עוגות/עוגיות עוגה לשבת -עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני ממירה המון פעמים מרגרינה בשמן בבצק פריך
כשמדובר בעוגה זה אפשרי יותר בקלות מאשר בפאי, למשל שצריך שישאר שלם בצורתו.
עוגה פורסים לקוביות. בצק פריך עם שמן נפרס מעולה.
והטעם- מצוין.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני ממירה המון פעמים מרגרינה בשמן בבצק פריך
כשמדובר בעוגה זה אפשרי יותר בקלות מאשר בפאי, למשל שצריך שישאר שלם בצורתו.
עוגה פורסים לקוביות. בצק פריך עם שמן נפרס מעולה.
והטעם- מצוין.
ייתכן שיוצא בצק טעים. בצק פריך זה לא.
ככה אני בכל אופן מרגישה ואני מרגישה היטב מה שמו בבצק.
ובכל מקרה אני מעדיפה באפייה לעבוד לפי כללים סדורים. זאת אחת העוגות היחידות שאני לא עושה שימוש בכוס מדידה ובמשקל ומה לעשות- עוגה שנאפתה לפי כמויות מדויקות תמיד יותר טעימה ומאוזנת וככל שאופים יותר מבחינים יותר בטעמים אני מניחה שבתוקף עיסוקך את יודעת זאת היטב:).
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ייתכן שיוצא בצק טעים. בצק פריך זה לא.
ככה אני בכל אופן מרגישה ואני מרגישה היטב מה שמו בבצק.
ובכל מקרה אני מעדיפה באפייה לעבוד לפי כללים סדורים. זאת אחת העוגות היחידות שאני לא עושה שימוש בכוס מדידה ובמשקל ומה לעשות- עוגה שנאפתה לפי כמויות מדויקות תמיד יותר טעימה ומאוזנת וככל שאופים יותר מבחינים יותר בטעמים אני מניחה שבתוקף עיסוקך את יודעת זאת היטב:).
יוצא בצק פריך מעולה
סליחה שאני מתווכחת איתך כאן אבל יש הרבה נשים שלא משתמשות במרגרינה ובכל זאת תרצינה להכין את העוגה, לא חבל?
יוצא מעולה.
יכול להיות שאת אוהבת לעבוד לפי הכללים. בכיף.
גם אני. דיוק הוא דבר מאוד בסיסי בעוגות ובכלל.
אבל יש גם כללים להמרת מרגרינה בבצק פריך.

ודווקא בגלל העיסוק של בתחום אני מתעקשת לכתוב שאפשר להמיר מרגרינה בשמן בבצק פריך.

תראי גם את כל הפוסטים של רותי היאט שממירה מרגרינה בשמן גם בפאי.
אני אישית בפאי לא ממירה. רק בעוגות שנפרסות לריבועים.
אבל זה אפשרי בהחלט.

בהצלחה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצא בצק פריך מעולה
סליחה שאני מתווכחת איתך כאן אבל יש הרבה נשים שלא משתמשות במרגרינה ובכל זאת תרצינה להכין את העוגה, לא חבל?
יוצא מעולה.
יכול להיות שאת אוהבת לעבוד לפי הכללים. בכיף.
גם אני.
אבל יש גם כללים להמרת מרגרינה בבצק פריך.

ודווקא בגלל העיסוק של בתחום אני מתעקשת לכתוב שאפשר להמיר מרגרינה בשמן בבצק פריך.

תראי גם את כל הפוסטים של רותי היאט.

בהצלחה

אגב, אני משתמשת בחמאה והכללים שאני עובדת לפיהם הם כללי קונדיטוריה קלאסית. לא המצאתי אותם.
וגם בהתעלם מהכללים מותר לי להביע את דעתי שזו לא אותה התוצאה.כי אכן בעיני זו לא אותה התוצאה.
מי שרוצה וטעים ונוח לה, תשתמש בשמן בכל מקרה איתי או בלעדי ואדרבה, שתעדכן ותחכים את כולנו.
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
אגב, אני משתמשת בחמאה והכללים שאני עובדת לפיהם הם כללי קונדיטוריה קלאסית. לא המצאתי אותם.
ובהתעלם מהכללים ,אני מניחה שמי שרוצה תשתמש בשמן בכל מקרה איתי או בלעדי אבל מותר לי להביע את דעתי שזו לא אותה התוצאה.כי אכן בעיני זו לא אותה התוצאה.
זו באמת לא אותה תוצאה
בצק עם מרגרינה הרבה יותר פריך וטעים מאשר בצק עם שמן.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אגב, אני משתמשת בחמאה והכללים שאני עובדת לפיהם הם כללי קונדיטוריה קלאסית. לא המצאתי אותם.
וגם בהתעלם מהכללים מותר לי להביע את דעתי שזו לא אותה התוצאה.כי אכן בעיני זו לא אותה התוצאה.
מי שרוצה וטעים ונוח לה, תשתמש בשמן בכל מקרה איתי או בלעדי ואדרבה, שתעדכן ותחכים את כולנו.
בטח שזכותך

אבל מותר לי לענות למי ששאלה אם אפשר להמיר מרגרינה בשמן. בניגוד לתשובה שלך. כי זה אפשרי לחלוטין.
זה הכל.

הרבה הצלחות בפורום.

בהמשך תביני שמותר גם לתת לאחרות להביע דעה, וזה לא מוריד כלום מהערך של מה שאת כתבת.
באתי רק לעזור למי שכן רוצה להמיר.
מעכשיו אדע לא לכתוב כלום בפוסטים שלך.
ותתפלאי, יש גם מי שמוכנה לוותר על 5% מהטעם בשביל לא להשתמש במרגרינה. ושלא תביני לא נכון אני משתמשת במרגרינה במקומות שבאמת יש בו צורך.

את לא צריכה להגיב לי כי אני לא נכנסת עוד לאשכול הזה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
משהו פה קצת יצא מפרופורציה @hbecker
לא זכור לי שהגבתי באופן שלילי למי שהציעה להחליף בשמן. אמרתי שלדעתי זה לא יעבוד וזוהי רק דעתי גם לא זכור שמנעתי מאחרים לענות ואיך בכלל אפשר למנוע?.
את שאלת אותי האם לא חבל שאני שוללת את השמן כתחליף.
זה רק פוסט. אני לא מנהלת פה את התגובות וגם לא מנסה לנהל.
 

מירי456

משתמש מקצוען
נשאר לכם פרוסה מהעוגה?
אולי תעלו תמונה
אני רוצה לדעת אם זה יוצא מספיק יפה בשביל לשלוח לשמחה

תודה מראש
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי המרת המרגרינה בשמן- אפשר להקפיא את השמן לחצי שעה וזה נותן תוצאה קרובה יותר למרגרינה.

לגבי יופי העוגה- @מירי456 :
אפשר במקום לפזר אגוזים, לשים עיגול אגוזי מלך, ובתוכו עיגול קשיו ובתוכו עיגול פקאן, ושקדים וכו', וזה נותן תוצאה מרשימה ממש. להביא שלם ולחתוך רק בהגשה. יש לי מתכון מדויק אם את רוצה.
 

Ushaya

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אוטומציה עסקית
אפשר במקום לפזר אגוזים, לשים עיגול אגוזי מלך, ובתוכו עיגול קשיו ובתוכו עיגול פקאן, ושקדים וכו', וזה נותן תוצאה מרשימה ממש. להביא שלם ולחתוך רק בהגשה. יש לי מתכון מדויק אם את רוצה.

אפשר גם לסדר רק פקאנים זה על גבי זה במעגל. קצת סבלנות, בהתחשב במלית הדביקה לפני האפייה- עשר דקות (לא צריך למרוח אגוז-אגוז, רק להניח), והתוצאה- יפיפיה ומלכותית!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מקור המתכון אינו ידוע (אשמח אם יחכימו אותי בנידון) אבל זה מתכון שמסתובב כבר שניםבכל מקום. גם פה בפרוג.
במקור העוגה כללה פירורי חלבה, שקדים פרוסים ומייפל. אחותי היקרה שכללה את המתכון והתוצאה שהתקבלה לדעתנו עולה על המקור בהרבה.

עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.


תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)

המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.

לבצק

2 כוסות קמח

1 שקית א. אפיה

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס סוכר

100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה L

לציפוי:

3 כפות סילאן/דבש

1/2 כוס טחינה

2 כוסות אגוזים שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק

(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).

3/4 כוס שקדים פרוסים

סירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.

הערות והארות:

1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.
4. אני יודעת שכולם מעדיפים מתכון עם תמונה:) . מקווה להעלות תמונה שבוע הבא בעז"ה.
תודה , זה באמת מתכון מנצח , קל מאד מרשים
אני גם מכינה אותו לפעמים רק אני מעדיפה במקום המייפל לשים בסוף דבש ! זה ממש מוצלח
נראה לי עוד טעם קצת מיותר המייפל בנוסף לחלווה והדבש ...
מרגרינה -אני גם תמיד ממירה בחמאה ויוצר משובח וטעים, וזה לא משנה לי חלבי ממילא אני צריכה את זה עם קפה..;)
אגב -את מעלה מתכונים ממש מוצלחים !
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפשר גם לסדר רק פקאנים זה על גבי זה במעגל. קצת סבלנות, בהתחשב במלית הדביקה לפני האפייה- עשר דקות (לא צריך למרוח אגוז-אגוז, רק להניח), והתוצאה- יפיפיה ומלכותית!
זה רעיון מהמם שמזכיר פאי פקאן. גם תערובת אגוזים זה יפה בגלל שילוב הגוונים השונים של פקאן ומלך ואני שמה גם פיסטוק קלוף לא קלוי שהצבע שלו הוא מיוחד במינו.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי היום לאירוסין, וכך זה יצא: IMG_0750.JPG
ומי שרוצה להכין, אתן כמויות מדויקות של האגוזים שאני השתמשתי
חוץ מזה, לדעתי היה הרבה יותר יפה אם היה מסגרת של בצק מסביב (רציתי להכניס את כל האגוזים, ולא היה מקום- אז עליתי על המסגרת)
בבר זה יהיה בלי התבנית, וזה נראה קצת מסכן. כאן התבנית תוחמת מאד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכנתי היום לאירוסין, וכך זה יצא:צפה בקובץ המצורף 422226
ומי שרוצה להכין, אתן כמויות מדויקות של האגוזים שאני השתמשתי
חוץ מזה, לדעתי היה הרבה יותר יפה אם היה מסגרת של בצק מסביב (רציתי להכניס את כל האגוזים, ולא היה מקום- אז עליתי על המסגרת)
בבר זה יהיה בלי התבנית, וזה נראה קצת מסכן. כאן התבנית תוחמת מאד.
איזה מסכן... זה מהמם!
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אכן, עוגה חבלזית, נורא קלה ומרשימה, כיף להכין אותה לשמחות כשאת צריכה להביא משהו שירשים אבל אין לך הרבה זמן.
IMG_2712.JPG

אני אישית מעל הבצק (שמה בו רק שמן כמובן והוא יוצא נפלא...) שמה רק את האגוזים. אופה, ואז אחרי האפיה מפזרת מייפל. לדעתי זה מספיק מתוק גם ככה
 

דלתות פולימר

משתמש חדש
]
הכנתי היום לאירוסין, וכך זה יצא:
אכן, עוגה חבלזית, נורא קלה ומרשימה, כיף להכין אותה לשמחות כשאת צריכה להביא משהו שירשים אבל אין לך הרבה זמן.
@shira bira וכולן
זה יכול ללכת גם עם חמוציות?
לפני האפיה או אחריה?
נראה לי שמיסגור של חמוציות כשבאמצע הכול שקדים
יתן לזה נראה יותר קליל וצבעים יותר נעימים..
אלה עם כמויות הפקנים מאוד כבדים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה