סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

פרקטית

משתמש מקצוען
סלט שניצל חציל

פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של כ3-4 ס"מ
טורפים ביצה עם מעט צ'ילי פלפל שחור פפריקה ומלח
ניתן להוסיף גם שן שום מגורדת.
טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן חם
או לחילופין מסדרים את החצלים בתבנית מזלפים עליהם שמן ואופים בתנור כחצי שעה בחום בינוני.
יש לשים לב שפרוסות החציל רכות דיין.
להגשה ניתן לפזר כוסברה / פטרוזליה קצוצה
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סלט שניצל חציל

פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של כ3-4 ס"מ
טורפים ביצה עם מעט צ'ילי פלפל שחור פפריקה ומלח
טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן חם
או לחילופין מסדרים את החצלים בתבנית מזלפים עליהם שמן ואופים בתנור כחצי שעה בחום בינוני.
יש לשים לב שפרוסות החציל רכות דיין.
להגשה ניתן לפזר כוסברה / פטרוזליה קצוצה
זה מעולה.
כדאי להוסיף לבלילה גם חרדל ושום. מאד משדרג.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
סלט בורגול
מניחים חצי כוס בורגול דק ברור ושטוף היטב +כפית מלח.
מכסים את הבורגול בהרבה מים ממתינים להתרככות הגרגירים וסוחטים היטב מהמים.

מוסיפים לבורגול כוסברה / פטרוזליה קצוצה או שתיהן.
קולים קלות חופן גפרורי שקדים במחבת יבשה.

סמוך להגשה מתבלים בשמן פלפל מעט לימון ומלח.
ומוסיפים חופן חמוציות ואת גפרורי השקדים.

אפשרי להשתמש בבסיס של הבורגול ולהכין סלט טבולה
לוקחים בערך 5 כפות מהבורגול המוכן
מוסיפים קוביות פיציות של מלפפון ועגבניה נענע קצוצה (מי שאוהב) פטרוזליה בצל ירוק
ומתבלים בשמן זית מלח פלפל ומיץ לימון
 

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
חומוס ביתי

הכנת החומוס היא תהליך שמתחיל בהשרית גרגרי חומוס (ארבעס) במים עם סודה לשתיה (כפית גדושה על ק''ג חומוס) למשך לילה. (אפשר לקצר את זמן ההשריה אם מרים במים רותחים).
ההמשך הוא , כמובן, בישול החומוס.
מסננים את החומוס ממי ההשריה, ממלאים בסיר מים עד שמכסים היטב את גרגרי החומוס, מוסיפים מעט מלח ומבשלים עד שהגרגרים רכים מאד. (שוב, אם רוצים לקצר את הזמן אפשר לבשל בסיר לחץ)
השלב הבא - הכנת הממרח.
שמים בקערה את גרגרי החומוס עם מעט מנוזלי הבישול (כחצי כוס), מוסיפים טחינה מוכנה (טחינה גולמית, מים, תבלינים, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון, כמו שאתם אוהבים), שמן זית (בערך 2 כפות) וכמון וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר מקל עד לקבלת מחית חלקה.
טועמים ומתקנים תיבול.

שימו לב! הטעם שמתקבל שונה מהטעם של החומוס הקנוי. (לדעתי, טעים הרבה יותר) אבל הוא גם בריא הרבה יותר. ללא שומן טראנס וללא חומרים משמרים.

בהצלחה

חני הכנתי , יצא פצצצההה
תודה רבה רבה!

(אפילו הבת שלי שלא סובלת חומוס אהבה ממש)

IMG_0675.JPG
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
סלטים נהדרים. הולכת להוסיף לתפריט...
אתרום לכן גם משלי:
סלט אבוקדו פטריות ועגבניות
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
אבוקדו בשל חתוך לקוביות בינוניות
פטריות שמפיניון/ פורטובלו טריות חתוכות לרבעים/ קוביות/פרוסות
בצל סגול חתוך לקוביות קטנות/עיגולים
אפשר להחליף בעיגולי בצל ירוק
לחלבי- קוביות גבינה מלוחה

להוסיף שמן זית אמיתי- כמה כפות
פלפל שחור
מלח
לערבב בעדינות שלא יימעך

סלט חסה 'שובר צלחות'
חבילת חסה חתוכה לפיסות (לא מוכנה משקית...)
15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 בצל סגול חתוך לטבעות
זיתים שחורים שלמים או חצויים
פטריות שמפיניון טריות פרוסות
2 מלפפון חתוך לקוביות 1*1
לחלבי- קוביות גבינה מלוחה
אגוזי מלך שבורים לחתיכות גסות (כל סוג של אגוז אהוב הולך)
לשים בכלי שקוף יפה ומסודר לפי צבעים.
הרוטב:
3 כפות גדושות מיונז
כף גדושה דבש
4 שיני שום
1/4 כוס מים
1/2 כפית פלפל שחור
מלח
לטחון בבלנד מקל עד לאיחוד וריסוק מלא של שיני השום.
להוסיף מים לפי סמיכות רצויה (אני אוהבת סמיך יותר, כך הוא נתפס יותר טוב על הירקות ולא 'מתגלש' ונוזל).
אפשר להגיש את הרוטב בכלי נפרד ולתת לכל אחד לשפוך ואפשר לערבב עם הירקות (אחרי ההגשה!)
 

תלת מימד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
סלט פלפלים:
*קופסת גמבה משומרת מסוננת.
*5 שיני שום קלופות.(לא חובה ולא חסר, מומלץ קודם להכין בלי ולטעום)
*200 גרם רסק עגבניות.
*2 כפיות סוכר.
*1/2 כוס שמן.
לערבב הכל בקערה עם בלנדר מקל, והמעדן מוכן.
 

הילני

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש לי מתכון מנצח לסלט פטריות מוקפצות על מצע חסה בסגנון אסיאתי בתופסת ציפס בטטה.
מדבר אליך?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה