ייתכן שיוצא בצק טעים. בצק פריך זה לא.אני ממירה המון פעמים מרגרינה בשמן בבצק פריך
כשמדובר בעוגה זה אפשרי יותר בקלות מאשר בפאי, למשל שצריך שישאר שלם בצורתו.
עוגה פורסים לקוביות. בצק פריך עם שמן נפרס מעולה.
והטעם- מצוין.
אין לי הרשאה גם שם ולכן זה לא רלוונטי.נכון
לכן שלחתי אותה לאיש את רעהו
יוצא בצק פריך מעולהייתכן שיוצא בצק טעים. בצק פריך זה לא.
ככה אני בכל אופן מרגישה ואני מרגישה היטב מה שמו בבצק.
ובכל מקרה אני מעדיפה באפייה לעבוד לפי כללים סדורים. זאת אחת העוגות היחידות שאני לא עושה שימוש בכוס מדידה ובמשקל ומה לעשות- עוגה שנאפתה לפי כמויות מדויקות תמיד יותר טעימה ומאוזנת וככל שאופים יותר מבחינים יותר בטעמים אני מניחה שבתוקף עיסוקך את יודעת זאת היטב.
יוצא בצק פריך מעולה
סליחה שאני מתווכחת איתך כאן אבל יש הרבה נשים שלא משתמשות במרגרינה ובכל זאת תרצינה להכין את העוגה, לא חבל?
יוצא מעולה.
יכול להיות שאת אוהבת לעבוד לפי הכללים. בכיף.
גם אני.
אבל יש גם כללים להמרת מרגרינה בבצק פריך.
ודווקא בגלל העיסוק של בתחום אני מתעקשת לכתוב שאפשר להמיר מרגרינה בשמן בבצק פריך.
תראי גם את כל הפוסטים של רותי היאט.
בהצלחה
זו באמת לא אותה תוצאהאגב, אני משתמשת בחמאה והכללים שאני עובדת לפיהם הם כללי קונדיטוריה קלאסית. לא המצאתי אותם.
ובהתעלם מהכללים ,אני מניחה שמי שרוצה תשתמש בשמן בכל מקרה איתי או בלעדי אבל מותר לי להביע את דעתי שזו לא אותה התוצאה.כי אכן בעיני זו לא אותה התוצאה.
בטח שזכותךאגב, אני משתמשת בחמאה והכללים שאני עובדת לפיהם הם כללי קונדיטוריה קלאסית. לא המצאתי אותם.
וגם בהתעלם מהכללים מותר לי להביע את דעתי שזו לא אותה התוצאה.כי אכן בעיני זו לא אותה התוצאה.
מי שרוצה וטעים ונוח לה, תשתמש בשמן בכל מקרה איתי או בלעדי ואדרבה, שתעדכן ותחכים את כולנו.
מקווה בעז"ה להעלות במהלך השבוע.נשאר לכם פרוסה מהעוגה?
אולי תעלו תמונה
אני רוצה לדעת אם זה יוצא מספיק יפה בשביל לשלוח לשמחה
תודה מראש
אפשר במקום לפזר אגוזים, לשים עיגול אגוזי מלך, ובתוכו עיגול קשיו ובתוכו עיגול פקאן, ושקדים וכו', וזה נותן תוצאה מרשימה ממש. להביא שלם ולחתוך רק בהגשה. יש לי מתכון מדויק אם את רוצה.
תודה , זה באמת מתכון מנצח , קל מאד מרשיםמקור המתכון אינו ידוע (אשמח אם יחכימו אותי בנידון) אבל זה מתכון שמסתובב כבר שניםבכל מקום. גם פה בפרוג.
במקור העוגה כללה פירורי חלבה, שקדים פרוסים ומייפל. אחותי היקרה שכללה את המתכון והתוצאה שהתקבלה לדעתנו עולה על המקור בהרבה.
עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.
תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)
המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.
לבצק
2 כוסות קמח
1 שקית א. אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה L
לציפוי:
3 כפות סילאן/דבש
1/2 כוס טחינה
2 כוסות אגוזים שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק
(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).
3/4 כוס שקדים פרוסים
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.
הערות והארות:
1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.
4. אני יודעת שכולם מעדיפים מתכון עם תמונה . מקווה להעלות תמונה שבוע הבא בעז"ה.
זה רעיון מהמם שמזכיר פאי פקאן. גם תערובת אגוזים זה יפה בגלל שילוב הגוונים השונים של פקאן ומלך ואני שמה גם פיסטוק קלוף לא קלוי שהצבע שלו הוא מיוחד במינו.אפשר גם לסדר רק פקאנים זה על גבי זה במעגל. קצת סבלנות, בהתחשב במלית הדביקה לפני האפייה- עשר דקות (לא צריך למרוח אגוז-אגוז, רק להניח), והתוצאה- יפיפיה ומלכותית!
איזה מסכן... זה מהמם!הכנתי היום לאירוסין, וכך זה יצא:צפה בקובץ המצורף 422226
ומי שרוצה להכין, אתן כמויות מדויקות של האגוזים שאני השתמשתי
חוץ מזה, לדעתי היה הרבה יותר יפה אם היה מסגרת של בצק מסביב (רציתי להכניס את כל האגוזים, ולא היה מקום- אז עליתי על המסגרת)
בבר זה יהיה בלי התבנית, וזה נראה קצת מסכן. כאן התבנית תוחמת מאד.
הכנתי היום לאירוסין, וכך זה יצא:
@shira bira וכולןאכן, עוגה חבלזית, נורא קלה ומרשימה, כיף להכין אותה לשמחות כשאת צריכה להביא משהו שירשים אבל אין לך הרבה זמן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ב'
ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ: