סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לא מולבנים :(
אני חוששת שהמרקם יהיה לא נעים.
יש לך אגוזי מלך? אפשר לשים קצת. אפשר גם לוותר על זה לגמרי ואז יצא יותר מטבל ופחות ממרח.
אם מוותרים - אפשר יותר בקלות בלנדר מקל
עכשיו אני רואה שחלק מהחבילה רקובה... אפשר להחליף חלק בפטרוזיליה?
כן, אפשר.
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
קצת טעימות מהשבת...

1684002499829.png



סלט פטריות וסויה:
1 סלסלת פטריות טריות חתוכות
3 כפות מיונז
3 כפות רוטב סויה
טבעות בצל ירוק (לא חובה)
חצי כוס קשיו קלוי
2 כפות סוכר
רבע כוס מים
מעט מלח ופלפל שחור

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב מוסיפים את הפטריות ומערבבים.

סלט פול:
מרתיחה את הפול ע"פ ההוראות שע"ג השקית מוסיפה גם כף כמון לבישול.
מסננת ומעבירה לקופסא עם מלח והמוןןן כמון.

סלט חמוצים:
חותכת גזר לטבעות, קולורבי, שומר פלפל אדום וסלרי וחתיכות לימון ללא הקליפה.
מעבירה לקערה גדולה ומטבלת ב:
מעט שמן זית, מלח, צ'ילי יבש / פלפל שחור גרוס, מעט סוכר, חומץ ומיץ לימון.


סלט ביצים:
חותכת ביצים קשות בפומפיה ומטבלת במלח פלפל.
אפשר להוסיף בצל מטוגן, מוסיף ממש.

מטבוחה:
3-4 שיני שום כתושות
5 עגבניות רכות מקולפות (אני עושה עם הקליפה)
חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות

כפית מלח, כף פפריקה מתוקה, כפית סוכר, רבע כפית פלפל שחור

מחממת בסיר קצת שמן זית על אש בינונית. מוסיפה שום ומערבבת.
חותכת את העגבניות לקוביות קטנות (לפעמים טוחנת גם בנינג'ה ,אבל לא מידי דק) ומכניסה לסיר.
מוסיפה גמבה ומערבבת.
מבשלת עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות, ומערבבת מידי פעם.
מתבלת במלח, פפריקה, סוכר ופלפל שחור.

טחינה:
1 כוס טחינה גולמית (אני משתמשת של חברת אל ארז, מעולה)
2 שיני שום
3/4 כוס מים
1/2 לימון סחוט
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט סילאן

מכניסה את כל החומרים לקופסא וטוחנת עם מוט בלנדר.


סלט ירוקים:
לסלט
:
צרור פטרוזיליה קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
חצי כוס חמוציות
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
לרוטב:
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם
כף גדושה סוכר
טיפה חומץ

חותכת את כל הירוקים, מוסיפה את החמוציות והאגוזים, ואת החומרים של הרוטב ומערבבת.
סלט בריא וטעים במיוחד.

סלט חצילים פיקנטי:
מתכון של מתוקים

2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
1 לפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
5-6 שיני שום פרוסות
מיכל 240 מ"ל עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק מרוכז
1 כוס מים
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף תבלין שום גבישי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה

-שמים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל20 דק' להגרת נוזלים.
- מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג
- בסיר שמים שמן בכמות נדיבה, מתחילים בטיגון הפלפל הירוק כחמש דק'. מוסיפים עגבניות ופרוסות שום ומטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, תבלינים ומים ומערבבים.
- מוסיפים את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.- לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מקררים ומעבירים לכלי אטום. מאכסנים במקרר.


חציל בטעם כבד
2 חצילים
3 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים
3 ביצים קשות

חותכת את החצילים לפרוסות ,ממליחה מחכה כ15 דקות, שוטפת ומייבשת על מגבת.
מסדרת את הפרוסות בתבנית תנור ומורחת עליהם שמן. (אפשר גם לטגן את החצילים, רק אל תספרו לי קלוריות)
מכניסה לתנור ל200 מעלות למשך 15 דקות, הופכת את החצילים ומכניסה לעוד כ-15 דקות.
מכניסה את כל החומרים לקערה, מתבלת במלח, פלפל, פפריקה ומטוחנת עם מוט בלנדר (אפשר גם במג'ימיקס).

קרפצ'יו סלק

אחד הסלטים הקלים והטעימים שיש!
2 סלק מבושל
טחינה גולמית
סילאן
שקדים פרוסים וקלויים (יש כאלה ששמים אגוזי מלך במקום, אני אישית פחות אוהבת)

חותכת את הסלק לפרוסות דקותתת (עדיף בעזרת מכשיר) מסדרת יפה על צלחת שטוחה,
מזלפת טחינה גולמית וסילאן ומפזרת שקדים קלויים.
אפשר לפזר גם כוסברה / פטרוזיליה קצוצה.


מתכון לחומוס ביתי אמיתי​

מתכון של חומוס אמיתי עם שינויים שלי
  • 350 גרם גרגרי חומוס
  • כוס טחינה גולמית מאיכות טובה (אני שמה של טחינה אל ארז)
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • כפית סודה לשתיה
  • 4 שיני שום
  • כפית כמון
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • להגשה: שמן זית, פטרוזיליה ופפריקה בשביל הצבע
  1. משרים את החומוס ללילה או ל-3 שעות לפחות.
  2. שוטפים ומבשלים עם הרבה מים וכמה שיני שום כשלושת רבעי שעה.
  3. מוסיפים מעט סודה לשתייה ומבשלים עד להתרככות מוחלטת. מקררים,
  4. מסננים מהמים וטוחנים למרקם דייסתי.(אני טוחנת עם מוט בלנדר)
  5. מוסיפים בהדרגה את הטחינה, המלח, הלימון ומי בישול אם צריך לדלל.
  6. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
 

פרידא

משתמש מקצוען
קצת טעימות מהשבת...

צפה בקובץ המצורף 1374805


סלט פטריות וסויה:
1 סלסלת פטריות טריות חתוכות
3 כפות מיונז
3 כפות רוטב סויה
טבעות בצל ירוק (לא חובה)
חצי כוס קשיו קלוי
2 כפות סוכר
רבע כוס מים
מעט מלח ופלפל שחור

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב מוסיפים את הפטריות ומערבבים.

סלט פול:
מרתיחה את הפול ע"פ ההוראות שע"ג השקית מוסיפה גם כף כמון לבישול.
מסננת ומעבירה לקופסא עם מלח והמוןןן כמון.

סלט חמוצים:
חותכת גזר לטבעות, קולורבי, שומר פלפל אדום וסלרי וחתיכות לימון ללא הקליפה.
מעבירה לקערה גדולה ומטבלת ב:
מעט שמן זית, מלח, צ'ילי יבש / פלפל שחור גרוס, מעט סוכר, חומץ ומיץ לימון.


סלט ביצים:
חותכת ביצים קשות בפומפיה ומטבלת במלח פלפל.
אפשר להוסיף בצל מטוגן, מוסיף ממש.

מטבוחה:
3-4 שיני שום כתושות
5 עגבניות רכות מקולפות (אני עושה עם הקליפה)
חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות

כפית מלח, כף פפריקה מתוקה, כפית סוכר, רבע כפית פלפל שחור

מחממת בסיר קצת שמן זית על אש בינונית. מוסיפה שום ומערבבת.
חותכת את העגבניות לקוביות קטנות (לפעמים טוחנת גם בנינג'ה ,אבל לא מידי דק) ומכניסה לסיר.
מוסיפה גמבה ומערבבת.
מבשלת עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות, ומערבבת מידי פעם.
מתבלת במלח, פפריקה, סוכר ופלפל שחור.

טחינה:
1 כוס טחינה גולמית (אני משתמשת של חברת אל ארז, מעולה)
2 שיני שום
3/4 כוס מים
1/2 לימון סחוט
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט סילאן

מכניסה את כל החומרים לקופסא וטוחנת עם מוט בלנדר.


סלט ירוקים:
לסלט
:
צרור פטרוזיליה קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
חצי כוס חמוציות
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
לרוטב:
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם
כף גדושה סוכר
טיפה חומץ

חותכת את כל הירוקים, מוסיפה את החמוציות והאגוזים, ואת החומרים של הרוטב ומערבבת.
סלט בריא וטעים במיוחד.

סלט חצילים פיקנטי:
מתכון של מתוקים

2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
1 לפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
5-6 שיני שום פרוסות
מיכל 240 מ"ל עגבניות מרוסקות
1 כף גדושה רסק מרוכז
1 כוס מים
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף תבלין שום גבישי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה

-שמים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל20 דק' להגרת נוזלים.
- מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג
- בסיר שמים שמן בכמות נדיבה, מתחילים בטיגון הפלפל הירוק כחמש דק'. מוסיפים עגבניות ופרוסות שום ומטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, תבלינים ומים ומערבבים.
- מוסיפים את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.- לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מקררים ומעבירים לכלי אטום. מאכסנים במקרר.


חציל בטעם כבד
2 חצילים
3 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים
3 ביצים קשות

חותכת את החצילים לפרוסות ,ממליחה מחכה כ15 דקות, שוטפת ומייבשת על מגבת.
מסדרת את הפרוסות בתבנית תנור ומורחת עליהם שמן. (אפשר גם לטגן את החצילים, רק אל תספרו לי קלוריות)
מכניסה לתנור ל200 מעלות למשך 15 דקות, הופכת את החצילים ומכניסה לעוד כ-15 דקות.
מכניסה את כל החומרים לקערה, מתבלת במלח, פלפל, פפריקה ומטוחנת עם מוט בלנדר (אפשר גם במג'ימיקס).

קרפצ'יו סלק
אחד הסלטים הקלים והטעימים שיש!
2 סלק מבושל
טחינה גולמית
סילאן
שקדים פרוסים וקלויים (יש כאלה ששמים אגוזי מלך במקום, אני אישית פחות אוהבת)

חותכת את הסלק לפרוסות דקותתת (עדיף בעזרת מכשיר) מסדרת יפה על צלחת שטוחה,
מזלפת טחינה גולמית וסילאן ומפזרת שקדים קלויים.
אפשר לפזר גם כוסברה / פטרוזיליה קצוצה.


מתכון לחומוס ביתי אמיתי​

מתכון של חומוס אמיתי עם שינויים שלי
  • 350 גרם גרגרי חומוס
  • כוס טחינה גולמית מאיכות טובה (אני שמה של טחינה אל ארז)
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • כפית סודה לשתיה
  • 4 שיני שום
  • כפית כמון
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • להגשה: שמן זית, פטרוזיליה ופפריקה בשביל הצבע
  1. משרים את החומוס ללילה או ל-3 שעות לפחות.
  2. שוטפים ומבשלים עם הרבה מים וכמה שיני שום כשלושת רבעי שעה.
  3. מוסיפים מעט סודה לשתייה ומבשלים עד להתרככות מוחלטת. מקררים,
  4. מסננים מהמים וטוחנים למרקם דייסתי.(אני טוחנת עם מוט בלנדר)
  5. מוסיפים בהדרגה את הטחינה, המלח, הלימון ומי בישול אם צריך לדלל.
  6. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
תודה רבה
הכנתי שבוע שעבר חלק מהסלטים
יצא ממש טעים
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה