ציליאק פשטידת בטטה ובצל ללא גלוטן-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כ-15 פשטידות אישיות או פשטידה אחת בתבנית בינונית



2 בצל לבן קצוץ
1 בצל סגול קצוץ
6 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות כס"מ X ס"מ
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
5 כפות שמן
1 כפית מלח [או יותר לפי הטעם]
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
6 ביצים
3/4 כוס קמח ללא גלוטן

שומשום לזריה על הפשטידה



מטגנים בצל לבן וסגול ב 3 כפות שמן להזהבה. מעבירים לקערה גדולה עם שמן הטיגון.

שמים את קוביות הבטטה בתבנית מרופדת בניר אפיה ויוצקים מעליהם את 2 כפות השמן הנותרות. מערבבים ומכניסים לאפיה בתנור, ללא כיסוי לריכוך.

מעבירים את הבטטות לקערה עם הבצל

מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבניות אשיות עד לגובה 3/4 או לתבנית בגודל בינוני מרופדת בניר אפיה

מפזרים שומשום. אופים ב 180 מעלות להשחמה נאה. כ- 20-22 דקות לפשטידות אישיות, 35 דקות לפשטידה בגודל בינוני.



אפשר לסדר עיגולי בטטה מעל לפשטידה לפני האפיה ופיזור השומשום
IMG_9870_800x533.jpg
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כ-15 פשטידות אישיות או פשטידה אחת בתבנית בינונית



2 בצל לבן קצוץ
1 בצל סגול קצוץ
6 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות כס"מ X ס"מ
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
5 כפות שמן
1 כפית מלח [או יותר לפי הטעם]
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
6 ביצים
3/4 כוס קמח ללא גלוטן

שומשום לזריה על הפשטידה



מטגנים בצל לבן וסגול ב 3 כפות שמן להזהבה. מעבירים לקערה גדולה עם שמן הטיגון.

שמים את קוביות הבטטה בתבנית מרופדת בניר אפיה ויוצקים מעליהם את 2 כפות השמן הנותרות. מערבבים ומכניסים לאפיה בתנור, ללא כיסוי לריכוך.

מעבירים את הבטטות לקערה עם הבצל

מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבניות אשיות עד לגובה 3/4 או לתבנית בגודל בינוני מרופדת בניר אפיה

מפזרים שומשום. אופים ב 180 מעלות להשחמה נאה. כ- 20-22 דקות לפשטידות אישיות, 35 דקות לפשטידה בגודל בינוני.



אפשר לסדר עיגולי בטטה מעל לפשטידה לפני האפיה ופיזור השומשום
צפה בקובץ המצורף 1459264
חייב לאפות קודם את הבטטה?
ב25 דקות בערך הבטטה לא יכולה להתרכך גם כך?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש תחליף לביצים בפשטידות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חייב לאפות קודם את הבטטה?
ב25 דקות בערך הבטטה לא יכולה להתרכך גם כך?
רציתי כאן מרקם שהוא מין פירה חלקי. לא קוביות ממש.
25 דקות ירככו את הבטטות כמעט בוודאות, אולי צריך עוד כמה דקות , אבל זו תהיה פשטידה עם מרקם אחר. גם טובה. העליתי כזו בעבר.
יש תחליף לביצים בפשטידות?
מסתומא יש אבל אני לא מומחית בזה
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נראה מעולה! תודה!
מחכה כבר לחוברת...
התחלתי להקפיא לחגים - והכל מחוברות קודמות שלך!
אין חג בלי זה. רציני.

כמה זמן בערך לוקח לבטטה להתרכך בתנור? ובכמה מעלות?
(אפשר להחליף את הקמח לקמח חיטה רגיל, נכון?)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה מעולה! תודה!
מחכה כבר לחוברת...
התחלתי להקפיא לחגים - והכל מחוברות קודמות שלך!
אין חג בלי זה. רציני.

כמה זמן בערך לוקח לבטטה להתרכך בתנור? ובכמה מעלות?
(אפשר להחליף את הקמח לקמח חיטה רגיל, נכון?)
בערך 20 דקות. אולי 15 בתנור מאוד חזק
אפשר להמיר לקמח רגיל
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
יש תחליף לביצים בפשטידות?
צריך לשאול למה בכלל צריך ביצים? במאפים יש להם 2 תפקידים. 1. לגרום למאפה להיות אוורירי. 2. לגבש את כל המרכיבים. בפשטידה בשונה מעוגה אין צורך באוורירייות ולכן התפקיד הוא גיבוש כל החומרים. התחליף המקובל והזמין לביצה הוא קורנפלור או קמח תפוחי אדמה מהול במים. היחס הוא בערך ככה: ביצה אחת = 2-3 כפות קמח קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור ו-1-2 כפות מים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
צריך לשאול למה בכלל צריך ביצים? במאפים יש להם 2 תפקידים. 1. לגרום למאפה להיות אוורירי. 2. לגבש את כל המרכיבים. בפשטידה בשונה מעוגה אין צורך באוורירייות ולכן התפקיד הוא גיבוש כל החומרים. התחליף המקובל והזמין לביצה הוא קורנפלור או קמח תפוחי אדמה מהול במים. היחס הוא בערך ככה: ביצה אחת = 2-3 כפות קמח קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור ו-1-2 כפות מים
זה נכון ולא לגמרי.

כי גם בפשטידה אני רוצה שתהיה אורירית ולא דחוסה. לא כמו עוגה אבל בכל זאת שתהיה אורירית.
רק כדאי לקחת בחשבון שפשטידות עם קמח תפו"א או קורנפלור במקום ביצים המרקם שלהם הרבה פעמים צמיגי.
לפחות מהנסיון שלי.

אז בפשטידה שלי אל תמירו :)
או אל תמירו ואחר כך תגידו שיצא צמיגי :)
 

מחומש

משתמש חדש
יש תחליף לביצים בפשטידות?
יש תחליף ביצים בשם רד מי'ל (מחנות טבע כמו ניצת הדובדבן)
באופן כללי ניתן להמיר בבננות מוקצפות, אני ניסיתי מיונז מוקצף עם מים ומעט קמח ללא גלוטן- יצא מרקם טוב.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה