קציצות דג ברוטב חריף-חמוץ-מתוק
קלילות. אווריריות. רכות רכות
ו...טעימות.
אבל ממש
לעיסת הקציצות:
850 גרם דג טחון [סלמון, בקלה, מוסר, נילוס [פחות ממליצה]]
2 ביצים
חופן כוסברה קצוצה
1.5 כפיות מלח
4 שיני שום כתושות
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1/3 כפית צ'ילי גרוס
מעט פלפל שחור
מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת עיסה אחידה. מערבבים היטב במשך כמה דקות כדי לפתוח את החלבון שידביק הכל. העיסה תהיה קצת דביקה וזה בסדר
שמים במקרר ומכינים רוטב
2 עגבניות גדולות בשלות
1 ראש שום מפורק לשיניים
4 כפות שמן
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 כפות רסק עגבניות
1 לימון קטן פרוס לפרוסות דקיקות ממש
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 פלפלון ירוק חריף פרוס לטבעות
3 כפות שטוחות סוכר חום
1 קופסא של שימורי חומוס [ארבעס]
חופן כוסברה קצוצה
1/3 כפית צ'ילי גרוס
2 כוסות מים
בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים שום, פלפלים ועגבניות במשך כ-3 דקות. מערבבים תוך כדי הטיגון.
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט המים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים מים ומבשלים עוד 2 דקות
מערבבים היטב
מוציאים את עיסת הקציצות מהמקרר. בידיים לחות מכינים קציצות קטנות ומניחים בתוך הרוטב. בשכבה אחת. אפשר בצפיפות.
מבשלים 3 דקות והופכים את הקציצות בעדינות.
מכסים את הסיר ומבשלים עוד 13-15 דקות.
מגישים על תלולית אורז, פירה וכיוצ"ב עם הרוטב
אפשר לערבב את הרוטב עם פסטה מבושלת או ספגטי.
בתיאבון
קלילות. אווריריות. רכות רכות
ו...טעימות.
אבל ממש
לעיסת הקציצות:
850 גרם דג טחון [סלמון, בקלה, מוסר, נילוס [פחות ממליצה]]
2 ביצים
חופן כוסברה קצוצה
1.5 כפיות מלח
4 שיני שום כתושות
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1/3 כפית צ'ילי גרוס
מעט פלפל שחור
מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת עיסה אחידה. מערבבים היטב במשך כמה דקות כדי לפתוח את החלבון שידביק הכל. העיסה תהיה קצת דביקה וזה בסדר
שמים במקרר ומכינים רוטב
2 עגבניות גדולות בשלות
1 ראש שום מפורק לשיניים
4 כפות שמן
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 כפות רסק עגבניות
1 לימון קטן פרוס לפרוסות דקיקות ממש
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 פלפלון ירוק חריף פרוס לטבעות
3 כפות שטוחות סוכר חום
1 קופסא של שימורי חומוס [ארבעס]
חופן כוסברה קצוצה
1/3 כפית צ'ילי גרוס
2 כוסות מים
בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים שום, פלפלים ועגבניות במשך כ-3 דקות. מערבבים תוך כדי הטיגון.
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט המים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים מים ומבשלים עוד 2 דקות
מערבבים היטב
מוציאים את עיסת הקציצות מהמקרר. בידיים לחות מכינים קציצות קטנות ומניחים בתוך הרוטב. בשכבה אחת. אפשר בצפיפות.
מבשלים 3 דקות והופכים את הקציצות בעדינות.
מכסים את הסיר ומבשלים עוד 13-15 דקות.
מגישים על תלולית אורז, פירה וכיוצ"ב עם הרוטב
אפשר לערבב את הרוטב עם פסטה מבושלת או ספגטי.
בתיאבון