סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

nicky

משתמש מקצוען
חומוס ביתי

הכנת החומוס היא תהליך שמתחיל בהשרית גרגרי חומוס (ארבעס) במים עם סודה לשתיה (כפית גדושה על ק''ג חומוס) למשך לילה. (אפשר לקצר את זמן ההשריה אם מרים במים רותחים).
ההמשך הוא , כמובן, בישול החומוס.
מסננים את החומוס ממי ההשריה, ממלאים בסיר מים עד שמכסים היטב את גרגרי החומוס, מוסיפים מעט מלח ומבשלים עד שהגרגרים רכים מאד. (שוב, אם רוצים לקצר את הזמן אפשר לבשל בסיר לחץ)
השלב הבא - הכנת הממרח.
שמים בקערה את גרגרי החומוס עם מעט מנוזלי הבישול (כחצי כוס), מוסיפים טחינה מוכנה (טחינה גולמית, מים, תבלינים, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון, כמו שאתם אוהבים), שמן זית (בערך 2 כפות) וכמון וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר מקל עד לקבלת מחית חלקה.
טועמים ומתקנים תיבול.

שימו לב! הטעם שמתקבל שונה מהטעם של החומוס הקנוי. (לדעתי, טעים הרבה יותר) אבל הוא גם בריא הרבה יותר. ללא שומן טראנס וללא חומרים משמרים.

בהצלחה

נשמע מעולה!!
יש לי 2 שאלות-
א. כמה זמן בערך מבשלים את הגרגירים? (בסיר רגיל)
ב. כמה זמן נשמר לך במקרר? ואפשרי לחמם שוב אח״כ? (נניח אם אני רוצה להכין בשישי לשבת בבוקר- תקין? והאם אפשר לחמם אותו איכשהו לשבת בבוקר?)
 

חרמון

משתמש מקצוען
סלט חציל רומני
האמת אני לא יודעת אם הוא רומני אבל קרובת משפחה רומניה עושה את זה ו"מתה" על זה.
חציל- לקלף, לעטוף בנייר כסף ולקלות בתנור על 200 מעלות בערך שעה.
לאחר הקליה, לקצוץ את הסלט עם סכין (לא עם מעבד מזון שלא יהפך למרקם חלק)
להוסיף קוביות בצל קטנטנות
שמן, מלח וסוכר (בנדיבות)
כמה קל ככה טעים.
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
במוט ידני:
1כוס מים
1כוס שמן
1כוס מיונז
1/4 כוס רוטב סויה
3 כפות גדושות שום גבישי
6 כפיות חרדל
6 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח
פלפל
5 כפיות סוכר
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני יודעת שיש כאלה שעושים את זה עם חציל גם, אבל לדעתי זה פחות מוצלח כי זמן האפיה של הבטטה והחציל שונה וזה הופך את זה לקצת דייסתי.
אני אופה בתנור בשתי תבניות נפרדות את החציל והבטטה ככה שאני מוציאה כל אחד לחוד מהתנור ברגע שזה אפוי ולא יהיה ביחד דייסתי
בהצלחה
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט תפו''א וביצים במיונז
כמו הסלט הקלאסי רק אני משמיטה את כל התוספות ומשאירה רק ביצים ותפו''א מבשלת שלא יהיה מדיי רך ומוסיפה מלח פלפל בנדיבות וקצת מיונז- למי שלא אוהב מדיי מיונז
סלט מוצלח
 

A B

משתמש מקצוען
עוד סלטים

סלט נלסון (אל תשאלו אותי מאיפה בא השם....)
פרוסות ביצה
פרוסות מלפפון ירוק
פרוסות מלפפון חמוץ
לערבב עם מיונז
(יש כאלה שמוסיפים גם חרדל/ בצל אצלינו לא אהבו)

סלט פלפלים
6 פלפלים צבעוניים- רצועות
2 קוביות עגבניות (גדולות)
5 שיני שום- פרוסות

לשים בתבנית גדולה+ 1/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
3 כפות חומץ
1 כפית מלח
לאפות שעה ורבע ולערבב מידי פעם
 

תאו

משתמש פעיל
D I G I T A L
סלטים חיים טעימים במיוחד !!!

סלט כרוב בסגנון מתוק

החומרים :
כרוב לבן
מנגו
אפרסקים
חמוציות
שקדים
פקאנים מסוכרים
קשיו

רוטב לכרוב לערבב במגימיקס :
1/3 כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים
כפית חרדל
2 כפות חומץ
שן שום
3 כפות סילאן / סוכר חום
מלח
פלפל


סלט חסה עשיר
כרוב סגול
חסה
גזר מגורד
נבטים סינים
שקדים קלויים
חמוציות

לרוטב לערבב במגימיקס :
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס חומץ
כפית מלח
פלפל שחור
בצל קטן
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
נשמע מעולה!!
יש לי 2 שאלות-
א. כמה זמן בערך מבשלים את הגרגירים? (בסיר רגיל)
ב. כמה זמן נשמר לך במקרר? ואפשרי לחמם שוב אח״כ? (נניח אם אני רוצה להכין בשישי לשבת בבוקר- תקין? והאם אפשר לחמם אותו איכשהו לשבת בבוקר?)
א. קצת קשה לי להעריך כי אני תמיד מבשלת בסיר לחץ.
משערת שבערך שעתיים. תטעמי. הגרגירים צריכים להיות רכים ממש.
ב. לא כ''כ הבנתי את השאלה. מנסה...
סלט חומוס ביתי נשאר טוב במקרר כמה ימים (תלוי באיכות המקרר, כנראה. כי במקרר הישן שלי הוא היה מתקלקל אחרי יומיים. היום, במקרר החדש נשמר גם חמישה ימים). אבל משישי לשבת ודאי שזה מצוין.

לגבי חימום - את מתכוונת לסלט או לגרגירים? גרגרים אפשר לחמם על הפלטה את הסלט אף פעם לא ניסיתי. אוהבים אותו קר. (רק כשאני מכינה אוכלים אותו חם. זה באמת הכי טעים...)
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
בלתק (כמעט)
ממרח פלפלים טעים בטירוףףףף!
למשקיעניות:
חותכים פלפלים אדומים/צהובים/כתומים (אני מערבבת) לרצועות
קולים במחבת את הפלפלים על אש נמוכה המוןןןןן זמן
לקראת הסוף מוסיפים בצל רצועות ומטגנים עד לשקיפות.
מעברים למעבד מזון
מוסיפים:
כפית מיונז
מלח
טיפה כורכום (לא חובה)
טיפה כמון (גם לא חובה)
טוחנים למחית כמעט חלקה.
לאמיצים תוספת מעניינת ומשדרגת מאודד!!-
להוסיף מעט גרגירי חומוס מבושלים

לממהרות:
רצועות פלפלים ובצל בתבנית בתנור עד לריכוך
לסנן הייטב מהנוזלים ולטחון כנל
אויש כמה שזה טעים!!
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה שהצלחתי לראות את הסלט הזה עוד לא כתבו פה, והוא טעיםםםם:

חבילת פטריות טריות- חתוכות לחתיכות גדולות
חבילת נבטים סיניים
לשים בקערה, לפזר למעלה:
פקאן סיני מסוכר.
רוטב:
3 כפות שמן
3 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות רוטב סויה
 

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
תודה לכולם!!
מבין כל הסלטים שהעלתם,
יש גם סלטים שנשמרים טוב בהקפאה?
 

היוש

משתמש מקצוען
קניתי בסופר די מזמן סלט שקוראים לו קרם סלק. הוא מאוד טעים לאוהבי סלק ומאז אני מחקה אותו בקלי קלות.
מבשלים סלק קטן לריכוך. מכינים טחינה כפי שאתם רגילים, טוחנים את הסלק עם הטחינה. מעדן!!!

איזה יחס של טחינה על הסלק?
 

חרמון

משתמש מקצוען
סלט זיתים מבושל:
מחממים מעט שמן במחבת או סיר
מוסיפים 1 בצל קצוץ מטגנים עד השחמה קלה
מוסיפים עגבניה חתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים לאדות עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם
מוסיפים כף רסק עגבניות
וקפסת שימורי זיתים. עדיף טבעות אבל גם חרוזים הולך
מתבלים באורגנו ואם יש צורך מעט מלח
בדרך כלל הזיתים מספיק מלוחים
טוב בהקפאה?
 

A B

משתמש מקצוען
יש גם סלטים שנשמרים טוב בהקפאה?
כל הסלטים המבושלים- זיתים ברוטב עגבניות, חציל ברוטב וכו' מצוינים בהקפאה
טחינה, ערבי, חומוס- מצוין בהקפאה
סלט ירקות מוחמצים- טוב במקרר גם חודשיים

סלטים שלא טובים בהקפאה- סלטים המכילים מיונז או סלטים טריים (ירקות חיים למינהם עם טיבול)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה