• פרוג למען העצמאים!

    כפורום העצמאים והעסקים הקטנים המוביל בציבור החרדי, אתר פרוג נרתם לעזרתכם. בעקבות התפשטות נגיף הקורונה והשפעתו על המשק, נגרמים נזקים כלכליים לעצמאים רבים אשר מתמודדים עם מחסור בלקוחות. לכן החלטנו להושיט לכם יד ואנו מעניקים לכם, חברי האתר היקרים, את מערכת הפרסום העצמאית שלנו ב90% הנחה!!! כן כן! שלמו רק 10% כדמי רצינות ופרסמו את העסק שלכם באתר המוביל בציבור החרדי!

    למימוש ההטבה, אין צורך בהקלדת קוד קופון, פשוט פרסמו!

    לתשומת לב! המבצע עד יום ב' 30.03.2020

    למעבר ליצירת קמפיין >>>
     
    להתייעצות ועזרה בין חברי הפורום >>>
     
    לחבילת פוש לעסקים לחץ כאן >>>
     

סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

java

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כתיבה ספרותית
הסלט שלי. (אני המצאתי)

סלט פטריות ובטטה
החומרים:

בטטה גדולה
8 פטריות בינוניות
2 כפות חמוציות ללא סוכר
2 כפות מקלות שקדים מולבנים
2 גבעולי בצל ירוק
כף רוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות.
מיץ לימון
מעט חומץ
מלח
אופן ההכנה
חותכים את הבטטה לקוביות ומטגנים. כשהן כמעט מוכנות מוסיפים רבעי פטריות, רוטב צ'ילי ושום.
מוסיפים מקלות שקדים וחמוציות.
מורידים מהאש ומוסיפים טבעות בצל ירוק, לימון, מעט חומץ ומלח.
 

java

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כתיבה ספרותית
עוד סלט טעים מאוד שאלתרתי פעם ונכנס לתפריט הקבוע:

דיפ איטלקי:
2 עגבניות בשלות
1 בצל
4 שיני שום קלופות

מסדרים את הירקות חצויים בתבנית אלומניום מגודל מתאים, כך שכל התבנית תהיה מלאה.
מפזרים בינהם את שיני השום.
מזלפים שמן זית על הירקות ומפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד לריכוך.
אם השכבה העליונה של הבצל נשרפה ניתן להסיר אותה.
טוחנים במעבד מזון למטבל חלק.
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
יש כמה סלטים שאני מכינה טרי ממש לפני הסעודה
1. חצאי עגבניות שרי, טבעות זיתים ירוקים ושחורים, שמן זית וזעתר . זהו. מערבבים.
(במקור הסלט הזה מכיל גם חצאי עגבניות שרי מיובשות, ואז הוא מיוחד הרבה יותר, אבל אני בד''כ מוותרת עליהן מקוצר זמן)
2. חצאי עגבניות שרי, עיגולי בצל ירוק, גרעיני חמניות קלויים במחבת יבשה (זה כמובן מכינים לפני שבת. בכלל אצלי במקרר יש כמה קופסאות שלאגוזים וגרעינים למיניהם קלופים וקלויים וכך בקלות אני מעשירה כל סלט)
התיבול : שמן, מלח ומעט אורגנו.
3. סלט תירס - גרעיני תירס מתוק משימורים (אצלנו אוהבים את הלייט, ללא תוספת סוכר), קוביות מלפפון חמוץ, קוביות גמבה ומעט שמיר קצוץ (גם זה מוכן מערב שבת כמובן) מעט מיונז טיפת חרדל, מלח וקצת פלפל שחור.

יש עוד הרבה סלטים על שלחננו. תסתפקו באלו בינתים.
אי''ה בהמשך אכתוב עוד.
 

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
סלט סלק קל להכנה, טעים. כולם ישאלו אתכם מה שמתם בפנים :)

לסלט:
1 סלק טרי (לא מבושל) מקולף וחתוך לפלחים.
2. שני גזרים קלופים וחתוכים לטבעות.
3 גבעולי סלרי טרי ללא העלים (לא חובה) / שליש קולורבי חתוך לפלחים.
1 שן שום
חופן כוסברה /פטרוזיליה טריה.

לרוטב:
1/2-1/3 כוס מיץ לימון /חומץ
כף סוכר חום דביק /סילאן
1 כף שמן
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מרסקים את כל רכיבי הסלט במעבד מזון בסכין הרגילה עד לקבלת קוביות קטנות. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ,מתבלים את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
שומרים במקרר.

הערות והארות:
1. אם אין מעבד מזון ניתן לגרר את כל הרכיבים בפומפיה (למעט הסלרי שיש לקצוץ דק).
2. לא כדאי להשמיט מרכיבי הסלט-כל אחד מהם חשוב. אם ממש לא יכולים ניתן להשמיט את הכוסברה.
3. היחס בין החומרים ברוטב הוא רק הצעה. ברור שהוא ניתן לשינוי לפי טעמכם.
 

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
סלט אדממה וצנוניות.
סלט מיוחד, נשנוש ממכר, מפתיע ובעל שילוב צבעים יפהפה.
מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט.

רכיבים:
1/3 שקית אדממה (פולי סויה) קפואה (יש במקפיאים בחנויות).
6-9 צנוניות.
חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה.
שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:
חולטים את האדממה:
1. מניחים את התרמילים הקפואים בסיר עם הרבה מים וחצי כפית מלח.
2. מביאים לרתיחה ואז מבשלים 8 דקות ולא יותר.
3. מניחים במסננת ושוטפים בזרם מים קרים עד שהתרמילים מתקררים. פעולה זו חשובה במיוחד כי היא עוצרת את הבישול ושומרת על צבעם הירוק והיפה של הפולים.
4. מפרידים את הפולים (וזה די קל) מהתרמילים ושומרים בקופסא. מתאפקים לא לנשנש יותר מדי...
עד שלב זה ניתן להכין יום מראש וכמובן יש לשמור את הפולים במקרר.

לפני הארוחה מרכיבים את הסלט:
1. קוטמים את קצוות הצנוניות ופורסים אותן דק.
2. מוסיפים להן את פולי האדממה.
3. מוסיפים את הכוסברה ומתבלים בנדיבות. מערבבים ומגישים מיד.
 

כיפת ברזל

משתמש צעיר
עריכה תורנית
אמרתם שלא רק לשבת אז קבלו:
רצועות פלפלים אדומים ירוקים וצהובים מאודים בסיר/מחבת/תנור עם בצל, ולאחר מכן להוסיף גבינה מלוחה מפוררת אבל לא פרורים קטנים
יפה וטעים.
ניתן להגיש גם חם וגם קר
אני משתמשת בזה גם למלא בלינצ'ס או מעל האורז וכוי
 

shira bira

Moderator
מנהל
כתיבה ספרותית
סלט חצילים ורוטב צילי

לטגן ריבועי חצילים
להוסיף טבעות בצל ירוק
להוסיף רוטב צ׳ילי (בנדיבות..)
אפשר לפזר מעל שומשום קלוי
סלט מעולה.
אצלנו מוסיפים לו גם קוביות בטטה צלויות בתנור וקשיו חצוי.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
קישואים בטעם כבד בתנור
-קל ומאד טעים
פורסים כמה קישואים ומעליהם כמה בצלים פרוסים ,מזלפים שמן בנדיבות ולתנור עד השחמה טובה של הבצל
מחלקים לכמה קופסאות ומקפיאים מה שלא נצרך לאותה שבת-
מתבלים במלח פלפל וביצה קשה אחת ומערבלים במקל בלנדר .
 

ANANAS

משתמש רשום
חצילים בתנור קל וטעים מאוד.
מקלפים (אולי לא חייב) חצילים וחותכים לקוביות, מוסיפים קוביות גמבה ורצועות בצל, מזלפים קצת שמן ומכניסים הכל לתנור עד שמזהיב ומוכן. מוציאים, מוסיפים מלח ומיץ לימון ומערבבים. טעיםםם!

סלט כרוב מרענן ובריא
רצועות כרוב עם הרבה שמיר ומיץ לימון, מוסיפים מלח ומעל מפזרים שקדים פרוסים. מאוד טעים.

סלט פלפלים קלויים:
חוצים לרוחב פלפלים בשלל צבעים ומקים היטב, מכניסים לתנור כשהצד החתוך למטה ואופים עד שמתחילם להשחיר. מוציאים אותם מהתנור לתוך שקית ניילון וקושרים עד שמתקרר. אחר כך מקלפים אותם בקלות וחותכים לפרוסות, מתבלים ב: כף חומץ ושן שום כתושה על כל פלפל, מלח ופפריקה.
 

שבי לוי

משתמש רשום

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
סלט זייתים,
קל, זמין וטעים באופן מפתיע!

רכיבים:
קופסאת זייתים בלי המים
2-3 כפות מיונז
1 פלפל אדום (גמבה בלעז)
3 שייני שום
רבע פלפל חריף-לא חובה
מעט פלפל שחור

הכנה:
מרסקים הכל בבלנדר מוט.
 

לוח דרושים

העסק שלך זה העיצוב שלנו! לפר
משפחת פומפאי צר - 55% הנחה - לש
למעלה