דיאטה תסכול: למה אנחנו מייצרים להם את הקושי הזה?

אייס קרים

משתמש צעיר
ילדים חייבים חייבים חייבים לחם בשביל לגדול!!!
מבחינתי הכי חשוב הלחם!
אנחנו המבוגרים יכולים פחות לאכול ממנו ולהשלים דרך מזונות אחרים, אבל לילדים זה חשוב פי שבע מאות!
הילדים שלי דווקא אוהבים לנשנש מלפפונים וגבינה,, חביתה, זיתים, עגבניות שרי, פרות מכל הסוגים
אבל קודם גומרים את הלחם!!!
איך הם יגדלו בלי לחם?

יש לי תחושה שהילדים שלנו עושים לנו בדווקא.
הנה אני צריכה תמיד להלחם עם הילדים שלי על לחם. אולי בגלל שעל זה אני עומדת עליהם שיגמרו.
ירקות, פירות, ביצים, חביתה, גבינות, לבן - הם מאד אוהבים.

אמא שלי, גננת, מספרת שהילדים שמביאים לגן כריכים מקמח מלא עם חסה ונבטים - הם הילדים שמתכופפים מתחת לכסאות של הגן להרים את כל העדשים שנפלו מהיד של הגננת.....
בשביל לגדול ילדים חיבים חלבונים
כי חלבונים הם אלו שבונים
וילדים ממש לא חיבים לחם
הם יכולים לשבוע ולגדול
מפרות, ירקות, מוצרי חלב וביצים כמובן בכמות מספקת.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
באמת? כל האנשים שאת מכירה שהאריכו ימים היו כאלו שאכלו רק אוכל בריא?!
תמוה בעיני. מאד.

אני לא חושבת שתזונה בריאה היא סגולה לאריכות ימים. היא כן (גם לא בטוח) סגולה לאיכות חיים.

יקירתי,
את צודקת ב-100%.

כולם מדברים על זה שתוחלת החיים עלתה מאוד לעומת העבר.
אבל בעשורים האחרונים רואים ירידה מדאיגה במדד שנקרא 'תוחלת החיים הבריאים'.
כלומר - עד איזה גיל אנשים בארץ חיים בבריאות טובה ובלי מגבלות בריאות משמעותיות.
הנתון הזה נמצא כל הזמן בירידה.

הרפואה מסייעת לאנשים להאריך את חייהם גם במצבים מאוד קשים. השאלה איך, ובאיזה אופן, האדם מאריך ימים.

לגבי תזונה בריאה כ'סגולה' לאריכות ימים.
לא מדובר על תזונה בלבד אלא על מכלול שנקרא 'אורח חיים בריא'.
שכולל הסתכלות חיובית על החיים, בטחון ב-ה', התמודדות רגשית בריאה עם קשיים.
וכולל גם תזונה, שעות שינה מספיקות (מי פה ישנה 7.5 שעות בלילה? זה המומלץ לפי הרמב"ם),
אכילה בשעות הנכונות, פעילות גופנית, קשב לגוף, התמודדות עם מחלות בצורה טבעית, ועוד.

וכן, הדברים האלה נחקרים כל הזמן, תאמינו או לא -
בהחלט מצאו קשר הדוק בין אורח חיים בריא לאיכות חיים, בריאות טובה יותר, אחוזי תחלואה נמוכים יחסית לכלל האוכלוסיה.

אבל גם אם אף אחד לא היה חוקר את זה...
ברגע שמבינים איך עובדים תהליכים שונים בגוף שלנו מבינים מה מתדלק את מצבי החולי, ומה מתדלק בריאות טובה ואיתנה. בעז"ה כמובן.
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מה ההבדל ביניהם מבחינה תזונתית?
בפיתה יש הרבה יותר קלוריות, במה היא עדיפה?
לא התייחסתי לכמות הקלוריות אלא לרכיבים. בלחם יש מיליון חומרים, מייצבים, נותני טעם וריח, משמרים ועוד... בפיתה יש קמח, מים, שמרים ומלח!
 

שרה X

משתמש רשום
איור וציור מקצועי
לא התייחסתי לכמות הקלוריות אלא לרכיבים. בלחם יש מיליון חומרים, מייצבים, נותני טעם וריח, משמרים ועוד... בפיתה יש קמח, מים, שמרים ומלח!
זה בעיה, אנשים מסתכלים על התויות האדומות ולא על הרכיבים.
קולה דיאט, יותר גרוע מקולה לא דיאט, כי הוסיפו שם עוד המון חומרים כימיים על מנת לחפות על הסוכר.
כשאתם קונים מתוק, תקנו, אבל תעדיפו את הפחות מתועש.
קחו לדוגמא את הגלוטן, הרבה מהתחליפים הם ממש גרועים! מלאים במתחלבים וכל מיני E לא ברורים.
אפשר גם לראות שבעולם המערבי חולים במחלות מעי דלקתיות מתרבים משנה לשנה, ולתזונה יש חלק נכבד בזה.
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זה בעיה, אנשים מסתכלים על התויות האדומות ולא על הרכיבים.
קולה דיאט, יותר גרוע מקולה לא דיאט, כי הוסיפו שם עוד המון חומרים כימיים על מנת לחפות על הסוכר.
כשאתם קונים מתוק, תקנו, אבל תעדיפו את הפחות מתועש.
קחו לדוגמא את הגלוטן, הרבה מהתחליפים הם ממש גרועים! מלאים במתחלבים וכל מיני E לא ברורים.
אפשר גם לראות שבעולם המערבי חולים במחלות מעי דלקתיות מתרבים משנה לשנה, ולתזונה יש חלק נכבד בזה.
כל מילה פנינה! :)
 

יהושבע

משתמש סופר מקצוען
ברשימת הרכיבים של מוצרים קנויים,
ככל שהרשימה ארוכה יותר ועם מילים לא מובנות
כך הקשר של המוצר למזון רחוק יותר
נכון מאד.
ואם כבר ברשימת רכיבים עסקינן, שימו לב שלפעמים הסוכר מסתתר בהן תחת כל מיני שמות פחות מוכרים: סירופ תירס, דקסטרוז, פרוקטוז, גלוקוז, ועוד.
ועוד רכיב מזיק מאד לכל הדעות: שומנים מוקשים.
הדעות חלוקות לגבי שומן רווי טבעי (כגון חמאה, שמן קוקוס ועוד) אבל לכולי עלמא חשוב להימנע מצריכת שומן צמחי שהוקשה בתהליך כימי.
אז אם ברשימת הרכיבים כתוב "שומן מוקשה" או "שומן צמחי מוקשה", או "שמנים שעברו תהליך הידרוגנציה" - שומר נפשו וגופו ירחק.
 

ירוק בהיר

משתמש פעיל
באמת? כל האנשים שאת מכירה שהאריכו ימים היו כאלו שאכלו רק אוכל בריא?!
תמוה בעיני. מאד.
בעבר (לא הרחוק) היה הרבה פחות מודעות לאוכל בריא.
לחם עם מרגרינה היה הסנדביץ' האולטימטיבי.
הסבתות שלנו (הונגריות, תימניות או מרוקאיות, מכל העדות) טיגנו כל יום כל היום. ולא בשמן זית או אגוזים. גם לא בשמן קנולה.
וחיו שנים רבות, טובות ומאושרות.
אני לא חושבת שתזונה בריאה היא סגולה לאריכות ימים. היא כן (גם לא בטוח) סגולה לאיכות חיים.

אנקדוטה.
אבא שלי לאוי''ט היה פעם בביתו של יהודי מבוגר כבן שבעים. בריא כמו שור, נראה מצוין.
שאל אותו - מה הסוד שלך?
ענה לו - אני אוכל רק כפי צורך גופי, רק מזונות בריאים, פירות, ירקות, עושה ספורט על בסיס יומיומי, לא מעשן, לא שותה אלכוהול וכו'.
פתאום, מן החדר הפנימי נשמעו גניחות וזעקות שבר.
לתמיהתו של אבי ענה האיש-
זה אבא שלי, בן קרוב למאה, כל היום מעשן, שותה לשכרה וככה זה נשמע.

מעשה שהיה. באמת.
[/QUOTE]
פעם פעם לא היה אוכל, ואנשים אכלו מעט ובעיקר דגנים, ירקות וקטניות. אח"כ היו כמה עשרות שנים שהיה אוכל מתועש ואפס מודעות, ומוות ממחלות לב בעקבות זה היה שכיח ביותר. אז התחילה מודעות וכל הזמן יש עליה בתוחלת החיים וירידה מתמותה ממחלות לב. זה אחד הדברים שאנחנו יכולים למנוע.
אי לא מכירה אפילו אדם אחד בן 90 ומעלה מעשן, שותה ואוכל ג'אנק פוד.
לגבי השימוש בשמן, את בטוחה שבארצות המזרח טיגנו כל הזמן לפני 100 שנה? בארץ שמן היה דבר יקר והשתמשו בו מעט. קראתי פעם שבעיירה השתמשו בשמאלץ (שומן מן החי) לפסח. אבל בכל מקרה, תוחלת החיים אז היתה נמוכה הרבה יותר בגלל שהרפואה עדיין לא התפתחה.
מצרפת קובץ מהאתר של משרד הבריאות. עם הנתונים על התמותה ממחלות לב שקשורה לאורח חיים לא בריא. הצבע הכחול הוא מוות ממחלות לב. ירידה תלולה.
ללא שם.png
 
נערך לאחרונה ב:

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא מכירה אפילו אדם אחד בן 90 ומעלה מעשן, שותה ואוכל ג'אנק פוד.
...ואני מכירה כמה...
הדבר המשותף לכל הזקנים הבריאים שהכרתי ושאני מכירה זה שהם שמחים!
ואם עושה לכם שמחה להתענות קצת ע"י התנזרות ממאכלים מסוימים- מצוין, מובטח לכם אריכות ימים בבריאות!:p;)
 

ירוק בהיר

משתמש פעיל
...ואני מכירה כמה...
הדבר המשותף לכל הזקנים הבריאים שהכרתי ושאני מכירה זה שהם שמחים!
ואם עושה לכם שמחה להתענות קצת ע"י התנזרות ממאכלים מסוימים- מצוין, מובטח לכם אריכות ימים בבריאות!:p;)
הם בריאים ולכן הם שמחים...
העיקר הבריאות, לא?
[/https://lifestyle-medicine.mednet.co.il/2015/12/102378
 

זית רענן

משתמש מקצוען
כל מי שמנסה לעשות דיאטת בריאות מסיבות שונות ומשונות,
(ולא מדברת על אגף הלחץ דם - כולסטרול, מדי צעירה בשביל זה, ב"ה, אלא על דברים קטנים ומעצבנים שלא הולכים כמו שצריך).
יודע שהדברים הראשונים שיגידו לנסות להוריד זה:
סוכר. חומרים מתועשים. חלב. גלוטן. וכן על זה הדרך.
אני מכינה לילדים שלי ארוחת ערב ושואלת את עצמי למה בדיוק אני מכינה להם:
לחם (אפילו מקמח מלא) עם גבינה לבנה, לבן/ יוגורט ובסוף שוקו (מחלב מועשר).
בד"כ בלי שוקו, וטפו וטפו גם הרבה ירקות.
למה אנחנו מסלילים אותם (זאת המילה היום, נכון? מסלילים...) לעולם עם כל כך הרבה מוקשים??
ולא מדברת כבר על לחם לבן עם שוקולד שלא קיים אצלנו בבית, ב"ה. רק ממרח חרובים בראש חודש.
ולא על הצ'יטוס ועל הביסלי שקיים אצלינו במינון רק בשבת.
אלא על "הארוחות הבריאות" שלנו, שחלקן מלאות בכל כל הרבה פרמטרים גרועים....
-----------
ואם יש כאן כאלו שהצליחו אחרת, אני אשמח לשמוע.
אנחנו לא 'מסלילים' אותם לזה. תורידי את רמת התסכול.
זה העולם שבו הקדוש ברוך הוא שם אותנו. מלא מוקשים. זה מה שהם יראו בסופר, אלו המתכונים שהם יקראו בעיתון.
התפקיד שלנו לתווך להם את כל שפע הבלבול הזה בצורה מאוזנת ובריאה.
נשמע שאת עושה את זה לא רע...
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
נשמע שאת עושה את זה לא רע...
היה שווה כל האשכול בשביל זה... :p

עד עכשיו חשדו בי שאני מאמללת את הילדים,
נותנת להם רק תרד, חסה וסלרי,
וכשהם יגדלו הם ילטשו עיניים על כל חמצוץ ברחוב,
ואפילו... עלולים להדרדר לגניבת דוריטוסים פיקנטיים וסוכריות ג'לי בינס!!!

זהו. שלא. יש פה בארונות עדיין מדי הרבה צ'יטוס... :confused:
וגם לבן, חלב, ולחם לבן לשעת הצורך (בד"כ משתדלת לאפות באופה לחם)
ואפילו עוגת דבש עסיסית לשבת.
יאכלו ענווים...
 

ירוק בהיר

משתמש פעיל
היה שווה כל האשכול בשביל זה... :p

עד עכשיו חשדו בי שאני מאמללת את הילדים,
נותנת להם רק תרד, חסה וסלרי,
וכשהם יגדלו הם ילטשו עיניים על כל חמצוץ ברחוב,
ואפילו... עלולים להדרדר לגניבת דוריטוסים פיקנטיים וסוכריות ג'לי בינס!!!

זהו. שלא. יש פה בארונות עדיין מדי הרבה צ'יטוס... :confused:
וגם לבן, חלב, ולחם לבן לשעת הצורך (בד"כ משתדלת לאפות באופה לחם)
ואפילו עוגת דבש עסיסית לשבת.
יאכלו ענווים...
זה התשובה לשאלה שלך למה אנחנו עושים להם את זה. אנחנו מנסים לאזן בין האוכל שיש בחנויות ובמוסדות ב2020, ובין הרצון שלנו לתת לילדים שלנו אוכל בריא ככל הניתן. שמירה על אורח חיים בריא בלי איזון והתחשבות במצב הקיים היום, גורם לחסכים ולמרמור.
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ציינתי שאני משתדלת ומעריכה

אבל כשאמא דוחפת לילד/כדוגמאת טעימות וכו והוא לא בקטע ואומרים תנסי שוב ושוב ודוגמא אישית ואז היא נהיית מתוסכלת ואובססיבית והילד שלה קולט שאם לא יאכל יעשה עוול
אז נכון שעכשיו הוא אוכל אבל רק עכשיו
יגיע יום והוא פשוט "יקיא" את כל התפריט הנוראי מבחינתו


ככה מרגיש לי האשכול לנסות להכניס בכל מחיר

ולפעמים מחיר=נזק
זה הכל ענין של הרגל
של תפריט
של מה יש במקרר/ארונות
וכמה האוכל נגיש לילדים( אם הירקות טמונים במקרר או חתוכים יפה במרכז השולחן בשעות אחהצ כשם משחקים)
כשאני מכינה לי סלט גדול, כל ילד רוצה קצת ולא נשאר לי בסוף לעצמי..
הילדים שלי גומרים קערות סלט, גם הקטנים! אני חותכת פרי או ירק ומניחה להם ליד המשחק ותוך רגע הכל נעלם(זה לא עדיף על וופלים ובייגלה?)
כולם מעדיפים בריא, ילדים כמבוגרים.
כנ"ל הכוסמין שמחליף אצלי את הקמח הלבן, ואין שום הבדל בטעם. תנסו
ויש ממתקים(מחפשת את אלו בלי הצבעי מאכל) וחטיפים וקינוחים, בשבתות בעיקר ובזמנים מיוחדים.
והילדים לא חוטפים שום ממתק משום ילד ושום עוגה מישום בר :)
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני לא רואה את הילדים שלי נוגעים באף לא אחד מכל הרשימה הנפלאה שהעליתן כאן!
(אני ובעלי כן, הילדים - לא)
רק אצלי זה ככה?
בעבר ניסיתי פירה מבטטה או בטטה אפויה בתנור, התגובות לא היו נלהבות בלשון המעטה,
אוף,
לא יודעת איך לגרום להם לאכול בארוחה העיקרית יותר ירקות ופחות פחמימה...
עוד פן שמציק לי במעבר לאוכל בריא יותר זה הקטע הכלכלי,

נורא יקר לתת לילדים לנשנש אחרי הצהריים שקדים ואגוזים במקום עוגיות ובייגלך...
וכן על זו הדרך בכל המאכלים הבריאים.
מה אתם עשים בקשר לזה?
בקשר ליוקר שעולה לנו כל הבריא.
הייתי פעם בסדנא של לאה ברזל, שפית בריאות
והיא דיברה על הנשוא הזה שבריא עולה יקר
אבל לשמור על הבריאות זה חלק מ-ונשמרתם וזה מצווה
בדיוק כמו שמהדרים בכל מצווה אחרת, גם פה.
ובאמת, אני לא רואה הפסדים מיזה.

אגב, לא חייבים לתת לילדים כל צהריים שקדים ואגוזים,
אפשר פירות,ירקות, פריכיות, תמרים, עוגיות שיבולת שועל ועוד כיד הדמיון..
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

שירה:)

משתמש מקצוען
זה הכל ענין של הרגל
של תפריט
של מה יש במקרר/ארונות
וכמה האוכל נגיש לילדים( אם הירקות טמונים במקרר או חתוכים יפה במרכז השולחן בשעות אחהצ כשם משחקים)
כשאני מכינה לי סלט גדול, כל ילד רוצה קצת ולא נשאר לי בסוף לעצמי..
הילדים שלי גומרים קערות סלט, גם הקטנים! אני חותכת פרי או ירק ומניחה להם ליד המשחק ותוך רגע הכל נעלם(זה לא עדיף על וופלים ובייגלה?)
כולם מעדיפים בריא, ילדים כמבוגרים.
כנ"ל הכוסמין שמחליף אצלי את הקמח הלבן, ואין שום הבדל בטעם. תנסו
ויש ממתקים(מחפשת את אלו בלי הצבעי מאכל) וחטיפים וקינוחים, בשבתות בעיקר ובזמנים מיוחדים.
והילדים לא חוטפים שום ממתק משום ילד ושום עוגה מישום בר :)
אני גם מכירה מקרוב משפחה, שכשהם מגיעים לשמחה, עם בר מפוצץ עוגות, הילדים מעדיפים את בר הפירות.
וזה בזכות האמא, שתמיד מביאה להם פירות בצורה נגישה, הם רגילים לטעם ואוהבים אותו מלכתחילה.
 

נחליאלי(ת)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
באמת? כל האנשים שאת מכירה שהאריכו ימים היו כאלו שאכלו רק אוכל בריא?!
תמוה בעיני. מאד.
בעבר (לא הרחוק) היה הרבה פחות מודעות לאוכל בריא.
לחם עם מרגרינה היה הסנדביץ' האולטימטיבי.
הסבתות שלנו (הונגריות, תימניות או מרוקאיות, מכל העדות) טיגנו כל יום כל היום. ולא בשמן זית או אגוזים. גם לא בשמן קנולה.
וחיו שנים רבות, טובות ומאושרות.
אני לא חושבת שתזונה בריאה היא סגולה לאריכות ימים. היא כן (גם לא בטוח) סגולה לאיכות חיים.
מרגרינה, זה לא מאוד בעבר 150 שנה אחורה, ולקח זמן עד שהוא תועש ברמה כימית כמו היום
ותיעוש השמנים ברמה שנעשה היום לא נעשה בעבר, השמנים היו הרבה פחות צלולים והרבה יותר קרובים למקור שלהם
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בלת"ק
לילדים זה בניה, וכל מה שטוב עבורם, פחמימות, חלבונים ושומנים, זה ממש בניה.

הבעיה אצל המתבגרים שה משתרש, ולא יוצא...
מה גם שאח"כ בגילאים שונים אופן הפירוק בגוף משתנה, והלקויות - לאין ערוך...
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
זהו. שלא. יש פה בארונות עדיין מדי הרבה צ'יטוס... :confused:
באותה סירה איתך..
ספציפית ציטוס נשמע לי כמו אחד המוצרים הכי פחות בריאים שבמשפחה המורחבת ראינו במיידי שלל תופעות כמו תולעים בלילה
עדיף לקנות במבה מחברה טובה, תן צאפ לא מכיל כמעט כלום חוץ משבבי תפו"א וקמח תפו"א, תפוציפס מחברה טובה, וכד...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה