתאים לתבנית ח"פ A4)
מידת כוס - כוס קרטון לשתיה חמה.
אז המתכון הולך כך:
6 ביצים שלמות
1.5 כוסות סוכר

לשים בקערת המיקסר (אין צורך להפריד ביצים) ולהקציף 10 דקות במהירות הגבוהה ביותר.
להנמיך מהירות ולהוסיף לפי הסדר בהדרגה:

1 כוס שמן
2 שקיקי אבקת אפיה
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל

לחלק את התערובת לשלוש קערות:
לקערה הראשונה
להוסיף: 1/2 חבילת איסנטנט פודינג בטעם נוגט- לערבב בעדינות ולשטוח בתבנית.
לקערה השניה להוסיף: 1.5 כפיות קפה נמס מומס בשלוש כפות מים- לערבב ולשפוך בעדינות מעל לתערובת הנוגט (לשפוך לאט ומעט בכל מקום. התערובת של הנוגט כבדה ועבה יותר ולכן הקפה לא מתערבב בה...)
את הקערה השלישית - להשאיר כך - ג"כ לשפוך בעדינות מעל לקפה - כדאי לשים לב שהוניל מכסה את כל פני העוגה (תערובת הווניל יכולה לשקוע מעט בתוך הקפה- אבל באפיה היא עולה בחזרה)

לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש ל- *170, כ-50 דקות (או קצת פחות, תעקבו אחרי העוגה...) העוגה מוכנה כשהיא רכה למגע אבל קיסם שננעץ יוצא יבש.

לזיגוג:
3/4 כוס אבקת סוכר
1.5 כפות קפה נמס
3 כפות מים רותחים
3 כפות שמן

לערבב היטב עד שאין גושים ולשפוך על עוגה חמה.

העוגה נפרסת יפה כאשר היא התקררה לחלוטין.

שבת שלום וחופשה נעימה...
1754585135168.png

1754585168891.png
משתפת במתכון שקבלתי שנה שעברה לראש השנה, כלום עבודה, מרשים והעיקר- טעיםםםםם!

ממתק קוקוס ושוקולד

שכבה ראשונה:

• 400 גר' ביסקוויט כהה טחון
  • 1/2 כוס שמן
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 3/4 כוס ח"פ מיץ תפוזים + 1/2 כוס ח"פ מיץ תפוזים
להמיס שוקולד עם שמן ו 3/4 כוס מיץ.
לשפוך על הביסקוויטים, להוסיף עוד 1/2 כוס מיץ, לערבב. ולשטוח בתבנית בינונית.

שכבה שניה:
  • 2 כוסות קוקוס
  • 250 גר' ממרח חלבה
לערבב ולשטוח על השכבה הראשונה- בעדינות כף אחר כף

שכבה שלישית:
  • 150 גר שוקולד מריר
  • 1 ריץ מרוכז
להמיס ולשטוח על השכבה השניה.
אפשר לקשט בקוקוס קלוי

להקפיא חלקית ולחתוך- נחתך ממש בקלות ויפה.
הצעת שדרוג: לשטוח על נייר אפיה את שכבת הבסקויטים, לשטוח מעליה את שכבת הקוקוס ולגלגל בזהירות ממש את 2 השכבות ל"רולדה" (אני מכינה מכמות זו 3 גלילים כך שכל גליל הוא באורך 25 ס"מ ברוחב 15-18 ס"מ), להקפיא. לאחר שהגלילים קפאו טוב טוב, מכינים: תבנית תנוא עם נייר אפיה ומעליה רשת התנור כשהיא הפוכה (עמ"נ שגנאש השוקולד יטפטף...). מוציאים ומניחים אותם על רשת התנור, שופכים את הגנאש ומקשטים בקוקוס קלוי.

לבריאות - שנה טובה ומתוקה!!!

עוד מעט אכין ואוכל להעלות תמונה...
התקשרה לקוחה שלבעלה יש יומולדת
היא רצתה לחגוג ב2 שלבים
שלב ראשון עוגה מטורפת חלבית לאכול עם הילדים
בשלב השני ארוחת ערב זוגית
השתדלתי להגשים לה את החלום. מה אומרות הצלחתי?!

העוגה היא עוגת סניקרס בתודה ל
@GRN בזכותה היתה לי השראה
IMG_4441.JPG

בהמשך, לארוחה היה פוקצה של אפרת ליברפרוינד עם ירקות אנטי פסטי

IMG_4447.JPG

בליווי גבינות שמנתIMG_4450.JPG

עם סלט חלומי מושקע כי ככה היא רצתה ;) בתוספת ציפס בטטה
IMG_4443.JPG

קיש פטריות מוקרם תודה ל @ה. בקר על המתכון המוצלח

IMG_4449.JPG

ולקינוח לכל אחד מארז של מילק שייק ומילקיIMG_4445.JPG
נמאס מהקציצות הרגילות.
חיפשתי קצת גיוון

העיסה- פחות או יותר כמו בקציצות הרגילות שלי
אבל הפעם הכנתי בצורה של אצבעות, טבלתי בביצה מתובלת ב....עוד רגע תקראו
וציפיתי בקורנפלקס טחון ושומשום
טיגון בשמן לא עמוק
ואמת-
יצא ממש טעים.
IMG_8379_800x533.jpg
קצת חסר היה לי [ולאחרים] מלח, אז בפעם הבאה אשים יותר מלח בעיסה. בגלל הציפוי זה נדרש.

לקציצות:
500 גרם סלמון טחון. אפשר גם דג אחר, כמו למשל טונה וכיוצ"ב
2 ביצים
כפית פפריקה
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
תבלין לדגים [קונים בחנות, אפשר בלי ולהוסיף מעט כמון, אבקת שום]
מעט שמיר יבש

לביצה:
3 ביצים
1/3 כוס רוטב אלף האיים

לציפוי:
קורנפלקס טחון ושומשום ביחס של כפול שומשום מקורנפלקס טחון.

הכנה:
מערבבים את רכיבי הקציצות בערה עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוחה לעבודה.
יוצרים אצבעות מהעיסה. על מגש מניחים עיסה ובעזרת הידיים הופכים לאצבעות מלבניות בגודל הרצוי.

אחרי שכל באצבעות מוכנות, טורפים ביצים עם רוטב אלף האיים ומכינים בצלחת נוספת תערובת של קורנפלקס טחון ושומשום. טובלים בזהירות כל אצבע בביצה מכל הצדדים ולאחר מניחים בתערובת הציפוי ומכסים מכל הצדדים בציפוי.
כך מכינים את כל האצבעות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים כדקה וחצי מכל צד. משך הטיגון תלוי בעובי האצבעות.

מגישים עם רוטב אלף האיים.
IMG_8387_800x533.jpgIMG_8384_800x533.jpg
1705566556027.png

קרדיט:
FoodFromStart - עוגת שיש
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/dQ0od2wjcrY

עוגת שיש בחושה - העוגה הביתית הכי טעימה שיש!
אם אתם אוהבים את העוגות הבחושות הקנויות ותמיד חשבתם שהייתם רוצים להכין אחת כמוהן בבית,
אז המתכון הזה של העוגת שיש הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
העוגה הזו היא טעימה ברמות, עם ניחוח של תפוז וטעם מופלא
כשתכינו אותה, הבית יתמלא בריחות מדהימים ומשכרים
היא פשוטה קלה להכנה והכי חשוב תמיד מצליחה

רכיבים

לבלילה הבהירה (גודל כוס 200 מ"ל)
4 ביצים
2 2\1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 4\1 כוס מיץ תפוזים
1 אבקת אפיה
3 2\1 כוסות קמח

לבלילת השוקולד (גודל כוס 200 מ"ל)
3 2\1 כפות קקאו
3\2 כוס סוכר
2 כפות אבקת קפה נמס
3 כפות יין
3\1 כוס מים חמים

אופן ההכנה​

מחממים תנור ל 180 מעלות

הכנת הבלילה הבהירה
מקציפים את הביצים במשך 6 דקות על המהירות הכי גבוהה
מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
מנמיכים את המהירות למהירות נמוכה (דרגה 1)
מוסיפים את השמן מיץ תפוזים קמח ואבקת אפיה בסדר הזה
משמנים 3 תבניות אינגליש קייק
שופכים 4\3 מהתערובת לתוך התבניות 4\1 מהתערובת בכל תבנית את 4\1 הנותר משאירים בקערה עבור תערובת השוקולד

הכנת בלילת השוקולד
בקערה נקייה מערבבים את כל חומרי בלילת השוקולד
מעבירים את התערובת לתוך קערת המיקסר עם הבלילה הבהירה ששמרנו בצד
מקציפים על מהירות נמוכה רק עד לחיבור המרכיבים ועוצרים
שופכים מבלילת השוקולד 3\1 לכל אינגלייש קייק בצורה של קו ארוך כמו בתמונה

אופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע העוגה יוצא יבש

בתאבון!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה