Featured עוגה לשבת -עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.

הנושא בפורום 'הפסקת אוכל' פורסם ע"י shira bira, ‏13/12/18.

  1. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,500
    תודות :
    32,565
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    שימי לקראת סוף האפייה, כמו בגרנולה.
    אפיית יתר הופכת אותן לקשות ולא טעימות.
     
    חדוי כנרת ו-דלתות פולימר מודים על התגובה.
  2. ביקי

    ביקי משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏5/6/08
    הודעות:
    2,350
    תודות :
    2,030
    נקודות:
    293
    אני שמה חמוציות מראש, תראי בתמונה ויוצא מצוין
    לגבי פאקן, באמת יותר כבד, לכן שמתי פאקן טבעי ולא מסוכר
     
    חדוי כנרת, shira bira ו-דלתות פולימר מודים על התגובה.
  3. dinaday

    dinaday משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏18/3/15
    הודעות:
    328
    תודות :
    218
    נקודות:
    49
    גמני!
    הכנתי בשישי שעבר ויצאה נהדרת (השתמשתי בדבש למעלה במקום מייפל וגם שילבתי קמח מלא בבסיס),
    העונג האמיתי היה שהילדים נהנו ממנה!
    תודה רבה, @shira bira
     
    shira bira מודה על התגובה.
  4. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,500
    תודות :
    32,565
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    @שקדיה @מרשמלו
    כמנהלות אני פונה אליכן
    יש איזו סיבה שהאשכול הועבר כרגע לאיש את רעהו?
    כנ"ל לגבי אשכול האלפחורס
     
  5. שקדיה

    שקדיה משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים איור וציור מקצועי מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    4,155
    תודות :
    7,205
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    אומנות, הנה"ח, אתרי וורדפרס ותכנים
    מיקום:
    בני ברק
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון D60 עדשה 50ממ/1.8
    אני לא מנהלת כך שאין לי מושג :)
    (הרבה מתכונים עולים באיש את רעהו כנראה חשבו שזה ג"כ מתאים לשם יותר)
     
  6. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,500
    תודות :
    32,565
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    סליחה. חשבתי שאת מנהלת.
     
    שקדיה מודה על התגובה.
  7. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,500
    תודות :
    32,565
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    וגם בשבילך @מירי456
     

    קבצים מצורפים:

    נערך לאחרונה ב: ‏14/1/19
  8. cherry c

    cherry c משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/10/14
    הודעות:
    478
    תודות :
    3,418
    נקודות:
    149
    מיקום:
    ירושלים
    לא קלויים?
     
  9. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,500
    תודות :
    32,565
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    לא.
    רק טבעיים.
     
  10. סטאזרית

    סטאזרית משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/2/12
    הודעות:
    2,353
    תודות :
    1,269
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    חשבונאות, עריכת דוחות כספיים וייצוג ברשויות המס
    מיקום:
    גוש דן
    @shira bira @אוריגמי @hbecker @ביקי
    נראה לכן שיעבוד עם תחתית פאי מוכנה? (לא אלו הפירוריות תוצ"ח, אלא תחתית פאי של רות פטיפורים מבצק פריך)
    אם אוריד את זמן האפיה לכרבע שעה כולל שלב המייפל?

    אני כעת בקורס... וכשאגיע ב12:30 יש לי להכין עוגה, מזוודה, מקלחות לילדים ולנסוע מחוץ לעיר לשבת
     
    נערך לאחרונה ב: ‏25/1/19
  11. מימי זו

    מימי זו משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏13/7/11
    הודעות:
    4,207
    תודות :
    2,489
    נקודות:
    230
    יש לי מתכון לפאי אגוזים שבטוח יעבוד עם תחתית פאי מוכנה. בעיקרון הוא עם תחתית דומה תוצרת בית מקמח מלא והוא יפהפה וטעים לאוהבי הז'אנר.
    על התחתית את מורחת קרם חלבה בנדיבות עם מעט רום,
    מפזרת 150 גר פתיתי חלבה,
    150 גר אגוזי מלך,
    150 גר פקאן מסוכר,
    מלמעלה 100 גר שקדים פרוסים וסירופ מייפל בנדיבות.
    זמן אפייה- לא יודעת כמה נדרש במקרה של תחתית קנויה.
     
    חדוי כנרת מודה על התגובה.
  12. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,500
    תודות :
    32,565
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    צר לי. לא הייתי פה בשישי ובאמת שאין לי מושג אם היה עובד לך או לא.
    מקווה שהסתדרת בכל מקרה.
     
    סטאזרית מודה על התגובה.
  13. סטאזרית

    סטאזרית משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/2/12
    הודעות:
    2,353
    תודות :
    1,269
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    חשבונאות, עריכת דוחות כספיים וייצוג ברשויות המס
    מיקום:
    גוש דן
    עבד!
    יצא מושלם במראה
    מקווה שגם בטעם (מסתבר...) שלחתי למישהי שעשתה שמחה השבת
    למארחים שלנו הכנתי את הפאי שוקולד שהעלתה לאחרונה אוריגמי

    בזכות המתכונים המהירים שלכן הספקתי בנוסף להשתלמות שהיתה לי ולנסיעה וההתארגנות לשבת - גם לשלוח עוגה לכל מי שרציתי :)
     
  14. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,500
    תודות :
    32,565
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    משמח לקרוא :) תודה שעדכנת.
     
  15. לומדת 10

    לומדת 10 משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏7/5/13
    הודעות:
    394
    תודות :
    249
    נקודות:
    49
    עיסוק:
    תכנות
    מיקום:
    בני ברק
    תודה shira bira .
    שלחתי לשבת לקידוש ויצא מושלם
    יפה טעים ומרשים ומאד קל!!
    תודה תודה
     
    shira bira מודה על התגובה.
  16. shira bira

    shira bira Moderator מנהל כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    4,500
    תודות :
    32,565
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    איזה כיף! תודה שעדכנת!
     
  17. רבקה ר

    רבקה ר משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏3/2/15
    הודעות:
    24
    תודות :
    36
    נקודות:
    14
    אני רוצה מתכון מדויק
     
  18. אוריגמי

    אוריגמי משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    650
    תודות :
    6,373
    נקודות:
    249
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    בצק:
    (אפשר להשתמש באיזה בצק מתוק שאוהבים):
    שמים בשקית אוכל עבה 1/4 כוס מים קרים + 1/4 כוס שמן, ושמים במקפיא
    אחרי 15-30 דקות מוציאים, מערבבים, ומתקבל מעין ג'לי קרוש.
    מוסיפים 1 כוס קמח ו1/2 כוס סוכר, ולשים לבצק
    כמובן שמי שרוצה לשטוף כלים אח"כ יכולה לערבב בקערה במקום ללוש בשקית...
    שוטחים את הבצק בתבנית פאי עגולה אופים 15 ד'

    לשטוח את החלווה על הבצק אח"כ להתחיל לסדר את הפיצוחים בסדר הבא.
    לוקחת שקדים פרורים(כמו מקלות) יוצרת ערימה במרכז, אח"כ מסביב לשים בצורה מסודרת בעיגול את הפיסטוקים הקלופים.
    לאחר מכן לסדר סביב את הקשיו , אח"כ פקאן מסוכר ואח"כ אגוזי מלך
    כשמסימים להכניס לתנור שוב לעוד 10 דק', כשהפיצוחים זהובים להוציא, לשפוך סירופ מייפל לפי הטעם.
     
    חדוי כנרת ו-shira bira מודים על התגובה.