דגים עוד מנה חלבונית מצויינת---קציצות דגים ברוטב חמוץ-חריף-מתוק

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קציצות דג ברוטב חריף-חמוץ-מתוק

קלילות. אווריריות. רכות רכות
ו...טעימות.
אבל ממש
IMG_3310_800x600.jpg


לעיסת הקציצות:
850 גרם דג טחון [סלמון, בקלה, מוסר, נילוס [פחות ממליצה]]
2 ביצים
חופן כוסברה קצוצה
1.5 כפיות מלח
4 שיני שום כתושות
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1/3 כפית צ'ילי גרוס
מעט פלפל שחור

מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת עיסה אחידה. מערבבים היטב במשך כמה דקות כדי לפתוח את החלבון שידביק הכל. העיסה תהיה קצת דביקה וזה בסדר

שמים במקרר ומכינים רוטב

2 עגבניות גדולות בשלות
1 ראש שום מפורק לשיניים
4 כפות שמן
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 כפות רסק עגבניות
1 לימון קטן פרוס לפרוסות דקיקות ממש
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 פלפלון ירוק חריף פרוס לטבעות
3 כפות שטוחות סוכר חום
1 קופסא של שימורי חומוס [ארבעס]
חופן כוסברה קצוצה
1/3 כפית צ'ילי גרוס
2 כוסות מים

בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים שום, פלפלים ועגבניות במשך כ-3 דקות. מערבבים תוך כדי הטיגון.
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט המים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים מים ומבשלים עוד 2 דקות
מערבבים היטב


מוציאים את עיסת הקציצות מהמקרר. בידיים לחות מכינים קציצות קטנות ומניחים בתוך הרוטב. בשכבה אחת. אפשר בצפיפות.
מבשלים 3 דקות והופכים את הקציצות בעדינות.
מכסים את הסיר ומבשלים עוד 13-15 דקות.

מגישים על תלולית אורז, פירה וכיוצ"ב עם הרוטב

אפשר לערבב את הרוטב עם פסטה מבושלת או ספגטי.

IMG_3307_800x600.jpg


IMG_3304_800x600.jpg


בתיאבון
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כל יום את ממציאה מתכון חדש?
או שזה כמה פעמים ביום?
לא עומדת בקצב...
חחח
בגלל שלי חשוב כרגע מנות חלבוניות מזינות אני משקיעה בזה יותר.
ואם השקעה אז תמיד הכי מושקע זה מתכון שאני ממציאה לבד :)
הרווח של גולשי פרוג וקבוצות אחרות של חברות.

בין לבין אני משחילה גם מתכון שאני מכינה למי שכן אוכל כאן בבית מאכלים מושחתים, כמו הלחמניות מאתמול, למשל]
 

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
גם אני כל כך שמחה לראות את המתכונים האלו שנמצאים הצד הבריא של הצלחת!
אלפי תודות!!!

אני רק שאלה אני,
פעם שמעתי, ז'תומרת ראיתי פה בפרוג מישהי ששאלה האם אין בעיה לערבב שני סוגי חלבון יחד, הדג והחומוס
ידוע לך משהו בעניין? אולי מכביד על המערכת?
 

mum

משתמש מקצוען
אני רק שאלה אני,
פעם שמעתי, ז'תומרת ראיתי פה בפרוג מישהי ששאלה האם אין בעיה לערבב שני סוגי חלבון יחד, הדג והחומוס
ידוע לך משהו בעניין? אולי מכביד על המערכת?
נראה לי ממש מיותר, לא?
בעיקרון יש גבול כמה חלבון הגוף יכול לספוג בארוחה אחת (35 גרם) מעבר לזה זה הופך ישירות לשומן ואז הפסדנו בגדול...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גם אני כל כך שמחה לראות את המתכונים האלו שנמצאים הצד הבריא של הצלחת!
אלפי תודות!!!

אני רק שאלה אני,
פעם שמעתי, ז'תומרת ראיתי פה בפרוג מישהי ששאלה האם אין בעיה לערבב שני סוגי חלבון יחד, הדג והחומוס
ידוע לך משהו בעניין? אולי מכביד על המערכת?
נראה לי ממש מיותר, לא?
בעיקרון יש גבול כמה חלבון הגוף יכול לספוג בארוחה אחת (35 גרם) מעבר לזה זה הופך ישירות לשומן ואז הפסדנו בגדול...
אין שום בעיה לאכול 2-3 קציצת דג עם 2 כפות ארבעס.
באמת שלא.

דברי הדיאטנית שלי.


ב 100 גרם ביצה יש בערך 12 גרם חלבון
במתכון יש 3 ביצים
סה"כ 36 גרם חלבון

הלאה,
בדג סלמון שבו השתמשתי יש בערך 20 גרם חלבון ל 100 גרם
במתכון כולו יש 850 גרם דג
סה"כ 170 גרם חלבון


הלאה,
בגרירי חומוס יש 7 גרם חלבון לכל 100 גרם [מהתווית שעל קופסת השימורים]
במכון כולו יש 290 גרם
ס"ה כ-21 גרם חלבון

סה"כ חלבון לכל הסיר 227 גרם חלבון

יצאו לי 25 קציצות
סה"כ חלבון לכל קציצה + מנה קטנה של חומוס- קצת יותר מ 9 גרם חלבון.
זה כולל חלק מהחומוס שבסיר

מה שאומר שאם אוכלים 2-3 קציצות + מעט חומוס מגיעים ללא יותר מ 28 גרם חלבון

אז איפה הבעיה אם מומלץ 35 גרם לארוחה????

הפסד אם כך, אין כאן
רווח של בנית שריר- יש בהחלט.



הערת אגב- רוצה בלי חומוס, תורידי

אבל בעיה בריאותית או תזונתית או הפיכה לשומן אין כאן בכלל. ממש לא.
 

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
את אלופה!
תודה על הזמן היקר שאת מקדישה לכל השאלות של כולן! בנחת, במתינות ובמקצועיות.
(השאלה שלי מתייחסת יותר לנושא של מקור חלבון מהחי ומהצומח, שאולי עדיף לא לערבב ביניהם, אבל אם הדיאטנית דילגה על העניין, מן הסתם אין ממש בכך...)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
את אלופה!
תודה על הזמן היקר שאת מקדישה לכל השאלות של כולן! בנחת, במתינות ובמקצועיות.
(השאלה שלי מתייחסת יותר לנושא של מקור חלבון מהחי ומהצומח, שאולי עדיף לא לערבב ביניהם, אבל אם הדיאטנית דילגה על העניין, מן הסתם אין ממש בכך...)
ביצים שהם מהחי מוסיפים להמון חלבונים ממקור צמחי- פשטידות, קציצות, למשל
 

mum

משתמש מקצוען
אין שום בעיה לאכול 2-3 קציצת דג עם 2 כפות ארבעס.
באמת שלא.

דברי הדיאטנית שלי.


ב 100 גרם ביצה יש בערך 12 גרם חלבון
במתכון יש 3 ביצים
סה"כ 36 גרם חלבון

הלאה,
בדג סלמון שבו השתמשתי יש בערך 20 גרם חלבון ל 100 גרם
במתכון כולו יש 850 גרם דג
סה"כ 170 גרם חלבון


הלאה,
בגרירי חומוס יש 7 גרם חלבון לכל 100 גרם [מהתווית שעל קופסת השימורים]
במכון כולו יש 290 גרם
ס"ה כ-21 גרם חלבון

סה"כ חלבון לכל הסיר 227 גרם חלבון

יצאו לי 25 קציצות
סה"כ חלבון לכל קציצה + מנה קטנה של חומוס- קצת יותר מ 9 גרם חלבון.
זה כולל חלק מהחומוס שבסיר

מה שאומר שאם אוכלים 2-3 קציצות + מעט חומוס מגיעים ללא יותר מ 28 גרם חלבון

אז איפה הבעיה אם מומלץ 35 גרם לארוחה????

הפסד אם כך, אין כאן
רווח של בנית שריר- יש בהחלט.



הערת אגב- רוצה בלי חומוס, תורידי

אבל בעיה בריאותית או תזונתית או הפיכה לשומן אין כאן בכלל. ממש לא.
תודה על התגובה המושקעת!!!
אם את מצליחה להתאפק ולאכול רק 2-3 קציצות- סבבה לגמרי.
אני בד"כ אוכלת יותר :eek:
בקיצור אנשים כמוני ישאירו את הארבעס לאנשים כמוך...
עוד אפשרות שעלתה בדעתי הרגע, לשמור את הארבעס מהסיר למנת ביניים - ואז יש ארבעס בטעם משודרג יותר.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה על התגובה המושקעת!!!
אם את מצליחה להתאפק ולאכול רק 2-3 קציצות- סבבה לגמרי.
אני בד"כ אוכלת יותר :eek:
בקיצור אנשים כמוני ישאירו את הארבעס לאנשים כמוך...
עוד אפשרות שעלתה בדעתי הרגע, לשמור את הארבעס מהסיר למנת ביניים - ואז יש ארבעס בטעם משודרג יותר.
אם אוכלים 3 קציצות עם ירקות מהרוטב וחומוס + פחמימה, ואפילו בל, שבעים מאוד.
ואת כולה גם 4 קציצות. תגיעי ל 35 ומשהו גרם כולל חלק מהארבעס. זה המון, 4 קציצות, לא?

אבל בהחלט אפשר לשמור את החומוס למנת ביניים
ואפשר לא להכניס אותו
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא אוהבת דגים, אבל התמונה הצליחה לגרות אותי.
אני אוהבת את המתכונים שלך
 

HOBBY

משתמש פעיל
לעיסת הקציצות:
850 גרם דג טחון [סלמון, בקלה, מוסר, נילוס [פחות ממליצה]]
העני תוכלי לכתוב קצת על היחס בין סוגי הדגים?
בדיוק מתלבטת בעניין.
(רוצה לשדך סלומון+טונה אדומה, איזה עוד דג מומלץ להוסיף לעיסה?)
תודה רבה
והקציצות נראות מעולה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני תוכלי לכתוב קצת על היחס בין סוגי הדגים?
בדיוק מתלבטת בעניין.
(רוצה לשדך סלומון+טונה אדומה, איזה עוד דג מומלץ להוסיף לעיסה?)
תודה רבה
והקציצות נראות מעולה!
האמת שאני לא ממש יודעת לענות על השאלה.
לא בטוחה לגבי הסלמון והטונה
הסלמון מאוד מעודן
הטונה יגנוב לו את כל ההצגה כי הנוכחות שלו חזקה ואז חוץ מלדעת שיש בזה סלמון, לא יהיה לו ביטוי
 

ישועת השם

משתמש פעיל
איזה כיף,כל יום מקבלים מתכון מהני,השפית של פרוג :)
תודה לך,את נותנת לנו רעיונות לגיוון הארוחות,והכל כל כך
בסבר פנים יפות.
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נראה לי ממש מיותר, לא?
בעיקרון יש גבול כמה חלבון הגוף יכול לספוג בארוחה אחת (35 גרם) מעבר לזה זה הופך ישירות לשומן ואז הפסדנו בגדול...
אז אם אני אוכלת בארוחה חביתה מ-2/3 ביצים וקופסת קוטג אני בעצם צוברת שומן???
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה